Област Хасково

Новини

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково Станислав Дечев свика Областната епизоотична комисия, във връзка със Заповед на Изпълнителния директор на БАБХ.

Сряда, 13 Септември 2017 12:12

Документът е издаден на база постъпил доклад за сериозни проблеми във връзка с хуманното отношение към животните на пазарите за животни в България по наблюдения, извършени от Анималс Енджълс.
Областната епизоотична комисия, с председател д-р Стефка Здравкова- заместник областен управител на Хасково, реши да се свикат заседания на Общинските епизоотични комисии, на които да се набележат конкретни мерки за извършване на проверки. Инспекциите да бъдат съвместни между представите на общината, ОДБХ- Хасково, ОД на МВР- Хасково. Целта е да се проверят регламентираните и нерегламентирани пазари за животни в съответната община за спазване на изискванията за хуманно отношение към животните и дейността на пазарите, съгласно действащото национално и европейско законодателство. До 20 септември кметовете на общини трябва да уведомят писмено Областния управител на Хасково за изпълнение на набелязаните мерки.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областна администрация Хасково подкрепя операция EDWARD

Сряда, 13 Септември 2017 09:58

По предложение на Европейската мрежа на службите на пътна полиция ТИСПОЛ за втора поредна година 21 септември е обявен за Европейски ден без загинали на пътя. Тогава ще се проведе полицейска операция EDWARD, подкрепяна от Европейската комисия и посветена на Европейската седмица на мобилността от 16 до 22 септември 2017г.
Областна администрация Хасково за втора година прие поканата на МВР и ГД“Национална полиция“ да бъде партньор в операция EDWARD. 
По време на операцията ще има 24-часово видеонаблюдение, записващо в реално време събитията и брояч на деня. В реално време обществеността ще вижда всички произшествия по пътищата на Европа. Целта е на 21 септември да няма тежки произшествия и загинали на пътя. Органите на пътя ще засилят контрола и в максимална степен ще подпомагат участниците в движението за безопасно шофиране. На всеки час партньорите по проекта, в това число и Областна администрация Хасково, ще получават актуална информация за броя и мястото на настъпилите ПТП, за загиналите и ранените при тях. Тази информация Областна администрация Хасково ще публикува на официалната си фейсбук страница и наwww.hs.government.bg.
Всяка обществена организация, институция, медия може да подкрепи операция EDWARD като се регистрира на адрес:http://roadsafetydays.eu/
Ангажиментът може да бъде деклариран и с подписването на обещание за подкрепа на деня без загинали на пътя на адрес:https://projectedward.eu/ , а в социалните медии може да се изпращат и подходящи видео записи #ProjectEDWARD.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областна администрация Хасково за поредна година подкрепя инициативата „Да изчистим България заедно!“.

Вторник, 12 Септември 2017 13:48

През 2017 година екипът на областния управител Станислав Дечев избра не само да направи Хасково по-чисто и приветливо място за живеене, но и да покаже на всички, че можем да бъдем един отбор.
Областна администрация съвместно с Младежкия областен съвет за иновации на 16 септември, събота, ще изчистим, ще обновим и освежим спортната площадка на ОУ“Любен Каравелов“ в Хасково. Занемареното спортно игрище се ползва от децата от близкия квартал, но в това състояние крие опасности за тях. Училището няма възможност да го поддържа, затова Областният управител на Хасково Станислав Дечев и участниците в Младежкия областен съвет за иновации решиха да направят един подарък към всички деца и младежи на Хасково. В събота заедно ще възстановим маркировката на игрищата за футбол, волейбол, баскетбол и други спортове. Целта ни е да оставим на децата от квартала едно напълно обновено и подходящо за спорт и почивка място. Като един отбор ще покажем, че можем да играем, да работим и да побеждаваме заедно!
Общините от област Хасково също ще се включат активно в инициативата „Да изчистим България заедно!“ 2017г. През целия 16 септември периодично ще Ви информираме за хода на акцията и за количествата отпадъци, събрани в региона.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Третия си рожден ден отпразнуваха днес Центровете за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания в Хасково.

Вторник, 12 Септември 2017 11:22

Заместник областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова бе специален гост на тържеството. Освен нея, за да споделят радостта на домуващите, тук дойдоха кметът Добри Беливанов, заместникът му Милена Трендафилова, секретарят Биляна Димитрова, социални работници от общината, от другите домове в града, много гости. В Центровете от семеен тип живеят 27 деца с увреждания. За тях се грижат 29 служители. Ние сме с децата денонощно и с голямо търпение и любов успяваме да ги научим на много полезни неща, обясни директорът на дома Невена Желязкова. Специално за днешния празник децата от Центъра представиха театрална постановка на поучителната приказка „Сливи за смет“. Веднага след това празникът продължи с много настроение, торта и весело хоро.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Децата и младежите от дневен център „Марина“ празнуваха днес 17 рожден ден.

Понеделник, 11 Септември 2017 11:38

Празникът събра в двора на социалното заведение всички възпитаници на дома, техните възпитатели, преподаватели, родители и приятели. Сред тях бяха и заместник областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова, кметът на общината Добри Беливанов, заместникът му Милена Трендафилова, много дарители.
„Децата от дом „Марина“ ни учат да сме човечни, защото посветиха празника си на своите приятели Дани и Крис“, заяви заместник областният управител на Хасково д-р Здравкова. Тя подкрепи благотворителната инициатива и се включи в дарителската акция. Дани и Крис посещават дневния център и сега се нуждаят от помощ, за да се преборят с тежко заболяване. Те са с диагноза мускулна дистрофия, а за лечението им се събират средства в целия град. Открити са и банкови сметки. Сувенирите и подаръците от рождения ден на център „Марина“ също ще бъдат заменени и средствата от тях ще се предоставят на двете семейства за лечението на децата.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

„Българските традиции са ключ към родовата памет.

Неделя, 10 Септември 2017 11:10

С този ключ трябва да отворим сърцата си към бъдещето, към новото и към българското”. Това сподели областният управител на Хасково Станислав Дечев при посещението си на самобитния фестивал „На хармана” в Харманли. По идея на местни предприемачи и със съдействието на община Харманли бе организирано първото издание на фестивала „На хармана”. Специални гости на празника бяха депутатите от ГЕРБ Делян Добрев, Евгения Ангелова и д-рГеорги Станков, както и заместник областният управител д-р Стефка Здравкова. В продължение на два дни в парк „Димана Данева” се правят възстановки на обичаите „вършеене на жито” и „ гроздобер”, предлагат се натурални продукти от слънчевите градини на харманлийските села, дегустира се вино. Снощи талантливи изпълнители от града и общината се изявиха на сцената и поканиха хилядите гости на голямо празнично хоро. От хармана в Харманли бяха изпратени космически послания за плодородие и благоденствие благодарение на специалните гости Валя Балканска и гайдарят Петър Янев.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково Станислав Дечев участва в официалното откриване на обновената сграда на училище „Шандор Петьофи”.

Неделя, 10 Септември 2017 08:13

Пълното преобразяване на учебната сграда стана възможно, благодарение на проект „Подобряване на образователната инфраструктура чрез реконструкция, обновяване и въвеждане на мерки за енергийна ефективност в училища и детски градини в град Хасково”, реализиран от община Хасково.
За една година по програма „Региони в растеж” бяха напълно преобразени сградите на училищата „Ш. Петьофи” и „Св.Иван Рилски” и на четири детски градини и ясли в Хасково. „Никога друг път не се е правил толкова грандиозен ремонт на училищна инфраструктура в Хасково”, заяви при откриването Станислав Дечев. „За мен този момент е изключително вълнуващ, защото това е моето първо училище. Признавам Ви честно, не можах да го позная”, сподели минути след пристигането в двора на училището Дечев. По време на тържеството областният управител бе сърдечно посрещнат и от първата си учителка и класна ръководителка. Г-жа Петрова и други нейни колеги си спомниха с умиление за миналото на училището и признаха, че след обновяването „Шандор Петьофи” е неузнаваемо. 
Малко по-късно официалните лица посетиха и детска градина „Слънце”. Там също обновяването вече е завършено, а условията за игри и забавления на най-малките са перфектни.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково участва в конференция – дебат на тема "Солидарността по време на криза" по проект “Да си спомним за бъдещето”.

Събота, 09 Септември 2017 20:15

Форумът бе организиран от община Хасково в рамките на европейския проект на програма „Европа на гражданите”. В конференцията участваха гостуващите в Хасково делегации от Франция и Румъния. Областният управител на Хасково Станислав Дечев говори за предизвикателствата пред Хасковска област и за опитът ни в разрешаване на кризи. „Стратегическото положение на Хасковска област на границата на ЕС е само една от предпоставките за възникване на кризисни ситуации. Защото като външна граница на ЕС ние първи посрещаме предизвикателствата, идващи от трети страни. Миграционният натиск е изключително сериозен проблем, който постави на изпитание институциите. Затова работата в синхрон е решаваща”, подчерта той. „Но кризите не се предизвикват само от външни фактори. Сложни ситуации, които изискват адекватни и бързи мерки за защита на хората възникват и заради природни явления, катастрофи, инциденти. За жалост и в тази насока нашата област има сериозен опит”, разказа Станислав Дечев.„ Но най-важното е, че координацията между институциите и ефективната им работата, не би била резултатна без доброволците. За моя радост доброволчеството сега преживява своето възраждане”, заяви Станислав Дечев. Законово вече е регламентирана работата на доброволни формирования. Това са групи от хора, които са в услуга на институциите в случай на криза. Освен това доброволчеството е процес, който се развива спонтанно, когато ситуацията е критична и солидарността сплотява хората", разказа още Станислав Дечев. Той изтъкна пред френските и румънски партньори, че позитивният пример за доброволчество е работата на Младежкия областен съвет за иновации, който само за няколко месеца инициира поредица от събития, в които се включиха десетки млади хора от Хасково.
За солидарността и действията при кризи говориха още депутатът от ГЕРБ Евгения Ангелова, националният координатор на евродепутата Ева Майдел за България Ирена Бойновска, зам.-кметът Милена Трендафилова, представителят „Европа директно” за Хасково Красимира Дамянова. Блиц-интервю сред младите хора веднага след дебатите показа, че под солидарност, младите хора разбират помощ, подкрепа в труден момент и мотивация да продължиш напред.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител Станислав Дечев с тематична визия за 8 септември „Аз обичам Хасково“

Петък, 08 Септември 2017 13:54

Областният управител на Хасково Станислав Дечев изненада и впечатли всички по време на официалната церемония по награждаване на почетните граждани на Хасково. Губернаторът облече тениска „Аз обичам Хасково“ и сподели:
На 8 септември по традиция тук посрещаме гости и приятели. Защото като всяко семейство и ние искаме да споделим празника си с най-близките. Искаме да покажем как живеем, какво ново сме направили и накъде искаме да продължим. 
Но според мен 8 септември трябва да бъде значим ден най-вече за тези, които избрахме да живеем и работим тук. Защото ние сме хората, които заслужаваме промяната. И поздравявам община Хасково, че работи за тази промяна! 
Днес с изключително вълнение влязох в моето първо училище. „Шандор Петьофи“ е вече обновено и модерно. Повярвайте ми, не го познах... 
Щастлив съм, че стотици хасковски деца от тази учебна година ще учат в комфортна среда не само в „Шандор Петьофи“, но и в училище „Св. Иван Рилски“ , и в четири детски градини. 
Дами и господа, знам, че това не е единствената позитивна промяна, която се случи в Хасково. Изтъквам този проект, защото осъществяването му е пример за амбицията на община Хасково да се върви към промяна на жизнената среда и стандарт на живот на хората. И точно този проект бе един от най-атакуваните. 
Но днес не е време за негативизъм. Затова още веднъж поздравявам община Хасково за свършеното до тук. Адмирирам младият й екип за визията, която има за развитието на града през следващите години и от сърце пожелавам на всички: много твърдост, много енергия и вяра! Скъпи съграждани, хубавите дни предстоят!
Аз обичам Хасково! Честит празник!

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Рождество на Пресвета Богородица е!

Петък, 08 Септември 2017 09:07

Да благодарим на Божията майка за силата, закрилата и благодатта, с която дарява родния ни град и всеки от нас! 
Скъпи съграждани, на 8 септември-Деня на Хасково, Ви изпращам своите искрени пожелания за здраве, мир и благоденствие! 
Честит празник, Хасково! 
Станислав Дечев
Областен управител на област Хасково

   

Страница 10 от 113

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.