Област Хасково

Предстоящо

ПДФПечатЕ-мейл

Утре откриват новата учебна година в спортното училище в Хасково

Понеделник, 31 Август 2015 13:47

Областният управител Добри Беливанов ще присъства на откриването на новата учебна година н СУ „Стефан Караджа“ Хасково.

Тържествената церемония ще се състои на 1 септември, 2015 г., вторник, от 9.30 ч. в двора на учебното заведение.

 

   

ПДФПечатЕ-мейл

Предстоящо

Петък, 17 Юли 2015 11:59

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова  ще проведе работна среща на ГКПП „Капитан Андреево“ и ще инспектира строителните дейности на новия участък на временното възпрепятстващо съоръжение на Българо-Турската граница. Срещата на граничния пункт е от 15.30 ч. днес – 17 юли, 2015 г. След нея е предвидено кратко изявление за медиите.

По-късно ще бъде даден символичен старт на строителните дейности на преградното съоръжение. На територията на област Хасково то е дълго 33.6 км.

Светлана НИКОЛОВА

   

ПДФПечатЕ-мейл

Официално изпращаме 11-годишният Никола, който ще представя Хасково на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс

Сряда, 15 Юли 2015 15:47

Официална церемония по изпращане на 11-годишния Никола Николов, който ще представя община Хасково на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс Лос Анжелис 2015, организира областният управител Добри Беливанов, представители на Спешъл Олимпикс България и приятели. Тя ще се състои утре /16 юли, 2015 г., четвъртък/ от 10.30 ч. в зала „Марица“ на Областна администрация Хасково.

Никола, който е най-малкият участник в българската делегация, ще се състезава в дисциплината „Лека атлетика“.

В периода 21 юли – 2 август 2015 година в Лос Анжелис (САЩ) ще се проведат Световни летни игри на Спешъл Олимпикс. България получи квота от 23 атлети с интелектуални затруднения в спортове – лека атлетика (2 жени и 2 мъже), бадминтон (1 жена и 1 мъж), плуване (1 жена и 1 мъж), боче (1 жена и 1 мъж), тенис на маса (1 жена и 1 мъж), вдигане на тежести (2 мъже), голф (1 жена и 1 мъж), джудо (1 мъж), ролери (2 жени) и конна езда (2 жени и 2 мъже). Лос Анжелис очаква повече от 7000 състезатели с интелектуални затруднения от 177 страни в 27 спорта, 3000 треньора, 30 000 доброволци и над 500 000 официални лица, семейства, приятели, зрители и журналисти от цял свят.

Светлана НИКОЛОВА

   

ПДФПечатЕ-мейл

Членове на ЦИК очакват утре в Хасково въпроси от граждани

Понеделник, 13 Юли 2015 15:09

На 14 юли 2015 г. (вторник) от 15.00 ч. в сградата на Областна администрация Хасково, зала „Марица” на 1 етаж, ще се проведе среща с членове на Централна избирателна комисия (ЦИК). Срещата е отворена за граждани и е под мотото: „По-близо до избирателите”. На нея ще бъдат разяснени по-важни моменти, свързани с упражняване правото на глас в предстоящите избори за кметове на общини, кметове на кметства и общински съветници.

Поканват се всички желаещи да участват в срещата и да зададат своите въпроси на членовете на ЦИК.

 

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител ще присъства на официалното откриване на паметника на Еню Вълчев в Димитровград

Вторник, 23 Юни 2015 14:50

Областният управител Добри Беливанов ще поднесе цветя на откриването утре /24.6.2015 г./ на бюст-паметника на големия български спортист Еню Вълчев в Димитровград. Церемонията ще се състои от 11.30 ч. на бул. „Д.Благоев“ /в градинката пред ЖП гара Димитровград/.

Еню Вълчев има своя огромен принос за развитието на борбата в България, не само като носител на олимпийски, световни и европейски титли, а и като човек, създал клуба по борба в Димитровград. Борцовата зала там носи неговото име.

   

ПДФПечатЕ-мейл

Дипломатическият корпус ще посети Хасково и Кърджали

Вторник, 23 Юни 2015 14:48

Ръководителите на дипломатически мисии в Р България ще посетят Хасково и Кърджали по 26 и 27 юни, 2015 г. по покана на министъра на външните работи г-н Даниел Митов. Визитата в Хасково ще се състои на 26 юни, като дипломатическия корпус ще бъде посрещнат от областния управител на област Хасково г-н Добри Беливанов.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Очакват се обилни валежи, Областна администрация Хасково изпрати предупреждение до общините

Сряда, 17 Юни 2015 14:09

Всички общини на територията на област Хасково са предупредени от Областна администрация Хасково за предстоящите обилни валежи в нашата област, които се очакват да паднат тази вечер /17 юни, 2015 г./. Общините трябва да вземат всички необходими превантивни мерки и да оповестят населението по места.

Количеството на валежите, което се очакват в Рило-Родопския планински масив и централните райони на Южна България /Велинград, Златоград, Смолян, Кърджали, Хасково и т.н/, ще достигне 80 до 120 л./кв.м., като е възможно да има локални наводнения.

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областна администрация Хасково организира Регионален форум „Предприемачество в Хасково: Възможности и предизвикателства“

Вторник, 09 Юни 2015 15:09

Регионален форум „Предприемачество в Хасково: Възможности и предизвикателства“, ще се проведе на 11 юни, 2015 г., от 14 ч., в зала „Марица“ на Областна администрация Хасково. Форумът е организиран от Областна администрация, в съдействие с Американския университет в България и Предприемаческа организация „ Start It Smart“.

Инициативата цели на популяризира възможностите и условията за развитие на предприемачеството и да представи добри практики, свързани с насърчаване на иновативно бизнес поведение.

Събитието е насочено към широката общественост – ученици, студенти, учители и директори на училища, представители на бизнеса и гражданските организации, заинтересовани страни в сферата на образованието и индустрията, медии и др.

В програмата на форума са включени презентацията „Стартирай умно“ на президента на „ Start It Smart“  Петър Шарков, Възможностите за финансиране на бизнес идеи през новия програмен период от оперативните програми, и представяне на новата програма по предприемачество на Американския университет в България.

Светлана НИКОЛОВА

   

ПДФПечатЕ-мейл

Предстоящи събития на 4 юни, 2015 г.

Сряда, 03 Юни 2015 13:58

- Съвместно мероприятие на Екипът на Програма „Достъп до информация“ и Областна администрация Хасково, което ще се проведе в Конферентната зала на хотел „Родопи“ в Хасково, от 9 ч. Това е семинар на тема „Достъп до информация – практики и проблеми“ и ще бъде открит от зам. областния управител Станислав Дечев. Експерти от екипа на Програмата ще представят проблеми и практики по прилагането на Закона за достъп до обществена информация, както и развития и тенденции в активната прозрачност на институциите.

- Първото заседание на Областния координационен механизъм по деинституционализация ще се проведе в зала „Марица“ на Областна администрация Хасково, от 10.30 ч. Той е създаден със заповед на областния управител Добри Беливанов с цел да осигури ефективна координация и взаимодействие на ангажираните субекти при изпълнение на политики за деинституционализация на територията на област Хасково. На първото му заседание ще бъде приет и Правилник за неговата дейност.

Светлана НИКОЛОВА

 

   

ПДФПечатЕ-мейл

Тържествена заря-проверка по случай 2 юни ще има в Хасково

Петък, 29 Май 2015 11:25

Областна администрация Хасково, Община Хасково, и Военно формирование 52 740 организират Тържествена заря-проверка по случай 2 юни – Деня на Ботев и на загиналите за свободата на България. Тя ще се проведе на 1 юни, 2015 г., от 20.30 ч. на площад „Свобода“ в Хасково.

Организаторите отправят покана към всички граждани заедно да почетем паметта на загиналите за свободата и независимостта на България.

 

   

Страница 3 от 9

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Следваща > Край >>
joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.