Област Хасково

Новини

ПДФПечатЕ-мейл

Първата официална проява на г-жа Узунова бе откриването на 11-ят Детски етнофестивал

Вторник, 31 Май 2011 17:18

11-ят Детски етнофестивал, който се провежда традиционно в с. Минерални бани, бе открит тържествено днес от неговия организатор, в лицето на председателя на КНСБ г-н Пламен Димитров. Поздрав към организаторите и децата поднесе областният управител г-жа Ирена Узунова, за която днешното събитие бе първата официална проява след назначаването й вчера на управленския пост.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областна администрация Хасково организира тържествена заря-проверка по случай 2 юни

Вторник, 31 Май 2011 16:12

Под патронажа на областния управител Ирена Узунова утре /1 юни, 2011 г., сряда/ ще се проведе тържествена заря-проверка по повод 2 юни – Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България. Началото на тържествения ритуал е в 20.40 ч. на пл. “Свобода” в Хасково.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Новият областен управител: “Ще търся златната среда между местните и държавни интереси”

Понеделник, 30 Май 2011 17:13

Новият областен управител на област Хасково – г-жа Ирена Узунова, бе представена официално днес на нарочна пресконференция. Да я поздравят и подкрепят дойдоха в зала “Марица” на Областна администрация Хасково и депутатите Фани Христова и Иво Димов. Представянето на г-жа Узунова направи най-новият им колега г-н Румен Данев, който досега изпълняваше длъжността губернатор.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Обучение за Отбранително-мобилизационна подготовка проведе Областна администрация Хасково

Събота, 28 Май 2011 18:42

Обучение за управление на Отбранително-мобилизационната подготовка /ОМП/ проведоха днес служителите на Областна администрация Хасково.Мероприятието включваше лекции на тема ОМП, разглеждане на плана за мобилизация, военновременния план и указанията за управление при кризи. Самото обучение се проведе на вр. Аида. То включваше и поход в живописните местности край с. Минерални бани. Подобни мероприятия се провеждат по указания на Министерски съвет и са утвърдени в годишния план на областния управител. В днешното се включи и новият областен управител на област Хасково г-жа Ирена Узунова.

   

ПДФПечатЕ-мейл

На 30 май официално представят новия областен управител на област Хасково г-жа Ирена Узунова

Петък, 27 Май 2011 15:16

Пресконференцията по повод официалното представяне на новия областен управител на област Хасково – г-жа Ирена Узунова, ще се състои на 30 май, 2011 г. /понеделник/, от 11 ч. в зала “Марица” на Областна администрация Хасково.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Музеят на тракийското изкуство в Източните Родопи очарова деца от Европа

Петък, 27 Май 2011 15:15

Уникалният Музей на тракийското изкуство в Източните Родопи бе посетен днес от 50 учители и ученици от 5 европейски страни, които са гости на нашата област по голям европейски училищен проект. Идеята децата да видят културната забележителност бе на ръководството на Областна администрация Хасково, а гостите бяха придружени от зам.областния управител Николай Нанев. Групата от Англия, Уелс, Турция, Италия и Литва остана очарована от видяното в музея в с. Александрово. Освен него, за едноседмичния си престой в България учениците и учителите са видели още Бачковския манастир, забележителностите на Велико Търново, Габрово, Пловдив, Несебър.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Поздравление по случай 24-ти Май

Вторник, 24 Май 2011 08:28

Уважаеми културни и просветни дейци,

Уважаеми жители на област Хасково,

Скъпи ученици,

 

Радостен съм да Ви приветствам най-сърдечно по повод Националния празник 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост!

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

От МЗХ ще разясняват на животновъдите какви са възможностите за финансиране на начинанията им

Сряда, 18 Май 2011 09:29

Възможностите за подпомагане и финансиране на фермерите от областта ще бъдат разяснявани на семинар в Тополовград, който ще се проведе на 20 май /петък/, от 11 ч., в сградата на местната Общинска администрация. Поканени са всички животновъди от региона, които проявяват интерес. Организатор на мероприятието е Министерството на земеделието и храните.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

40-годишен юбилей отпразнува ГПЧЕ “Проф.д-р Асен Златаров”, г-н Данев поздрави ученици и учители

Събота, 14 Май 2011 19:28

Областният управител Румен Данев бе гост вчера на юбилейното тържество на ГПЧЕ “Проф.д-р Асен Златаров”, по случай 40-годишнината от основаването на гимназията. Празникът бе ознаменуван с грандиозен концерт, а изпълнителите бяха възнаградени с нестихващи аплодисменти от присъстващите в залата на НЧ “Заря” в Хасково. Сред гостите бяха депутатите от ПП ГЕРБ Иван Петров, Фани Христова и Делян Добрев.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Холандски министър остана впечатлен от свършеното по Шенген на ГКПП Капитан Андреево

Четвъртък, 12 Май 2011 17:14

Холандският министър по европейските въпроси и международното сътрудничество Бен Кнапен посети днес ГКПП - Капитан Андреево, за да се запознае на място със свършеното там по изискванията за присъединяване на страната ни към Шенгенското пространство. “Впечатлен съм от видяното, разполагате с необходимото техническо оборудване и си партнирате много добре със системата за гранична сигурност "Фронтекс", каза министърът. Той бе придружаван от заместник-министъра на вътрешните работи Димитър Георгиев и областния управител Румен Данев.

продължава>

   

Страница 93 от 100

<< Начало < Предишна 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 Следваща > Край >>

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.