Област Хасково

Новини

ПДФПечатЕ-мейл

Поредица от публични прояви, част от Информационна кампания "В борба с природните стихии" стартира в Хасково

Сряда, 12 Септември 2012 18:15

Областния управител на област Хасково откри днес кръгла маса "В борба с природните стихии" по въпроси, свързани с превенцията и управлението при бедствия и извънредни ситуации. В изказването си Ирена Узунова акцентира върху координацията между участниците по овладяване и преодоляване на последиците от кризи, за да може да се защити живота, здравето и имуществото на населението.Участие в кръглата маса взеха 68 представители на териториални структури, свързани със защитата и безопасността на населението, кметове на общини от региона, неправителствени организации.

 

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител бе официален гост на градските празненства и тържествената сесия на Общинския съвет в Димитровград

Понеделник, 03 Септември 2012 13:40

Кметът на Димитровград Иво Димов  издигна националния флаг под звуците на химна на България за началото на празничната програма по повод 65-тия рожден ден на Димитровград - 2 септември
Ирена Узунова : „За мен Димитровград е един модерен град, с модерни хора и изключително млад дух. Град, който впечатлява с атмосферата на единомислие, на обединение около хубавите идеи и реализация на напредничави инициативи“. С тези думи Областният управител откри тържествената сесия на общинските съветници за 65-годишнината на Димитровград. Приветствия за рождения ден на града отправиха народните представители Катя Чалъкова, Иван Петров, кметове на побратимени общини от Русия, Сърбия, Хърватия и Унгария.

 

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областната епизодична комисия предприема превантивни мерки срещу зараза от Африканска чума при свинете

Сряда, 15 Август 2012 07:58

Областният управител свика областната епизодична комисия заради констатираните случаи на заболяването Африканска чума по свинете на територията на Република Украйна и вземането на превантивни мерки срещу проникването на заразата в България.  Заболяването не е опасно за здравето и живота на хората, но може да нанесе големи икономически щети. Африканска чума при свинете не е била регистрирана до сега в нашата страна. Към настоящия момент няма открит случай на зараза от този щам, увери д-р Христо Вълчанов – директор на Агенцията по безопасност на храните в Хасковска област.
Като граничен район обаче, област Хасково ще предприеме мерки по пресичането на евентуални замърсявания през сухоземните ни граници. Предстои засилен  контрол на внасяните през граница суровини и храни от животински произход и личен багаж.
Областната комисия разпореди заседания на общинските епизодични комисии през следващата седмица за набелязване на мерки и съвместни действия на ОДАБХ, РЗИ, РИОСВ и еколозите от общините. Ще бъдат извършвани проверки на изхвърлените хранителни отпадъци, които могат да се превърнат в огнище на зараза, ако неконтролирано се консумират от животни. Ще бъдат наблюдавани и дивите прасета.
В национален мащаб е предприет засилен контрол върху личния багаж на пътниците идващи от трети страни, в които е констатирано заболяването, както и засилен контрол върху плавателните средства по река Дунав и Черно море, превозващи хора, животни и товари от Русия и Украйна.

   

ПДФПечатЕ-мейл

В с. Бисер беше осветен реставрираният храм и първите десет новопостроени къщи за пострадалите от опустошителното наводнение от 6 февруари тази година

Петък, 27 Юли 2012 12:32

Областният управител на област Хасково Ирена Узунова посрещна Негово високопреосвещенство старозагорския митрополит Галактион  за канонично освещаване на църквата „Св.св. Кирил и Методий“ в с. Бисер , реставрирана изцяло с дарителски средства и труд.  От църковното настоятелство раздадоха курбан за здраве за дарителите и жителите на селото.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Отбелязваме Четвърти европейски ден на пътната безопасност

Вторник, 24 Юли 2012 13:35

С Решение на Европейската комисия 25 юли 2012 г. е обявен за Четвърти европейски ден за пътна безопасност. Тази година той ще бъде посветен на активното участие на младите хора за предотвратяване на пътните инциденти.
По официални данни катастрофите са една от главните причини за високата смъртност сред българите на възраст от 15 до 24 години. Всеки месец в страните-членки на ЕС 500 младежи стават жертви на ПТП. Всяка година около 6 000 губят живота си, а повече от 60 000 получават сериозни травми. В България през 2011 г при злополуки на пътя са загинали 120 младежи, а 1 895 са били ранени.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областна администрация Хасково ще си партнира с четири области от Южен централен район и италианския регион Венето по проект за повишаване на административния капацитет

Понеделник, 23 Юли 2012 14:10

С встъпителна пресконференция бе оповестено днес участието на областна администрация Хасково като партньор по проект „Хората в администрацията-ключ към европейско сътрудничество”,  финансиран по ОП „Административен капацитет”.  Координаторът по проекта старши експерт към отдел „Регионално развитие и европейски проекти “ Желязко Колев презентира основните цели, дейности и очакваните резултати за 18-месечния период на реализация.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Заповеди за одобрение на проекти за 180 хил. лв. от Програмата за развитие на селските райони връчи в с. Бисер министър-председателят Бойко Борисов

Сряда, 04 Юли 2012 14:48

Премиерът Бойко Борисов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова , министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов и министърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев пристигнаха днес в с.Бисер, за да се запознаят с хода на възстановителните работи и да връчат заповеди за одобрение на земеделски стопани от общините Харманли и Любимец, кандидатствали с проекти по мярка 141 „Подпомагане на полупазарните стопанства в процес на преструктуриране“. На срещата, инициирана от Национална служба за съвети в земеделието, бяха връчени заповедите на 10 от кандидатствалите 12 земеделски стопани. За два от проектите одобрението предстои.
Целта на мярката е подпомагане на най-дребните производители, за да укрепят своите стопанства и да се развият в пазарна насока. За отглеждане на зеленчуци, орехи и животни ще разходват европейските пари по-голямата част от производителите. Националната служба за съвети в земеделието ще ги подкрепя и в по-нататъшни проекти за надграждане на стопанствата и закупуване на техника по мярка „Модернизация“ на програмата.
Преди срещата премиерът Борисов  проследи хода на строителството на първите 10 къщи, възстановяващи се с доброволни дарения след опустошителното наводнение през м. февруари 2012 г. и довършителните работи в църквата „Св.св. Кирил и Методий“. Кметът на община Харманли Михаил Лисков увери лично премиера, че е готов изцяло проектът за изграждане на водоснабдителната и канализационна система в с.Бисер и при отваряне на мярката от Програмата за развитие на селските райони ще бъде входиран в Разплащателната агенция. Проектът е на стойност 5.8 млн.лв.
След посещението в с.Бисер министър – председателят Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова се отправиха към ЛОТ 1 на автомагистрала «Марица»-Оризово – Димитровград.

   

ПДФПечатЕ-мейл

Министър-председателят Бойко Борисов, министърът на Земеделието и храните Мирослав Найденов и министърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев ще посетят село Бисер

Вторник, 03 Юли 2012 15:14

Премиерът Бойко Борисов, министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов и министърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев идват на посещение в с.Бисер, за да се запознаят с хода на възстановителните работи там и да връчат заповеди за одобрение на 10 земеделски стопани, кандидатствали с проекти по мярка 141 „Подпомагане на полупазарните стопанства в процес на преструктуриране“.
Във възстановителния период след бедствието Териториалният областен офис на Национална служба за съвети в земеделието Хасково извърши мащабна кампания, касаеща информиране на земеделските производители в засегнатите райони за възможностите за кандидатстване по мярка 141, както и изготвянето на документацията. Успешните 10 проекта ще получат утре заповедите си за одобрение.
В с. Бисер премиерът Борисов  ще проследи хода на строителството на първите 10 къщи, възстановяващи се с доброволни дарения след опустошителното наводнение през м. февруари 2012 г. и довършителните работи в църквата „Св.св. Кирил и Методий“.

   

ПДФПечатЕ-мейл

Президентът Росен Плевнелиев, министър-председателят Бойко Борисов и комисарят по регионална политика Йоханес Хаан присъстваха на официалното откриване на жп отсечката Крумово-Димитровград

Неделя, 01 Юли 2012 15:15

Президентът Росен Плевнелиев, министър-председателят Бойко Борисов и комисарят по регионална политика Йоханес Хаан
прерязаха символично лентата на жп отсечката Крумово-Димитровград след 29 минутно пътуване в избраната 50 километрова дестинация с. Караджалово – с.Катуница. Сред гостите на събитието бяха министрите Ивайло Московски, Томислав Дончев,  Лиляна Павлова, областният управител Ирена Узунова, депутати.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Губернаторът на Шатура, Московска област направи официална визита в Хасковска област

Петък, 29 Юни 2012 13:44

Областният управител Ирена Узунова посрещна административният ръководител на Шатурски район, Московска област
г-н Андрей Келлер.  Това е втора поред визита на руския губернатор на наша територия в съответствие с подписани договорености за сътрудничество между двата региона. След протоколно посрещане в областна администрация Хасково и кратък брифинг в програмата на руския гост бе включено посещение на две от общините в региона – Димитровград и Свиленград.

продължава>

   

Страница 91 от 112

<< Начало < Предишна 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 Следваща > Край >>
joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.