Област Хасково

Новини

ПДФПечатЕ-мейл

Възможни са взрирове заради скали по трасето на оградното защитно съоръжение на границата

Сряда, 01 Март 2017 12:47

Участък между 80 и 100 метра между граничните репери 9 и 12 може да се наложи да бъде взривен, за да се прокара трасето на защитното съоръжение по границата с Република Турция. Причината е, че заради стръмни скали няма достатъчно място за прокарването на защитната ограда и обслужващия път, които са с обща широчина от 4 метра. Взривяване на скалите е по-удачен вариант, отколкото заобикаляне или опит за прокарване на защитната ограда по билото на скалния терен. Това беше един от проблемите, които обсъдиха на работна среща в Областна администрация в Хасково директорът на Главна дирекция „Гранична полиция” Светлан Кичиков и областният управител на Хасково инж. Минко Ангелов. В заседанието на работанта група взеха участие експерти от Областната администрация, представители на ГД „Гранична полиция”, фирмата изпълнител, финасови и строителни контрольори. Корекции по трасето може да се наложат и между гранични репери 9 и 10, където има опасения, че високи води по река Тунджа могат да залеят основата и да подкопаят съоръжението. Обсъдени бяха и технически възможности да се укрепи здравината на защитната конструкция. 7,5 км от последните останали за строеж 12 км вече са подготвени за монтажни работи. Строителните работи ще бъдат изключително затруднени от тежкия терен, който включва пресечени месности, дерета и следва извивките на поречието на река Тунджа. Директорът на ГД „Гранична полиция” Светлан Кичиков препоръча на изпълнителите да намерят начин броят на пешеходните портали на защитното съоръжение да бъде увеличен. Областният управител на Хасково инж. Минко Ангелов апелира за максимално добра организация на работата, за да може да бъде спазен крайният срок за завършване на строително-монтажните работи по защитното съоръжение, който е 31 май т.г.

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител Минко Ангелов получи поздравления от своя колега от Шатура А.Д. Келер

Вторник, 28 Февруари 2017 17:27

Областният управител на Хасково Минко Ангелов получи поздравления за назначението си от своя колега от побратимения с Хасково район Шатура от Московска област А.Д. Келлер. "Приемете моите искрени поздравления за назначението Ви за областен управител на Хасково", се казва в поздравлението на г-н Келлер". С писмото си г-н Келлер кани инж. Минко Ангелов да посети Шатура през септемри т.г., когато са празниците на града.

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител Минко Ангелов: Партиите да спрат спекулациите с бежанския център

Понеделник, 27 Февруари 2017 13:29

Обръщам се към всички граждани на Област Хасково, за да заявя, че напълно споделям убеждението, че на територията на региона няма нужда от разкриване на нови бежански центрове. Хасковска област е граничен регион, на чиято територия вече има три центъра за мигранти. Това са центровете от открит тип в Харманли и Пъстрогор, както и този от затворен тип в Любимец. България е сключила споразумение с Европейската комисия, според което се предвижда разкриването на още две площадки за палаткови лагари с общ капацитет от 3000 души. Преговорите са започнали в мандата на предишното правителство. Моят предшественик Станислав Дечев е подписал документ, с който делигира правото на тогавашния вътрешен министър Румяна Бъчварова да преговаря с Европейската комисия в Брюксел и да представлява Хасковска област в тези преговори. На 21-и февруари в Областна администрация Хасково пристигна проект за споразумение. Според този работен документ, който не е приет в окончателен вариант се предлага на територията на област Хасково да се изгради резервна площадка за палатков бежански център. Става въпрос категорично за център извън населено място, в непосредствена близост до границата. Въпреки поетите ангажименти към Европейската комисия, проектът търпи промени. Като областен управител аз ще настоявам пред премиера проф. Огнян Герджиков и пред министъра на МВР Пламен Узунов този център да не се изгражда на територията на област Хасково. Това е катогоричната воля на жителите на Хасковска област! Искам да призова всички политечски партии в региона, независимо от техните платформи и различия да подкрепят тази кауза. Аз я подкрепям като гражданин и като жител на област Хасково. Ще направя всичко възможно да я защитатавам и като представител на държавата в региона. Призовавам политиците, независимо от техните цветове и амбиции, да спрат спекулациите с нов бежански лагер на територията на нашата област. Да се търгува със страховете на хората и да се насажда омраза и ксенофобия са неща, които са крайно опасни и недопустими. Време е, макар и на прага на предстоящата политическа кампания, политиците от Хасковска област да докажат, че са и държавници. И да прекратят евтините спекулации в името на доброто на своите избиратели. Надавам се разумът и моралът им да наделят над изкушението от временни политически ползи.

   

ПДФПечатЕ-мейл

Росен Кузев е назначен за зам.-областен управител на Хасково

Сряда, 22 Февруари 2017 08:55

Росен Кузев е назначен със заповед на министър-председателя проф. Огнян Герджиков за зам.-областен управител на Хасковска област. Той е роден на 15-ти май 1965-а година в Димитровград. Средното си образование завършва в Природо-математическа гимназия „Иван Вазов” в родния си град. От 1986 до 1991-а завършва висше образование във ВИХВП в Пловдив, където се дипломира със специалност „Инженер-технолог в хранително-вкусовата промишленост”. В периода 1994-95 специализира „Бизнес и държавна администрация” в УНСС в София. Получава и магистърска степен по икономика и финанси във Великотърновския университет „Св. Св Кирил и Методий”. Росен Кузев има богат адмистративен опит. Бил е началник на бюрото по труда в Димитровград, 7 години е бил зам.-областен управител на област Хасково, също толкова време е бил и зам.-кмет на Димитровград.

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител проведе работна среща с посланика на Украйна Н. Пр. Микола Феодорович Балтажи

Петък, 17 Февруари 2017 19:00

Възможностите за раширяване на търговските и икономическите връзки, туризма и културния обмен обсъдиха днес на работна среща областният управител на Хасково инж. Минко Ангелов и Негово превъзходителство Микола Федорович Балтажи. Висшият дипломат е извънреден и пълномощен посланик на Република Украйна. Срещата премина в изключително приятелски и задушевен тон. Н. Пр. Микола Балтажи изрази задоволство от големия потенциал на Хасковска област и пожела успех на инж. Минко Ангелов на новия и отговорен държавен пост. От своя страна областният управител на Хасково декларира пред високия гост желанието на сегашното служебно правителство да възроди и реално да подкрепя малкия и среден бизнес в България.

 

 

   

ПДФПечатЕ-мейл

Поздравителен адрес до г-н Деян Янев, Директор на ГПЧЕ ”Проф.д-р Асен Златаров”

Четвъртък, 16 Февруари 2017 11:13

Уважаеми г-н Янев,

Приемете моите искрени поздрави по повод празника на ГПЧЕ”Проф.д-р Асен Златаров”!

Десетилетия наред, ръководеното от Вас училище, е лидер в образователната система не само в Хасковска област, но и в страната. Съвсем закономерно Ваши възпитаници печелят международни и национални отличия, реализират се в престижни научни и държавни структури, заемат ръководни позиции в различни сфери на обществения и политически живот.

Вярвам, че и занапред Вие, преподавателите от ГПЧЕ”Проф. д-р Асен Златаров” и най-вече учениците от гимназията ще продължите да бъдете все така упорити, иновативни и смели в мечтите си за постигане на по-висока степен на образованост.

Благодаря Ви за това, че Вашата гимназия дава непрекъснати поводи за гордост и остава една от най-достойните емблеми на нашата област!

Пожелавам Ви успехи, нови хоризонти за реализация и признание за Вашия труд !

С уважение:

Инж. Минко Ангелов

Областен управител на Хасково

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково инж. Минко Ангелов изпрати поздравителен адрес до Диана Овчарова, кмет на Община Ивайловград .

Вторник, 14 Февруари 2017 14:35

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково инж. Минко Ангелов изпрати поздравителен адрес до българския тенисист Григор Димитров

Понеделник, 13 Февруари 2017 12:04

В поздравителния адрес се казва:

"Честитя на Вас и целия Ви екип победата. Знам колко труд, вяра и инат са необходими, за да види светът едно момче, което стисна зъби и не отпусна ръка от болка, напротив – вдигна я нагоре, към върха. Безспорният Ви спортен талант, воля и хъс за победа са достойни за уважение.

С успеха Ви се гордеят хилядите жители на региона. Нека успехите Ви и занапред бъдат много, нека удовлетворението от

работата Ви бъде високо, защото  очакваме всеки турнир, в който участвате с нетърпение и надежда!

Убеден съм, че тази бляскава победа ще бъде поредната голяма стъпка по пътя Ви към най-високите върхове на елитния спорт!"

   

ПДФПечатЕ-мейл

По инициатива на областния управител на Хасково Минко Ангелов днес в Областна администрация се проведе работна среща с ръководството РИК Хасково.

Петък, 10 Февруари 2017 15:59

На нея бяха обсъдени организационно-технически въпроси, отнасящи се до работата на РИК Хасково. Председателят на РИК Георги Димитров посочи, че главните трудности пред комисията са свързани с обезпечаването на софтуер и компютри за работа, транспорт и комуникации. Областният управител Минко Ангелов лично се ангажира да разреши проблема с обезпечаването на техническия екип на РИК , както и с осигуряването на логистична подкрепа в целия предизборен процес. „Идеята е да осигурим безпроблемно провеждане на изборите на 26 март, да гарантираме честен вот и не на последно място да направим така, че да няма струпвания на опашки в изборната нощ при приемането на бюлетините. В тази връзка са важни както обучението на членовете на СИК, така и техническото обезпечаване на РИК“, обобщи след срещата областният управител на Хасково Минко Ангелов.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Регионалното управление на образованието - Хасково представи в Областната администрация пред Комисията по заетостта към Областния съвет за регионално развитие обобщеното предложение за държавен план-прием за учебната 2017/2018 година за област Хасково.

Четвъртък, 09 Февруари 2017 17:07

На срещата присъстваха като гости и директори на професионални гимназии от областта. Заседанието бе открито от областния управител на Хасково Минко Ангелов. В работата му участва и заместник областният управител Валентин Ангелов. 
На срещата беше представен анализ за изпълнението на план-приема през последните три години, както и предложенията на отделните училища за държавен план-прием за учебната 2017/2018 г. 
Броят на завършващите основно образование след 7 клас ученици през настоящата учебна година е 1911. Броят на планираните паралелки е 77, от които 36 профилирани и 41 професионални. 
Броят на завършващите основно образование след 8 клас ученици през настоящата учебна година е 991. Броят на планираните паралелки е 40, от които 6 профилирани, 7 непрофилирани и 27 професионални. 
Предвиден е и прием в задочна форма на обучение – 3 паралелки в общините Стамболово, Тополовград и Хасково. За ученици със специални образователни потребности са заложени и 4 паралелки с придобиване на първа степен на професионална квалификация в общините Хасково, Харманли и Свиленград.
За първа година е заявен и прием за обучение чрез работа в ПГЕТ „Захари Стоянов” – гр. Харманли по професия – Електротехник, специалност Електрически машини и апарати. 
Община Минерални бани съвместно с местния бизнес заявява и план-прием в две училища по следните професии: 
1. Изпълнител на термални процедури/извършване на термални процедури в балноелогични и други възстановителни центрове – в СУ „Проф. д-р Асен Златаров” – Минерални бани; 
2. Хотелиер/организация на дейностите в местата за настаняване – в СУ „Проф. д-р Асен Златаров” – Минерални бани и СУ „Христо Ботев” – с. Караманци.
Други заявени нови професии са:
- Моделиер-технолог на обувки и кожено-галантерийни изделия / Конструиране, моделиране и технология на кожено-галантерийни изделия – в ПГ «Проф. Д-р Асен Златаров» - Димитровград;
- Хотелиер/Организация на хотелиерството – в ПГССИ „Христо Ботев” – Свиленград;
- Приложен програмист/Приложно програмиране – в ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви” – гр. Хасково
- Монтьор на транспортна техника/ Автотранспортна техника в СУ „Д-р Петър Берон” – Тополовград.

Нели Вълканова

   

Страница 9 от 98

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.