Област Хасково

Новини

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково Станислав Дечев организира традиционен Коледен базар.

Петък, 02 Декември 2016 11:43

В навечерието на най- светлия християнски празник Рождество Христово и дни преди настъпването на Новата 2017 година Областният управител организира Коледен благотворителен базар. Той ще се проведе на 20 декември - Игнажден, в зала „Марица“ от 10,00 до 17,30 часа. Идеята е в този ден стотици добри гости да влязат в Областна администрация Хасково и с благородните си сърца да подкрепят инициативата на Областния управител Станислав Дечев. 
Тази година ще помогнем на седемгодишната Елена Димитрова от Свиленград. Тя е с диагноза ДЕТСКА ЦЕРЕБРАЛНА ПАРАЛИЗА- смесена форма, спастична квадрипареза и екстрапирамидна форма. Ели страда и от локализирана епилепсия. Детето вече е подлагано на лечение у нас, оперирана е преди година и в Сърбия. Благодарение на усилията на семейството и след операцията, Елена прави първите си стъпки без чужда помощ.
За да продължи този прогрес, детето се нуждае от постоянно лечение, което струва скъпо. Затова Областният управител на Хасково Станислав Дечев и целият екип на Областна администрация Хасково се обединяваме около каузата да помогнем на Елена и нейното семейство. Пред тях предстоят още трудни моменти: овладяване на епилепсията, рехабилитация и възможно лечение в чужбина. 
Разчитаме всички да подкрепите инициативата на Областния управител на Хасково и да се включите в Благотворителния коледен базар. Ще бъдем щастливи заедно да помогнем на едно българско дете!

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково Станислав Дечев направи поредна инспекция на хода на строителните и възстановителните работи по оградата РПЦ Харманли.

Сряда, 30 Ноември 2016 10:12

Вече са монтирани нови заграждения на местата, където въобще нямаше ограда. Върху съществуващата стара ограда пък са поставени елементи и бодлива тел, които да възпрепятстват преминаването. Почти ¾ от оградата е готова, строителните работи продължават. От ръководствата на фирмите увериха областния управител на Хасково, че до утре ще бъдат готови на 100%. Вече почти напълно са възстановени и щетите по сградите в центъра, които бяха нанесени по време на размириците миналата седмица. Продължава работата по организирането на видеонаблюдение и осветяване на целия център. Междувременно Станислав Дечев разговаря с настанените във фургонното селище сирийски семейства. Те за пореден път благодариха на българската държава за грижите към тях. Както знаете в РПЦ Харманли има около 600 малки деца със семействата си, които са настанени в самостоятелни фургони, с осигурени всички необходими за нормалния бит условия.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Продължава работата по изграждането и укрепването на защитната ограда на РПЦ- Харманли.

Понеделник, 28 Ноември 2016 09:56

300 човека работят непрекъснато по строежа на липсващите участъци и по укрепване на вече съществуващите заграждения. До четвъртък оградата по цялото протежение на центъра ще бъде завършена. Тя ще бъде с височина 3 метра и ще завършва с бодлива тел. Това уверение получи от изпълнителите тази сутрин областният управител на Хасково Станислав Дечев. Той инспектира обекта и се увери, че ситуацията и в центъра за настаняване, и в самия град е спокойна. Харманли се връща към нормалния си ритъм на живот. В РПЦ Харманли остава засиленото присъствие на силите на реда, в това число и на армията.
Както вече знаете, от центъра в Харманли ще бъдат изведени всички агресивни мигранти. Те ще бъдат настанени в центровете от затворен тип. В един от тях, този в Любимец, вече са доставени част от 50-те фургона за настаняване на 400 афганистанци. Очаква се в най-кратки срокове това разпределение да се случи, а в харманлийския център да останат предимно сирийски бежанци и семейства.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

До четвъртък всички участъци от оградата на регистрационно-приемателния център в Харманли ще бъдат затворени и укрепени

Неделя, 27 Ноември 2016 15:46

До четвъртък всички участъци от оградата на регистрационно-приемателния център в Харманли ще бъдат затворени и укрепени, съгласно указанията на министър-председателя Бойко Борисов, след неговото посещение в петък. Това докладва на премиера областният управител на Хасково Станислав Дечев, който днес посети на място центъра в Харманли и проследи напредъка в строителство.

Изграждането и ремонтът включват изкопни работи, изливане на бетон и полагане на метални преградни пана, така че до четвъртък целият периметър от 2 920 линейни метра да бъде обезопасен и укрепен. В момента там работят 35 строителни работници и монтажници, а повече от 300 са разпределени на три смени за изработването на металните пана. Първите от загражденията вече са доставени и се монтират на място.

Като част от обезопасяването на центъра своевременно са маркирани и премахнати дърветата в периметъра на оградата, а в момента се изготвя проект за цялостно й осветление.

Очаква се доставка на бодлива тел за обезопасяване на вече изградените участъци, включително и за стоманобетонната ограда, разположена по главната улица на града.

Областният управител Станислав Дечев потвърди пред министър-председателя, че обстановката в центъра остава спокойна.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Обстановката в РПЦ Харманли тази сутрин е спокойна.

Петък, 25 Ноември 2016 09:31

Без размирици и инциденти премина и нощта там. В това се увери на място рано сутринта Областният управител на Хасково Станислав Дечев. Губернаторът бе в центъра и вчера през целия ден. До късно през нощта кризисен щаб работеше по овладяване на напрежението и потушаване на бунта на територията на центъра. 
Както знаете настанените в РПЦ Харманли мигранти вчера по обяд се разбунтуваха, заради ограничителния режим на територията на лагера. Въпреки преговорите, проведени лично от председателя на ДАБ Петя Първанова, мигрантите не спазиха ангажиментите и към 20 часа снощи за втори път се разбунтуваха. 250 полицаи се изправиха срещу над 2000 мигранти, предимно от Афганистан. В резултат на размириците бяха ранени 24 полицаи, а над 200 мигранти бяха задържани. Късно снощи в центъра в Харманли пристигна и премиерът Бойко Борисов. Той заяви, че бъдат повдигнати обвинения срещу всички, извършили вандалски действия в лагера в Харманли. „Петима души ще се опитаме да ги екстрадираме веднага по линия на националната сигурност. Другите, които са нарушавали обществения ред, ще са от първите екстрадирани за Афганистан през декември, а дотогава ще бъдат преместени в лагери от затворен тип”, увери премиерът Бойко Борисов. Той уточни, че няма опасност за майките и децата настанени в лагера, но се знае, че „афганистанските групи биеха сирийците, за да излизат да се бунтуват”, подчерта премиерът Борисов.
По време на размириците настанените в лагера изпочупиха столовата и една приемателните сгради, палеха огньове, хвърляха камъни и предмети по полициите и жандармеристите. Няма пострадали служители на центъра. Все още не са изчислени щетите на унищоженото държавно имущество. Образувани са досъдебни производства срещу всички, задържани за участие в бунта. С цел възстановяване на реда, полицейските служители вчера използваха водно оръдие, халосни и гумени патрони и помощни средства. Няма сериозно пострадали мигранти. Снощи всички помещения за настаняване са проверени от социални работници. Трима мигранти са били с леки неразположения и са прегледани в болницата в Харманли. 
В момента на територията на центъра е спокойно. На място е председателят на ДАБ Петя Първанова. Полицията, жандармерията и пожарната гарантират реда вътре в центъра и в Харманли.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково Станислав Дечев присъства на тържественото връчване на дипломите на абсолвентите от випуск 2016 на филиала на Тракийския университет в Хасково.

Четвъртък, 24 Ноември 2016 11:48

В церемонията участваха зам.-ректорът на университета проф. Гюрга Михайлова, директорът на филиала в Хасково проф. д-р Коста Костов, представители на академичното ръководство, кметът на общината Добри Беливанов, директорът на МБАЛ Хасково д-р Георги Гелов, родители, гости. 56 са абсолвентите от випуск 2016. Те са в специалностите медицинска сестра и акушерка. Клетва за изпълнение на служебните задължения положиха всички завършващи, а отличниците на випуска бяха премирани със специални награди от Тракийския университет.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково Станислав Дечев честити Деня на християнското семейство на всички жители на област Хасково.

Понеделник, 21 Ноември 2016 09:35

В обръщението си към тях той заявява: 
„ 21 ноември – Денят на християнското семейство е прекрасен повод да покажем на близките си своята любов и грижа за тях. Семейството е ценност, съумяла да съхрани народността и духовността ни през годините. Затова нека днес посветим празника на най-любимите си хора. Да им кажем най-топлите думи и да бъдем позитивни. Вярвам, че традиционните християнски ценности ще продължат да бъдат онази опора, от която се нуждаем, за да преодоляваме трудностите. Приемете моите пожелания за повече доброта, човечност и вяра във всяко българско семейство. Честит празник!“

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областната епизоотична комисия заседава днес във връзка с констатирани огнища на високопатогенна инфлуенца по птиците.

Сряда, 16 Ноември 2016 12:28

Случаи на това заболяване са констатирани в Германия, Австрия, Унгария, Полша и Хърватска. Има опасност заболяването да проникне на наша територия, чрез мигриращите птици, затова бе свикано и заседанието на Областната епизоотична комисия. По заповед на изпълнителния директор на БАБХ в повишена епизоотична готовност са приведени Областните дирекции по безопасност на храните в цялата страна. От хасковската структура съобщиха, че са предприети превантивни мерки за недопускане на заразата. Пред заместник областния управител Валентин Ангелов и членовете на комисията д-р Владимир Хърсев, главен епизоотолог на ОДБХ Хасково, съобщи, че престоят съвместни проверки с орнитоложките, ловно- рибарските дружества и държавните лесничейства за наличие на болни или умрели диви мигриращи птици или синантропни птици. Вече се извършва постоянен ветеринарномедицински контрол за спазване мерките за био-сигурност в птицевъдните обекти, проверяват се и се контролират всички пазари за птици, извършват се периодични клинични прегледи и сондажни виросологични изследвания на домашни и диви птици. ОДБХ Хасково разпорежда на собствениците на птицевъдни обекти да не допускат излизането на птиците извън дворовете и да предотвратят контакта между птици, живеещи в дивата природа и домашно отглежданите. Фуражите да се съхраняват в закрити помещения, да се осигури разделно отглеждане на патици и гъски от другите видове домашни птици, да се уведоми незабавно обслужващия обекта ветеринарен лекар или кмета на населеното място при отклонение в здравословното състояние птиците или при завишена смъртност при тях. 
За сега не се налага забрана за транспортиране на птиците, както и за търговията с тях. Веднага след заседанието на Областната епизоотична комисия бе издадена заповед на Областния управител на Хасково, която е изпратена до всички общини в региона и до компетентните институции за изпълнение.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Бюлетините за гласуването във втория тур на изборите за президент и вицепрезидент на Република България пристигнаха в Областна администрация Хасково.

Петък, 11 Ноември 2016 12:34

Техният брой е 265 700. Бюлетините бяха охранявани от полиция, а получаването им стана в присъствието на представители на РИК Хасково и полицията. Още днес изборните книжа, в това число и бюлетините, ще бъдат разпределени за единадесетте общини в региона. Предстои представители на общинските администрации по-късно след обяд да получат всички изборни документи от Областна администрация Хасково. Утре общините ще разпределят бюлетините по секционните избирателни комисии. Изборните книжа ще останат там под полицейска охрана до началото на изборния ден в неделя. 
Най-много бюлетини ще бъдат разпределени за община Хасково. Там по избирателни списъци право на глас имат 94 412 човека, общият брой бюлетини, които получава общината е 103 000. За община Димитровград при 51 147 избиратели, броят на бюлетините е 56 000. Изборният ден ще започне в 7,00 часа. Гласуването продължава до 20,00 часа. В област Хасково се гласува в 467 избирателни секции.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково Станислав Дечев участва в смяната на двата контингента от словашки полицаи към Европейската агенция за гранична и брегова охрана, разположени на българо-турската граница.

Четвъртък, 10 Ноември 2016 17:38

Ротацията на ГКПП Капитан Андреево бе направена в присъствието на вицепремиера и министър на МВР Румяна Бъчварова и вицепремиера и министър на МВР на Словакия Робърт Калиняк. На церемонията присъстваха заместник- министър Фулип Гунев, директорът на ГД “Гранична полиция“ гл.комисар Светлан Кичиков, директорът на ОД МВР Хасково ст.комисар Ангел Цанков, директорът на РД“Гранична полиция“ Елхово Радослав Сотиров. Министър Бъчварова запозна словашкия си колега с охраната на държавната граница, условията за работа на служителите и техническото обезпечаване на полицейските патрули. 25 полицаи от Словакия вече един месец патрулират българо-турската граница. Днес те бяха заменени от свои колеги, които ще останат тук също в рамките на един месец. Общо 300 словашки полицаи са на мисии зад граница- съобщи Робърт Калиняк. Той подчерта, че българо-турската граница не трябва да бъде само граница на ЕС, а граница на Шенгенското пространство, защото само така Европа би била сигурна и единна. „Съществува трайна тенденция към спад на миграционния натиск“, съобщи министър Румяна Бъчварова. Тя нарече слухове тиражираните информации за насочване на бежанци към едно или друго населено място.

Нели Вълканова

   

Страница 10 от 92

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.