Област Хасково

Уважаеми дами и господа,

Официалната интернет страница на Областна администрация Хасково е мястото, където ще  намерите всички документи, свързани с работата на държавната администрация. На този сайт аз и моят екип ще продължим да публикуваме всичко важно, което Вие искате да знаете за нашата работа, за нашите задължения и отговорности.

Вярвам, че работа на Областна администрация Хасково трябва да продължи да бъде прозрачна, така както беше и при предишния ми мандат. Продължавам да работя все така упорито за развитието на региона, за реализацията на нови икономически и социални проекти, за гарантиране на стабилността и сигурността на гражданите, за популяризирането на нашата област и налагането й като естествен регионален лидер в Южен централен район.

Добре дошли на официалната страница на Областна администрация Хасково!

 

Станислав Дечев

Областен управител на област Хасково

PDFPrintE-mail

Два дни до края на конкурса „Виждам красотата“, иницииран от Областния управител на Хасково по повод 1 юни

Thursday, 25 May 2017 10:57

До 17,00 часа на 26 май 2017 година в Областна администрация Хасково очакваме снимките на всички ученици за фото-надпреварата, посветена на Международния ден на детето. 
В конкурса могат да участват любителски снимки, направени от деца от област Хасково. Идеята е те покажат най-красивите места от областта, да изпратят снимки от любими кътчета на региона, на паметници на културата, археологически и природни забележителности, архитектурни знакови сгради, незабравими събития и т.н. Конкурсът се провежда за втора поредна година по идея на Станислав Дечев и цели да стимулира творческото мислене на учениците. Снимките ще бъдат публикувани на фейсбук-страницата на Областна администрация, а оценяването им ще стане чрез гласуване. Най-добрите ще бъдат отпечатани на календара на Областна администрация за 2018 г., на сайта и на официалната страница в социалната мрежа. 
Фотографиите за конкурса „Виждам красотата“ трябва да се изпращат на официалния имейл на Областна администрация Хасково This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , придружени от информация за автора на снимката, години и училище, както и телефон за връзка с автора. Ако на снимките има непълнолетни лица, е задължително да бъде приложена и Декларация от името на родителите на заснетите деца, че са съгласни снимката да участва в конкурса и да бъде публикувана. Ако фотосът не е придружен от Декларация, той няма да бъде включен в конкурса. Снимките трябва да бъдат изпратени на имейла на Областна администрация Хасково не по- късно от 17,00ч. на 26 май 2017г. След този час, всички снимки ще бъдат публикувани на фейсбук- страницата в специален албум. Тук ще става и гласуването за тях чрез харесвания. Вотът ще продължи до 12,00 ч. на 30 май 2017 година. В този час комисия от Областна администрация ще преброи харесванията на фотографиите и ще обяви победителите в конкурса „Виждам красотата“. Първите три ще бъдат отличени с награди. В конкурса ще бъде връчена и още една награда „Любима снимка на Областния управител на Хасково“. Награждаването ще бъде на Първи юни в залата на Областна администрация Хасково. 
В празничния 1 юни в Областна администрация Хасково ще заседава за първи път и Областен младежки съвет за иновации. Форумът има за цел да постави началото на конструктивен диалог между децата и младите хора от Хасково и региона, и държавната изпълнителна власт. В работата на форума ще бъде поканен за участие и младежкият Областен управител за един ден от 2016 година- Гергана Стаменова. Областният младежки съвет за иновации ще включва представи на средните училища от област Хасково, на Младежките и детски центрове от общините от региона, на спортни клубове и НПО, работещи в деца и младежи. Идеята е да има широка представителност на младите хора и децата от целия регион. В този формат те ще представят своите основни идеи за развитие на област Хасково, визията си за промяна и за налагането на региона като модерно място за живеене. 
Заседанието на съвета ще бъде водено от Областния управител на Хасково Станислав Дечев и от Областния управител за един ден. Младежкото управление на държавната администрация е третата и основна проява на 1 юни. Тогава възловите постове в администрация ще бъдат заети от ученици. През целия ден Областният управител за един ден и неговите заместници ще провеждат срещи с граждани, ще обсъждат текущите задачи на администрацията, ще вземат решения, ще пътуват, ако това е предвидено в графика на титулярите. В края на деня младите хора ще дадат пресконференция, на която ще споделят впечатленията си и ще посочат какво още трябва да се промени. В тази връзка Областният управител и неговият екип очакваме в срок до 17,00 ч. на 26 май 2017 година средните училища да изпратят своите предложения за Областен управител за един ден и заместници, както и членове на Съвета. От всички предложения ще бъдат избрани трима младежи, които да управляват държавата администрация. Всички останали ще бъдат членове на Младежкия областен съвет за иновации и ще участват в неговото заседание на 1 юни.

Нели Вълканова

   

PDFPrintE-mail

Станислав Дечев: Вярвам, че и днес българските учители носят възрожденския просветителски дух в сърцатата си

Thursday, 25 May 2017 08:29

Най-светлият български празник- 24 май, в Хасково бе отбелязан с общоградско шествие и празничен концерт. Представителни ученически блокове от всички учебни заведения в общината участваха в шествието. То тръгна от площад „Свобода”, водено от областния управител на Хасково Станислав Дечев, заместник кметът на община Хасково Милена Трендафилова и училището, носещо името на създателите на българската писменост „Св.Св.Кирил и Методий”. Хиляди усмихнати деца, учители, родители, представители на творческите гилдии, читалищни дейци, общински съветници, граждани изпълниха централните улици и предвождани от Духовия оркестър и мажоретен състав стигнаха до комплекс „Спартак”. Там се състоя и празничният концерт по повод Деня на българската писменост, просвета и култура. Тържеството откри кметът Добри Беливанов. 
Областният управител на Хасково Станислав Дечев поздрави всички и заяви: „Денят на буквите е уникален празник. Защото днес ние благодарим на хората, които са ни учили да пишем и четем. Днес благодарим изначално и на светите братя Кирил и Методий за това, че тяхното духовно дело съхрани нацията ни през вековете. Народът ни винаги е успявал, защото до възвишените учители са заставали предани ученици. Вярвам, че и днес българските учители носят възрожденския просветителски дух в сърцатата си. И знам че с този дух вдъхновяват хилядите си ученици. 
Затова приемете моите сърдечни пожелания за здраве, неспокоен дух и любов към словото. Бъдете горди българи! Честит празник,” заяви Станислав Дечев. 
С топли думи на благодарност и признание към всички просветници и книжовници се обърна и депутатът от ГЕРБ Евгения Ангелова. "Останете все така отдадени на българското просвещение и съпричастни към успехите на родната култура. А вие, скъпи ученици, бъдете винаги жадни за знания и уважавайте своите учители, защото това са хората, които отварят пред нас пътя към знанието!”, подчерта тя.
Празникът бе повод най-добрите учители от Хасково и региона да получат награди и признание за изключителни заслуги и по повод 24 май.

Нели Вълканова

   

PDFPrintE-mail

Станислав Дечев по повод 24 май: Бъдете горди българи!

Wednesday, 24 May 2017 07:00

Дами и господа, народът ни винаги е успявал, защото до възвишените учители са заставали предани ученици. Вярвам, че и днес българските учители носят възрожденския просветителски дух в сърцатата си. И знам че с този дух вдъхновяват хилядите си ученици. Затова приемете моите сърдечни пожелания за здраве, неспокоен дух и любов към словото. Бъдете горди българи! Честит празник!

   

PDFPrintE-mail

Денят на българската писменост, просвета и култура – 24 май, бе отбелязан днес в Областна администрация Хасково.

Tuesday, 23 May 2017 12:55

Тържеството бе съвместна инициатива на Областния управител, Тракийско дружество „Георги Сапунаров“ и КДК Хасково. 
С изслушване на националния химн и химна на братята Кирил и Методий започна честването на най-светлия български празник. В приветствието си към гостите заместник областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова призна, че е щастлива, че може да сподели именно с наследниците на тракийските българи празненството по повод деня на писмеността. Д-р Здравкова пожела на тракийци все така ревностно да пазят българщината и да предават българските традиции на следващите поколения. Председателят на тракийското дружество Кирил Сарджев призова всеки от нас в душата си да отвори олтар и да се обръща към него не само по празници или в беда. Нашите молитви трябва да бъдат ежедневни и изпратени с любов и благодарност, посочи Кирил Сарджев. 
Началникът на РУО Хасково Красимира Джисова припомни част от епохалното дело на светите братя Кирил и Методий и изтъкна факта, че те са избрани за покровители на Европа.
Празникът продължи с изпълнения на народни песни и танци, стихове и много настроение.

Нели Вълканова

   
joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.