Област Хасково

Предстоящо

ПДФПечатЕ-мейл

В Областна администрация Хасково ще се проведе обучение за провеждането на предстоящия национален референдум

Понеделник, 07 Януари 2013 14:31

На 27 януари 2013 г. ще се проведе национален референдум относно развитието на ядрената енергетика в България с въпрос: Да се развива ли ядрената енергетика в Република България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала? Гражданите ще гласуват с „ДА” или „НЕ”.
Във връзка с предстоящото всенародна допитване, на 8 януари           /вторник/ от 11.30 часа в зала „Марица“ на Областна администрация Хасково ще се проведе обучение на членовете на Районната избирателна комисия и техническите екипи на общините в областта, ангажирани с провеждане на референдума. Медиатори са членовете на Централната избирателна комисия Силва Дюкенджиева и Анна Манахова. Ще присъстват представители на ОД на МВР, ПБЗН, ГРАО.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Обръщение на областния управител по повод Световния ден за възпоменание на жертвите при катастрофи

Петък, 16 Ноември 2012 17:59

Уважаеми госпожи и господа,
По идея на Генералната асамблея на ООН всяка трета неделя от месец ноември отбелязваме Световния ден за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни катастрофи. На 18-ти ноември за поредна година почитаме паметта на хилядите хора, загинали по пътищата на страната, изказваме съболезнования на близките им и подкрепяме тези, които продължават да страдат.
Над 700 са пострадалите по пътищата на страната ни всеки месец, 55 от тях загиват. Мъже, жени, деца приключват своя жизнен път или биват осакатяване поради свои и чужди грешки. Пътнотранспортните произшествия с тежки последици не са природно бедствие, на което не можем да се противопоставим. Не са и цената, която трябва да плащаме за нашата мобилност. Те са в резултат на човешки грешки, които могат да бъдат предвиждани и преодолявани.
В много страни по света през последните години е постигнато рязко намаление на броя на жертвите от катастрофи, чрез приемане на ефективни мерки за противодействие. Добрите практики в една държава, регион или населено място трябва да бъдат адаптирани и прилагани.
Нека 18-ти ноември е ден на размисъл и равносметка. Да призовем водачите на превозни средства да ползват редовно предпазни колани и каски, да избират разумна скорост за движение, да избягват разговорите по мобилни телефони по време на шофиране, да не шофират под въздействието на алкохол или упойващи вещества. Да си напомняме непрекъснато, че най-важната цел на едно пътуване е успешното пристигане. Да призовем пешеходците, като участници в движението, към разум и отговорност. Нашето лично поведение да бъде малък, но решаващ пример за нашите деца. Толерантността и споделената отговорност са залог за намаляване на грешките и безсмислените нещастия по пътищата.
На 18-ти ноември да изкажем своята благодарност към лекарите, полицаите, пожарникарите, към всички, които се борят и спасяват живота на пострадалите при пътнотранспортни произшествия.
Да отдадем нашата почит към жертвите при пътни злополуки и изкажем съболезнования на техните семейства, а всички ние да бъдем по-внимателни и толерантни един към друг, независимо дали стоим зад волана или на пешеходната пътека.
Нека всички институции, неправителствени организации и участници в движението с повече воля и упоритост да обединим усилия и да работим за нова култура в движението, по-безопасни пътища, по-добро и сигурно бъдеще!


ИРЕНА УЗУНОВА
Областен управител на област Хасково

   

ПДФПечатЕ-мейл

Председателят на БЧК и посланикът на САЩ на посещение в село Бисер

Понеделник, 21 Май 2012 09:45

Г-н Христо Григоров и Н. Пр. Джеймс Уорлик ще проверят напредъка на строителните дейности

На 22.05.2012 г. /вторник/ г-н Христо Григоров, председател на Българския Червен кръст и Н. Пр. г-н Джеймс Уорлик – извънреден и пълномощен посланик на САЩ в България, ще посетят село Бисер, област Хасково, за да проверят напредъка на работата по изграждането на първите къщи за пострадалите от наводненията, което започна на 26 април 2012 г. със средства от благотворителната кампания на БЧК. Те ще бъдат придружавани от г-жа Ирена Узунова, областен управител на Хасково, от изпълнителния директор на фирма „Балканстрой” АД, извършваща строителството и от екип на Областния съвет на БЧК Хасково.

В 11.30 ч. в читалището на селото ще се проведе среща с кмета и с жителите на Бисер и кратък брифинг за медиите.   

ПДФПечатЕ-мейл

Прессъобщение

Петък, 06 Април 2012 15:36

На 9 април 2012 г. от 13.30 ч., в зала „Марица” на Областна администрация – Хасково, ще се проведе заседание на Областен съвет за сътрудничество по етнически и интеграционни въпроси (ОССЕИВ) – Хасково.
Заседанието ще бъде открито от председателя на ОССЕИВ - г-жа Ирена Узунова, Областен управител на област Хасково.
Гост-лектор на форума ще бъде Васил Чапразов, гл.редактор на Агенция „Дром Дромендар”.

   

ПДФПечатЕ-мейл

Информационна среща по проект "Насърчаване на интернационализацията на малките и средните предприятия"

Понеделник, 26 Март 2012 16:38

 

Инвестираме във вашето   бъдеще

ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Европейски фонд
за регионално развитие


 

Оперативна програма
“Развитие на конкурентоспособността на българската икономика”
2007-2013

 

Изпълнителна агенция за насърчаване на
малките и средните предприятия

PROJECT BG161РО003 – 4.2.01-0001, “PROMOTION OF THE INTERNATIONALIZATION OF THE BULGARIAN ENTERPRISES”
Проект № BG161РО003 – 4.2.01-0001, “НАСЪРЧАВАНЕ НА ИНТЕРНАЦИОНАЛИЗАЦИЯТА НА БЪЛГАРСКИТЕ ПРЕДПРИЯТИЯ”
This project is financed by the European fund for regional development through an Operational programme “Development of the competitiveness of the Bulgarian economy” 2007 – 2013
Този проект е получил финансиране от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма “Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 2007 – 2013

Проект “Насърчаване на интернационализацията на българските предприятия” ще бъде представен на 28 март (сряда) от 10:00ч. в зала „Марица“ на Областна администрация Хасково. Организатор на информационната среща е Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия. Проектът по ОП „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” стартира на 22 април 2010 г. със срок за изпълнение три години. Общата му цел е укрепване и разширяване на присъствието на българските предприятия на чуждите пазари, както и ефективно използване на предимствата на европейския пазар от българските фирми.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Прессъобщение

Сряда, 18 Януари 2012 15:38

На 19 /четвъртък/, януари 2012г. от 15.00ч. в зала „Марица“ на Областна администрация  Хасково ще се проведе информационна работна среща  по кампанията на BTV “Да изчистим България за един ден“.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Превенцията на наводнения ще обсъждат на работна среща Ирена Узунова и гръцкия й колега Арис Янакидис

Неделя, 08 Януари 2012 14:59

Областният управител Ирена Узунова ще се срещне утре (9 януари 2012 г., понеделник), в Ивайловград с областния управител на гръцката област Източна Македония  и Тракия Арис Янакидис. Работната среща е по повод  обилните дъждове и опасността от наводнения вследствие на повишеното ниво на река Арда. Визитата е по искане на г-н Янакидис, а разговорите ще започнат в 12 ч. в Община Ивайловград. Ще бъдат обсъдени подробно дейностите по превенция на наводнения в трансграничния район по поречието на р. Арда.

   

ПДФПечатЕ-мейл

В понеделник ще заседава Областната епизоотична комисия

Петък, 06 Януари 2012 17:21

На 09, януари /понеделник/ 2012г. от 14,00ч. в Областна администрация Хасково ще се проведе заседание на Областната епизоотична комисия.
На него ще бъдат обсъдени мерките предприети от Областна дирекция „Безопасност на храните” по плана за ликвидиране и контрол на болестта шап при дивите животни в югоизточна България. Членовете на комисията ще бъдат запознати и с епизоотичната обстановка в област Хасково.
Това са директори и представители на Регионална здравна инспекция, РИОСВ, Областна дирекция МВР, Областна дирекция „Земеделие”, Регионална дирекция „Гранична полиция”- Елхово и Смолян, ТД „Национална сигурност”. Председател на комисията е заместник областния управител Николай Нанев.

Павлина Николова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Генералният консул на Република Турция ще гостува в Областна администрация Хасково

Вторник, 13 Декември 2011 16:52

Визитата на дипломата Рамис Шен е по повод работна среща по Програма за трансгранично сътрудничество България -Турция, която ще се проведе утре (14 декември, 2011г., сряда) от 10.00ч. в зала „Марица” на  Областна администрация Хасково.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Европейско финансиране за екопроекти на общините

Четвъртък, 08 Декември 2011 14:14

Кръгла маса на тема „Възможностите на  общините да ползват европейско финансиране за прилагане на политиките в сектор Околна среда” ще се проведе в Областна администрация- Хасково, утре 09.12.20011г. от 14.00 ч.

продължава>

   

Страница 8 от 9

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Следваща > Край >>
joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.