Област Хасково

Новини

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково Станислав Дечев изпрати поздравителен адрес до директора на ОД МВР Хасково ст. комисар Ангел Цанков по повод Професионалния празник на МВР – 5 юли.

Сряда, 05 Юли 2017 09:07

В адреса се казва: 
Уважаеми г-н Цанков, 
За мен е чест да Ви поздравя по повод Професионалния празник на МВР- 5 юли.
Обръщам се към Вас и всички служители на ОД МВР Хасково, за да изразя своята признателност за Вашата всеотдайност и отговорност. Предизвикателствата пред системата на МВР днес са много: миграционен натиск, природни бедствия, битова и трансграничната престъпност, опазване на обществен ред и сигурност. Срещу тези сериозни изпитания, Вие и Вашите служители ежедневно изправяте своите компетентност и професионализъм, не рядко рискувате живота си, пренебрегвате семействата си. 
Затова аз съм дълбоко признателен за усилията, които полагате, за търпението и волята, които проявявате и най-вече за това, че всички Вие приемате професията си за призвание. Работете все така сърцато и отговорно, с чувство за дълг пред Родината и обществото. 
Предайте личните ми благодарности на целия екип на ОД МВР Хасково. Пожелавам Ви преди всичко здраве, спокойствие, лично щастие и нови професионални успехи. 
Честит празник!

Станислав Дечев
Областен управител на Област Хасково
Хасково , 5 юли 2017


   

ПДФПечатЕ-мейл

1426,71 лв. ЗаНики от благотворителната фотоизложба в Областна администрация Хасково

Вторник, 04 Юли 2017 18:30

Благотворителната фотоизложба #ЗаНики събра от откупки на снимки 1426,71 лева. Тази сума бе внесена днес по сметката на Ники в Пощенска банка: 
BG66BPBI 7926 106 4334 801
BIC: BPBIBGSF
В продължение на една седмица в държавната администрация беше подредена експозиция от фотографии, участвали в конкурса „Виждам красотата“, иницииран от Областния управител на Хасково Станислав Дечев. Идеята за фотоизложбата бе младите хора от Клуба по фотография към Младежки център Хасково. Организацията на експозицията бе поета от членовете на Младежкия областен съвет за иновации, с помощта на Областния управител, екипа му и фотостудиото „Коника“. „Искрено благодаря на всички дарители, които подкрепиха Благотворителната изложба. За пореден път доказахме, че доброто е по-силно от болката и се убедихме, че когато правим нещата със сърце, те се случват“, каза Областният управител на Хасково. 
Днес членовете на съвета отчетоха успеха на първата си съвместна инициатива и проведоха поредното си заседание. „Идеите, които имаме са много. Важното е, че имаме обща визия за развитие на младежките политики. Много държа учениците сами да предлагат идеи, които ще им бъдат полезни и интересни“, заяви Станислав Дечев. Предстоят няколко поредни мероприятия, насочени към младите хора от региона. Още през септември ще бъдат реализирани част от тях. Веднага след лятната ваканция ще се започне и същинската работа на Младежкия областен съвет за иновации. Предстои стартиране на официална фейсбук- страница на организацията. Там ще се публикува всичко важно, което младите хора от областта организират. Целта е да се привлекат все повече ученици и младежи от цялата област и да се създадат контакти с други подобни организации в България.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител Станислав Дечев следи обстановката в областта. Службите са в готовност за действия

Неделя, 02 Юли 2017 20:21

Към този час на деня обстановката в област Хасково е спокойна. През целия ден остана горещо, а максималните температури на места в региона надвишиха 37 градуса. Край харманлийското село Доситеево изгоря житен блок с площ 2 хиляди декара. На място работиха 4 противопожарни екипа. В ранния след обед пожарът бе овладян, няма опасност от разрастването му. На място остават да дежурят два противопожарни екипа. 
Областният управител на Хасково Станислав Дечев е в контакт с всички служби, отговарящи за защита на населението от бедствия. Той получава периодично информация от тях за ситуацията в областта. По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов в МВР се свика Националния оперативен щаб, създаден съгласно Стратегията за намаляване на риска от бедствия 2014-2020. Оперативният щаб ще координира действията на институциите, предвид очакваните поройни дъждове и градушки тази нощ.
Премиерът нареди областните управители да бъдат по местата си и докладват във всеки един момент за ситуацията по региони. Министър-председателят разпореди също при утежняване на обстановката поради метеорологични условия, да бъде информиран незабавно за предприемане на допълнителни мерки.
Прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология за утре предвижда – обилни валежи, градушки и гръмотевични бури над нашата област. Обявен е жълт код за опасно време.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково Станислав Дечев прие днес делегация от китайската провинция Фу циен.

Петък, 30 Юни 2017 16:52

Официалните гости бяха водени от председателя на Народния конгрес на провинцията г-жа Чен Хуа, нейни придружители бяха членове на ръководството на Народния конгрес от Фу циен. Китайските гости проявиха интерес към възможностите за сътрудничество с хасковска област в сферата на туризма, земеделското производство и културата, както и инвестиции в региона. Провинция Фу циен се намира в Южен Китай. Тя заема площ от 120 хиляди квадратни километра , населението й е 30 милиона човека. 80 % от територията й е планинска, две трети от нея са заети с гори. Китайските гости заявиха, че искат да развият контактите между Хасковска област и провинция Фу циен в областта на земеделието и по-конкретно в отглеждането на български сортове череши, вишни, други овощни видове и лозя. Гостите поискаха и преки контакти с български производители на гъби. 
Областният управител Станислав Дечев представи потенциала на нашата област и пое ангажимент да осъществи контакти между хасковски производители и китайски фирми за износ на българска земеделска продукция във Фу циен. Освен това китайската делегация заяви огромния туристически интерес на своите сънародници към България и по-конкретно към археологическите, историческите и културните забележителности на Хасковска област.
Г-жа Чен Хуа покани Станислав Дечев на традиционното търговско изложение в провинцията на 8 септември. Там се представят всички големи производители и търговци от Китай.
Двамата държавници си размениха протоколни сувенири и си обещаха съвсем скоро двустранните контакти да донесат и конкретни резултати.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Пътната обстановка в област Хасково през 2017 по-спокойна от 2016

Сряда, 28 Юни 2017 12:07

103 са тежките пътно-транспортни произшествия, станали на територията на област Хасково за първите 6 месеца на годината. При тези инциденти е загинал един човек, а 119 са ранени. За сравнение: за същия период на миналата година тежките катастрофи са били 134, убитите са били 10, а ранените- 172. Тези данни изнесе началникът на КАТ Хасково Иван Росоков по време на заседанието на Областната комисия по пътна безопасност. „Проблемите за пътната безопасност засягат всеки от нас ежедневно, а с оглед на настъпващия ваканционен период, мерките за безопасно движение трябва да станат още по-строги.“ Това заяви в началото на заседанието новият председател на комисията- заместник областният управител д-р Стефка Здравкова. „Освен стандартните мерки за обезопасяване на пътни участъци, маркировки, поддръжка на пътища и т.н., инициативите за обучение на млади шофьори и популяризиране на пътната безопасност сред деца и младежи, също са изключително важни и работещи“, подчерта д-р Здравкова. По нейна идея в състава на комисията вече са включени и представители на регионалните медии. "Благодарение на Вас много по-лесно ще научаваме за проблемите в региона и така ще можем да реагираме по-адекватно“, категорична е д-р Здравкова.
Именно от представителите на медиите постъпиха и три много важни сигнала за проблеми в региона: за лошо обезопасяване на строителните работници по време на ремонти по магистралата и за недостатъчно преграждащи мантинели по пътя Хасково – Димитровград, алармира представителят на еТВ в комисията Мария Ламбова. Председателят на СБЖ Хасково Николай Грудев пък за пореден път постави на обсъждане проблема с подходите към ГКПП Капитан Андреево и спирането на ТИР-ове в лявата лента за движение.
По време на заседанието бе приет доклад за мерките за безопасност, предприети от институциите в Хасковска област. Според статистиката на КАТ Хасково в региона тежки катастрофи стават най-често между 10 и 16 часа в дните понеделник, петък и неделя. Най-честата причина за тежките катастрофи е високата скорост, а засиленият контрол по пътищата е довел до констатирането на 500 нарушения повече спрямо миналата година. 
От областният комитет на БЧК съобщиха, че от началото на годината до сега са проведени 50 курса за обучение на 700 кандидат-шофьори. Оказване на първа долекарска помощ на бъдещите водачи и открити уроци по пътна безопасност на учениците са основните насочи, в които работят членовете на БЧК и доброволците към тях. 
ОПУ Хасково отчете, че вече е завършено изкъпването на АМ“Марица“, че сега се работи по второкласните пътища, правят се маркировки, чистят се канавки и крайпътни участъци. В процес на подмяна са стари и повредени пътни знаци.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково Станислав Дечев откри Благотворителна фотоизложба ЗаНики

Понеделник, 26 Юни 2017 15:24

Благотворителната фотоизложба #ЗаНики бе открита днес от Областния управител на Хасково Станислав Дечев. Във фоайето на държавната администрация са експонирани фотоси от конкурса „Виждам красотата“, обявен от губернатора по повод 1 юни. Станислав Дечев нарече присъстващите приятели и допълни:„ Обръщам се към Вас така, защото вярвам, че щом в този момент сме заедно, наистина сме приятели. Днес за пореден път сме обединени от една кауза – #ЗаНики. Тази кауза ни събра преди две години, пак тук на Коледен базар, и тогава показахме, че сме силни, защото сме заедно. След това в поредица от инициативи продължихме да подпомагаме Ники. Лечението й обедини Хасково и областта и това е един уникален феномен,“ подчерта Областният управител. „Сега за пореден път трябва да покажем, че доброто е по-силно от болестта“, подчерта той и благодари на членовете на Клуба по фотография към Младежки център Хасково и на техния ръководител Славян Костов. С тяхна помощ бе направен подборът на снимките за тази изложба. Станислав Дечев благодари за подкрепата и на собственика на фотостудио „Коника“ Нели Стоилова, която отпечата снимките.
„Най-много съм впечатлен от учениците от Областния младежки съвет за иновации. Това са децата, с които тепърва започваме да работим заедно и вярвам, че ще постигнем значими резултати. Те избраха средствата от изложбата да бъдат дарени за Ники и те са тези, които ще бъдат тук през следващите 5 дни, за да посрещат всеки дарител“, обясни Станислав Дечев.
Първи откупки от експозицията направиха депутатът от ГЕРБ д-р Георги Станков, заместник областният управител д-р Стефка Здравкова, представители на НАП, на Аидатур АД, ВиК Хасково, на неправителствени организации, граждани и ученици. 
Изложбата ще остане подредена до петък вечер. Всеки, който има възможност може да подкрепи Ники в борбата й с коварното заболяване като си купи снимка или дари пари в една от благотворителните кутии в Областна администрация.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Благотворителната фотоизложба ЗаНики вече е подредена от членовете на Клуб по фотография в Младежки център Хасково.

Неделя, 25 Юни 2017 07:40

Очакваме Ви от утре до петък, всеки ден в Областна администрация Хасково, за да подкрепим Ники Корондилева.

Официално откриване- утре, 26 юни, от 12 часа във фоайето на Областна администрация Хасково.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково участва във Втората научна конференция „Светът на българина през 20 век“.

Четвъртък, 22 Юни 2017 13:10

Форумът е организиран от Община Димитровград и е посветен на 70 годишнина от създаването на Града на младостта. В приветствието си към гостите и организаторите на научния форум Областният управител на Хасково Станислав Дечев заяви:
„20 век започва с изграждането на Третата българска държава. За тези славни дни на ускорено развитие, политически страсти, задкулисни интриги и сложни международни отношения Симеон Радев пише своето забележително изследване „Строители на съвременна България“. 
Десетилетия по-късно обаче в България започва един не по-малко мащабен процес на съграждане - изграждането на Димитровград. Този проект събира на едно място хора от цялата страна и на картата на страната се появява един нов и модерен град. Този град доказа своята жизненост, защото дори и след падането на строя, който го създаде, Димитровград остава еталон за младежки дух и устойчивост. Аз много често се питам, ако ние сега решим да изградим един нов град, дали ще успеем?! Затова, ако някой сериозен публицист, иска днес да напише новата история на България, тя задължително трябва да започне от създаването на Димитровград“, подчерта Станислав Дечев. 
Конференцията бе открита от кмета на Димитровград Иво Димов. Той благодари на учените, преподавателите и музейните работници за отговорността, с която подхождат към този форум и изтъкна изключителната роля на Димитровград в съвременната история на България.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

В Бряст зажънаха с традиционен ритуал и много гости

Сряда, 21 Юни 2017 22:14

В Димитровградското село Бряст тази вечер по залез поставиха началото на жътвата. Организаторите избраха традиционният ритуал да се проведе в първия летен ден по залез слънце, за да се насладят и на нестинарски танци, веднага след падането на нощта. Специални гости на тържеството бяха депутатът от ГЕРБ Евгения Ангелова, заместник областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова, председателят на Общински съвет Димитровград Гергана Кръстева, заместник кметът на Димитровград Яшо Минков, общински съветници, земеделски производители от общината, много местни хора и гости на селото. Депутатът Евгения Ангелова поздрави хората от Бряст и изрази вълнението си от това, че вижда много малки деца и младежи, облечени в български народни носии. ”Народ, който тачи традициите си и помни миналото си, има бъдеще. Затова съм изключително впечатлена от ставащото в Бряст ”, призна народният представител. Председателят на Общински съвет Димитровград Гергана Кръстева цитира Ботевите стихове „жътва е сега, пейте робини тез тъжни песни” и заяви, че и днес слънцето пече жарко, но българите сме свободни да решаваме, да работим и сами да градим бъдещето си. 
Гостите на зажънването бяха облечени в традиционни престилки и жътварски кърпи, а до житните блокове стигнаха с каруци. След отслужването на водосвета по християнски обичай, започна и ритуалното зажънване на нивите. С песни, със сърп и ракойка гости и стопани влязоха в житните блокове. Стотици хора продължиха до тъмно да работят на полето, след което се прибраха в селото, за да станат свидетели на неповторимите нестинарски танци от района на Странджа планина.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково Станислав Дечев съвместно с Клуб по фотография към ОП Младежки център Хасково организират

Вторник, 20 Юни 2017 09:07

БЛАГОТВОРИТЕЛНА ИЗЛОЖБА ЗаНики
Изложбата ще бъде открита на 26 юни /понеделник/ от 12,00 часа във фоайето на Областна администрация Хасково. На нея ще бъдат показани 25 фотографии от конкурса за любителска снимка „Виждам красотата“. Той бе обявен от Областния управител на Хасково Станислав Дечев по повод 1 юни- Международен ден на детето. В него се включиха 35 млади фотографи от цялата област. Освен отличените в конкурса снимки, на изложбата ще бъдат показани още фотоси, с цел събиране на средства за лечението на 17 –годишната Ники Корондилева от Хасково. Идеята за благотворителната изложба е на губернатора Станислав Дечев, а участниците във Фото-клуба от Младежки център Хасково избраха за кого да бъдат дарени средствата от нея. 
Фото-изложбата ще остане във фоайето на Областна администрация Хасково от 26 до 30 юни. През всичките 5 дни ще могат да се правят откупки на фотографиите, а парите от тях ще бъдат преведени по сметката на Ники, с титуляр Росица Ленкова, майка на момичето:
Пощенска банка BG66BPBI 7926 106 4334 801
BIC: BPBIBGSF
Вярваме, че доброто е по-силно от болестта и заедно можем да докажем това! 
Очакваме Ви от 26 до 30 юни всеки ден в Областна администрация Хасково, за да бъдем ЗаедноЗаНики!

Нели Вълканова

   

Страница 9 от 107

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.