Област Хасково

Новини

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково Станислав Дечев отличи с грамоти възпитаници на СУ “Стефан Караджа“ Хасково за постигнати високи спортни резултати на Световни и Европейски първенства.

Понеделник, 02 Октомври 2017 13:15

На церемонията, организирана от директора на училището Силвия Тенчева, бяха връчени и парични премии за всички шампиони от училището и спортни екипи от спонсори, които подкрепят развитието на спорта в Хасково.
„За мен е удоволствие да съм днес тук, защото стимулирането и развитието на детско-юношеския спорт са мой приоритет“, заяви Станислав Дечев. Той подчерта, че Хасково е град, който няма как да развива професионален спорт на нивото, на което всички бихме искали. Но за сметка на това можем да направим много за детско-юношеския спорт, убеден е областният управител. Станислав Дечев връчи грамоти на Петя Делчева, за второто й място- сребърен медал на Световното първенство и Европейска шампионка по борба, на Димитринка Сергеева, класирана на 5 място на ЕП и на 10 място на СП по борба, на Мерт Рамадан, завоювал 3 място на ЕП И 11 място на СП по борба, на Емирджан Рамадан- сребърен медалист от ЕП по бокс, на Християна Петрова и Маринела Панайотова за отличното им представяне на ЕП.
С благодарствени грамоти за изключителни заслуги бяха отличени и треньорите на младите хасковски спортни надежди: Петю Кирев, Стоян Желев, Али Мехмед, Людмил Димитров, Ирина Миладинова. 
Надеждата на хасковския хандбал Маринела Панайотова получи парична помощ от спортното училище за възстановяване след операцията, която я извади от отбора за кратък период от време.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково Станислав Дечев почете паметта на хилядите загинали тракийски бежанци при масовите гонения преди 104 години.

Понеделник, 02 Октомври 2017 07:40

На тракийското поклонение в Маджарово присъстваха наследниците на тракийци, представители на родолюбиви организации, политически партии и граждани. Сред официалните лица бяха още депутатът от ГЕРБ д-р Георги Станков, кметът на Маджарово Милко Армутлиев, на Харманли Мария Киркова, заместник областният управител д-р Стефка Здравкова, председателят на тракийската организация Красимир Премянов, кметове на други общини от региона и представители на тракийските дружества от цялата страна. 
Въпреки проливния дъжд признателните наследници на тракийци сведоха глави пред паметта на жертвите на турските гонения и поднесоха венци пред пантеона. Веднага след това областният управител Станислав Дечев и официалните лица поднесоха цветя и пред паметниците на тракийските воеводи Димитър Маджаров, Руси Славов и Капитан Петко Войвода.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Заместник областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова участва в традиционните дни на социалните услуги в Димитровград.

Вторник, 26 Септември 2017 14:51

Във форума участваха заместник министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова, кметът на Димитровград Иво Димов, заместник областният управител на Стара Загора Петя Чакърова, представители на АСП, социални работници, експерти от общините в Хасковска област. 
„Много често казваме, че за зрелостта на едно общество се съди по отношението му към уязвимите групи. В този смисъл, ако правим изводи за Димитровград по този критерий, трябва да признаем, че Вашата община е в пъти по-зряла от останалите“. Това заяви в приветствието си към форума заместник областният управител на Хасково. Д-р Здравкова подчерта, че социалните практики в Димитровград са развити, устойчиви и резултатни. „Политиката на община Димитровград в социалната сфера обхваща целия спектър от уязвими групи, които имат нужда от подкрепа, от социализиране и от интегриране. Затова ми позволете да Ви поздравя за изключително хуманната работа и да Ви призная, че Вашата е пример не само за област Хасково. Според мен опитът и добрите практики на Димитровград са социално ноу хау, което тук разработихте и надграждате по един изключително продуктивен начин“, обобщи д-р Стефка Здравкова.
Заместник министър Димитрова също изтъкна изключително успешната работа на Димитровград в сферата на социалните услуги и посочи, че е впечатлена от сериозната ангажираност на кмета Иво Димов със социалните услуги, тяхното устойчиво развитие и разширяване.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Станислав Дечев връчи най-високото отличие на Областния управител на Хасково, почетен плакет, на диригента на Детски хор "Орфей" Елена Цветкова.

Понеделник, 25 Септември 2017 08:37

Днес певческата формация празнува 40 години от създаването си. Пред стотиците настоящи и бивши хористи, пред създателите на хора и представителите на музикалната гилдия Станислав Дечев благодари на всички изпълнители за това, че прославят Хасково и областта по целия свят. Губернаторът сподели, че винаги се чувства горд, когато научава за поредните успехи на хор "Орфей". "От днес нататък ще бъда истински щастлив, ако мога да се нарека не само Ваш почитател, но и Ваш приятел", сподели областният управител на Хасково.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково Станислав Дечев участва в тържественото честване на Независимостта на България.

Понеделник, 25 Септември 2017 08:35

В официалната церемония участваха депутатите от ГЕРБ Евгения Ангелова и д-р Георги Станков, заместник-кметът Милена Трендафилова, заместник областният управител д-р Стефка Здравкова, командирът на Военно формирование 52 740 подп. Николай Александров секретарят на община Биляна Димитрова, общински съветници, представители на политически сили, обществени и патриотични организации, граждани. 
„Независимостта не е само политически акт, тя е процес, до който нашите прадеди са стигнали с цената на много усилия, труд и саможертви”- с тези думи се обърна към множеството областният управител Станислав Дечев. „Само за 30 години от Освобождението на 1908 година България преживява истинска икономическа революция. Жадният за свобода народ се преражда, стопанството се развива, животът се обновява. И всичко това се усеща от всеки българин”, подчерта губернаторът. Той цитира спомените на видният английски историк Хенри Уудс, който пише: „Българските пътища са прокарани не само добре, те са и грижливо поддържани. Полетата се обработват. Сеното и зърното се прибират. Горите се разработват системно. България се замогва постепенно. Българската армия е организирана ефективно. Всяко село има своето държавно училище. Ето така през 1908 година България се оказа достойна да заеме позицията на водеща сила в Европа. Видно е , че където правителството е добро, всичко върви добре”, пише английският историк. Станислав Дечев подчерта, че сега имаме същите предпоставки да бъдем успешни. „България е независима, модерна и свободна страна. Затова нека отворим очите си и видим доброто, което се случва в държавата ни. Нека бъдем по-отговорни и позитивни. На нас българите ни е заложено да успяваме. Аз вярвам в това. Повярвайте и вие!” – призова Станислав Дечев.
Церемонията продължи със слово на заместник-кмета Милена Трендафилова и изпълнения на народни танци на площад „Свобода”.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково Станислав Дечев поздравява жителите на Хасковска област по повод Деня на независимостта – 22 септември.

Петък, 22 Септември 2017 07:53

Независимостта не е само политически акт, тя е процес, до който нашите прадеди са стигнали с цената на много усилия, саможертви и труд. Само за 30 години от Освобождението до 1908 година България преживява истинска икономическа революция.

Сега имаме същите тези предпоставки да бъдем успешни. България е независима, модерна и свободна страна. Затова нека отворим очите си и да видим доброто, което се случва в държавата ни. Нека бъдем по-отговорни и по-позитивни. На нас, българите,  ни е заложено да успяваме. Аз вярвам в това. Повярвайте и вие!

Честит празник на Независимостта!

Да живее България!

 

Станислав Дечев

Областен управител на област Хасково

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково участва в честването на Деня на европейското сътрудничество 2017 г. в турския град Балкая, провинция Къркларели.

Четвъртък, 21 Септември 2017 14:54

Мотото на празника е „Трансгранично пътешествие към дивата природа“. В събитието участваха представители на Министерството по въпросите на ЕС в Република Турция, на МРРБ, посланикът на България в Турция Надежда Нейнски, валията на Къркларели, представители на централната и местната власт от двете страни на държавната граница, дипломати от консулството в Одрин. 
„Фактът, че отбелязваме Деня на европейското сътрудничество заедно, означава, че партньорството между нас е продуктивно и устойчиво. Стотици са съвместните проекти, осъществени по трансграничната програма ИНТЕРРЕГ България – Турция, които обединяват хората от двете страни. Много са и идеите, които предстои да бъдат осъществени по тази програма с цел опазване на околната среда и развитие на туризма“, заяви в приветствието си към домакините областният управител на Хасково Станислав Дечев. Той сподели, че е впечатлен от красивата природа на провинция Къркларели, от пясъчните плажове край морето, от горите и от реките. „Затова смятам, че мястото на нашата среща е много подходящо за темата на Деня на европейското сътрудничество, а именно „Трансгранично пътешествие към дивата природа“, допълни държавникът.
Денят на европейското сътрудничество продължи с пътешествия с еко-транспорт до природните, културни и исторически забележителности на селището Къйъкьой, някогашна Мидия.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

21 септември- Европейски ден без загинали на пътя

Четвъртък, 21 Септември 2017 09:24

По предложение на Европейската мрежа на службите на пътна полиция ТИСПОЛ за втора поредна година 21 септември е обявен за Европейски ден без загинали на пътя. Днес се провежда полицейска операция EDWARD, подкрепяна от Европейската комисия и посветена на Европейската седмица на мобилността от 16 до 22 септември 2017г.
Областна администрация Хасково за втора година прие поканата на МВР и ГД“Национална полиция“ да бъде партньор в операция EDWARD.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

С изложба от пощенски картички „Да открием заедно близки и далечни страни“ бе отбелязан днес Денят на европейското сътрудничество в Хасково.

Сряда, 20 Септември 2017 13:53

Експозицията е идея на РИМ Хасково. Официални гости на Регионалния исторически музей бяха заместник-министърът на МРРБ Деница Николова, областният управител на Хасково Станислав Дечев, кметът Добри Беливанов, заместник областният управител д-р Стефка Здравкова, заместник-кметът Милена Трендафилова, представители на държавната и местна власт, гости и партньори на РИМ Хасково по проект за транс-гранично сътрудничество от Гърция. В приветствието си Областният управител на Хасково заяви, че вече 10 години България е пълноправен член на най-успешния междудържавен съюз, основан на принципите на свободата на личността и просперитета. „Програма Интеррег България-Гърция е само един от елементите на европейското сътрудничество. А днес, чрез тази програма и с помощта на Музея в Хасково, ние с Вас ще открием заедно близки и далечни земи чрез експозицията от пощенски картички. Лично мен те ме връщат в едно време, когато това беше един от малкото начини за комуникация и чрез картичката ние изпращахме посланията си до своите най-близки хора“ , посочи Станислав Дечев. 
Служителите на РИМ Хасково получиха специални поздравления от заместник министър Деница Николова за успешния проект с гръцките партньори, за уникалната музейна сбирка и за усилията им да съхраняват историята и паметта на Хасково и региона. 
Денят на европейското сътрудничество продължи с образователната игра „Търсене на съкровища“, организирана от РИМ Хасково.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Обществено обсъждане на предстоящото председателство на Съвета на Европейския съюз се проведе днес в Областна администрация Хасково.

Сряда, 20 Септември 2017 13:12

По инициатива на заместник министър Деница Николова стартът на поредицата от обществени обсъждания и представяне на приоритетите пред МРРБ бе даден в Хасково. 
Областният управител Станислав Дечев заяви, че Председателството на Съвета на ЕС е изключителен приоритет за Правителството. „ За мен обаче Председателството е отговорност и предизвикателство. Защото проектирано върху територията на област Хасково, Председателството има ясни параметри. Нашата област е вратата на Европа към останалия свят. Тук Европейският съюз посреща първите предизвикателства по отношение на сигурност, миграция и ефективно правосъдие. Затова и първото послание на Българското председателство „Европа на консенсуса“ директно кореспондира със спецификата и проблемите на нашата област“, посочи Станислав Дечев. Той подчерта, че географското и стратегическо положение на региона не са единствените предимства. „През последната година в Хасковска област се реализираха няколко сериозни инвестиции, откриха се нови работни места и производства. Затова и второто послание на Председателството „Европа на конкурентноспособността“, може да бъде видяно в умален мащаб тук“, заяви Областният управител на Хасково. В региона е изпълним и третият приоритет- кохезията. „Резултатите от икономическото, социално и културно сближаване в региона, с постепенното преодоляване на различията между отделните общини и населени места са изключително важни за областта. С други думи и кохезията като послание на евро-председателството е изпълнима в област Хасково“, обобщи Станислав Дечев.
Зам.-министър Деница Николова подчерта, че именно балансираното развитие на регионите е основен приоритет за МРРБ по време на Председателството. Министерството на регионалното развитие ще постави този акцент и ще изведе дискусията за управление на ресурсите след 2020 година на регионално и местно ниво, подчерта тя. 
В общественото обсъждане участваха кметове на общини от региона, представители на работодателски организации, НПО, синдикати.

Нели Вълканова

   

Страница 10 от 115

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.