Област Хасково

Предстоящо

ПДФПечатЕ-мейл

Ледено хоро за Богоявление в Харманли, областният управител ще присъства на ритуалното хвърляне на кръста

Вторник, 05 Януари 2016 14:40

Областният управител Станислав Дечев ще присъства утре /6 януари, 2015 г./ на тържествения ритуал в Харманли по отбелязването на големия християнски празник Богоявление – Йордановден. От 11 ч. от двата църковни храма ще стартира Литийно шествие, което ще премине през центъра на града и ще завърши на брега на р. Харманлийска. Там ще бъде отслужен Велик водосвет и ще има ритуално хвърляне на кръста.

Очаква се за трети път в Харманли да има Ледено хоро.

Светлана НИКОЛОВА

   

ПДФПечатЕ-мейл

Предстоящо

Сряда, 09 Декември 2015 14:49

Областният съвет за развитие на област Хасково ще заседава на 11 декември, 2015 г., петък, от 13 ч. в зала „Марица“ на Областна администрация Хасково.

Една от точките на дневния ред е представяне, обсъждане и съгласуване на Областната стратегия за развитие на социалните услуги на област Хасково за периода 2016-2020 г.

   

ПДФПечатЕ-мейл

Образователен форум за младите хора организира Областна администрация и Джуниър Ачийвмънт

Четвъртък, 26 Ноември 2015 09:19

Областна администрация Хасково, съвместно с Джуниър Ачийвмънт България, организира Образователен форум за младите хора и участниците в образователната система. На него от Джуниър Ачийвмънт България ще представят образователните си програми и инициативи. Форумът ще се проведе на 1 декември, 2015 г., /вторник/, от 13 ч. в зала „Марица“ на Областна администрация Хасково.

Джуниър Ачийвмънт е организация с традиции в предлагането на съвременни програми и курсове по бизнес, икономика и развитие на предприемаческия дух чрез образователни и практически дейности по икономическа и финансова грамотност, бизнес умения, лидерство и стратегии за успех.

На Образователния форум ще бъдат засегнати теми като „Компетентността „инициативност и предприемчивост“ в контекста на ключовите компетентности на Европейския съюз“, „Образователният модел на Джуниър Ачийвмънт за развитие на потенциала на младите хора чрез изграждане на базова икономическа и финансова грамотност, предприемачески умения, умения за управление на кариерата и дигитални такива“, „Образователни програми и инициативи на Джуниър Ачийвмънт България за начален, прогимназиален и гимназиален етап“ и др.

Областна администрация кани преподаватели, ученици, представители на работодателски организации и всички заинтересовани граждани да участват в Образователния форум.

Светлана НИКОЛОВА

   

ПДФПечатЕ-мейл

Предстоящо

Четвъртък, 19 Ноември 2015 10:50

Съвещание по въпросите за зимната подготовка 2015/2016 г. ще се проведе утре - 20 ноември, 2015 г. /петък/, от 10.30 ч. в зала „Марица“ на Областна администрация Хасково. В него ще участват всички заангажирани със зимната подготовка институции.

Непосредствено след края на съвещанието във фоайето на администрацията ще бъде открита изложба, посветена на Деня на християнското семейство 21 ноември. Тя е дело на съвместната работа на родителите и децата от ОДЗ № 22 „Звънче“ -Хасково.

 

   

ПДФПечатЕ-мейл

Стартира информационна кампания за либерализацията на електроенергийния пазар, срещата в Хасково е на 18 ноември

Понеделник, 16 Ноември 2015 16:02

Министерството на енергетиката, съвместно с КЕВР, БЕХ, Българската независима енергийна борса, ЕСО и електроразпределителните дружества стартират информационна кампания, посветена на предстоящата либерализация на електроенергийния пазар в страната. Информационната среща в Хасково ще бъде на 18 ноември, 2015 г. /сряда/, от 16.30 ч. в зала „Марица“ на Областна администрация Хасково. В нея ще участва заместник-министърът на енергетиката Жечо Станков, който ще води екипа на Министерството на енергетиката. Целта е потребителите да получат отговори на своите въпроси относно преминаването към свободен пазар на електроенергията, което предстои да се случи поетапно от началото на следващата година. Областна администрация Хасково кани заинтересованите граждани да присъстват на срещата.

Светлана НИКОЛОВА

   

ПДФПечатЕ-мейл

На кръгла маса ще представят постигнатото от Областния координационен механизъм по деинституционализация

Сряда, 16 Септември 2015 08:02

Кръгла маса на тема Областен координационен механизъм по деинституционализация – катализатор на сътрудничеството и координацията между институциите”, ще се проведе  на 18.09.2015 г. (петък) от 10.30 часа в зала „Марица” на І етаж в сградата на Областна администрация Хасково.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител ще води хасковска бизнес делегация в форум в Одрин

Сряда, 16 Септември 2015 08:01

Бизнес делегация от област Хасково, водена от областния управител Добри Беливанов, ще участва в икономически форум в Одрин, Р Турция на 17 септември, 2015 г. /четвъртък/.  Поканата за трансграничния форум е на областния управител на област Одрин Дорсун Али Шахин.


Българската делегация е от бизнесмени от Хасковската търговско-промишлена палата, която ще се срещне с членове на Одринската търговско промишлена палата. Организатор на участието от наша страна е г-н Добри Беливанов.

На форума ще бъдат презентирани подробно икономическите профили на областите Одрин и Хасково и ще се търсят нови възможности за двустранни бизнес партньорства, които ще допринесат за развитието на трансграничния регион.

   

ПДФПечатЕ-мейл

Възможностите за инвестиции в региона ще бъдат дискутирани на организирана от БАИ и Областна администрация среща

Понеделник, 14 Септември 2015 11:28

Среща-дискусия на тема „Инвестициите в област Хасково – реалност и бъдеще“, ще се проведе на 16 септември, 2015 г. /сряда/, от 11 ч. в зала „Марица“ на Областна администрация Хасково. Тя е организирана от Областна администрация и Българската агенция за инвестиции. На нея ще присъства г-н Стамен Янев, изпълнителен директор на агенцията.
Всеки гост в зала „Марица“ ще има възможност да зададе конкретен въпрос към г-Янев. Ще бъде коментирана разширяващата се дейност на агенцията, която ще съдейства на представителите на бизнеса, имащи идеи за инвестиции в чужбина. Ще бъдат обсъдени и приоритетните сектори за нашия регион, които да бъдат представени пред потенциалните инвеститори.
На срещата са добре дошли всички всички представители на бизнеса в област Хасково и заинтересовани лица.

Светлана НИКОЛОВА

   

ПДФПечатЕ-мейл

Информационен ден за електронните услуги на ИА „Главна инспекция по труда“ ще се проведе в Областна администрация

Четвъртък, 10 Септември 2015 15:43

Областният управител Добри Беливанов  ще присъства на информационен ден, на който ще бъдат представени предлаганите от Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“ електронни услуги, както и възможностите за бърз достъп до информация, свързана с дейността й. Събитието ще се проведе утре /11 септември, 2015 г., петък/, от 10 часа, в зала „Марица“ на Областна администрация Хасково.

Информационният ден е по проект „Повишаване ефективността на контролната дейност на ИА „Главна инспекция по труда“.  Именно по него е разработена информационната система, която ще бъде представена.

   

ПДФПечатЕ-мейл

35-ия Национален турнир по спортен бридж ще се проведе в Хасково под патронажа на областния управител

Четвъртък, 03 Септември 2015 15:23

Областният  управител Добри Беливанов ще открие утре 35-ия Национален турнир по спортен бридж, който ще се проведе от 4-и до 6-и септември в Хасково. Спортната проява е организирана традиционно от  Бридж-клуб Хасково и тази година е под патронажа на областния управител. Откриването е утре /4 септември, 2015 г., петък/, от 19 ч. в ресторант „Хасково“.

Организаторите споделиха, че се очакват над 100 състезатели от цялата страна. Хасковският Бридж-клуб има голям авторитет в страната и е носител на много отличия, сред които и републикански титли.

Светлана НИКОЛОВА

 

   

Страница 2 от 9

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Следваща > Край >>
joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.