Област Хасково

Новини

ПДФПечатЕ-мейл

Нови ограничения за движение има въведени в Хасковска област, след падналия през нощта нов сняг

Сряда, 18 Януари 2017 10:19

Новата снежна покривка е над 40 см за почти целия регион, на места има навявания. И момента продължава да вали обилен сняг в цялата област.
Забранено движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона по основни пътни коридори в Хасковска област: по пътя Хасково-Пловдив, по пътя Хасково- Стара Загора, по направлението за Кърджали също е забранено за камиони над 12 тона и по двата пътя през Черноочене и през Мост. За камиони над 12 тона е забранено движението и по пътя Симеоновград-Гълъбово и Хасково-Свиленград. 
Изцяло непроходим и затворен за всички МПС е пътят Димитровград-Симеоновград. Там има образувани огромни преспи и сега се работи за тяхното разчистване. 
Затворен за движение е и пътят Големанци-Мандра. 25- тонен камион е препречил пътя и в момента се работи за изтеглянето му от пътното платно близо до Николово. 
В община Тополовград по пътя Княжево- Тополовград-Харманли движението на всички автомобили над 3,5 тона става задължително с вериги. 
В района на Ивайловград ситуацията също е тежка. Там тази сутрин е спряно движението на автобусите. Не са тръгнали и няма да пътуват автобуси по направленията за Хасково и за Кърджали. 
„Като цяло пътищата са проходими, но при тежки зимни условия. Пътноподдържащите фирми правят всичко възможно да чистят отсечките, но понякога условията не позволяват да се работи така, както всички ние, като граждани, очакваме. Трябва да бъдем внимателни, когато тръгваме на път”, заяви областният управител на Хасково Станислав Дечев и допълни:„ Важно е, че въпреки дългия период на отрицателни температури и непрекъснати валежи от #сняг и дъжд, няма бедстващи хора по селата, няма прекъснато снабдяване или недостъпни за спешните екипи населени места”.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Обстановката по пътищата в региона се усложнява.

Вторник, 17 Януари 2017 18:36

Вече е забранено движението на тежкотоварни камиони над 12 тона по направление : Хасково – Стара Загора, Хасково - Кърджали през Мост и по пътя Гълъбово- Симеоновград- Харманли. Очаква се валежите от сняг да продължат през цялата нощ. Опасността от поледици е значителна, затова не предприемайте пътувания, ако не са крайно наложителни.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Обстановката в Хасковска област към този момент е спокойна, но снеговалежът се увеличава.

Вторник, 17 Януари 2017 16:37

Тази вечер и през нощта ще завали обилен #сняг в цялата #област, дори и на местата, където днес валеше дъжд. Обстановката ще се усложни, навсякъде има опасност от поледици. Предупредителният жълт код за опасност от сняг и поледици остава в сила и за 18 януари. 
Днес няма затворени пътища, няма наложени ограничения за движение. Във всички населени места има ток, вода няма само в три ивайловградски села – Орешино, Черничево и Пелевун. По тези аварии се работи и скоро ще бъдат отстранени. 
АМ“Марица“ се чисти. „За нас е важно основните пътни артерии да бъдат почистени, за да не спира бизнесът в региона“, заяви Областният управител на Хасково Станислав Дечев. Той още веднъж предупреди хората за тежката пътна обстановка и призова, ако е възможно да се избягват пътувания. Хората трябва да знаят, че снеговалежите ще продължат до петък. В събота и неделя ще спре да вали, но температурите ще паднат рязко. Това, което показват за сега прогнозите е, че от понеделник пак ще завали сняг.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

През нощта и тази сутрин валежите от сняг в цялата област продължават.

Вторник, 17 Януари 2017 10:00

В района на Свиленград и Любимец снегът вече премина в дъжд. Всички пътища в региона са проходими при зимни условия, установи при проверка рано тази сутрин Областният управител на Хасково Станислав Дечев. Вече отпадна забраната за движение на тежкотоварни камиони за Кърджали през Мост, както и по пътя Харманли-Симеоновград-Гълъбово. В момента във всички населени места има ток и вода, осигурен е достъпът до всички села, учебните занятия започнаха по график. Очаква се през целия ден да продължат валежите от сняг, на места от дъжд и сняг, затова съветът към шофьорите е да бъдат внимателни и да се съобразяват с пътните условия. 
Екип на EVN Пловдив започва работа по прокарване на ново захранване на МБАЛ Хасково. Заради максимално натоварване на системата, се наложи вчера да бъде спряно електрозахранването на три отделения в областната болница. „Категорично няма никакви проблеми за пациентите от трите отделения, където е спряно електричеството“, увери директорът на МБАЛ Хасково д-р Георги Гелов. Болните от Урология са преместени в Хирургия, тези от УНГ са в Очно отделение, а от Инфекциозно са в изолатора на Детско отделение. В момента в областната болница има 280 болни, за които се полагат нужните грижи, а спирането на електрозахранването не се е отразило върху процеса на лечението им.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

В цялата област вали сняг.

Понеделник, 16 Януари 2017 15:35

Пътищата са проходими при зимни условия. Единствената затворена отсечка е Пашово- Сладун в община #Свиленград. Временно е затворен за движение пътя #Димитровград- Райново, заради аварирал камион. На място се работи за освобождаване на платното за движение. Електроподаването в региона е нормално. Водоподаването също. Единствено в селата Пелевун и Черничево, община #Ивайловград, към този момент няма вода. Там аварията е тежка и ще бъде отстранена утре. Днес екипите на ВиК успяха да възстановят захранването на Свирачи и Кондово. 
Жълт код за опасност от поледица и силен снеговалеж е обявен за утре за Хасковска област.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Обстановката в Хасковска област към този момент е спокойна.

Събота, 14 Януари 2017 09:19

Вече е отворен за движение пътят Каснаково-Клокотница. Работи се все още по отсечката Сладун- Щит, но доставките до тези села са осигурени, защото има алтернативен маршрут. Навсякъде в областта има ток и вода. ВиК Хасково работи по авария в кв.Болярово. Там е единственото място, където има нарушено водоподаване. Няма нарушения в доставките на стоки от първа необходимост. Пътищата са проходими, но на места са заледени, затова ако тръгвате на път, бъдете внимателни.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

АМ“Марица“ се чисти усилено в следобедните часове.

Петък, 13 Януари 2017 17:20

Тежка техника е насочена по трасето, за може още в светлата част на деня да се изчистят всички ленти за движение. Създадена е и специална организация за почистване на отсечката преди пункта Капитан Андреево, където има дълга колона от тирове. Това установи при повторната си проверка днес заместник областният управител на Хасково Валентин Ангелов. Екипи на полицията регулират движението, за да се справят снегопочистващите фирми със заледените участъци. 
В цялата област обстановката вече е нормализирана. Още по обяд е възстановено електрозахранването на димитровградските села Черногорово и Воден. Във всички останали населени места от областта електроподаването и водоснабдяването не са прекъсвали. Все още не е освободен от преспите пътя Студена- Радовец и Пашово- Сладун. Там работата продължава.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Заместник областният управител Валентин Ангелов не е доволен от почистването на републиканската пътна мрежа.

Петък, 13 Януари 2017 10:24

„Рано сутринта в района от Капитан Андреево до Харманли по АМ“Марица“ имаше заледени участъци. Поддържам непрекъсната връзка с шефа на Областно пътно управление и въпреки неговите уверения, че се прави всичко възможно, за да са почистени и безопасни пътищата, аз не съм доволен от резултата“, това заяви тази сутрин веднага след обхода по пътищата в областта заместник областният управител на Хасково Валентин Ангелов. „Пътувам и виждам, че на места заледяванията въобще не са обработени, а това е изключително опасно. Днес е последният срок, в който ще проявяваме търпение към ОПУ и ако днес магистралата и републиканските пътища не бъдат почистени до черно, ще поискаме санкции от Агенция пътна инфраструктура за Хасковското пътно управление и ръководството му. Има вариант да поискаме санкции и за фирмите, но според мен на първо място отговорността е на областно пътно управление. Утре очакваме нов сняг и ако сегашния лед остане по пътищата, от утре ще стане страшно“, категоричен е Валентин Ангелов. 
От вчера се работи усилено за почистването на пътя непосредствено преди пункта Капитан Андреево. Там беше сложно да бъде изчистено, защото имаше опашка от тирове. Със съвместните усилия на ОД МВР, КАТ, Гранична полиция, Митницата и пътноподдържащите фирми успяхме да изчистим трасето. Късно снощи опашката от тирове беше намаляла, но тази сутрин отново има струпване на около 15 км. Вече сме направили организация и се започва работа по изчистването на трасето“, съобщи Валентин Ангелов.

В областта пътищата са проходими. Има въведени временни ограничения: забранено е движението на тежки камиони над 12т. по пътя Тополовград-Харманли. Задължително е движението с вериги за всички превозни средства. Задължително с вериги се пътува и по пътя Главан-Младиново. Пътят Сираково- Спахиево в община Минерални бани остава затворен. За тези села се минава през Сираково-Колец и Сираково-Въгларово. Все още роторни снегорини работят за отварянето на отсечката Студена-Радовец и Пашово- Сладун в община Свиленград. Очаква се днес 3-метровите преспи да бъдат разбити и да се пусне движението през този участък. 
Две димитровградски села са без ток от снощи. В момента екипите на EVN работят за възстановяване на електрозахранването на Черногорово и Воден. Навсякъде другаде в област Хасково електроподаването не е прекъсвало.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Пътищата от републиканската пътна мрежа на територията на област Хасково са проходими при зимни условия.

Четвъртък, 12 Януари 2017 16:30

Товарният трафик е освободен. АМ“Марица“ вече е чиста до асфалт, като огромна помощ на снегопочистващите фирми оказаха слънцето и по-високите температури днес. Това констатира при проверка на състоянието на пътната мрежа в региона заместник областният управител на Хасково Валентин Ангелов. Както знаете, Областният управител Станислав Дечев рано тази сутрин изиска от ОПУ да организира и изчисти аутобана до черно, защото днес и утре времето ще позволи да се работи пълноценно. Очакванията са в събота отново да завали #сняг
Към този момент на деня има ограничение за движение на всички МПС единствено по отсечките Студена- Радовец и Маточина- Щит в община Свиленград. В тези участъци има преспи над 3 метра, които в момента се пробиват с два роторни снегорина. Целта е пътят да бъде освободен до няколко часа, но към този момент остава непроходим. До ивайловградските села Дългополци, Белополяне и Мандрица има достъп единствено за високопроходими автомобили. Там работата по чистенето на преспите също продължава. На територията на областта няма населени места без ток и вода, снабдяването със стоки е нормално.Няма сигнали за хора в беда и за нуждаещи се от спешна помощ, до които не може да се достигне.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Минус 14 градуса бе температурата рано тази сутрин в района на АМ“Марица“ при Хасково.

Четвъртък, 12 Януари 2017 09:28

„Аутобанът е проходим, снегопочистващите фирми работят, но въпреки това трасето не е изчистено, според моите изисквания и според очакванията на хората“. Това заяви минути след като приключи поредната си обиколка по републиканската пътна мрежа тази сутрин Областният управител на Хасково Станислав Дечев. „Съгласен съм, че хората и техниката работят на непрекъснат режим вече почти седмица, но въпреки това очаквам и настоявам ОПУ Хасково да създаде организация така, че днес и утре магистралата и главните пътища на територията на нашата област да бъдат перфектно почистени“, категоричен е Станислав Дечев. „Очакват ни нови снеговалежи в събота, а според метеорологичната прогноза следващата седмица също ще е тежка, затова трябва днес и утре да се работи и пътищата да са на черно“, подчерта той. 
Във всички населени места има електрозахранване, водоподаването също е нормално. Има въведени ограничения по някои отсечки. Задължително е движението с вериги по републиканската мрежа в община Тополовград за коли над 3,5 т. Забранено е движението на тежкотоварни автомобили над 12т. по пътя Тополовград-Харманли и по пътя Гълъбово-Симеоновград-Харманли. Затворени за движение са отсечките Щит-Маточина и Студена-Радовец. От сутринта тези пътища се чистят от снегонавяванията, причинени от силния вятър вчера. По пътя Княжево- Тополовград- Харманли всички коли трябва да с вериги. Учебните занятия във всички училища, където ваканцията не бе удължена, започнаха нормално.

Нели Вълканова

   

Страница 9 от 96

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.