Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

Учениците от 4 А клас на СУ“Васил Левски“ Хасково днес се срещнаха с областния управител на област Хасково г-н Станислав Дечев.

Срещата се проведе по идея на класния ръководител г-жа Дора Димова. „Децата завършват начален курс на образование и искам да им покажа различни сфери на обществения живот и да ги мотивирам да учат и да се стремят към реализация“, обясни си г-жа Димова.
Областният управител Станислав Дечев разказа на 4-токласниците за Хасковска област, за взаимодействието между държавната и местната власт. „В тази зала заседаваме с 11-те кметове на общини и обикновено тук няма бонбони, а се обсъждат проблеми“, посочи Станислав Дечев. Учениците го засипаха с куп въпроси: какъв е мечтал да стане като порасне, имал ли е хоби, кой му е прекият началник, виждал ли е Бойко Борисов, може ли да уволни някой кмет, как се избират кметовете, запознал ли се е с Григор Димитров? Освен към областния управител, въпроси бяха зададени и към децата. Станислав Дечев попита децата какво искат да има още в Хасково? Моменталният отговор беше: безплатен басейн. Освен това четвъртокласниците пожелаха да има увеселителни паркове с атракциони, повече паркове за разходки и по-малко автомобили.
Учениците демонстрираха завидни познания в областта на екологията и предложиха интересни идеи за опазване на горите и въздуха чисти. Срещата продължи повече от предвиденото, защото децата имаха не само много въпроси, но и много интересни решения за ежедневните проблеми, с които се сблъскват възрастните.
Визитата на 4 А клас от СУ“Васил Левски“ завърши с подаръци, автографи и с обещания за поредица от разговори в бъдеще.

Нели Вълканова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.