Област Хасково

Новини

ПДФПечатЕ-мейл

Комисията по заетост към Областния съвет за развитие на област Хасково заседава на 4 април

Понеделник, 03 Април 2017 13:27

Във връзка с разработването и утвърждаването на Регионалната програма за заетост и обучение, Комисията по заетост към Областния съвет за развитие на област Хасково ще заседава на 4 април, 2017 г. /вторник/, от 10.30 часа в зала „Марица“ на Областна администрация Хасково. Заседанието е във връзка с Регионалната програма за заетост и обучение в област Хасково.

Припомняме, че според Националния план за действие по заетост за настоящата година, за област Хасково е отпусната сума в размер на 168 927 лв. С тези средства ще се финансира субсидираната заетост на безработни лица, за период не по-малък от 6 месеца. Предвидените групи, които могат да кандидатстват, са безработни младежи до 29 г., безработни на възраст над 50 г., хора с увреждания, с ниско образование и др.

Светлана Николова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областна администрация Хасково се включи в инициативата „Часът на Земята“

Вторник, 28 Март 2017 08:57

Областна администрация Хасково се включи вчера в Световната инициатива „Часът на Земята“, като угаси фасадното си осветление от 20,00 до 21,30 часа.

„Часът на Земята“ е най-голямата природозащитна инициатива в света, по време на която милиони хора символично спират осветлението в домовете си за един час, а в знакови сгради се загасят светлините по фасадите им. Проявата дава възможност на всеки да разбере какво е влиянието на малките постъпки и как да използва волята си, за да се справим с климатичните промени на планетата.

Снимка: Павел Данев

   

ПДФПечатЕ-мейл

Венец и почит на Деня на Тракия

Неделя, 26 Март 2017 08:55

Денят на Тракия бе почетен в Хасково на 24 март, 2017 г. 
На паметника на Незнайния войн на пл. „Свобода“ бе поднесен венец от името на Областна администрация Хасково. На събитието присъства и се поклони на паметника зам. областният управител г-н Росен Кузев.
За упокойна молитва за душите на падналите български воини при превземането на Одрин прочете отец Никола.
Денят на Тракия се отбелязва всяка година на 26 март, но сега бе изтеглен на по-ранна дата от тракийските организации поради съвпадането с изборния ден.

Снимки: Павел Данев

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областна администрация Хасково се присъединява към инициативата „Часът на Земята“

Четвъртък, 23 Март 2017 13:55

Областна администрация Хасково ще се включи в Световната инициатива „Часът на Земята“, която тази година ще обиколи земното кълбо за десети път. На 25 март милиони хора в над 170 държави по света ще загасят светлините от 20,30 до 21,30 часа, за да привлекат вниманието на съграждани, бизнеса, учени и правителства към спешната нужда от действия срещу климатичните промени. Това е най-голямата природозащитна инициатива в света, по време на която милиони хора символично спират осветлението в домовете си за един час, а в знакови сгради се загасят светлините по фасадите им. Проявата дава възможност на всеки да разбере какво е влиянието на малките постъпки и как да използва волята си, за да се справим с климатичните промени на планетата. Часът на Земята се провежда в последната събота на март. Мотото на кампанията в България тази година е „Загаси светлините, отвори очи за планетата!“. На много места в страната ще бъде ограничено фасадното осветление на административните сгради, а общини и клубове организират светлинни шествия, игри и концерти.

Светлана Николова

   

ПДФПечатЕ-мейл

По график от утре започва получаването на бюлетините от Общините

Вторник, 21 Март 2017 18:59

Представители на 10 Общини от област Хасково по график трябва да получат утре /22 март, 2017 г./ бюлетините, изборните книжа и материалите за предстоящите парламентарни избори на 26 март, т.г. Само от Община Стамболово ще получат бюлетините и книжата на 23 март, четвъртък, от, 11 ч., като това е по тяхно желание. 
Графикът е съгласуван с всички 11 Общини и е изпратен на ОД МВР-Хасково. От РИК Хасково ще има представител по време на получаването на бюлетините.
По график първа е община Димитровград – в 9 ч. утре, следвана от Харманли в 10 ч. и Симеоновград в 10.30 ч. След това, с половин час разлика помежду им, следват общините Ивайловград /11 ч./, Свиленград, Тополовград, Маджарово, Любимец, Минерални бани, Хасково /14.30 ч./.

Снимка: от получаването на бюлетините в Областна администрация Хасково на 17 март, 2017 г.

Светлана Николова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител съдейства за ускореното изграждане на кръгово кръстовище до „Язаки“

Вторник, 21 Март 2017 18:58

Проектът за кръгово кръстовище до завода на „Язаки България“ край Димитровград е съгласуван от Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/ и е изпратен вчера на инвеститора. Това информира областният управител инж. Минко Ангелов, който проведе редица срещи за ускоряване реализацията на кръговото кръстовище. То е от голяма важност не само за дейността на инвеститора, който се очаква да открие 3000 работни места, но и заради безопасността на движение в конкретния участък на натоварения път. Кръговото кръстовище се предвижда да е при км 285+809 на път I-5 „Димитровград-Хасково“.
В края на миналата седмица областният управител участва в съвещание в АПИ по конкретната тема за ускоряване изграждането на кръстовището. На срещата присъстваха още директорът на агенцията инж. Пирин Пенчев, началникът на Областно пътно управление Хасково Радостин Ламбрев и експерти. 
След като проектът вече е съгласуван от АПИ, са необходими и съгласувателни становища от МОСВ, НИНКН и ГД ПБЗН. 
Инж. Минко Ангелов разговаря с представител на „Язаки България“ и информира за предприетите мерки.
Днес стана ясно и че има осигурени средства за рехабилитация на път I-5 в отсечката от Стара Загора до Димитровград.

Светлана Николова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител инж. Минко Ангелов поздрави днес Професионалната гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен II“ по случай Патронния празник на училището.

Вторник, 21 Март 2017 12:16

Празникът е отбелязван на датата от великата победа при Клокотница, където през 1230 г. цар Иван Асен II разгромява войските на Теодор Комнин. Приветствието бе прочетено пред гостите на тържеството от представител на Областна администрация Хасково.

Ето думите на инж. Минко Ангелов към ръководството на гимназията, учителите и учениците:

„Поздравявам всеки един от Вас, който с делото си прави така, че да има Светлина и Надежда, да се наречете горди асеневци днес.

Поздравявам учителите за безрезервното им себеотдаване на професията, призвана да даде основата на успеха и добрата реализация в живота. Синоним на тяхната успешна работа са редицата добри практики, с които Вашето училище се гордее и редицата успехи на неговите възпитаници.

Поздравявам ръководството на Професионалната гимназия по дървообработване и строителство „“Цар Иван Асен II“ за положените усилия за издигане авторитета на учебното заведение в областта и страната.

И, разбира се, поздравявам българските деца, които попиват знания и умения, които ще ги направят достойни личности и професионалисти в сферата, която са си избрали.

Пожелавам на всички Вас здраве, светлина и увереност в себе си.“

В края на официалната част към небето полетяха гълъби. После учениците показаха уменията си в дървообработването, рисуването, народните танци, театралното изкуство, кулинарното майсторство, а бъдещите горски стражари се състезаваха на стрелба с въздушна пушка.

 

Снимките за предоставени любезно от Haskovo.net

Светлана Николова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Бюлетините за предстоящите парламентарни избори пристигнаха в Областна администрация Хасково и ще се съхраняват под строга охрана до предаването им на общините

Петък, 17 Март 2017 14:19

264 700 бюлетини за предстоящия парламентарен вот на 26 март, 2017 г., пристигнаха преди минути в Областна администрация Хасково. Броят им е определен съгласно предварителния брой на избирателите от област Хасково от 240 688 души, завишен с 10 %. С РЕШЕНИЕ №70-НС на РИК29 Хасково от 07.03.2017 г. е одобрен образеца на бюлетината за област Хасково и тиража на бюлетините за областта. 
Получаването на бюлетините се извърши в 9 часа днес от печатницата на БНБ от двама упълномощени представители на Областна администрация Хасково, двама упълномощени представители на РИК Хасково с охрана от ОДМВР Хасково при транспортирането им до Хасково.
Бюлетините се разтоварват в определеното от Областния управител помещение за съхранението им, което ще се запечата с лепенка, на която има печат на РИК Хасково и подписите на упълномощените с решение на РИК Хасково лица. При съхранението на бюлетините в ОА Хасково ще се използва охрана чрез СОТ и денонощна жива охрана от служители на ОДМВР Хасково до предаването им на общините. 
Предаването на бюлетините на общините ще стане другата седмица, по предварително съгласуван с тях график.

Снимките са предоставени любезно от Haskovo.net

Светлана Николова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на първата копка на "Щрабаг": "В АПИ ще обсъдим днес въпроса за ускорено изграждане на кръгово кръстовище"

Сряда, 15 Март 2017 13:12

Областният управител инж. Минко Ангелов приветства австрийската строителна фирма „Щрабаг“, която днес стъпва официално на територията на област Хасково с инвестиция за 5 млн. лева за изграждане на модерна асфалтова база. Това стана по време на официалната първа копка на базата.

„Радвам се, че европейска компания с много висок авторитет и престиж в строителния бранш в Европа, в лицето на Щрабаг избра да инвестира в област Хасково, конкретно на територията на община Димитровград, което е показателно за добрата географска даденост, за устойчивостта на района и инфраструктурната му обезпеченост и за неговия потенциал за развитие“, каза областният управител.

Той сподели пред присъстващите на церемонията, че по-късно днес ще участва в съвещание в Агенция „Пътна инфраструктура“ и ще постави въпроса за изграждането в най-скоро време на кръгово кръстовище, което да улесни в максимална степен инвеститорите в тази индустриална зона -  като „Щрабаг“, „Язаки“ и „Са-ба“. Инж. Минко Ангелов информира още, че този въпрос е дискутиран миналата седмица и с министър-председателя проф. Огнян Георджиков.

„Поздравявам още веднъж ръководството на„Щрабаг“ за доброто решение да изберат да инвестират именно тук и се радвам, че това ще допринесе и за подобряването на трудовата заетост в района, чрез създаването на нови работни места“, бяха думите на областния управител.

Очаква се инвестицията на лидера сред пътностроителните фирми в Европа – „Щрабаг“ да доведе до откриването на 100 работни места. Асфалтовата база се намира срещу новостроящия се завод на „Язаки“. На церемонията присъства представителят на фирмата Гюнтер Хартвегер. Австрийската компания вече има няколко площадки в България – в София, Бургас и Стара Загора. “Изборът на терена край Крепост бе направен след старателно обмисляне, заради централното му разположение. С новата си база вече се надяваме да изпълняваме пътностроителни дейности на територията на цялата страна”, каза г-н Хартвегер.  Той разговаря с областния управител и изрази своята радост от усилията на българското правителство да улеснят максимално инвеститорите, част от което е и изграждането на кръговото кръстовище в тази индустриална зона.

Светлана Николова

   

ПДФПечатЕ-мейл

В Областна администрация Хасково ЦИК проведе онлайн обучение на 7 Районни избирателни комисии.

Вторник, 14 Март 2017 11:56

Във връзка с предстоящите парламентарни избори в Областна администрация Хасково днес се проведе онлайн обучение на 7 Районни избирателни комисии от Централната избирателна комисия. В обучението участваха зам.областният управител на област Хасково г-н Росен Кузев и експерти от администрацията, както и представители на Общински администрации от областта. 
Освен РИК Хасково, чрез видео връзка в срещата участваха и РИК на Кърджали, Стара Загора, Разград, Шумен, Търговище и Перник.

Светлана Николова

   

Страница 10 от 101

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.