Област Хасково

Предстоящо

ПДФПечатЕ-мейл

Областната комисия по безопасност на движението ще заседава на 11 ноември

Петък, 08 Ноември 2013 14:31

Областната комисия по безопасност на движението ще проведе заседание на 11 ноември /понеделник/, 2013 г., от 14 ч. в зала „Марица“ на Областна администрация Хасково. На него членовете на комисията ще изнесат доклади за извършените мероприятия, заложени в Плана за подобряване на безопасността на движението по пътищата на територията на областта за периода 2012-2013 г.
Част от дневния ред на заседанието е и представяне на одит за пътна безопасност, част от инициативата „Застъпници за пътна безопасност“ на Сдружение „Отворена младеж“.

   

ПДФПечатЕ-мейл

Вицепремиерът Даниела Бобева ще се срещне в Хасково с представители на бизнеса

Четвъртък, 31 Октомври 2013 13:41

Вицепремиерът по икономическото развитие Даниела Бобева ще се срещне в Хасково на 4 ноември, 2013 г. /понеделник/ от 14 ч. в зала „Марица“ на Областна администрация Хасково с представители на местния бизнес на дискусионен форум под наслов „Подобряване на икономическата среда и мерки за намаляване на административните бариери през бизнеса“.
Организатори на форума са Областна администрация Хасково и Хасковската търговско-промишлена палата.

   

ПДФПечатЕ-мейл

Председателят на Одринската търговско-промишлена палата ще се срещне с областния управител

Вторник, 29 Октомври 2013 10:58

Делегация от Одринската търговско-промишлена палата, водена от председателя на палатата г-н Реджеп Зъпкънкурт, ще се срещне утре, 30 октомври, 2013 г. /сряда/ с и.д. областен управител на област Хасково г-н Кадир Исов. Срещата е от 10.30 ч. в малката зала на Областна администрация Хасково.

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният съвет за развитие ще заседава на 10 октомври

Вторник, 08 Октомври 2013 15:31

Областният съвет за развитие на област Хасково ще обсъди и съгласува Регионалните генерални планове на ВиК системите и съоръженията в областта. Това ще стане на заседание на съвета, което ще се проведе на 10 октомври, 2013 г., от 11 ч. в зала „Марица“ на Областна администрация Хасково.

   

ПДФПечатЕ-мейл

Проект „Етнически толерантен работодател“ ще стартира пилотно в Хасково

Вторник, 08 Октомври 2013 15:29

Кръгла маса по проект „Етнически толерантен работодател – трансфер на добри практики за равно третиране“,  ще се проведе в Хасково на 9 октомври, т.г., от 15 ч. в зала на хотел „Родопи“. Форумът е организиран от Социална фондация „Инди-Рома 97“ и Областна администрация Хасково. В него ще участват и членовете на Областния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси в Хасково.
В рамките на кръглата маса ще бъдат обсъждани конкретните механизми за осигуряване на устойчива заетост на роми в активна трудова възраст. Предвидено е в дискусиите да се включат представители на работодателите, синдикатите, общините и организациите на ромската общност. За пръв път в България ще бъдат представени две актуални социологически и сравнително-правни изследвания по темата. Ще бъде презентиран и иновативния европейски модел, а именно марката „Етнически толерантен работодател“, който стартира пилотно в Хасково, Стара Загора, Пловдив и Пазарджик.
На форума ще се дискутира и въвеждането на правни и икономически механизми за стимулиране на работодателите да наемат на работа лица от ромски произход, включително чрез прилагане на механизмите за корпоративна социална отговорност, субсидирана заетост и др.
Проектът е финансиран по ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2007-2013.

   

ПДФПечатЕ-мейл

РЦДО към УНСС открива учебната година, г-н Кадир Исов ще бъде гост на церемонията

Петък, 27 Септември 2013 15:39

И.д. областен управител на област Хасково Кадир Исов ще присъства на откриването на учебната 2013/2014 г. в Регионалния център за дистанционно обучение в Хасково, който е към УНСС. Официалната церемония ще се състои на 29.9.2013 г. в аулата на РЦДО, от 13 ч.
Г-н Кадир Исов също е възпитаник на УНСС, със специалност "Стопанско управление и администрация", и е магистър по специалността "Икономика".

   

ПДФПечатЕ-мейл

Кадир Исов ще бъде гост на ПГМЕТ-Хасково в първия учебен ден

Петък, 13 Септември 2013 12:36

И.д. областен управител на област Хасково Кадир Исов ще бъде гост на откриването на новата учебна 2013/2014 г. в ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“-Хасково. Тържеството по случай първия учебен ден ще бъде на 16.9.2013 г., от 10 ч., в двора на училището.

   

ПДФПечатЕ-мейл

Съвместна пресконференция в Областна администрация Хасково по проблемите на пчеларството

Вторник, 23 Април 2013 16:20

На 24.04.2013г.(сряда) от 14.00 часа в Областна администрация Хасково съвместна пресконференция ще дадат заместник-областният управител Николай Нанев, председателят на Областния пчеларски съюз Тошо Тодоров, представители на „Растителна защита“ и областна дирекция „Земеделие“. Целта на пресконференцията е да се алармира обществеността и да се подобри координацията с кметовете по места заради драстичното намаляване на пчелната популация. Сред причините за този рязък спад се смятат употребата на някои видове пестициди, както и клетъчните телефони.
Пчелите са отговорни за опрашването на 75 на сто от растенията и без тях ще станем свидетели на рязко покачване на цените на хранителните продукти, прогнозират специалисти. Ако пчелната популация продължава да намалява с това темпо, земеделските производители ще трябва да вложат много средства в технологии за ръчно опрашване на културите, което от своя страна ще доведе до по-високи цени на храните за потребителите.
Популацията на пчели по света обаче е спаднала средно с 50% спрямо нивата от преди 25 години.

   

ПДФПечатЕ-мейл

ПРЕДСТОЯЩО В ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ ХАСКОВО

Четвъртък, 31 Януари 2013 12:56

Областният управител Ирена Узунова и директорът на ОД „Земеделие“ Хасково Дора Ангелова ще връчат трудови договори на 25 млади специалисти  на  01.02.2013 година от 11.30 часа във фоайето на Областна администрация Хасково. Договорите са одобрени по оперативна програма  „Развитие на човешките ресурси“ и са за специалисти до 29 години с висше образование със специалности - агрономство, зооинженерство, икономика, инженерство.
Младите специалисти ще работят в Общинските служби по земеделие на 11-те общини на областта, както и в Областна дирекция „Земеделие“. Те ще бъдат обучени за работа със земеделските производители по регистрация, при кандидатстване по мерките за „Директни плащания 2013“, както и в обработване на статистическата информация в сектор земеделие за ЕВРОСТАТ. Към настоящия момент над 10 800 земеделски производители са в пряк контакт с областната дирекция и общинските служби по земеделие в Хасковска област.

   

ПДФПечатЕ-мейл

ПРЕДСТОЯЩО В ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ ХАСКОВО

Четвъртък, 31 Януари 2013 09:04

На 01.02.2013 година от 11.00 часа в зала „Марица“ на Областна администрация Хасково ще се проведе работна среща на регионално ниво във връзка с инициативата  „Да изчистим България за един ден“. През тази година денят на голямото почистване ще бъде 20 април.
Ръководителят „Социални проекти“ в bTV Media Group г-жа Мария Лазарова и нейният екип ще оповестят данни от регионалните конференции на световната инициатива “Let’s do it world” за реализираните акции в 96 държави през миналата година и мястото на българските доброволци сред тях. На срещата ще бъдат обсъдени резултатите от инициативата  и ще се дискутират предизвикателствата и новите идеи за предстоящата кампания.

На 01.02.2013 година от 16.00 часа в зала „Марица“ на Областна администрация Хасково ще се състои работна среща по повод искането жители на населени места от община Димитровград за изграждане на връзка  /вход и изход/ на магистрала „Марица“ – ЛОТ1 в района на обект 28+414 между селата Ябълково и Крум.
На срещата ще присъстват народният представител Катя Чалъкова, областният управител Ирена Узунова, директорът на Областно пътно управление инж. Живко Боговски, кметове и кметски наместници на населените места от община Димитровград, по чието искане се организира работната среща.

   

Страница 7 от 9

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Следваща > Край >>
joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.