Област Хасково

Предстоящо

ПДФПечатЕ-мейл

ХТПП организира за 20-и пореден път бизнес форум в навечерието на празника "Трифон Зарезан"

Четвъртък, 12 Февруари 2015 14:35

Утре, 13.2.2015 г. Хасковската търговско-промишлена палата организира в Областна администрация Хасково среща с бизнеса, която е част от събитията по повод отбелязването на Празника по зарязването на лозята „Св. Трифон Зарезан”. На срещата от 16 ч. в зала „Марица” се очаква да присъства Заместник министър-председателя по демографската и социалната политика и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, дипломати, представители на бизнеса и гости от Търговско-промишлени палати от чужбина. Гостите на събитието, което се провежда за 20-и пореден път в Хасково, ще бъдат приветствани от областния управител Добри Беливанов.

   

ПДФПечатЕ-мейл

Новият генерален консул на Р Турция ще се срещне с областния управител

Четвъртък, 20 Ноември 2014 15:15

Генералният консул на Р Турция в Пловдив Алпер Акташ ще бъде утре /21 ноември, 2014 г., петък/ на официално посещение в Хасково. Той ще се срещне с областния управител Добри Беливанов в 10 ч.
Това е първото посещение на генералния консул в региона от неговото назначаване преди няколко месеца. Г-н Акташ смени на поста Шенер Джебеджи.

   

ПДФПечатЕ-мейл

Предстоящи събития - 31.10. и 1.11. 2014 г.

Четвъртък, 30 Октомври 2014 14:03

Областна администрация Хасково, съвместно с Тракийско дружество „Георги Сапунаров“ и Народно читалище „Тракия-2008“, ще отбележат Деня на народните будители на среща, която ще се проведе на 31 октомври, 2014 г. /петък/, от 11.30 ч. в зала „Марица“ на Областна администрация Хасково.
На 1 ноември, 2014 г. /събота/, областният управител Добри Беливанов ще приветства участниците и победителите в Шестия Национален конкурс са учители-творци на издателска къща „Анубис“ и издателство „Булвест 2000“. Това ще стане на церемонията по награждаването на победителите, която ще се проведе от 18.30 ч. в парк-хотел „Европа“ в Хасково. Г-н Беливанов ще връчи награди на участниците от област Хасково, чийто творби са избрани от журито да влезнат в сборника „На границата на мълчанието“.

   

ПДФПечатЕ-мейл

Регионалните програми за заетост и обучения ще разгледа утре Комисията по заетост

Вторник, 28 Октомври 2014 15:11

Комисията по заетост към Областния съвет за развитие ще проведе заседание утре /29 октомври, 2014 г., сряда/, от 11 ч. в зала „Марица“ на Областна администрация Хасково.
На заседанието ще бъдат разгледани и одобрени представените предложения за Регионални програми за заетост и обучения, разработени в изпълнение на чл. 31 от Закона за насърчаване на заетостта.

   

ПДФПечатЕ-мейл

Новият документален филм „Ром Кихот” ще бъде представен в Хасково

Понеделник, 27 Октомври 2014 13:58

На 28 октомври от 14:00 часа в Зала на колеж  по " Икономика и администрация" до Обединени ученически общижития бл. 2, бул. " Ст. Стамболов" № 8, град Хасково, ще бъде представен дебютния филм на режисьорките Нина Пехливанова и Петя Накова „Ром Кихот“. Областна администрация Хасково е съорганизатор на представянето на филма по линия на Областния съвет по етнически и демографски въпроси. Организатор на инициативата е Община Хасково.
В представянето на филма ще се включи актрисата и ТВ водеща Марта Вачкова.
Снимките на „Ром Кихот” започват в началото на 2012 г. преминавайки през различни перипетии, но преди тях в основата на продукцията стои книгата на Петя Накова (сърежисьор и сценарист на филма) – „Проповедникът и черния кон” – документален роман за пастор Емил Димитров. Насилствено изселен в Кюстендил по време на комунизма, пастор Димитров преживява изключителни срещи с жителите на ромската махала в града. За написването на книгата авторката прави обширно проучване, включващо над 70 интервюта и четене на държавни архиви. Първоначално замисля филм, в който да вплете цялата история на пастора, но след като в работата по проекта се включва като сърежисьор и изпълнителен продуцент Нина Пехливанова, пъстрият и изпълнен с живот ромски образ надделява. Двете правят филм за ромите, в който приносът на пастора е почетен чрез кратък разказ на неговия син.

Официален сайт: www.romaquixote.com

Награди и участия във фестивали:
•    Филмов Фестивал Котбус (Cottbus Film Festival)- Германия, гр.
•    Котбус,2013
•    Международен фестивал на етнографския  филм, гр.София,2013
•    София байтинг докс (Sofia Biting Docs),гр.София,2013
•    Фестивал за документални и анимационни филми „Златен ритон”, гр.
•    Пловдив, 2013
•    Милениум  -  Международен  фестивал  за  документално  кино (Millenium International Documentary Film Festival) –  Белгия, гр. Брюксел 2014
•    Номинация в категорията „Дебют” за авторките Нина Пехливанова и Петя  Накова  на годишните  награди  на Българската  филмова академия2014г.

За контакти:
Нина Пехливанова
@ Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
M0888277328 www.romaquixote.com

   

ПДФПечатЕ-мейл

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Йордан Христосков ще посети Хасково

Понеделник, 08 Септември 2014 15:41

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Йордан Христосков ще се срещне утре, 9 септември 2014 г., с областния управител на област Хасково Добри Беливанов и ръководителите на териториалните поделения на АСП, АЗ, ГИТ и НОИ в Хасково.
Срещата с областния управител е предвидена за 15 ч. в Областна администрация Хасково, а от 15.20 ч. започва работната среща с представителите на териториалните структури.    

   

ПДФПечатЕ-мейл

Представяне на новия областен управител г-н Добри Беливанов

Четвъртък, 04 Септември 2014 15:52

Утре, 5 септември, 2014 г., от 10 ч., в малката зала до кабинета на областния управител, официално пред журналисти ще бъде представен новия областен управител на област Хасково г-н Добри Беливанов. Неговият предшественик г-н Кадир Исов ще представи кратък отчет с акценти от свършеното през неговия мандат.


   

ПДФПечатЕ-мейл

Генералният директор на НКЖИ инж. Милчо Ламбрев ще даде официален старт за изграждането на нови тягови подстанции

Четвъртък, 04 Септември 2014 14:55

На 08.09.2014 г. (понеделник) ще бъде даден официален старт на строителните дейности по обект „Изграждане на нови тягови подстанции в Симеоновград и Свиленград и разширение на съществуващата тягова подстанция в Димитровград“, част от проект  „Реконструкция и електрификация на железопътната линия Пловдив – Свиленград по коридори IV и IX, фаза 2: участък Първомай-Свиленград“.
Събитието ще се проведе в района на жп гара Симеоновград, от 12.00 часа.
Проект  „Реконструкция и електрификация на железопътната линия Пловдив – Свиленград по коридори IV и IX, фаза 2: участък Първомай-Свиленград“ се осъществява със съфинансиране от Кохезионния фонд, чрез Оперативна програма „Транспорт” 2007-2013 г. Стойността му е 21 368 018,00 лева без ДДС.

   

ПДФПечатЕ-мейл

Конференция на тема „Публични политики в Хасковския регион“, ще се проведе в Областна администрация

Четвъртък, 04 Септември 2014 14:20

Научно-практическа конференция „Публични политики в Хасковския регион“, организирана от Областна администрация Хасково и Центъра за публични политики към СУ „Св.Климент Охридски“, ще се проведе на 5 септември 2014 г., от 9.30 ч. в зала „Марица“ на Областна администрация Хасково.
Конференцията ще отрази теми и процеси в региона, разгледани през перспективата на понятията Публични политики и Добро управление. Ще бъде представен новият тематичен брой на електронното академично списание „Публични политики.bg”, посветен специално на публичните политики в Хасковския регион. Основни говорители на събитието ще бъдат ръководителят на Центъра за публични политики към СУ “Св.Климент Охридски“ проф.Тодор Танев и авторите в броя.
Непосредствените цели на конференцията са да даде възможност публично да се представят локални и регионални проблеми за решаване в мандата на следващото НС; да се представят популярно и надпартийно модерните представи за демокрацията на Добро управление, почиващо върху публичните политики и техните мрежи, както и причините всичко това да е алтернатива на досегашния партиен модел, който ще бъде по-ефективен за всички – самите партии, гражданското общество и органите на местното самоуправление; да се адаптира този нов модел на прагматичната политика към актуалните проблеми и перспективи пред Хасковския регион и да се даде възможност за публично изслушване на мненията, претенциите и отговорностите,  с които се ангажират едни пред други различни групи по интереси – политически, стопански и пр.

   

ПДФПечатЕ-мейл

Министър Ангелкова ще инспектира строителните дейности по жп трасето Първомай-Свиленград

Понеделник, 18 Август 2014 13:13

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова ще инспектира утре (19 август) строителните дейности по проекта за модернизиране на трасето Първомай – Свиленград.

От 10:00 часа, на жп гара Димитровград, министър Николина Ангелкова ще провери напредъкът в работата по нейното модернизиране и ще даде кратък брифинг за представителите на средствата за масово осведомяване.

Проектът „Електрификация и реконструкция на железопътна линия Пловдив-Свиленград по коридори IV и IX, фаза 2: Първомай - Свиленград” се финансира по Оперативна програма „Транспорт“ 2007 – 2013 г. и трябва да приключи през 2015

   

Страница 5 от 9

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Следваща > Край >>
joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.