Област Хасково

Новини

ПДФПечатЕ-мейл

Прессъобщение

Петък, 20 Април 2012 16:57

Днес 20 април 2012 г. министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова обяви старт на рехабилитацията на два участъка с обща дължина 3,348 км от т.н. Панорамен път в Димитровград. Изпълнител на проекта е ГД „Топлика” със съдружници „АБ” АД и „ПСК Детелина „ ЕООД Хасково, а срокът на изпълнение е 8 месеца.

Стойността на строително монтажните работи е 3 348 000 лв. От тях 2 706 154 лв. са по програма „Основен ремонт” на АПИ,  а 457 837 лв е финансовото участие на община Димитровград.
Аплодисменти предизвика обещанието на Станимир Милев – представител на изпълнителя, че ще завършат рехабилитацията 3 месеца предсрочно и през септември обекта ще е готов.
"Лично ще проверя това" – отвърна му министър Павлова.  Тя възложи на Агенция „Пътна инфраструктура” също да бъде договорено с фирмата изпълнител и извършването на ремонт на моста над р. Марица, тъй като не е в добро техническо и експлоатационно състояние.
Републиканската пътна мрежа в Хасковска област е 1080 км. 400 км шосета се ремонтират и рехабилитират, а вложените европейски пари в пътна инфраструктура в региона са близо 300 милиона лева, обобщи областният управител Ирена Узунова.

   

ПДФПечатЕ-мейл

Прессъобщение

Четвъртък, 19 Април 2012 14:34

Утре на 20 април, петък, от 11:00 ч. Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще обяви старт на рехабилитацията на два участъка с обща дължина 3,348 км от път І-5, попадащ в регулацията на град Димитровград. Изпълнител на проекта е ГД „Топлика” със съдружници „АБ” АД и „ПСК Детелина „ ЕООД  , гр. Хасково. Стойността на строително монтажните работи е 2 706 154 лв., като финансирането е осигурено от програма „Основен ремонт” на АПИ.
Церемонията ще се проведе от 11 часа на входа при парк „Пеньо Пенев” в град Димитровград.
След  това  министър Павлова ще направи ревизия на АМ „Марица”. В нея ще се включат също министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московския и председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура” Лазар Лазаров.

   

ПДФПечатЕ-мейл

Прессъобщение

Понеделник, 09 Април 2012 16:02

Утре, 10.04.2012 г. /вторник/, от 9:00 ч. в Центъра за спешна медицинска помощ /ЦСМП/ - Хасково, областният управител Ирена Узунова ще връчи почетен плакет от министъра на здравеопазването Десислава Атанасова на д-р Петя Радева, директор на ЦСМП Хасково. Плакетът е за проявен професионализъм и бързи и адекватни действия при оказване на медицинска помощ за спасяване на жертвите на наводнението на 06.02.2012 г. на територията на област Хасково.
В 10:30 ч. в Многопрофилната болница за активно лечение в гр.Харманли, същия плакет ще бъде връчен на д-р Динчо Генев, управител на МБАЛ – Харманли.
В 11:30 ч. Областния управител на Област Хасково - Ирена Узунова ще посети с.Бисер, където съвместно с Михаил Лисков, кмет на Община Харманли и представители на ВиК-Хасково, Министерство на околната среда и водите и проектанти ще поставят началото на изготвянето на проект за изграждане на водопроводна и канализационна инфраструктура и Пречиствателна станция за отпадъчни води на засегнатото от наводнението село.

   

ПДФПечатЕ-мейл

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ИЗИСКВАНИЯ КЪМ СТРОИТЕЛНИТЕ ФИРМИ, КАНДИДАТСТВАЛИ ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА НОВИ КЪЩИ В СЕЛО БИСЕР

Четвъртък, 05 Април 2012 15:52

Днес, на първото си заседание, Общественият съвет за управление на финансовите средства по кампанията за подпомагане на пострадалите от наводненията в Хасковска област избра за свой председател д-р Валентин Пеев ( зам.-председател на БЧК) и за зам.-председател Жана Райкова (финансов контрольор в Областна администрация Хасково). Членовете на Съвета приеха и Правилник за работата си.
На първото си заседание Общественият съвет взе решение да не отваря получените оферти до предоставянето от кандидатствалите фирми в срок от 10 работни дни на следните допълнителни документи:


•    Удостоверение за вписване в „Централния професионален регистър на строителя” за първа група, втора категория;

•    Удостоверение за липса на задължения към НАП;

•    Копие от „Отчет за приходи и разходи” придружено с декларация от която да е видно, че кандидатът има реализиран оборот от строителна дейност за последните три години не по-малко от 1,5 милиона лева.

Днешните решения, около които се обединиха всички членове на Обществения съвет, бяха взети с оглед най-ефективното изразходване на набраните средства по дарителската кампания с цел задоволяване нуждите на пострадалите чрез осигуряване на изпълнители, които могат да гарантират успешно, качествено и в срок  изграждане на новите къщи.

   

ПДФПечатЕ-мейл

Българският бизнес трябва да се интернационализира

Сряда, 28 Март 2012 14:22

Информационна среща проведе днес в зала „Марица“ на Областна администрация Хасково Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия. От агенцията запознаха присъстващите с Проект “Насърчаване на интернационализацията на българските предприятия”, чиято обща цел е укрепване и разширяване на присъствието на българските предприятия на Европейския и световните пазари и ефективно използване на  предимствата на Европейския пазар от българските предприятия.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Честит 3-ти март!

Петък, 02 Март 2012 17:52

Честит празник, скъпи съграждани!

Честит 3-ти март!

Тази дата от далечната 1878г. е истински символ на ново начало.
Тогава е направена първата стъпка за градежа на онази Трета България, в името на която загинаха хиляди.
Саможертвата им не е била напразна. Днес България има своето място на европейската карта и е уважавана европейска държава.
Затова и нека на 3-ти март 2012г. бъдем с вдигнати чела- горди за отвоюваната от предците ни Свобода и със смирени души в почит пред подвига им.
И нека винаги да имаме вяра в силата на общия ни дух за добруване на Родината ни!

Ирена Узунова
Областен управител на област Хасково

   

ПДФПечатЕ-мейл

Вицепремиерът Цветан Цветанов посети засегнатите от бедствието райони и награди трима бисерчани, оказали помощ на бедстващите

Четвъртък, 23 Февруари 2012 16:01

Вицепремиерът Цветан Цветанов провери на място как са изпълнени възстановителните работи  на скъсаната дига на река Марица край Свиленград и  бе уверен от специалистите, че съоръжението отговаря на всички изисквания. Строителството на защитното съоръжение продължи 10 дни и струва на държавата 600 хиляди лева. . 8 години е гаранцията, която дават изпълнителите.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

299 пострадали семейства от областта са получили еднократна помощ в размер на 325лв., заради наводненията

Вторник, 21 Февруари 2012 16:23

На брифинг днес  в Областна администрация Хасково, министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов представи кратък преглед на действията, предприети от министерството през последните две седмици от наводненията в област Хасково. Още от първия ден службите за „Социално подпомагане“ в Хасково, Любимец, Харманли, Свиленград , заедно с областния управител на Хасково Ирена Узунова, кметовете по места и присъстващите министри на място, създадохме една добра организация в максимална степен да подпомогнем хората, каза министър Младенов. В област Хасково са подпомогнати в размер от 325лв. 299 лица и семейства. 137 са получили тази помощ в с. Бисер, 17 в с. Лешниково, 95 в Свиленград и 50 в Любимец. Освен в Хасковска област са изплатени помощи и в Старозагорска област, в Гълъбово на 40 лица и в Раднево на 9.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Официално разформироваха рота АЛТЕА, наградени бяха военнослужещите взели участие в спасителните действия при наводненията в с. Бисер

Понеделник, 20 Февруари 2012 16:19

Министърът на отбраната Аню Ангелов и началника  на отбраната генерал Симеон Симеонов участваха  във военния ритуал по тържественото посрещане на военнослужещите от 12-ти контингент от въоръжените сили на Република България, участвали в операцията на Европейския съюз в Босна и Херцеговина.  Той беше в състав от 102-ма военнослужещи, които в продължение на шест месеца охраняваха  база „Бутмир”.

 

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Над 52мл. лв. са щетите отчетени до момента от наводненията в областта, каза в Хасково министър Томислав Дончев

Понеделник, 20 Февруари 2012 16:16

Министърът по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев и замeстник- министъра на земеделието и храните Светлана Боянова се срещнаха с кметове и представители на всички общини от засегнатата от наводненията Хасковска област. Целта беше да се изясни типа унищожена инфраструктура, нейната индикативна стойност и степента на проектна готовност. Европейските пари не са бързи пари и трябва да се минават сложни процедури за възстановяване.

 

продължава>

   

Страница 93 от 111

<< Начало < Предишна 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 Следваща > Край >>
joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.