Област Хасково

Новини

ПДФПечатЕ-мейл

С филм за доброволчеството Клуб ЮНЕСКО приключи свой проект под патронажа на Областния управител

Петък, 16 Декември 2011 16:03

Заключителна работна среща по проект на сдружение клуб ЮНЕСКО: „Младежко доброволчество- избор да правиш света по-добър”се проведе днес в Областна администрация Хасково. Тя премина под патронажа на Областния управител Ирена Узунова, която изказа своята благодарност към децата, младежите и ръководителите им за добрите инициативи, реализирани през годината.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областна администрация Хасково в проекти с Одрин за културата и извънредните ситуации

Сряда, 14 Декември 2011 16:08

Форум за двустранно сътрудничество между България и Турция се проведе днес в Областна администрация . Областният управител Ирена Узунова приветства гостите- консула на Република Турция- Рамис Шен, заместник-областния управител на провинция Одрин- Айхан Озкан, Съвместния технически секретариат и всички български и турски представители на партньорски организации.

 

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областна администрация Хасково заслужи наградата за 2011 г. за доброволчество в подкрепа на спорта за хората с увреждания

Събота, 03 Декември 2011 10:22

Областният управител Ирена Узунова ще получи днес наградата за 2011 г. за доброволчество в подкрепа на спорта за хората с увреждания. Високото отличие на Фондация "ПроСпорт" е присъдено на Областна администрация Хасково. То ще бъде връчено на г-жа Узунова от председателят на Народното събрание Цецка Цачева на тържествена церемония в Пленарната зала на парламента. Наградите за доброволчество в подкрепа на спорта за хората с увреждания се връчват именно днес – 3 декември, когато се отбелязва Международния ден на хората с увреждания.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Синдикатите не уважиха съвета за тристранно сътрудничество

Петък, 02 Декември 2011 16:15

Насроченото заседание на съвета за тристранно сътрудничество в област Хасково премина като двустранна среща. Областният управител на Хасково, Ирена Узунова не скри разочарованието си, че КТ „Подкрепа” и КНСБ не са откликнали на поканата за участие в социаления диалог. Поканата към работодатели и синдикати за провеждане на съвета, беше с цел да измерим градуса на социалното напрежение и с общи усилия, да се намери решение на текущите проблеми, отбеляза г-жа Узунова. В началото доклад относно състоянието и нивото на безработица в област Хасково и резултатите по отношение на активната политика на пазара на труда, представи Коста Костов- директор на Агенция по заетостта. В нашата област подадените уведомления за масови уволнения към РСЗ от началото на годината са 6 от 4 фирми. Една от фирмите е за шивачество, от там са освободени 15 лица. Фирма Коверг ООД, занимаваща се със строителна дейност е уволнила 12 лица, а от Държавно горско стопанство са освободени 16 човека. По отношение на напрежението в БДЖ, не се очаква да бъда съкратени повече от 50 човека за цялата област. На тях е предложено по чл.331 от КТ да им бъдат изплатени 6 работни заплати и обезщетение от НОИ, допълни Костов.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Информация, комуникация и взаимодействие, за да не ни изненада зимата

Петък, 18 Ноември 2011 17:29

„Навременна информация, комуникация и взаимодействие – това е необходимо, за да работим в синхрон и да не позволим зимата да ни изненада”, каза днес областният управител Ирена Узунова на провела се в Областна администрация Хасково работна среща за зимната подготовка. На нея представители на общини и регионални структури докладваха как се готвят за усложнена зимна обстановка. На работния форум нямаше представители единствено на общините Минерални бани и Стамболово.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

62-ма безработни от областта ще получат работа през 2012-а

Петък, 18 Ноември 2011 17:28

На 62-ма души от областта, които досега са получавали социални помощи, ще им бъде осигурена трудова заетост през следващата година. Комисията по заетост към Областния съвет за развитие одобри днес 13-те проекта, по които ще бъдат ангажирани хората.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

На 20 ноември почитаме хилядите загинали във войната на пътя

Петък, 18 Ноември 2011 17:27

На 20 ноември, 2011 г. ще отбележим Световния ден за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни произшествия. Идеята на този ден да почетем паметта на хилядите загинали хора, е на Генералната  асамблея на ООН.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител Ирена Узунова почете празника на Сухопътни войски

Четвъртък, 17 Ноември 2011 16:04

Ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника на Незнайния воин в Хасково, се проведе днес по повод празника на Сухопътни войски 19 ноември. Глава за почит сведе пред паметника и областният управител Ирена Узунова.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Единодушно: Иво Димов, Георги Манолов и Маджид Мандаджъ влизат в Регионалния съвет на Южен централен район

Четвъртък, 17 Ноември 2011 16:02

Приканиха общините да пишат проекти за превенция от бедствия, 57 млн. лв. отпускат догодина в национален мащаб

В пълен състав заседава днес Областният съвет за развитие на област Хасково, който се свиква за пръв път след Местни избори 2011. Областният управител Ирена Узунова, която е председател на съвета, нарече заседанието основополагащо и акцентира на важността на решенията, които ще се вземат за в бъдеще. „Ако бъдете активни, ако нашите срещи са работещи, добрите идеи ще прераснат в добри проекти, от които полза ще имат както общините, така и нашата област и страната ни”, каза г-жа Узунова.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител Ирена Узунова приветства новите ОбС на Хасково и Димитровград

Петък, 04 Ноември 2011 17:34

Областният управител Ирена Узунова откри днес тържествените сесии на новосформираните Общински съвети в Хасково и Димитровград. 41-те общински съветници в областния град положиха клетва да работят за благоденствието на жителите на общината. За това се закле и кметът Георги Иванов и новите кметове на кметства.

продължава>

   

Страница 91 от 107

<< Начало < Предишна 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 Следваща > Край >>
joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.