Област Хасково

Предстоящо

ПДФПечатЕ-мейл

Книгата на доц. Георги Граматиков "История на Ивайловград 1912-1944" ще бъде представена в Областна администрация

Понеделник, 18 Май 2015 15:04

Утре, 19 май, 2015 г. /вторник/, от 14.30 ч. в зала „Марица“ на Областна администрация Хасково ще бъде представена книгата на известния историк доц. д-р Георги Граматиков „История на град Ивайловград 1912-1944“. Събитието е под патронажа на областния управител Добри Беливанов и кмета на Община Ивайловград Диана Овчарова.
За книгата ще говори Димо Чанков, историк, изследовател и литератор, бивш директор на гимназията в Ивайловград.

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител ще присъства на Тържественото изпращане на 29-я контингент за участие в мисия на НАТО в Афганистан

Сряда, 29 Април 2015 14:28

Областният управител ще присъства на Тържественото изпращане на 29-я контингент на Въоръжените сили на Р България за участие в мисията на НАТО в Афганистан„Решителна подкрепа“. Събитието ще се проведе утре /30 април, 2015 г./, от 11 ч. на пл. „Свобода“ в Хасково.
На тържествената церемония се очаква да присъстват министърът на отбраната Николай Ненчев, началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев.

   

ПДФПечатЕ-мейл

Предстоящи събития на 28 април, 2014 г.

Понеделник, 27 Април 2015 15:30

Областният съвет по условия на труд ще проведе свое заседание на 28.4.205 г., от 10.30 ч., в малката зала до кабинета на областния управител в Областна администрация Хасково. На него ще бъде представен отчет на Дирекция „Инспекция по труда“ за дейността на инспекцията през миналата година. Ще бъде отбелязан 28 април – Световен ден на безопасност на труда и Международен ден, посветен на паметта на загиналите при трудови злополуки, с поднасяне на цветя пред плочата на загиналите при трудови злополуки, намираща се отстрани на НАП.

Областният управител Добри Беливанов ще присъства на тържественото откриване на направените през последните две години инвестиции в пивоварна „Астика“ в Хасково на обща стойност близо 30 милиона евро. Събитието ще се състои на 28.4.2015 г., от 11 ч., в пивоварна „Астика“ в Хасково, Северна индустриална зона.

   

ПДФПечатЕ-мейл

Събитие по случай Световния ден на Земята ще се проведе утре в ПМГ

Понеделник, 20 Април 2015 14:33

Информационно събитие за повишаване на осведомеността и гражданското участие за опазване на биоразнообразието и застрашените видове, ще се състои утре, 21 април, 2015 г., от 10.30 ч. в двора на ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ Хасково.
Събитието се осъществява с подкрепата на Областния управител на област Хасково и ръководството на ПМГ и е по случай Световния ден на Земята – 22 април. Ще бъдат засадени и дръвчета. Организатори на мероприятието са Сдружение „Алианс за регионално сътрудничество“, Сдружение „Млад репортер“ и „Спортен клуб Слънце“. То се осъществява по проект „Зелени в действие“, финансиран от Програмата за подкрепа на неправителствените организации в България по финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.
Утрешното информационно събитие съвпада и с патронния празник на ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ Хасково.

   

ПДФПечатЕ-мейл

Предстоящи събития на 16 април, 2015 г.

Сряда, 15 Април 2015 11:27

14.30 ч. зала „Марица“ на Областна администрация Хасково

Представяне на книгата, посветена на проф. Асен Златаров „Синът на тоя град“ на д-р Йордан Нанчев. Събитието е под патронажа на областния управител Добри Беливанов. Организатори са Областна администрация Хасково, Тракийско дружество „Георги Сапунаров“, читалище „Тракия-2008“, ГПЧЕ „Проф. д-р Асен Златаров“, Научни технически съюзи Хасково, Национален литературен салон „Старинният файтон“

14.30 ч. по републикански път 55 – от т.нар. Голяма звезда /между селата Черепово и Българска поляна/ посока Свиленград, преди село Младиново
Символичен старт на проект „Живот за царския орел“, включва демонстрация на монтаж на т.нар. „кацалки“ за птици на стълб от електропровод. Организатор – КЕЦ Харманли, EVN България. На символичния старт ще присъства зам.-областният управител Милена Рангелова.

16 ч., малката зала до кабинета на областния управител
Областният управител ще се срещне с валията на Одрин Дурсун Али Шахин. Това е първото опознавателно посещение на валията в област Хасково. Преди 10 дни Добри Беливанов се срещна с него в Одрин на официална визита.

   

ПДФПечатЕ-мейл

8-ми април: Международен ден на ромите

Вторник, 07 Април 2015 12:22

Информация за Международния ден на ромите

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областна администрация Хасково организира среща във връзка с предстоящата кампания „Да изчистим България“

Четвъртък, 02 Април 2015 13:41

По повод подготовката за предстоящата кампания „Да изчистим България“ и създаването на ефективна координация за нейното протичане, Областна администрация Хасково организира информационна среща, която ще се проведе на 3 април, 2015 г., петък, от  14.30 ч. в зала „Марица“.
На нея ще присъства Мария Лазарова, мениджър „Социални проекти“ на „БТВ Медиа груп“, представители на общини от областта, на РИО на МОН, РИОСВ Хасково, на неправителствени организации и др.

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областна администрация Хасково организира дискусия на тема „Техника, образование и бизнес“

Вторник, 24 Февруари 2015 12:27

Областна администрация Хасково, Регионалния инспекторат по образование Хасково и Технически университет Габрово организират среща-дискусия на тема „Техника, образование и бизнес“. Тя ще се проведе на 25.2.2015 г., от 15 ч. в зала „Марица“ на Областна администрация Хасково.
На срещата ще бъдат представени възможности за сътрудничество и взаимодействие между образователните институции и фирмите, с цел подпомагане и насочване на образованието за подготовка на кадри, гарантиращи успех на бизнеса.

   

ПДФПечатЕ-мейл

Утре се подписват първите три договора в областта по Националната пограма за енергийна ефективност

Сряда, 18 Февруари 2015 15:58

Утре, 19.2.2015 г., в Областна администрация Хасково ще бъдат подписани първите договори за целево финансиране в област Хасково по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. Догорите са с 3 сдружения на собствениците от Димитровград. Те ще бъдат подписани от областния управител Добри Беливанов, кметът на Димитровград Иво Димов и представител на Българската банка за развитие.

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител ще бъде гост на Празника на Ивайловград

Петък, 13 Февруари 2015 14:32

Областният управител Добри Беливанов ще бъде гост на отбелязването на Празника на Ивайловград – 14 февруари.
Г-н Беливанов ще присъства утре, 14.2.2015 г., от 9 ч. на Празничната Света Божествена литургия в храм „Св. Преображение Господне“ в Ивайловград.

   

Страница 4 от 9

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Следваща > Край >>
joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.