Област Хасково

Новини

ПДФПечатЕ-мейл

Поздрав от инж. Минко Ангелов, Областен управител на област Хасково.

Сряда, 08 Март 2017 09:46

Уважаеми дами,

Скъпи майки,

 

Приемете моите сърдечни поздравления по случай Международния ден на жената – 8 март!

Този празничен ден е още един пореден повод за признателност към Вас - нежната половина на човечеството, олицетворение на живота като майка, стожер на дома като съпруга и любима и носител на красивото в света като жена.

Пожелавам Ви, от все сърце, здраве, усмивката да не слиза от лицата Ви и нека са много радостните моменти, които я предизвикват. Нека се множат личните и професионалните Ви успехи!

Честит празник!

 

инж. Минко Ангелов

Областен управител на област Хасково

   

ПДФПечатЕ-мейл

Росен Кузев участва в работна среща за регионалните програми за заетост, организирана от Министерството на труда и социалната политика

Вторник, 07 Март 2017 17:48

Реализацията на регионалните програми за заетост, стартирали през 2016 г. и разработването на новите програми за заетост през 2017 г. – това бе една от темите, обсъдени днес на работна среща в Министерството на труда и социалната политика /МТСП/, на която присъства заместник областният управител на област Хасково г-н Росен Кузев. Срещата бе организирана от министъра на труда и социалната политика г-н Гълъб Донев и на нея присъстваха председатели и представители на Комисиите по заетост от областите в България.
Конкретно за област Хасково предстои в края на м. март да бъде проведено заседание на Комисията по заетост към Областния съвет за развитие, на която ще бъде приет Регионалния план за заетост за 2017 г. Според Националния план за действие по заетост за настоящата година, за област Хасково е отпусната сума в размер на 168 927 лв. С тези средства ще се финансира субсидираната заетост на безработни лица, за период не по-малък от 6 месеца. Предвидените групи, които могат да кандидатстват, са безработни младежи до 29 г., безработни на възраст над 50 г., хора с увреждания, с ниско образование и др. 
На срещата в МТСП бе обсъден и реда, по който Комисиите по заетост ще набират, обработват и предоставят информация на потребностите на работодателите от работна сила в съответната област.

Светлана Николова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Плакет за изключителни заслуги връчи на Васил Русев от Българин областният управител

Вторник, 07 Март 2017 13:42

Почетният плакет на Областна администрация Хасково бе връчен днес на достойният българин Васил Русев от областния управител инж. Минко Ангелов. Отличието, което се дава за изключителни заслуги, бе връчено точно пред Паметната плоча на 31-те войника от село Българин, дали живота си в Балканската, Междусъюзническата и Първата световна война. Васил Русев направи паметния знак с лични средства.

„Чест е за мен да стисна ръката Ви и се гордея, че в област Хасково живеят и вършат добри дела такива достойни хора като Вас“, каза при срещата си с Васил Русев областният управител. Той му връчи специален поздравителен адрес и най-високото отличие на Областна администрация Хасково. Преди това г-н Русев разказа историята на създаването на 2-метровата мраморна плоча. „Нещо винаги ме е подтиквало да я направя, такова е било и желанието на моя дядо, който 22 години е бил кмет на село Българин. Радвам се, че успях“, каза достойният българин.

Докато областният управител и носителят на високото отличие  разговаряха пред плочата, около тях се събраха хора от селото, които ги приветстваха. „Бай Васил е не само наша гордост, той е гордост на цяла България“, каза усмихната възрастна жена.

75-годишният Васил Русев от село Българин, община Харманли, бе сред над 50-те отличени вчера в похвалната инициатива “Достойните българи на годината”, организирана за 15-и път от в. „24 часа“.

Светлана Николова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Чест, почитания и поклон, Българино от Българин!

Понеделник, 06 Март 2017 17:44

„Чест, почитания и поклон, Българино от Българин!“, написа областният управител инж. Минко Ангелов в специален поздрав днес до 74-годишния Васил Русев от село Българин, община Харманли, който бе отличен като Достоен българин в една от най-ярките и вдъхновяващи инициативи “Достойните българи на годината”, организирана за 15-и път от в. „24 часа“. В нея се награждават сънародници, извършили добри дела през изминалата година, спасили човешки живот или допринесли за развитието на обществото. За 2016-а година отличените надминават 50 души.

Бай Васил, човекът с голямото добро сърце от Българин, бе отличен от издателят на в „24 часа“ Венелина Гочева. Със собствени средства миналата година той направи 2-метрова мраморна паметна плоча на 31-те войника от селото, дали живота си в Балканската, Междусъюзническата и Първата световна война.

„Поклон пред делото Ви, което е най-добрият пример за достоен живот, еталон за идните поколения и светла звезда на небосклона на българската будна съвест и героичен дух. Защото подвизите в мирно време са такива като Вашите, защото героизмът сега е в силата на човещината, на паметта българска и на големите добри сърца, които се раздават, за да осмислят в най-висша степен безкористната помощ и добрината“, каза в поздрава си областният управител.

И продължи: „Това, което сте сторили в родното си село Българин – съхранението на родовата му памет с плочата на 31-те войника от селото, дали живота си в Балканската, Междусъюзническата и Първата световна война, помощта за храма, направата на общинския пазар и още много добри дела – хвала, чест и почитания за всичко това! Вие сте гордост за област Хасково и за мен ще бъде чест да стисна ръката на един голям българин, на един съвременен титан на човечността, който вече има най-голямата награда – Достоен човек, чието име ще пребъде“.

Поздравителният адрес ще бъде връчен лично на Васил Русев от областния управител, заедно с най-високото отличие на Областна администрация Хасково – Почетен плакет за изключителни заслуги.

 

Снимката е предоставена любезно от Haskovo.net

Светлана Николова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Двама младежи започнаха работа в Областна администрация по Програмата „Старт на кариерата“

Понеделник, 06 Март 2017 15:01

Двама младежи са назначени в Областна администрация Хасково от 1 март, 2017 г.  по Програмата „Старт на кариерата“. Това са Тихомир Марков, магистър по специалността „регионално развитие“ и Маринела Атанасова, бакалавър по икономика. Тихомир е мл.експерт в Дирекция „Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост“, а Маринела работи в Дирекция „Административно-правно обслужване, финанси и управление на собствеността“.

Младите хора ще работят в администрацията в продължение на 9 месеца. По програмата „Старт на кариерата“ на Министерството на труда и социалната политика, се наемат младежи до 29 години, завършили висше образование и нямащи до момента трудов стаж до специалността.

Светлана Николова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител инж. Минко Ангелов обсъди с валията на Одрин мерки за бъдещо сътрудничество

Събота, 04 Март 2017 12:30

Областният управител на област Хасково инж. Минко Ангелов присъства на тържествена церемония по случай Националния ни празник 3-и март, организирана от Генералното консулство на Р България в Одрин, Р Турция.

Инж. Ангелов бе там по покана на ръководителя на мисията - генералния консул г-н Васил Вълчев. Церемонията бе уважена от дипломати и представители на местната и държавна власт в Одрин, сред които кмета на Одрин и двама заместници на валията. Специален гост бе и отец Александър Чакърък, свещеник в българската църква "Св. Вмчк. Георги" в Одрин.

В рамките на посещението в Р Турция областният управител инж. Ангелов проведе и работна среща с валията на Одрин г-н Гюнай Йоздемир, която бе организирана от генералния консул г-н Васил Вълчев. Губернаторът на Хасково бе посрещнат изключително радушно от турския валия, който, въпреки неотложни ангажименти с президента на Р Турция г-н Реджеп Ердоган, остана да приветства инж. Ангелов в едночасова опознавателна среща. Двамата обсъдиха бъдещото ползотворно сътрудничество в областите на културата, образованието, здравеопазването и търговско-икономическото сътрудничество. Бяха засегнати и конкретни насоки, едни от които в областта на селското стопанство. Например, в Одрин са започнали да отглеждат сравнително новата за тях култура лавандула, като се предвижда от българска страна да им помогнем със съвети за отглеждането. На срещата бе обсъден и въпросът за облекчен визов режим на турските бизнесмени.

Този въпрос бе засегнат и на последвалата среща в Одринската търговско-промишлена палата между нейният Управителен съвет и Управителният съвет на Търговско-промишлената палата на Хасково. На събитието специален гост бе и инж. Ангелов. Коментираха се конкретни договорки между Турция и Гърция, постигнали облекчение на визовия режим за представителите на турския бизнес и евентуалните постъпления това да бъде приложено и в България.

Светлана Николова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково приветства гражданите с Националния празник

Петък, 03 Март 2017 13:51

Датата Трети март, със съкровената си символика е най-българският синоним на свобода. Ден на огромна признателност, на поклон доземи пред паметта на героите, дали живота си за Освобождението на България от османско иго. Тези думи областният управител инж. Минко Ангелов произнесе днес пред събралите се многобройни граждани на пл. „Свобода“ в Хасково. Пред Паметника на незнайния войн Хасково тържествено отбеляза 139-ата годишнина от Освобождението на България.

„Днес е ден и за размисъл и е добре всички да се замислим как да направим най-доброто, за да се наречем с чест потомци на титаничните, горди и доблестни герои, които донесоха свободата. Да се замислим колко от техния безмерен героизъм носим в сърцата си, който да сътворява малките подвизи в днешно време. Защото достойнството е именно в нашите добри постъпки, в делата ни, които поддържат и славят българския дух. Достойнството е в обичта ни към България“, каза още областният управител.

Инж. Минко Ангелов поднесе венец и почете паметта на героите, дали живота си за нашето Освобождение.

Светлана Николова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител връчи плакет за заслуги на командира на хасковското поделение

Четвъртък, 02 Март 2017 15:03

Областният управител на област Хасково инж. Минко Ангелов поздрави командния състав на Военно формирование 52740 в Хасково с 15-ата годишнина от създаването на 31-ви Механизиран батальон. Това се случи днес на тържество в ДКТ „Иван Вазов“ н областния град, на което военните отбелязаха празника си и 139-ата годишнина от Освобождението на България.

„Голяма чест е за мен да се обърна към Вас в навечерието на Националния ни празник 3 март, когато почитаме и се прекланяме пред подвига на героите, дали живота си за Освобождението на България от османско иго. Приветствам Ви за достойното носене на службата и за високия професионализъм. Винаги, в трудни моменти и извънредни ситуации, Вие се отзовавате и самоотвержено, отговорно и с чест изпълнявате поверените Ви задачи“, каза в емоционален поздрав г-н Ангелов.

Той пожела на военнослужещите здраве и успехи. „Бъдете, както и досега, нашата българска гордост и еталон за достойни граждани на Р България!“, каза областният управител.

След това той връчи най-високото отличие на Областна администрация Хасково – Почетен плакет, на изпълняващия длъжността командир на формированието майор Георги Георгиев. Плакетът се връчва за изключителни заслуги.

Светлана Николова

 

   

ПДФПечатЕ-мейл

Баба Марта пожела здраве и спорна работа на областния управител

Сряда, 01 Март 2017 15:00

Колоритна Баба Марта пожела днес здраве и спорна работа на областния управител инж. Минко Ангелов. Тянка Тенишева от читалище „Пробуда“ с. Криво поле, община Хасково, подари на г-н Ангелов уникална, ръчно изработена мартеница. Тя е дело на Анастасия Бакалова, член на читалищното настоятелство в селото. Заедно в Баба Марта, в кабинета на областния управител влезнаха и двете й „внучки“ с пъстри народни носии – Камелия Иванова и Калинка Пенева. Те са певици и танцьорки към читалището в село Узунджово, община Хасково, и шестокласнички в местното училище. Г-н Ангелов върза на ръцете на гостите си български традиционни мартеници и им пожела много здраве и успехи в начинанията. Той им честити и деня на самодееца и им благодари, че пазят живи българските традиции и народното творчество. Баба Марта – Тянка Тенишева, която казва на шега, че е братовчедка на Стоянка Мутафова, е активен самодеец и актьор в културната институция в Криво поле. Преди това Баба Марта е била начална учителка.

   

ПДФПечатЕ-мейл

Приеха отчета на Водната асоциация.

Сряда, 01 Март 2017 13:29

Годишният финансов отчет на Водната асоциация беше приет на заседание с участието на областния управител на Хасково инж. Минко Ангелов. С представители на общините и началника на ВиК-Хасково инж. Тодор Марков бяха обсъдени и текущи проблеми и задачи пред Асоциацията. Дискутирани бяха и предстоящите вливания в Асоциацията на ВиК операторте в общините Димитровград, Тополовград и Стамболово.

   

Страница 8 от 98

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.