Област Хасково

Предстоящо

ПДФПечатЕ-мейл

Министър Греков ще открие инвестиционен обект по ПРСР в община Свиленград

Четвъртък, 19 Юни 2014 14:36

Утре, 20 юни, от 11:30 ч. министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков ще открие линия за заготовка на зърнено-житни култури, силозно-складово стопанство и административна сграда в с. Чернодъб, общ. Свиленград, обл. Хасково.
Инвестиционният обект е изграден по мярка 123 „Добавяне на стойност към земеделски и горски продукти” от Програмата за развитие на селските райони 2007-2013.

   

ПДФПечатЕ-мейл

Делегация от район Чертаново, Москва, на посещение в област Хасково

Сряда, 11 Юни 2014 10:05

Делегация от район Чертаново, Москва, ще се срещне утре /12 юни, 2014 г., четвъртък/, в 14.30 ч., с областния управител на област Хасково Кадир Исов. Делегацията в състав – кмета на Чертаново Владимир Михеев и заместникът му по социалните въпроси Елена Дергачева, са на неколкодневно посещение в областта по покана на Областна администрация Хасково. Визитата започва от днес, а гостите ще посетят най-напред община Минерални бани.
Целта на посещението е установяване на трайни бизнес и културни партньорства между район Чертаново, Москва и област Хасково.
След срещата утре в Областна администрация Хасково, в 15 ч. ще има изявление за представителите на медиите, в малката зала до кабинета на областния управител.

   

ПДФПечатЕ-мейл

Зам. областният управител Иван Станчев ще присъства на откриване на изложба в навечерието на Международния ден на музеите

Петък, 16 Май 2014 10:00

Заместник областният управител Иван Станчев ще присъства на откриването на изложба „Военни и граждански отличия от фонда на музея“, което ще се проведе в 17 ч. на 17 май, 2014 г., в Регионалния исторически музей Хасково. Събитието е част от проявите по случай Европейската нощ на музеите и галериите.Тогава ще бъдат връчени и сертификати по международния проект „Учене през целия живот в музея“.
Европейската нощ на музеите се провежда в навечерието на Международния ден на музеите – 18 май.

   

ПДФПечатЕ-мейл

Учители от 4 страни ще посетят днес Областна администрация

Четвъртък, 08 Май 2014 10:20

Учители от 4 страни ще посетят днес, 8 май, 2014 г., Областна администрация Хасково, за да направят сравнение между законодателството и практиката в областта на безопасността на труда между България, Италия, Турция, Англия и Румъния. Гостите са в Хасково по проект „Учене през целия живот“ по програмата „Леонардо да Винчи“. Партньор от българска страна е ПГМЕТ-Хасково. Проектът е финансиран от ЕС, а срещата в Хасково е трета по ред. Досега срещи са се провели в Турция и Италия. Начинанието е двегодишно, а координатор е турската страна.
Срещата ще се проведе от 16.30 ч. в зала „Марица“ на Областна администрация Хасково.

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният съвет по условия на труд ще отбележи 28 април - Световен ден за безопасност на труда и международен ден, посветен на паметта на загиналите при трудови злополуки.

Събота, 26 Април 2014 12:51

Областният съвет по условия на труд ще проведе заседание на 28 април, 2014 г. /понеделник/, от 10.30 часа в зала „Марица“ на Областна администрация Хасково.
Ще бъде представен отчет на Дирекция „Инспекция по труда“ Хасково за дейността й през 2013 г. и ще бъде отбелязан 28 април – Световен ден за безопасност на труда и международен ден, посветен на паметта на загиналите при трудови злополуки.
След заседанието ще бъдат поднесени цветя на паметната плоча на загиналите при трудови злополуки, която е поставена на сградата на НАП.

   

ПДФПечатЕ-мейл

Министрите Петър Чобанов и Драгомир Стойнев и ръководството на БРР ще се срещнат с представители на бизнеса в областта

Петък, 25 Април 2014 10:52

Министърът на финансите Петър Чобанов, министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев и ръководството на Българска банка за развитие (ББР) ще се срещнат с мениджъри и предприемачи от областта. Срещата ще бъде водена от областния управител Кадир Исов и ще се състои на 28 април, понеделник, от 16:00 часа в зала „Марица“ на Областна администрация Хасково.
Събитието е деветото от поредицата информационни срещи в цялата страна. Кампанията има за цел местните фирми да се запознаят с новите възможности за финансиране от ББР, както и с целия набор от инструменти, които осигуряват гъвкаво и нисколихвено кредитиране за малките и средни предприятия. Представителите на бизнеса имат възможност да зададат своите въпроси към представителите на правителството и експертите на банката.  


   

ПДФПечатЕ-мейл

ИАНСМП организира информационни срещи в страната по проект за насърчаване на експорта

Понеделник, 24 Март 2014 08:11

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП)  организира информационна среща по проект
№ BG161PO003 "Насърчаване на интернационализацията на българските предприятия" в гр. Пловдив на 26 март 2014г. от 11.00 ч.

По време на срещите експертите на ИАНМСП ще запознаят представителите на бизнеса за възможностите, които се предоставят по проекта на малките и средните предприятия за развитие на експортния потенциал, в това число с условията за участие на фирмите в:

  • международни специализирани изложби и панаири
  • бизнес мисии в държавите на Европейския съюз и в трети страни
  • регистриране и получаване на информация, предоставяна на разработения по проекта Националeн експортен портал www.export.government.bg

Проект № BG161РО003 – 4.2.01-0001 “Насърчаване на интернационализацията на българските предприятия”, по който ИАНМСП е институционален бенефициент, е финансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма “Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 2007 – 2013. Неговата цел е укрепване и разширяване на присъствието на българските предприятия на европейския и световните пазари, както и ефективно използване на предимствата на европейския пазар от българските компании.

Информационните срещи са отворени за участие за всички заинтересовани страни.

Вход свободен.

   

ПДФПечатЕ-мейл

Работна среща за предстоящата кампания „Да изчистим България!“ ще се проведе в Областната администрация

Сряда, 26 Февруари 2014 16:07

Работна среща, във връзка с инициативата „Да изчистим България!“, ще се проведе на 27 февруари /четвъртък/, 2014 г., от 14.30 ч. в зала „Марица“ на Областна администрация Хасково. На нея ще присъстват мениджърът на инициативата Мария Лазарова и представители на общини, институции и организации, имащи отношения към предстоящата кампания.
В рамките на срещата ще се проведат дискусии по актуални теми, свързани с организирането на акции за почистване, проучване на замърсени зони и незаконни сметища и логистични дейности, свързани с реализацията на кампанията през тази година.

   

ПДФПечатЕ-мейл

Комисията по заетост ще съгласува държавния план-прием за следващата учебна година

Понеделник, 27 Януари 2014 14:24

Предложението на Регионалния инспекторат по образование-Хасково за държавния план-прием за учебната 2014/2015 г., ще бъде обсъдено и съгласувано на заседание на Комисията по заетост към Областния съвет за развитие.
Заседанието ще се проведе на 28 януари, т.г. /вторник/, от 10.30 ч. в зала „Марица“ на Областна администрация Хасково.
Обсъждането и съгласуването на държавния план-прием е в съответствие с чл. 25, ал.4 от Закона за професионалното образование  и обучение и чл. 49, ал. 7 от Правилника за прилагане на Закона за народната просвета.

   

ПДФПечатЕ-мейл

Съвместно заседание на Регионалния съвет за развитие и Регионалния координационен комитет на ЮЦР ще се проведе в Хасково

Петък, 06 Декември 2013 13:17

Съвместно заседание на Регионалния съвет за развитие /РСР/ и Регионалния координационен комитет /РКК/ на Южен централен район /ЮЦР/, ще се проведе на 9 декември /понеделник/ 2013 г./, от 11.30  ч. в зала „Марица“ на Областна администрация Хасково. То ще бъде председателствано от и.д. областен управител Кадир Исов. На заседанието са поканени Явор Гечев, зам.-министър на земеделието и храните и Светла Бъчварова, председател на Комисията по земеделие и храни. Те ще обсъдят с членовете на РСР на ЮЦР актуални проблеми и мерки по Програмата за развитие на селските райони в Южен централен район.
Представител на Главна дирекция „Стратегическо планиране на регионалното развитие и административно-териториалното устройство“ към Министерство на регионалното развитие, ще представи обобщените предложения от членовете на Регионалните съвети на 6-те района от ниво 2 относно промените в Закона за регионално развитие (ЗРР) и Правилника за прилагане на Закона за регионалното развитие (ППЗРР).
На заседанието представител на фонд ФЛАГ ще запознае присъстващите с възможности за предоставянe на финансиране на общините. Основната цел на Фонда е да подкрепи усилията на българските общини и общински дружества в процеса на подготовката и успешното изпълнение на проекти по Оперативните програми и по Програмата за развитие на селските райони, които са насочени към модернизиране и разширяване на общинската инфраструктура и към създаване на устойчиви и модерни местни общности.
Представители на управляващите органи на оперативните програми ще запознаят членовете на РСР на ЮЦР с актуална информация за напредъка по изпълнението на оперативните програми, съфинансирани от фондовете на Европейския съюз, на територията на ЮЦР и тяхното въздействие върху района.
На заседанието членовете на РСР на ЮЦР ще обсъдят и съгласуват Актуализирания документ за изпълнение на Областната стратегия за развитие на област Хасково за периода 2007-2013 г.

   

Страница 6 от 9

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Следваща > Край >>
joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.