Генералният консул на Р Турция в Пловдив ще се срещне с областния управител на област Хасково

Published on 03.05.2017 06:54


Генералният консул в Генералното консулство на Р Турция в Пловдив – г-н Хюсеин Ергани, ще се срещне в Хасково с областния управител г-н Минко Ангелов.  Визитата е предвидена за утре /4 май, 2017 г., четвъртък/, от 10 ч. в Областна администрация.

Срещата е опознавателна и е първата в Хасково на новия генерален консул г-н Ергани след назначаването му.

 

 

Read more

Предстоящи събития в Областна администрация Хасково на 28 април, 2017 г.:

Published on 27.04.2017 15:57


  1. От 10 ч. в зала „Марица“ – експерти от Министерство на икономиката ще представят напредъка по изпълнение Иновационна стратегия за интелигентна специализация 2014 – 2020 г. /ИСИС/, насоките за интелигентна специализация, идентифицирани в нея и свързаните с тях научна инфраструктура и Стратегията за научни изследвания. Планирано е и представяне на резултатите от проведените, както и предстоящите конкурсни процедури по Оперативните програми на Министерство на икономиката и Министерство на образованието и науката, които се явяват финансови инструменти за реализация на ИСИС.
  2. От 10.30 ч. в малката зала до кабинета на областния управителзаседание на Областния съвет по условия на труд. Дирекция „Инспекция по труда“-Хасково ще представи отчет за дейността й през 2016 г. Ще бъде отбелязан 28 април – Световен ден за безопасност на труда и международен ден, посветен на паметта на загиналите при трудови злополуки, с поднасяне на цветя пред Паметната плоча в Хасково.

 

Read more

Посланикът на Русия ще се срещне с областния управител на област Хасково

Published on 24.04.2017 12:18


Негово Превъзходителство Анатолий Макаров, извънреден и пълномощен посланик на Руската федерация в Р България, ще се срещне утре /25 април, 2017 г., вторник/ с областния управител Минко Ангелов. Срещата е част от работната визита на посланика в областта, която се осъществява по покана на Руски клуб-Хасково.

Това е първото посещение на г-н Макаров в региона. Двамата с областния управител ще обсъдят взаимното сътрудничество в различни сфери, включително и в областта на междурегионалните връзки, образователни проекти и др. Срещата ще се проведе в Областна администрация Хасково, от 15 ч.

Светлана Николова

Read more

Президентът Румен Радев ще посети град Хасково

Published on 20.04.2017 05:50


На 21 април, 2017 г., в 12.20 часа държавният глава ще проведе работна среща с областния управител на Област Хасково Минко Ангелов и кмета на Общината Добри Беливанов в сградата на Областната администрация. По-рано през деня президентът ще бъде гост на Празничната седмица, посветена на 45-ата годишнина от създаването на Природо-математическата гимназия „Акад. Боян Петканчин''. Румен Радев е завършил с отличие Математическата гимназия в град Хасково. Събитието ще започне от 10.30 часа.

Светлана Николова

Read more

Областният управител на Хасково г-н Станислав Дечев очаква утре, 20 декември, Игнажден, добри и благородни хора да влязат в Областна администрация Хасково.

Published on 19.12.2016 09:38


Заедно ще помогнем на Ели и нейното семейство! Заповядайте през целия ден в зала "Марица" на Областна администрация Хасково Ви очакват представители на 35 училища, детски градини и клубове от Хасковска област.
Заедно за живот без болка!

Read more

Форум по повод старта на Схема „Обучения и заетост“ за безработни над 29 години по ОП „Развитие на човешките ресурси“.

Published on 15.03.2016 11:18


Областна администрация Хасково, съвместно с Агенцията по заетостта организират форум по повод старта на Схема „Обучения и заетост“ за безработни над 29 години по ОП „Развитие на човешките ресурси“.
Той ще се проведе на 17 март, четвъртък, от 14 часа в зала „Марица“ на Областна администрация Хасково.
Форумът се провежда по инициатива на областния управител Станислав Дечев. Идеята е чрез схемата „Обучения и заетост“ да се постигнат максимални резултати в осигуряването на работни места в региона и трайна заетост на безработните. По време на форума експерти от Агенцията по заетостта ще разяснят предимствата на програмата за търговските дружества, общинските фирми, бизнеса и най-вече за безработните над 29г. 
Схема „Обучения и заетост“ за безработни лица на възраст над 29 години стартира на 25 март 2016 г. Тя се съфинансира от Европейския социален фонд по ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. 
Схемата ще се реализира на два етапа.
-В първия етап, който стартира на 25.03.2016 г., е осигурен бюджет от 8 100 000 лева за трудови възнаграждения на безработни лица над 29 години, регистрирани в бюрата по труда.
-Във втория етап на заявилите участие безработни /над 29 г./ ще бъде осигурена възможност за обучение и преквалификация, а след това и заетост.
Приоритетните целеви групи са безработни с основно или по-ниско образование; продължително безработни с регистрация в дирекции „Бюро по труда” от 12 и повече месеца; и безработни лица на възраст над 54 г.
Работодателите, желаещи да се включат в схема „Обучения и заетост”, могат да подават своите заявки във всички дирекции „Бюро по труда” от 9.30 ч. на 25.03.2016 г. до 17.00 ч. на 01.04.2016 г.
Още полезна информация за всички заинтересовани от програмата по схема „Обучения и заетост“ от експерти ще бъде дадена по време на форума в Областна администрация Хасково на 17 март от 14,00ч.

Нели Вълканова

 

Read more

Актуални проекти за Южен централен район ще обсъждат в областна администрация Хасково

Published on 07.03.2016 13:30


Областна администрация Хасково ще бъде домакин на заседанието на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район. То ще се проведе на 11 март 2016г. Областният управител на Хасково Станислав Дечев е председател на РСР на ЮЦР. В заседанието ще участват заместник-министри, представители на министерства, областните управители на областите от Южен централен район, кметове и представители на общини от района, представители на синдикални и браншови организации, на ВУЗ, професионални гимназии и НПО. 
Една от темите на форума е актуални проблеми, свързани със състоянието на пътя Свиленград- Димитровче-Райкова могила-Щит- Пашово- Сладун- Маточина и пътя Харманли-Тополовград.
Осигуряване на по-добри условия за професионално образование и обучение, съответстващо на потребностите на региона и изискванията на пазара на труда е друг акцент в програмата на заседанието. Членовете на РСР на ЮЦР ще обсъдят и проекта „ Река Марица като фактор за развитието на ЮЦР“ .

Нели Вълкановеа

Read more

Вицепремиерът Ивайло Калфин ще се срещне с бизнеса в Хасково

Published on 11.02.2016 13:40


Заместник министър-председателят и министър на труда и социалната политика, г-н Ивайло Калфин ще присъства утре /12 февруари, 2016 г./ на среща в Областна администрация Хасково, на която ще бъдат представени и обсъдени актуални за бизнеса теми. Срещата е от 16 ч. и е част от традиционното честване на Празника по зарязването на лозята “Св. Трифон Зарезан”. Осъществява се от Хасковската търговско-промишлена палата (ХТПП). Празникът се организира за двадесет и първи пореден път в Хасково на 12 и 13 февруари 2016 г., като този път е със съдействието на кмета на община Харманли г-жа Мария Киркова.
За участие в тържествата са поканени министри, посланици, търговски представители към посолства в Република България, депутати, областни управители, кметове, председатели на Търговско-промишлени палати от страната и чужбина, както и представители на бизнеса от региона. Областният управител г-н Станислав Дечев ще приветства утре гостите на срещата.
Церемонията по зарязване на лозята със съдействието на община Харманли, ще се състои на 13 февруари, .2016 г. /събота/ от 11:30 ч. в лозовите масиви на водещата във винения бранш Винарска изба „Кастра Рубра”, село Коларово, община Харманли.

Светлана НИКОЛОВА

Read more

Предстояща информационна среща с представители на Агенцията по заетостта

Published on 02.02.2016 13:02


На 08.02.2016г. от 14.00 часа в зала "Марица" на I етаж в сградата на Областна администрация Хасково, ще се проведе информационна среща на тема "Национален план за действие по заетостта - 2016 год. - програми, мерки и нови схеми по ОП "РАЗВИТИЕ НА ЧОВЕШКИТЕ РЕСУРСИ" 2014-2020г."

На срещата ще присъстват г-жа Валентина Георгиева - изп. директор на Агенция по заетостта, г-жа Дора Ганева - гл. директор на Главна дирекция "Услуги по заетостта" към Агенция по заетостта и г-н Смилен Вълов - нач. отдел "Наблюдение, верификация и координация" към Агенция по заетостта.

Поканени да участват в срещата са представители на общини, териториални структури, фирми, НПО, работодателски и синдикални организации.

Read more

Предстои обсъждане на държавния план-прием за учебната 2016/2017 г.

Published on 25.01.2016 11:53


Комисията по заетост към Областния съвет за развитие на област Хасково ще обсъди и съгласува предложението на Регионалния инспекторат по образование-Хасково за държавния план-прием за учебната 2016/2017 г. Това ще стане на 26 януари 2016 г. /вторник/, от 10.30 ч. в зала „Марица“ на Областна администрация Хасково.
Обсъждането и съгласуването на държавния план-прием се прави в съответствие със Закона за професионалното образование и обучение и Правилника за прилагане на Закона за народната просвета.

Read more

Ледено хоро за Богоявление в Харманли, областният управител ще присъства на ритуалното хвърляне на кръста

Published on 05.01.2016 12:40


Областният управител Станислав Дечев ще присъства утре /6 януари, 2015 г./ на тържествения ритуал в Харманли по отбелязването на големия християнски празник Богоявление – Йордановден. От 11 ч. от двата църковни храма ще стартира Литийно шествие, което ще премине през центъра на града и ще завърши на брега на р. Харманлийска. Там ще бъде отслужен Велик водосвет и ще има ритуално хвърляне на кръста.

Очаква се за трети път в Харманли да има Ледено хоро.

Светлана НИКОЛОВА

Read more

Предстоящо

Published on 09.12.2015 12:49


Областният съвет за развитие на област Хасково ще заседава на 11 декември, 2015 г., петък, от 13 ч. в зала „Марица“ на Областна администрация Хасково.

Една от точките на дневния ред е представяне, обсъждане и съгласуване на Областната стратегия за развитие на социалните услуги на област Хасково за периода 2016-2020 г.

Read more

Образователен форум за младите хора организира Областна администрация и Джуниър Ачийвмънт

Published on 26.11.2015 07:19


Областна администрация Хасково, съвместно с Джуниър Ачийвмънт България, организира Образователен форум за младите хора и участниците в образователната система. На него от Джуниър Ачийвмънт България ще представят образователните си програми и инициативи. Форумът ще се проведе на 1 декември, 2015 г., /вторник/, от 13 ч. в зала „Марица“ на Областна администрация Хасково.

Джуниър Ачийвмънт е организация с традиции в предлагането на съвременни програми и курсове по бизнес, икономика и развитие на предприемаческия дух чрез образователни и практически дейности по икономическа и финансова грамотност, бизнес умения, лидерство и стратегии за успех.

На Образователния форум ще бъдат засегнати теми като „Компетентността „инициативност и предприемчивост“ в контекста на ключовите компетентности на Европейския съюз“, „Образователният модел на Джуниър Ачийвмънт за развитие на потенциала на младите хора чрез изграждане на базова икономическа и финансова грамотност, предприемачески умения, умения за управление на кариерата и дигитални такива“, „Образователни програми и инициативи на Джуниър Ачийвмънт България за начален, прогимназиален и гимназиален етап“ и др.

Областна администрация кани преподаватели, ученици, представители на работодателски организации и всички заинтересовани граждани да участват в Образователния форум.

Светлана НИКОЛОВА

Read more

Предстоящо

Published on 19.11.2015 08:50


Съвещание по въпросите за зимната подготовка 2015/2016 г. ще се проведе утре - 20 ноември, 2015 г. /петък/, от 10.30 ч. в зала „Марица“ на Областна администрация Хасково. В него ще участват всички заангажирани със зимната подготовка институции.

Непосредствено след края на съвещанието във фоайето на администрацията ще бъде открита изложба, посветена на Деня на християнското семейство 21 ноември. Тя е дело на съвместната работа на родителите и децата от ОДЗ № 22 „Звънче“ -Хасково.

 

Read more

Стартира информационна кампания за либерализацията на електроенергийния пазар, срещата в Хасково е на 18 ноември

Published on 16.11.2015 14:02


Министерството на енергетиката, съвместно с КЕВР, БЕХ, Българската независима енергийна борса, ЕСО и електроразпределителните дружества стартират информационна кампания, посветена на предстоящата либерализация на електроенергийния пазар в страната. Информационната среща в Хасково ще бъде на 18 ноември, 2015 г. /сряда/, от 16.30 ч. в зала „Марица“ на Областна администрация Хасково. В нея ще участва заместник-министърът на енергетиката Жечо Станков, който ще води екипа на Министерството на енергетиката. Целта е потребителите да получат отговори на своите въпроси относно преминаването към свободен пазар на електроенергията, което предстои да се случи поетапно от началото на следващата година. Областна администрация Хасково кани заинтересованите граждани да присъстват на срещата.

Светлана НИКОЛОВА

Read more

На кръгла маса ще представят постигнатото от Областния координационен механизъм по деинституционализация

Published on 16.09.2015 06:02


Кръгла маса на тема Областен координационен механизъм по деинституционализация – катализатор на сътрудничеството и координацията между институциите”, ще се проведе  на 18.09.2015 г. (петък) от 10.30 часа в зала „Марица” на І етаж в сградата на Областна администрация Хасково.

Read more

Областният управител ще води хасковска бизнес делегация в форум в Одрин

Published on 16.09.2015 06:01


Бизнес делегация от област Хасково, водена от областния управител Добри Беливанов, ще участва в икономически форум в Одрин, Р Турция на 17 септември, 2015 г. /четвъртък/.  Поканата за трансграничния форум е на областния управител на област Одрин Дорсун Али Шахин.


Българската делегация е от бизнесмени от Хасковската търговско-промишлена палата, която ще се срещне с членове на Одринската търговско промишлена палата. Организатор на участието от наша страна е г-н Добри Беливанов.

На форума ще бъдат презентирани подробно икономическите профили на областите Одрин и Хасково и ще се търсят нови възможности за двустранни бизнес партньорства, които ще допринесат за развитието на трансграничния регион.

Read more

Възможностите за инвестиции в региона ще бъдат дискутирани на организирана от БАИ и Областна администрация среща

Published on 14.09.2015 09:28


Среща-дискусия на тема „Инвестициите в област Хасково – реалност и бъдеще“, ще се проведе на 16 септември, 2015 г. /сряда/, от 11 ч. в зала „Марица“ на Областна администрация Хасково. Тя е организирана от Областна администрация и Българската агенция за инвестиции. На нея ще присъства г-н Стамен Янев, изпълнителен директор на агенцията.
Всеки гост в зала „Марица“ ще има възможност да зададе конкретен въпрос към г-Янев. Ще бъде коментирана разширяващата се дейност на агенцията, която ще съдейства на представителите на бизнеса, имащи идеи за инвестиции в чужбина. Ще бъдат обсъдени и приоритетните сектори за нашия регион, които да бъдат представени пред потенциалните инвеститори.
На срещата са добре дошли всички всички представители на бизнеса в област Хасково и заинтересовани лица.

Светлана НИКОЛОВА

Read more

Информационен ден за електронните услуги на ИА „Главна инспекция по труда“ ще се проведе в Областна администрация

Published on 10.09.2015 13:43


Областният управител Добри Беливанов  ще присъства на информационен ден, на който ще бъдат представени предлаганите от Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“ електронни услуги, както и възможностите за бърз достъп до информация, свързана с дейността й. Събитието ще се проведе утре /11 септември, 2015 г., петък/, от 10 часа, в зала „Марица“ на Областна администрация Хасково.

Информационният ден е по проект „Повишаване ефективността на контролната дейност на ИА „Главна инспекция по труда“.  Именно по него е разработена информационната система, която ще бъде представена.

Read more