Област Хасково

Новини

ПДФПечатЕ-мейл

Днес в Областна администрация Хасково започна получаването на бюлетините за Местни избори 2011

Вторник, 18 Октомври 2011 13:51

Изготвянето на бюлетините за Местни избори 2011 в област Хасково приключи по план и днес те се получават в Областна администрация. Предвидено е отпечатаните от „Полиграф Юг” бюлетини да бъдат приети до края на утрешния ден. Те ще бъдат съхранявани в администрацията и на 20-и и 21-и октомври, 2011 г., по определен график ще бъдат предавани на Общинските избирателни комисии и Общини, заедно с всички останали изборни материали.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Бяха спасени 15 бедстващи в Сакар късно снощи

Вторник, 18 Октомври 2011 12:47

Кризисен щаб за спасяване на бедстващи хора бе сформиран по спешност снощи, в 19.08 ч., в Областна администрация Хасково. Щабът е свикан по разпореждане на областния управител Ирена Узунова след постъпване на сигнал за блокирани в преспите хора над свиленградското село Лисово. 15 души, след които 6 деца и едно пеленаче, бяха заклещени в снежната блокада.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Първият по рода си в България Мемориален комплекс ще бъде изграден в Хасково

Понеделник, 17 Октомври 2011 17:10

В Хасково да бъде изграден Мемориален комплекс „ 10-и Пехотен Родопски полк”, който да бъде мемориал на бойната слава на региона – за тази идея ще работи от днес новоучреден Инициативен комитет. Идеята е на областния управител Ирена Узунова и днес тя бе приветствана и подкрепена от представители на Съюза на запасните офицери и сержанти, Съюза на ветераните от войните, Държавен териториален архив, Регионалния исторически музей /РИМ/, представители на военното поделение в Хасково и Камарата на архитектите в България /КАБ/. Сред учредителите на комитета бе Иво Антонов, гл. експерт по въпросите за военните паметници към Министерството на отбраната /МО/.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Медалистката от Спешъл олимпикс Гюлджан е първата поканена на Коледния бал на спортистите

Четвъртък, 13 Октомври 2011 13:03

13-годишната Гюлджан Иванова получи днес специална покана от областния управител Ирена Узунова да бъде първия гост на Коледния бал на спортистите в област Хасково. Момичето, което спечели бронзов медал на Летните спешъл олимпикс игри "Атина 2011", се срещна днес с г-жа Узунова, за да разкаже за успеха си.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Зидарска мистрия подари Ирена Узунова на директорката на ПМГ

Сряда, 12 Октомври 2011 17:43

Собствеността на хасковската Природоматематическа гимназия "Акад. Боян Петканчин" днес официално бе прехвърлена от държавата на общината, което ще гарантира по-добрата поддръжка и бъдещ ремонт на училището. Подписите под договора за безвъзмездно прехвърляне на сградата поставиха областният управител Ирена Узунова и изпълняващият длъжността кмет на Хасково Недялка Станева.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Очаква се днес да отменят „код жълто” в областта

Вторник, 11 Октомври 2011 10:21

Обстановката в Хасковска област е спокойна след проливните дъждове, изсипали се през последното денонощие. Очаква се днес да бъде отменен и обявения „код жълто” за повишено внимание.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Утре подписват договора за ПМГ „Акад. Боян Петканчин”

Вторник, 11 Октомври 2011 09:13

В сряда /12.10.2011 г./, в 14 ч., областният управител Ирена Узунова и в.и.д. кмет на Община Хасково Недялка Станева ще подпишат договора, с който държавата прехвърля в собственост на Общината сградата на Природоматематическата гимназия „Акад. Боян Петканчин”.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Болниците на Хасково и Свиленград подписаха договор за взаимно сътрудничество

Петък, 07 Октомври 2011 15:39

Договор за взаимно сътрудничество подписаха днес в Свиленград управителят на местната МБАЛ д-р Димитър Ермов и изпълнителният директор на МБАЛ Хасково д-р Славчо Близнаков. Целият персонал на здравното заведение в граничния град присъстваше на подписването на акта, който предвижда обмен на специалисти между двете болници.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Вила „Армира” се предоставя безвъзмездно на Община Ивайловград

Четвъртък, 06 Октомври 2011 08:16

Община Димитровград получава 40 дка земя, част от „Светилище на нимфите”

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Информират бенефициенти как да напишат качествени проекти по ТГС България-Турция

Вторник, 04 Октомври 2011 16:17

Информационен ден по Втората покана за проектни предложения по Програмата за трансгранично сътрудничество България-Турция 2007-2013 г., се проведе днес в Областна администрация Хасково. Поредният трансграничен форум бе открит от областния управител Ирена Узунова.

продължава>

   

Страница 93 от 107

<< Начало < Предишна 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 Следваща > Край >>

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.