Област Хасково

Новини

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково Станислав Дечев даде днес заключителна пресконференция за работата си пред 2016 година.

Четвъртък, 29 Декември 2016 16:33

„През годината освен да изпълнявам текущите задължения на Областен управител на Хасково, на няколко пъти се наложи да действам и в условия на кризи“. Така Станислав Дечев започна срещата- разговор с представителите на медиите от региона. „Заедно с Вас не веднъж бяхме изправени пред кризисни моменти, в които съм удовлетворен, че действахме в синхрон и в интерес на информираността на хората“, посочи Станислав Дечев. “Нашата работа е ориентирана към обществото, затова съм Ви благодарен за коректното отношение“, обърна се той към медиите.
Кризите, с които се наложи да се справим през тази година не бяха малко. Освен опустошителните летни пожари, нашата област е и на пътя на мигрантския поток“, посочи Областният управител. На наша територия е най-големият център за мигранти в Харманли, тук са и центровете в Пъстрогор и в Любимец. „Няма да допусна на територията на нашата област да бъде изграден нов бежански център“, категорично заяви Станислав Дечев. Той уточни, че до момента такъв вариант не е обсъждан, но за да разсее всякакви спекулации по тази тема, още веднъж подчерта, че на територията на областта не са оглеждани погранични застави за временни центрове.
През тази година беше завършено строителството на временното възпрепятстващо съоръжение по българо-турската граница. Последните 11,5 км ограда по поречието на р.Тунджа се строят сега и ще бъдат завършени до май 2017 година, съобщи Станислав Дечев.
Прехвърляне на управлението на граничните пунктове Капитан Андреево и Капитан Петко Войвода също бе една от задачите, които изпълнихме през тази година, отчете Областният управител. „Успоредно с това обаче не спираме да търсим варианти за справяне с т.нар. тапи по пътя преди пункта Капитан Андреево. Вече съм предложил да се отчуждят земи около трасето на магистралата и да се изгради паркинг, който да се стопанисва от държавата. Там да се отбиват тежките камиони и да се пропускат планово, за да не се образуват опашки. Тази идея е синхронизирана и с ОД МВР Хасково. Ако това се случи, ще се реши до голяма степен и проблемът със замърсяването на терените около магистралата“, подчерта Станислав Дечев. 
Той говори още за консолидацията на ВиК сектора в региона, за прехвърлянето на държавни имоти като първа стъпка за бъдещото икономическо развитие на отделните общини, за изключителното добрите резултати на Националната програма за енергийна ефективност в Хасковска област. „Благодарение на усилената работа и на Областна администрация и на общините сега нашият регион е на трето място в страната, след Благоевград и Бургас, и до момента има регистрирани 572 сдружения, които участват в програмата“, съобщи Станислав Дечев. 
Темата, която искаме да поставим като приоритет в работата на Областна администрация е патриотичното възпитание на децата и младите хора, сподели Станислав Дечев. „Макар това да не е пряко мое задължение, ще продължа да работя в тази посока. Аз отчитам като изключително успешен „Часът по Родолюбие“, който инициирах по повод Деня на народните будители и чрез който влязохме във всяка класна стая в областта. Не по-малко интересни и полезни бяха и конкурсите за снимка и есе, посветени на 1 юни. Сега ми се иска да обърнем поглед и към физическото възпитание на младите хора и да се насочим към масовия спорт“, посочи Станислав Дечев.
Той пожела на всички мирна и спокойна 2017 година, защото светът, в който живеем ни изправя пред предизвикателства, които трябва да намерим сили да преодолеем.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Поздрав от Станислав Дечев, Областен управител на област Хасково.

Петък, 23 Декември 2016 09:44

   

ПДФПечатЕ-мейл

Григор Димитров е спортистът на Хасково за 2016 година.

Сряда, 21 Декември 2016 21:38

Призът бе връчен тази вечер на майката на именития тенисист Мария Димитрова. На церемонията Спортист на годината, организирана от община Хасково, присъства заместник областният управител Валентин Ангелов. Кметът на общината Добри Беливанов и заместниците му Милена Трендафилова и Велин Балкански връчиха наградите на най-изявените спортисти на Хасково през тази година.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Коледният благотворителен РОЗОВ базар бе открит днес във фоайето на Областна администрация Хасково.

Сряда, 21 Декември 2016 16:36

Базарът има за цел да събере средства за подпомагане на жени, страдащи от рак на гърдата. Инициаторите на Розовия базар вече са осигурили безплатни консултации с юрист, козметични, фризьорски и масажни услуги за жените от Хасково, които имат нужда от подкрепа, след лечение на рак на гърдата. Услугите се предоставят от известни имена в този бранш от Хасково, които подкрепят каузата на Ангели в розово. 
За откриването на Розовия базар в Хасково пристигна основателката на фондация „Една от осем“ Нана Гладуиш. Тя и екипът й подкрепят каузата на Цвети Кънчовска за Розов благотворителен базар.
Заместник областният управител на Хасково Валентин Ангелов лично благодари на инициаторите в лицето на Цвети Кънчовска и на фондацията на Нана Гладуиш за енергията и силите, които вдъхват на жените засегнати от коварното заболяване. Заместник кметът на община Хасково Милена Трендафилова засвидетелства пълната си подкрепа за каузата и изрази впечатленията си от работата на Ангели в розово. Тя лично благодари на доброволците от ГПЧЕ „Проф.д-р Асен Златаров“, които са част от Розовия базар.
От днес до петък всеки след обед от 15 до 19 часа фоайето на Областна администрация Хасково е отворено за благотворителност.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областна администрация Хасково внесе по сметката на 7-годишната Ели от Свиленград сумата от 3 422, 69 лв.

Вторник, 20 Декември 2016 15:55

Парите бяха събрани само за няколко часа по време на Коледния благотворителен базар на Областния управител на Хасково г-н Станислав Дечев. Инициативата събра в държавната администрация стотици хора с добри сърца, които откликнаха на призива за помощ на малката Ели. За нея и семейството й наистина предстоят светли коледни и новогодишни празници, защото изненадите не спират до тук. От ПГДС“Цар Иван Асен Втори“ вече са осигурили нова играчка за Ели, която заедно с куп лакомства още днес ще бъде подарена на семейството. 
Областният управител на Хасково Станислав Дечев благодари на всички дарители и на участниците в базара. Той изразява своята увереност, че още благодетели ще протегнат ръка на Ели и семейството й и ще подпомогнат нейното лечение. 
Елена Димитрова Минкова 
BG32 UNCR 7000 1522 3278 73 BGN
BG21 UNCR 7000 1522 3278 77 EUR 
BIC : UNCRBGSF
Базарът продължава до края на деня.

   

ПДФПечатЕ-мейл

Коледен благотворителен РОЗОВ базар започва утре във фоайето на Областна администрация Хасково.

Вторник, 20 Декември 2016 15:03

Негови инициатори са хора, които наричат себе си в социалната мрежа Ангели в розово. Идеята за Розовия базар е на Цвети Кънчовска. Целта е да бъдат подкрепени жени, засегнати от рак на гърдата. Цвети Кънчовска и нейните съмишленици от Хасково работят в партньорство с фондация „Една от осем“. Лично основателката на фондацията Нана Гладуиш ще присъства утре на откриването на Коледния розов благотворителен базар. Областна администрация Хасково в лицето на областния управител Станислав Дечев е партньор на инициативата и ще подкрепя и в бъдеще всички идеи, свързани с облекчаване здравето на страдащите от рак на гърдата. 
Един от символите на Розовия базар тази година ще са розовите топки за коледна украса. „Всяка година ние купуваме по една нова играчка за елхата си. Тази година аз ви предлагам всички да си купим по една розова топка от Розовия базар“ призова Цвети Кънчовска. Водещ на базара ще бъде Теодор Тодоров- Тео. Той обеща Розовият базар да бъде освен сериозна инициатива в подкрепа на жените болни от рак на гърдата, и парти на приятели, които имат обща мисия.
Базарът ще продължи три дни от 21 до 23 декември включително от 15,00 до 19,00 часа в Областна администрация Хасково.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Коледният благотворителен базар на Областния управител на Хасково Станислав Дечев стартира при изключително голям интерес.

Вторник, 20 Декември 2016 13:12

Десетки гости на губернатора дойдоха, за да подкрепят каузата ДА ПОМОГНЕМ НА ЕЛИ. Малката Елена от Свиленград също лично присъства на откриването на базара. Тя се зарадва най-много на изпълненията на малчуганите от ДГ “Звънче“ и заедно с тях се включи в игрите. 
38 са участниците в благотворителния базар. Те са представители на училища и детски градини от цялата област. Областният управител Станислав Дечев връчи официални благодарности на всички участници и прикани хората с добри сърца да направят дарение за лечението на Ели. 
Колко точно са средствата, събрани от Коледния базар на Областния управител ще стане ясно в края на деня, когато бъдат преброени средствата, събрани в кутиите. Освен това всеки който има желание и възможност да помогне на семейството на Елена, може да дари средства по банковите й сметки: 
Елена Димитрова Минкова 
7000 1522327873 BG32 UNCR 7000 1522 3278 73 BGN
7000 1522327877 BG21 UNCR 7000 1522 3278 77 EUR 
BIC: UNCRBGSF
Базарът продължава до края на деня.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Подготовката за Коледния благотворителен базар на Областния управител на Хасково Станислав Дечев вече е в разгара си. 35 училища, детски градини и клубове участват в мисията, която помага на 7 годишната Елена от Свиленград.

Понеделник, 19 Декември 2016 15:03

От сутринта всички участници подготвят трескаво празничните маси за утре , Игнажден, когато ще продават благотворително своите саморъчно направени сувенири, сладки, коледни подаръци, играчки, картички.
Участници в Коледния благотворителен базар са: ПУИ“Ст. Василев“- Свиленград, ПМГ“Акад. Боян Петканчин“, ПГДС “Цар Иван Асен Втори“, ОУ “Ал.Константинов“ Димитровград, ПГЛП “Райна Княгиня“, ФСГ“Атанас Буров“, ОУ“Христо Ботев“, с.Долно Големанци, ПУИ“Д-р Петър Беров“, ОУ“Христо Ботев“ с.Войводово, ГПЧЕ „Проф.д-р Асен Златаров“, НУ“Христо Попмарков“ Свиленград, СУ“Д-р Петър Беров“ Свиленград, ОУ“Св.Климент Охридски“, НУ “Г.С.Раковски“, СУ “Св.Паисий Хилендарски“, ОУ “Св.Иван Рилски“, ОУ “Любен Каравелов“ с.Узунджово, ПГССТ“Н.Вапцаров“, ОУ“Св. Св. Кирил и Методий“ с.Малево, Ателие „Мечтатели“, ОУ“Христо Смирненски“, НУ “Захари Стоянов“ Любимец, ОУ “Св.Св.Кирил и Методий“, ОУ“Пенчо Славейков“ Димитровград, ПГ “Асен Златаров“ Димитровград, СУ“Хр.Ботев“, Ивайловград, СУ“Св.Климент Охридски“ Симеоновград, ОУ“Л.Каравелов“, ПГТ “Александър Паскалев“, „Сладки мечти“, СУ „Васил Левски“, СУ“Стефан Караджа“, Обединени ученически общежития, ОУ“Хр.Ботев“, с.Силен, община Стамболово , г-жа Павлина Балабанова.
Всички очакваме утре през целия ден в зала „Марица“ на Областна администрация Хасково стотици хора да се включат в Коледния благотворителен базар на Областния управител на Хасково, за да помогнем заедно на Елена да живее без болка и да продължи да прави смело своите стъпки в живота.
На Игнажден в Областна администрация Хасково очакваме добри и щедри гости, които да направят живота на едно българско семейство по-щастлив!

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково Станислав Дечев честити професионалния празник на българските ветеринари. В обръщението си към тях той заявява:

Сряда, 14 Декември 2016 10:52

"2016 година Ви изправи пред редица нелеки предизвикателства. Вие успяхте не само да се справите професионално с тях, но и повишихте още веднъж доверието на обществото към Вас, Вашата професия и представляваните от Вас институции. 
Благодаря Ви за всеотдайната грижа, за професионалната работа и за компетентността, с която изпълнявате Вашата мисия", заявява областният управител Станислав Дечев.
Личните си пожелания губернаторът изпрати до Областната колегия на БВС Хасково и до директора на ОДБХ д-р Георги Станков и екипа му.

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково Станислав Дечев кани всички хора с големи и щедри сърца да се включат в Коледния благотворителен базар.

Вторник, 13 Декември 2016 13:24

В него ще участват 30 училища и клубове от цялата област
Традиционният коледен благотворителен базар на Областния управител на Хасково тази година е в помощ на седемгодишната Елена от Свиленград. Тя е с диагноза детска церебрална парализа. Ели страда и от локализирана епилепсия. Детето вече е подлагано на лечение у нас. Оперирана е преди година в Сърбия. Сега Елена прави първите си стъпки без чужда помощ. Но за да продължи този прогрес, тя се нуждае от постоянно лечение, което струва скъпо. 
„Обръщам се към всички Вас с молба да помогнем на Елена и нейното семейство! Вярвам, че ще ме подкрепите и ще се включите в Благотворителния коледен базар! 30 училища и детски клубове от цялата област вече изработиха за Базара различни предмети, сувенири и сладкиши. Сега очаквам Вас и Вашите представители да участвате в разпродажбата. Ще бъда щастлив заедно да помогнем на едно българско дете да има топла Коледа и щастлива Нова година!“. Това са думи от официалната покана на областния управител на Хасково Станислав Дечев до всички жители на област Хасково. 
Базарът ще се проведе на 20 декември от 10 до 17,30 часа в зала „Марица“ на Областна администрация. Откриването ще бъде в 10,30ч. в присъствието на малката Елена и нейното семейство. 
„Предварително благодаря за всеки благотворителен жест от Ваша страна, защото така ще помогнем на Ели да живее без болка! Очаквам Ви през целия 20 декември- Игнажден, като добри гости на едно изключително благородно начинание - Коледен благотворителен базар в Областна администрация Хасково“, казва още Станислав Дечев.

Нели Вълканова

   

Страница 8 от 92

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.