Област Хасково

Новини

ПДФПечатЕ-мейл

С изложба от пощенски картички „Да открием заедно близки и далечни страни“ бе отбелязан днес Денят на европейското сътрудничество в Хасково.

Сряда, 20 Септември 2017 13:53

Експозицията е идея на РИМ Хасково. Официални гости на Регионалния исторически музей бяха заместник-министърът на МРРБ Деница Николова, областният управител на Хасково Станислав Дечев, кметът Добри Беливанов, заместник областният управител д-р Стефка Здравкова, заместник-кметът Милена Трендафилова, представители на държавната и местна власт, гости и партньори на РИМ Хасково по проект за транс-гранично сътрудничество от Гърция. В приветствието си Областният управител на Хасково заяви, че вече 10 години България е пълноправен член на най-успешния междудържавен съюз, основан на принципите на свободата на личността и просперитета. „Програма Интеррег България-Гърция е само един от елементите на европейското сътрудничество. А днес, чрез тази програма и с помощта на Музея в Хасково, ние с Вас ще открием заедно близки и далечни земи чрез експозицията от пощенски картички. Лично мен те ме връщат в едно време, когато това беше един от малкото начини за комуникация и чрез картичката ние изпращахме посланията си до своите най-близки хора“ , посочи Станислав Дечев. 
Служителите на РИМ Хасково получиха специални поздравления от заместник министър Деница Николова за успешния проект с гръцките партньори, за уникалната музейна сбирка и за усилията им да съхраняват историята и паметта на Хасково и региона. 
Денят на европейското сътрудничество продължи с образователната игра „Търсене на съкровища“, организирана от РИМ Хасково.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Обществено обсъждане на предстоящото председателство на Съвета на Европейския съюз се проведе днес в Областна администрация Хасково.

Сряда, 20 Септември 2017 13:12

По инициатива на заместник министър Деница Николова стартът на поредицата от обществени обсъждания и представяне на приоритетите пред МРРБ бе даден в Хасково. 
Областният управител Станислав Дечев заяви, че Председателството на Съвета на ЕС е изключителен приоритет за Правителството. „ За мен обаче Председателството е отговорност и предизвикателство. Защото проектирано върху територията на област Хасково, Председателството има ясни параметри. Нашата област е вратата на Европа към останалия свят. Тук Европейският съюз посреща първите предизвикателства по отношение на сигурност, миграция и ефективно правосъдие. Затова и първото послание на Българското председателство „Европа на консенсуса“ директно кореспондира със спецификата и проблемите на нашата област“, посочи Станислав Дечев. Той подчерта, че географското и стратегическо положение на региона не са единствените предимства. „През последната година в Хасковска област се реализираха няколко сериозни инвестиции, откриха се нови работни места и производства. Затова и второто послание на Председателството „Европа на конкурентноспособността“, може да бъде видяно в умален мащаб тук“, заяви Областният управител на Хасково. В региона е изпълним и третият приоритет- кохезията. „Резултатите от икономическото, социално и културно сближаване в региона, с постепенното преодоляване на различията между отделните общини и населени места са изключително важни за областта. С други думи и кохезията като послание на евро-председателството е изпълнима в област Хасково“, обобщи Станислав Дечев.
Зам.-министър Деница Николова подчерта, че именно балансираното развитие на регионите е основен приоритет за МРРБ по време на Председателството. Министерството на регионалното развитие ще постави този акцент и ще изведе дискусията за управление на ресурсите след 2020 година на регионално и местно ниво, подчерта тя. 
В общественото обсъждане участваха кметове на общини от региона, представители на работодателски организации, НПО, синдикати.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Юбилеен концерт на Детски хор "Орфей"

Понеделник, 18 Септември 2017 14:11

Първият и единствен в региона детски хор празнува 40 години от създаването си. Концертът е под патронажа на Областния управител на Хасково Станислав Дечев. 
22 септември, 18 часа в залата на Младежки център Хасково

   

ПДФПечатЕ-мейл

Кампания "Да изчистим България заедно!" 2017

Понеделник, 18 Септември 2017 07:46

Областният управител на Хасково Станислав Дечев и неговата администрация заедно с членовете на Младежкия областен съвет за иновации изчистиха спортна площадка до училище "Л.Каравелов" в Хасково.
И това е само началото... 
Тук предстои да се се случват спортни прояви, в които да участват децата и младежите от целия град.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областна администрация Хасково и Младежкият областен съвет за иновации показахме, че сме #EдинОтбор.

Събота, 16 Септември 2017 14:43

Днес екипът на областния управител Станислав Дечев и създаденият от него Младежки съвет изчистиха заедно спортното игрище до ОУ „Любен Каравелов” в Хасково. За няколко часа доброволците успяха да променят вида на занемареното игрище, а техният пример провокира и млади хора от близкия квартал заедно с децата си също да се включат в чистенето. „Показахме, че сме един отбор и успяхме да вдъхнем нов живот на тази площадка. Сега децата от квартала ще могат да играят тук в далеч по-добри условия”, коментираха участниците в акцията.

До 13,30 часа на територията на област Хасково в кампанията „Да изчистим България заедно!” 2017 са се включили над 3565 доброволци. Това обаче са предимно служители на ведомства, фирми и организации, подкрепили кампанията. В това число не влизат хората, които излизат да почистят междублоковите пространства, парковете и зелените площи, местностите и природните забележителности близо до селата и градове, на доброволен принцип, без да са организирани от определена фирма или институция. 
От община Хасково съобщиха, че до момента са събрани над 26 тона отпадъци, а доброволците са над 2 000, чистят също над 250 са служителите на общината и на общинските фирми. 
В община Харманли чистенето продължава и в момента. Там работят над 500 доброволци. Чистят се местностите Трифона, пътя за Маджарово, парк „Димана Данева” , междублокови пространства, училища, детски градини, по селата интересът към акцията е масов, съобщиха от местната администрация.
В Свиленград вече са извозени първите 12,5 тона отпадъци. Те са събрани от над 270 доброволци, които са работили основно в ромския квартал, в парковете, училищата и детските градини. 
В Любимец чистят над 110 човека. Над 22 тона отпадъци са събрани предимно от природната забележителност Глухите камъни и пътя към нея, от Сокол чешма и някои от главните булеварди и улици в града. Масово се чисти и по селата. 
В Минерални бани на терен са над 100 човека, доброволците вече са изчистили входно-изходните артерии на Националния курорт, пътя към връх Аида, към Изворите и в парковете. Акцент в акцията е поставен на пътя към старата крепост. 
В Тополовград чистят 193 доброволци. Там вече са събрани 8 тона отпадъци. Те са основно от входно-изходните артерии на града към Стара Загора, към Елхово, към Ямбол и към Хасково. 
В Маджарово са събрани около 1 тон отпадъци, там в кампанията активно участват 75 човека. Почистени са районите на природозащитния център , градски улици, паркове, крайградски зони. 
От останалите общини от областта все още не е подадена информация, но навсякъде се работи. Точното количество отпадъци ще бъде обобщено по-късно.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Заместник областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова посрещна първия учебен ден в своето първо училище „Иван Вазов“ Харманли.

Петък, 15 Септември 2017 16:40

„Признавам Ви, че за мен това е изключителна чест, защото аз съм учила във Вашето училище. Тук виждам част от моите учители и повярвайте ми, сега се вълнувам изключително много, така както някога когато ми предстоеше да вляза в класната стая“, сподели д-р Здравкова. Тя заяви, че в нейно лице училище „Иван Вазов“ има един верен приятел, който е готов да работи и да помага, според възможностите си, за издигане авторитета на училището, за качественото образование на децата и за подобряване на училищната среда.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково Станислав Дечев поздрави първокласниците, учениците, преподавателите и родителите от училище „Св.Иван Рилски“ по повод първия учебен ден.

Петък, 15 Септември 2017 15:17

Той бе гост на тържествената церемония в напълно обновеното училище. „ Повярвайте ми, целият град днес се е обърнал към вас и очаква да види вашите впечатления от напълно преобразената училищна сграда. И това е обяснимо, защото измина една дълга и тежка година, през която се чуваха преди всичко гласовете на песимистите. Затова днес искам да поздравя община Хасково за изпълнението на проекта и за отговорността, която пое в името на децата на Хасково. Поздравявам и заместник-кмета Евгени Консулов, който вложи много усилия и любов в този проект. Скъпи родители, нека вземем пример от нашите деца, които винаги гледат на света с усмивка и с позитивни очаквания. Нека си вярваме и да си помагаме: Вие, на нас управляващите, като ни напътствате от какво имате нужда, а ние на Вас- като изпълняваме Вашите очаквания. Скъпи ученици, желая Ви от все сърце да сте здрави, да намерите отговори на всички въпроси, които Ви вълнуват, да откриете нови приятели и да не спирате да играете! Това е Вашето училище- пазете го!“ 
В официалната церемония участваха кметът на общината Добри Беливанов, депутатът от ГЕРБ Евгения Ангелова, много гости и приятели. В „Св.Иван Рилски“ учат близо 1000 деца. От днес те бяха посрещнати в слънчеви и комфортни класни стаи. Първокласниците бяха въведени в тях от гостите и своите класни ръководители, а на прага ги посрещнаха с пита и мед.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Договор за безвъзмездно прехвърляне на имот получи като подарък в първия учебен ден ПМГ“Акад.Боян Петканчин“ Хасково от областния управител Станислав Дечев.

Петък, 15 Септември 2017 13:49

Документът е за терен от над 2,5 декара, върху който ще бъде изградена първата еко-класна стая в региона. Областният управител е бивш ученик на ПМГ Хасково и призна, че първият учебен ден за Природо- математическа гимназия Хасково винаги е бил много специален за него. „Преди, защото учех тук, а сега – защото като Областен управител имах възможността и удоволствието да направя нещо много важно за моето училище“. С тези думи започна обръщението си към преподавателите, учителите и родителите губернаторът. „ Днес съм тук, за да връча на директора на гимназията Договор за безвъзмездно прехвърляне. Този имот до вчера беше собственост на Областна администрация Хасково. От днес той вече е на ПМГ. След много месеци упорита работа успяхме да направим така, че на този терен съвсем скоро да се осъществи една иновативна идея. Тук ще бъде изградена първата еко-класна стая в областта. Вярвам, че това ще помогне още повече на учебния процес, на усвояването на природните науки и на синхрона между модерните технологии и еко-стандартите на съвременния свят“, посочи Станислав Дечев. Той изрази увереност, че гимназията ще продължи да бъде лидер не само в региона, но и в България.
На тържествената церемония присъства и главният архитект на община Хасково Деляна Панайотова. С молитва за здраве и благополучие, и с празничен водосвет започна новата учебна година. А най-малките ученици на ПМГ бяха посрещнати с лакомства.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково Станислав Дечев честити Първия учебен ден на всички първокласници, ученици, преподаватели и родители от Хасковска област!

Петък, 15 Септември 2017 09:07

Нека новата учебна година бъде успешна и богата на знания, творчески идеи и нови постижения. Нека децата ни растат умни и здрави, да успяват във всяко ново начинание, да продължават да откриват тайните на науката и живота, да мечтаят и да бъдат победители!
На добър час!

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково Станислав Дечев изпрати поздравителен адрес до директора на ГДПБЗН гл.комисар Николай Николов и до директора на РДПБЗН Хасково комисар Николай Вълчев по повод професионалния празник на противопожарната служба в България.

Четвъртък, 14 Септември 2017 08:50

Станислав Дечев отправя своите сърдечни поздрави към всички служители и заявява:
Благодаря на Вас и на Вашите служители за проявените висок професионализъм, мъжество и самоотверженост при осигуряване на пожарната безопасност на населението на Хасковска област през поредната трудна година, която преживяхме заедно. Благодаря Ви за безрезервната подкрепа в критични ситуации и за усилията, които полагате Вие и Вашите служители, за да осигурите спокойствие и сигурност на жителите на област Хасково.
От все сърце Ви желая лично щастие и успехи в благородната и изключително отговорна професия, която сте превърнали в своя кауза! 
Честит празник!

   

Страница 9 от 113

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.