Област Хасково

Новини

ПДФПечатЕ-мейл

Обществено обсъждане на предстоящото председателство на Съвета на Европейския съюз се проведе днес в Областна администрация Хасково.

Сряда, 20 Септември 2017 13:12

По инициатива на заместник министър Деница Николова стартът на поредицата от обществени обсъждания и представяне на приоритетите пред МРРБ бе даден в Хасково. 
Областният управител Станислав Дечев заяви, че Председателството на Съвета на ЕС е изключителен приоритет за Правителството. „ За мен обаче Председателството е отговорност и предизвикателство. Защото проектирано върху територията на област Хасково, Председателството има ясни параметри. Нашата област е вратата на Европа към останалия свят. Тук Европейският съюз посреща първите предизвикателства по отношение на сигурност, миграция и ефективно правосъдие. Затова и първото послание на Българското председателство „Европа на консенсуса“ директно кореспондира със спецификата и проблемите на нашата област“, посочи Станислав Дечев. Той подчерта, че географското и стратегическо положение на региона не са единствените предимства. „През последната година в Хасковска област се реализираха няколко сериозни инвестиции, откриха се нови работни места и производства. Затова и второто послание на Председателството „Европа на конкурентноспособността“, може да бъде видяно в умален мащаб тук“, заяви Областният управител на Хасково. В региона е изпълним и третият приоритет- кохезията. „Резултатите от икономическото, социално и културно сближаване в региона, с постепенното преодоляване на различията между отделните общини и населени места са изключително важни за областта. С други думи и кохезията като послание на евро-председателството е изпълнима в област Хасково“, обобщи Станислав Дечев.
Зам.-министър Деница Николова подчерта, че именно балансираното развитие на регионите е основен приоритет за МРРБ по време на Председателството. Министерството на регионалното развитие ще постави този акцент и ще изведе дискусията за управление на ресурсите след 2020 година на регионално и местно ниво, подчерта тя. 
В общественото обсъждане участваха кметове на общини от региона, представители на работодателски организации, НПО, синдикати.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Юбилеен концерт на Детски хор "Орфей"

Понеделник, 18 Септември 2017 14:11

Първият и единствен в региона детски хор празнува 40 години от създаването си. Концертът е под патронажа на Областния управител на Хасково Станислав Дечев. 
22 септември, 18 часа в залата на Младежки център Хасково

   

ПДФПечатЕ-мейл

Кампания "Да изчистим България заедно!" 2017

Понеделник, 18 Септември 2017 07:46

Областният управител на Хасково Станислав Дечев и неговата администрация заедно с членовете на Младежкия областен съвет за иновации изчистиха спортна площадка до училище "Л.Каравелов" в Хасково.
И това е само началото... 
Тук предстои да се се случват спортни прояви, в които да участват децата и младежите от целия град.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областна администрация Хасково и Младежкият областен съвет за иновации показахме, че сме #EдинОтбор.

Събота, 16 Септември 2017 14:43

Днес екипът на областния управител Станислав Дечев и създаденият от него Младежки съвет изчистиха заедно спортното игрище до ОУ „Любен Каравелов” в Хасково. За няколко часа доброволците успяха да променят вида на занемареното игрище, а техният пример провокира и млади хора от близкия квартал заедно с децата си също да се включат в чистенето. „Показахме, че сме един отбор и успяхме да вдъхнем нов живот на тази площадка. Сега децата от квартала ще могат да играят тук в далеч по-добри условия”, коментираха участниците в акцията.

До 13,30 часа на територията на област Хасково в кампанията „Да изчистим България заедно!” 2017 са се включили над 3565 доброволци. Това обаче са предимно служители на ведомства, фирми и организации, подкрепили кампанията. В това число не влизат хората, които излизат да почистят междублоковите пространства, парковете и зелените площи, местностите и природните забележителности близо до селата и градове, на доброволен принцип, без да са организирани от определена фирма или институция. 
От община Хасково съобщиха, че до момента са събрани над 26 тона отпадъци, а доброволците са над 2 000, чистят също над 250 са служителите на общината и на общинските фирми. 
В община Харманли чистенето продължава и в момента. Там работят над 500 доброволци. Чистят се местностите Трифона, пътя за Маджарово, парк „Димана Данева” , междублокови пространства, училища, детски градини, по селата интересът към акцията е масов, съобщиха от местната администрация.
В Свиленград вече са извозени първите 12,5 тона отпадъци. Те са събрани от над 270 доброволци, които са работили основно в ромския квартал, в парковете, училищата и детските градини. 
В Любимец чистят над 110 човека. Над 22 тона отпадъци са събрани предимно от природната забележителност Глухите камъни и пътя към нея, от Сокол чешма и някои от главните булеварди и улици в града. Масово се чисти и по селата. 
В Минерални бани на терен са над 100 човека, доброволците вече са изчистили входно-изходните артерии на Националния курорт, пътя към връх Аида, към Изворите и в парковете. Акцент в акцията е поставен на пътя към старата крепост. 
В Тополовград чистят 193 доброволци. Там вече са събрани 8 тона отпадъци. Те са основно от входно-изходните артерии на града към Стара Загора, към Елхово, към Ямбол и към Хасково. 
В Маджарово са събрани около 1 тон отпадъци, там в кампанията активно участват 75 човека. Почистени са районите на природозащитния център , градски улици, паркове, крайградски зони. 
От останалите общини от областта все още не е подадена информация, но навсякъде се работи. Точното количество отпадъци ще бъде обобщено по-късно.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Заместник областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова посрещна първия учебен ден в своето първо училище „Иван Вазов“ Харманли.

Петък, 15 Септември 2017 16:40

„Признавам Ви, че за мен това е изключителна чест, защото аз съм учила във Вашето училище. Тук виждам част от моите учители и повярвайте ми, сега се вълнувам изключително много, така както някога когато ми предстоеше да вляза в класната стая“, сподели д-р Здравкова. Тя заяви, че в нейно лице училище „Иван Вазов“ има един верен приятел, който е готов да работи и да помага, според възможностите си, за издигане авторитета на училището, за качественото образование на децата и за подобряване на училищната среда.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково Станислав Дечев поздрави първокласниците, учениците, преподавателите и родителите от училище „Св.Иван Рилски“ по повод първия учебен ден.

Петък, 15 Септември 2017 15:17

Той бе гост на тържествената церемония в напълно обновеното училище. „ Повярвайте ми, целият град днес се е обърнал към вас и очаква да види вашите впечатления от напълно преобразената училищна сграда. И това е обяснимо, защото измина една дълга и тежка година, през която се чуваха преди всичко гласовете на песимистите. Затова днес искам да поздравя община Хасково за изпълнението на проекта и за отговорността, която пое в името на децата на Хасково. Поздравявам и заместник-кмета Евгени Консулов, който вложи много усилия и любов в този проект. Скъпи родители, нека вземем пример от нашите деца, които винаги гледат на света с усмивка и с позитивни очаквания. Нека си вярваме и да си помагаме: Вие, на нас управляващите, като ни напътствате от какво имате нужда, а ние на Вас- като изпълняваме Вашите очаквания. Скъпи ученици, желая Ви от все сърце да сте здрави, да намерите отговори на всички въпроси, които Ви вълнуват, да откриете нови приятели и да не спирате да играете! Това е Вашето училище- пазете го!“ 
В официалната церемония участваха кметът на общината Добри Беливанов, депутатът от ГЕРБ Евгения Ангелова, много гости и приятели. В „Св.Иван Рилски“ учат близо 1000 деца. От днес те бяха посрещнати в слънчеви и комфортни класни стаи. Първокласниците бяха въведени в тях от гостите и своите класни ръководители, а на прага ги посрещнаха с пита и мед.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Договор за безвъзмездно прехвърляне на имот получи като подарък в първия учебен ден ПМГ“Акад.Боян Петканчин“ Хасково от областния управител Станислав Дечев.

Петък, 15 Септември 2017 13:49

Документът е за терен от над 2,5 декара, върху който ще бъде изградена първата еко-класна стая в региона. Областният управител е бивш ученик на ПМГ Хасково и призна, че първият учебен ден за Природо- математическа гимназия Хасково винаги е бил много специален за него. „Преди, защото учех тук, а сега – защото като Областен управител имах възможността и удоволствието да направя нещо много важно за моето училище“. С тези думи започна обръщението си към преподавателите, учителите и родителите губернаторът. „ Днес съм тук, за да връча на директора на гимназията Договор за безвъзмездно прехвърляне. Този имот до вчера беше собственост на Областна администрация Хасково. От днес той вече е на ПМГ. След много месеци упорита работа успяхме да направим така, че на този терен съвсем скоро да се осъществи една иновативна идея. Тук ще бъде изградена първата еко-класна стая в областта. Вярвам, че това ще помогне още повече на учебния процес, на усвояването на природните науки и на синхрона между модерните технологии и еко-стандартите на съвременния свят“, посочи Станислав Дечев. Той изрази увереност, че гимназията ще продължи да бъде лидер не само в региона, но и в България.
На тържествената церемония присъства и главният архитект на община Хасково Деляна Панайотова. С молитва за здраве и благополучие, и с празничен водосвет започна новата учебна година. А най-малките ученици на ПМГ бяха посрещнати с лакомства.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково Станислав Дечев честити Първия учебен ден на всички първокласници, ученици, преподаватели и родители от Хасковска област!

Петък, 15 Септември 2017 09:07

Нека новата учебна година бъде успешна и богата на знания, творчески идеи и нови постижения. Нека децата ни растат умни и здрави, да успяват във всяко ново начинание, да продължават да откриват тайните на науката и живота, да мечтаят и да бъдат победители!
На добър час!

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково Станислав Дечев изпрати поздравителен адрес до директора на ГДПБЗН гл.комисар Николай Николов и до директора на РДПБЗН Хасково комисар Николай Вълчев по повод професионалния празник на противопожарната служба в България.

Четвъртък, 14 Септември 2017 08:50

Станислав Дечев отправя своите сърдечни поздрави към всички служители и заявява:
Благодаря на Вас и на Вашите служители за проявените висок професионализъм, мъжество и самоотверженост при осигуряване на пожарната безопасност на населението на Хасковска област през поредната трудна година, която преживяхме заедно. Благодаря Ви за безрезервната подкрепа в критични ситуации и за усилията, които полагате Вие и Вашите служители, за да осигурите спокойствие и сигурност на жителите на област Хасково.
От все сърце Ви желая лично щастие и успехи в благородната и изключително отговорна професия, която сте превърнали в своя кауза! 
Честит празник!

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково Станислав Дечев свика Областната епизоотична комисия, във връзка със Заповед на Изпълнителния директор на БАБХ.

Сряда, 13 Септември 2017 12:12

Документът е издаден на база постъпил доклад за сериозни проблеми във връзка с хуманното отношение към животните на пазарите за животни в България по наблюдения, извършени от Анималс Енджълс.
Областната епизоотична комисия, с председател д-р Стефка Здравкова- заместник областен управител на Хасково, реши да се свикат заседания на Общинските епизоотични комисии, на които да се набележат конкретни мерки за извършване на проверки. Инспекциите да бъдат съвместни между представите на общината, ОДБХ- Хасково, ОД на МВР- Хасково. Целта е да се проверят регламентираните и нерегламентирани пазари за животни в съответната община за спазване на изискванията за хуманно отношение към животните и дейността на пазарите, съгласно действащото национално и европейско законодателство. До 20 септември кметовете на общини трябва да уведомят писмено Областния управител на Хасково за изпълнение на набелязаните мерки.

Нели Вълканова

   

Страница 8 от 112

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.