Област Хасково

Предстоящо

PDFPrintE-mail

Генералният консул на Р Турция в Пловдив ще се срещне с областния управител на област Хасково

Wednesday, 03 May 2017 08:54

Генералният консул в Генералното консулство на Р Турция в Пловдив – г-н Хюсеин Ергани, ще се срещне в Хасково с областния управител г-н Минко Ангелов.  Визитата е предвидена за утре /4 май, 2017 г., четвъртък/, от 10 ч. в Областна администрация.

Срещата е опознавателна и е първата в Хасково на новия генерален консул г-н Ергани след назначаването му.

 

 

   

PDFPrintE-mail

Предстоящи събития в Областна администрация Хасково на 28 април, 2017 г.:

Thursday, 27 April 2017 17:57

  1. От 10 ч. в зала „Марица“ – експерти от Министерство на икономиката ще представят напредъка по изпълнение Иновационна стратегия за интелигентна специализация 2014 – 2020 г. /ИСИС/, насоките за интелигентна специализация, идентифицирани в нея и свързаните с тях научна инфраструктура и Стратегията за научни изследвания. Планирано е и представяне на резултатите от проведените, както и предстоящите конкурсни процедури по Оперативните програми на Министерство на икономиката и Министерство на образованието и науката, които се явяват финансови инструменти за реализация на ИСИС.
  2. От 10.30 ч. в малката зала до кабинета на областния управителзаседание на Областния съвет по условия на труд. Дирекция „Инспекция по труда“-Хасково ще представи отчет за дейността й през 2016 г. Ще бъде отбелязан 28 април – Световен ден за безопасност на труда и международен ден, посветен на паметта на загиналите при трудови злополуки, с поднасяне на цветя пред Паметната плоча в Хасково.

 

   

PDFPrintE-mail

Посланикът на Русия ще се срещне с областния управител на област Хасково

Monday, 24 April 2017 14:18

Негово Превъзходителство Анатолий Макаров, извънреден и пълномощен посланик на Руската федерация в Р България, ще се срещне утре /25 април, 2017 г., вторник/ с областния управител Минко Ангелов. Срещата е част от работната визита на посланика в областта, която се осъществява по покана на Руски клуб-Хасково.

Това е първото посещение на г-н Макаров в региона. Двамата с областния управител ще обсъдят взаимното сътрудничество в различни сфери, включително и в областта на междурегионалните връзки, образователни проекти и др. Срещата ще се проведе в Областна администрация Хасково, от 15 ч.

Светлана Николова

   

PDFPrintE-mail

Президентът Румен Радев ще посети град Хасково

Thursday, 20 April 2017 07:50

На 21 април, 2017 г., в 12.20 часа държавният глава ще проведе работна среща с областния управител на Област Хасково Минко Ангелов и кмета на Общината Добри Беливанов в сградата на Областната администрация. По-рано през деня президентът ще бъде гост на Празничната седмица, посветена на 45-ата годишнина от създаването на Природо-математическата гимназия „Акад. Боян Петканчин''. Румен Радев е завършил с отличие Математическата гимназия в град Хасково. Събитието ще започне от 10.30 часа.

Светлана Николова

   

PDFPrintE-mail

Областният управител на Хасково г-н Станислав Дечев очаква утре, 20 декември, Игнажден, добри и благородни хора да влязат в Областна администрация Хасково.

Monday, 19 December 2016 11:38

Заедно ще помогнем на Ели и нейното семейство! Заповядайте през целия ден в зала "Марица" на Областна администрация Хасково Ви очакват представители на 35 училища, детски градини и клубове от Хасковска област.
Заедно за живот без болка!

   

PDFPrintE-mail

Форум по повод старта на Схема „Обучения и заетост“ за безработни над 29 години по ОП „Развитие на човешките ресурси“.

Tuesday, 15 March 2016 13:18

Областна администрация Хасково, съвместно с Агенцията по заетостта организират форум по повод старта на Схема „Обучения и заетост“ за безработни над 29 години по ОП „Развитие на човешките ресурси“.
Той ще се проведе на 17 март, четвъртък, от 14 часа в зала „Марица“ на Областна администрация Хасково.
Форумът се провежда по инициатива на областния управител Станислав Дечев. Идеята е чрез схемата „Обучения и заетост“ да се постигнат максимални резултати в осигуряването на работни места в региона и трайна заетост на безработните. По време на форума експерти от Агенцията по заетостта ще разяснят предимствата на програмата за търговските дружества, общинските фирми, бизнеса и най-вече за безработните над 29г. 
Схема „Обучения и заетост“ за безработни лица на възраст над 29 години стартира на 25 март 2016 г. Тя се съфинансира от Европейския социален фонд по ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. 
Схемата ще се реализира на два етапа.
-В първия етап, който стартира на 25.03.2016 г., е осигурен бюджет от 8 100 000 лева за трудови възнаграждения на безработни лица над 29 години, регистрирани в бюрата по труда.
-Във втория етап на заявилите участие безработни /над 29 г./ ще бъде осигурена възможност за обучение и преквалификация, а след това и заетост.
Приоритетните целеви групи са безработни с основно или по-ниско образование; продължително безработни с регистрация в дирекции „Бюро по труда” от 12 и повече месеца; и безработни лица на възраст над 54 г.
Работодателите, желаещи да се включат в схема „Обучения и заетост”, могат да подават своите заявки във всички дирекции „Бюро по труда” от 9.30 ч. на 25.03.2016 г. до 17.00 ч. на 01.04.2016 г.
Още полезна информация за всички заинтересовани от програмата по схема „Обучения и заетост“ от експерти ще бъде дадена по време на форума в Областна администрация Хасково на 17 март от 14,00ч.

Нели Вълканова

 

   

PDFPrintE-mail

Актуални проекти за Южен централен район ще обсъждат в областна администрация Хасково

Monday, 07 March 2016 15:30

Областна администрация Хасково ще бъде домакин на заседанието на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район. То ще се проведе на 11 март 2016г. Областният управител на Хасково Станислав Дечев е председател на РСР на ЮЦР. В заседанието ще участват заместник-министри, представители на министерства, областните управители на областите от Южен централен район, кметове и представители на общини от района, представители на синдикални и браншови организации, на ВУЗ, професионални гимназии и НПО. 
Една от темите на форума е актуални проблеми, свързани със състоянието на пътя Свиленград- Димитровче-Райкова могила-Щит- Пашово- Сладун- Маточина и пътя Харманли-Тополовград.
Осигуряване на по-добри условия за професионално образование и обучение, съответстващо на потребностите на региона и изискванията на пазара на труда е друг акцент в програмата на заседанието. Членовете на РСР на ЮЦР ще обсъдят и проекта „ Река Марица като фактор за развитието на ЮЦР“ .

Нели Вълкановеа

   

PDFPrintE-mail

Вицепремиерът Ивайло Калфин ще се срещне с бизнеса в Хасково

Thursday, 11 February 2016 15:40

Заместник министър-председателят и министър на труда и социалната политика, г-н Ивайло Калфин ще присъства утре /12 февруари, 2016 г./ на среща в Областна администрация Хасково, на която ще бъдат представени и обсъдени актуални за бизнеса теми. Срещата е от 16 ч. и е част от традиционното честване на Празника по зарязването на лозята “Св. Трифон Зарезан”. Осъществява се от Хасковската търговско-промишлена палата (ХТПП). Празникът се организира за двадесет и първи пореден път в Хасково на 12 и 13 февруари 2016 г., като този път е със съдействието на кмета на община Харманли г-жа Мария Киркова.
За участие в тържествата са поканени министри, посланици, търговски представители към посолства в Република България, депутати, областни управители, кметове, председатели на Търговско-промишлени палати от страната и чужбина, както и представители на бизнеса от региона. Областният управител г-н Станислав Дечев ще приветства утре гостите на срещата.
Церемонията по зарязване на лозята със съдействието на община Харманли, ще се състои на 13 февруари, .2016 г. /събота/ от 11:30 ч. в лозовите масиви на водещата във винения бранш Винарска изба „Кастра Рубра”, село Коларово, община Харманли.

Светлана НИКОЛОВА

   

PDFPrintE-mail

Предстояща информационна среща с представители на Агенцията по заетостта

Tuesday, 02 February 2016 15:02

На 08.02.2016г. от 14.00 часа в зала "Марица" на I етаж в сградата на Областна администрация Хасково, ще се проведе информационна среща на тема "Национален план за действие по заетостта - 2016 год. - програми, мерки и нови схеми по ОП "РАЗВИТИЕ НА ЧОВЕШКИТЕ РЕСУРСИ" 2014-2020г."

На срещата ще присъстват г-жа Валентина Георгиева - изп. директор на Агенция по заетостта, г-жа Дора Ганева - гл. директор на Главна дирекция "Услуги по заетостта" към Агенция по заетостта и г-н Смилен Вълов - нач. отдел "Наблюдение, верификация и координация" към Агенция по заетостта.

Поканени да участват в срещата са представители на общини, териториални структури, фирми, НПО, работодателски и синдикални организации.

   

PDFPrintE-mail

Предстои обсъждане на държавния план-прием за учебната 2016/2017 г.

Monday, 25 January 2016 13:53

Комисията по заетост към Областния съвет за развитие на област Хасково ще обсъди и съгласува предложението на Регионалния инспекторат по образование-Хасково за държавния план-прием за учебната 2016/2017 г. Това ще стане на 26 януари 2016 г. /вторник/, от 10.30 ч. в зала „Марица“ на Областна администрация Хасково.
Обсъждането и съгласуването на държавния план-прием се прави в съответствие със Закона за професионалното образование и обучение и Правилника за прилагане на Закона за народната просвета.

   

Page 1 of 9

<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Next > End >>
joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.