Област Хасково

PDFPrintE-mail

Областният управител на Хасково Станислав Дечев гостува днес на ДГ „Слънце“ по повод Седмицата на бащата.

Губернаторът разгледа уникалната фото-изложба, посветена на татковците и синовната обич, и посети група №3. Пред петгодишните малчугани Станислав Дечев прочете една от най-поучителните български народни приказки – „Мечката и лошата дума“. „Поуката от тази приказка е важна за всеки от нас. Защото трябва да знаем, че всичко, което казваме, може да нарани другия. Затова трябва да бъдем добри и внимателни, да не обиждаме и да не говорим прибързано, трябва да се отнасяме с любов към всеки“, обясни Областният управител. Децата от ДГ „Слънце“ поздравиха своя гост със стихотворения, посветени на бащата и изпълниха есенни песни. Станислав Дечев получи почетна грамота по повод Седмицата на бащата и уникалната книжка на ДГ “Слънце“.
Областният управител на Хасково и директорът на градината Анна Йорданова посрещнаха предучилищни педагози от пловдивската община „Марица“. Те гостуват на ДГ“Слънце“ за обмяна опит. „За мен като Областен управител професионалното образование е приоритет, защото в момента в Хасковска област на дневен ред е проблемът с кадрите и работната ръка. Но днес, срещайки се с Вас и децата, се убедих, че предучилищното образование всъщност е онова, без което не можем. Вярно е, че първите 7 са най-важни. Затова и нашето Правителство полага грижи за тази част от образователния и възпитателен процес: на първо място завиши единните разходни стандарти и наложи нов механизъм за финансиране, който да не ощетява малките детски градини и гарантира тяхното съществуване“, заяви пред преподавателите от Хасково и Пловдив Станислав Дечев.
Областният управител пожела успех на двустранния педагогически форум и призна, че от тук нататък все по-често ще бъде гост на детските градини в региона.

Нели Вълканова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.