Област Хасково

Новини

ПДФПечатЕ-мейл

Обстановката в Хасковска област е спокойна

Неделя, 08 Януари 2017 11:25

Няма населени места без ток и вода, комуникациите също работят. Снабдяването с основни хранителни продукти се извършва нормално. Всички жители на региона имат достъп до медицинска помощ. Това докладваха на областния управител на Хасково Станислав Дечев дежурните в институциите, които се грижат за сигурността на населението. Към момента всички пътища в областта са проходими при зимни условия. Вятърът отслабна, но въпреки това на места се образуват снегонавявания, които затварят пътните платна. 
В момента напълно затворен е пътят Хасково-Минерални бани, заради снегонавяванения по отсечката. Движението се отклонява от патрул на КАТ при Въгларово през Сираково за Минерални бани. От ОПУ увериха, че до обяд ще бъде изчистено и пътят ще е отворен. На отделни места в областта също се чистят навявания- при Харманли, на отсечката Димитровград- Меричлери, но те са по-малки и вече са отстранени. Движението по АМ”Марица” е възстановено. Няма въведени специални ограничения за движение по пътищата в региона. Въпреки това, ако се налага да пътувате, бъдете внимателни.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Обстановката в Хасковска област остава сложна при зимни условия.

Събота, 07 Януари 2017 11:24

Всички пътища са проходими. Има въведени частични ограничения за движение. Първото от тях е, заради ПТП между товарни автомобили на 75 км на АМ ”Марица” при Харманли. Там временно се отклонява движението в посока от Свиленград за Пловдив. Отклонението се прави при пътен възел Любимец, движението става по стария път за Харманли. Екипите на КАТ работят на мястото на катастрофата. Няма загинали, материалните щети са сериозни. 
Заради навявания временно е затворена отсечката Болярово-Въгларово. Там дежурните екипи работят непрекъснато, но поради силния вятър все още не е възможно пътят да бъде отворен за движение. В община Ивайловград се работи отварянето на пътищата към селата Мандрица, Пастрок, Долно Луково и Железино. Вече е отстранено снегонавяването на пътя за Радиево, община Димитровград, и там движението е възстановено. 
За целия 7 януари за Хасковска област остава в сила жълт код за опасно ниски температури и силен вятър. Препоръката на Областния управител на Хасково Станислав Дечев и на оглавявания от него кризисен щаб е да отложите пътуванията. Във всички населени места в региона има електричество, водоподаването също е нормално. Снабдяването е осигурено. Екипите на Спешна помощ и болниците са в готовност и работят.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

169-тата годишнина от рождението на Христо Ботев бе тържествено отбелязана днес в Хасково.

Петък, 06 Януари 2017 13:00

В честването, организирано от община Хасково, участваха Областният управител на Хасково Станислав Дечев, депутатът от ГЕРБ Евгения Ангелова, кметът на общината Добри Беливанов, заместникът му Милена Трендафилова, представители на патриотични организации, граждани. Цветя на признателност поднесоха официалните лица. Кметът произнесе тържествено слово, а в памет на поета –революционер бе изпълнено неговото стихотворение „Моята молитва“.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково Станислав Дечев участва в тържествения ритуал по освещаване на бойните знамена на Българската армия по повод Йордановден.

Петък, 06 Януари 2017 12:28

На пл.“Свобода“ бе отслужен Богоявленски водосвет, с който Православната църква благославя българските войни. Тържественият строй на формирование 52 740 бе приет от заместник командира майор Пламен Кирилов. В словото си той припомни, че Българската православна църква винаги е подкрепяла армията и с нейна благословия са печелени едни от най-великите битки в българската история. В тържествения ритуал участваха още кметът на община Хасково Добри Беливанов, депутатът от ГЕРБ Евгения Ангелова, ръководството на хасковското формирование 52 740, десетки граждани.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Всички пътища в Област Хасково са проходими при зимни условия.

Петък, 06 Януари 2017 10:35

Продължава почистването на пътните отсечки. Забранено е движението на тежкотоварни камиони над 12 тона в целия регион. Областният управител на Хасково Станислав Дечев от рано сутринта лично инспектира хода на почистващите дейности по АМ“Марица“, по пътя Димитровград – Стара Загора и Хасково-Кърджали. По данни на снегопочистващите фирми цялата налична техника и човешки ресурс са мобилизирани за справяне със ситуацията. „Целта е да се работи сега, защото след обяд температурите започват да падат рязко и тогава ще бъде много по –трудно“, заяви областният управител на Хасково. Рано тази сутрин между селата Караманци и Петелово лек автомобил е излязъл от пътното платно и се е забил в преспите сняг. В него са пътували двама души, тръгнали за болница в Пловдив. Колата е изтеглена от екип на противопожарната служба в Хасково, пътниците са невредими. С още един инцидент са се справили рано сутринта пожарникарите. На пътя Добрич –Димитровград е паднало дърво, което е препречило пътното платно. Препятствието вече е отстранено и пътят е проходим. По данни на EVN няма населени места без електричество в Хасковска област. В дружеството работи кризисен щаб, който реагира своевременно на всички сигнали. Водоподаването е нормално. По данни на хасковската метеорология снощи над Хасково са паднали 30 л./кв.м. дъжд. Средно за областта количеството е 10-15 л./кв.м. Най-много сняг е натрупал в Хасково и в западната част на областта. В района на Сакар духа силен вятър. Още този след обед ще започне рязко понижение на температурите, предупредиха от метеорологичната служба. Застудяването ще продължи и през двата почивни дни. Валежите от сняг постепенно ще спират.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Обстановката в цялата област е усложнена, заради продължаващите валежи от сняг.

Петък, 06 Януари 2017 08:46

Областният управител на Хасково Станислав Дечев от сутринта инспектира почистването на пътищата. АМ"Марица" в района на Харманли е чиста почти до черно. Около Хасково обаче снегът е повече и в момента машините чистят настилката. В цялата област е спрян товарният трафик на камиони над 12 тона. Всички пътища са проходими. Няма населени места без ток и вода. Очаква се температурите да падат през целия ден, а валежите да продължат.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково свика кризисен щаб

Сряда, 04 Януари 2017 18:23

Областният управител на Хасково Станислав Дечев свика днес областния кризисен щаб във връзка с очакваното усложняване на метереологичната обстановка в страната и региона.
По данни на метереолозите утре през деня температурите в нашата област ще останат все още положителни. Очаква се след 20 часа да започнат валежи от дъжд, придружени от силен северен вятър, което ще доведе до образуване на поледици. Прогнозата е, че след полунощ дъждът ще премине в обилен снеговалеж и ще се натрупа значителна снежна покривка, а на места ще има и снегонавявания.
Обстановката е изключително динамична и се следи непрекъснато от всички институции, включени в областния кризисен щаб.
Пред Станислав Дечев снегопочистващите фирми докладваха, че цялата налична техника е в изправност, осигурени са материали за обработка на пътните настилки, мобилизирани са и допълнителни екипи.
24-часовото дежурство на областния кризисен щаб е в изпълнение на заповед на МВР и на Националния оперативен център. Съвместно с ОД МВР Хасково са осигурени места за паркиране на тирове, ако се наложи затваряне на републиканската пътна мрежа.
Предупредени са Спешна помощ, болниците и личните лекари да информират за болни на хемодиализа, за бременни и родилки. Предупредени са кметовете, ръководителите на електро- и ВиК - фирмите за действия в кризисни ситуации. Очаква се температурите в петък вечерта и в събота сутринта да паднат до - 20 градуса, в това число и в нашия регион.
Затова Областният управител призовава населението да следва указанията на институциите, да не предприема пътувания и да се запаси с необходимите храни, лекарства и средства за отопление.
Областният управител свиква утре по обяд отново кризисния щаб, за да се предприемат конкретни мерки за действия в четвъртък срещу петък, когато се очаква ситуацията в област Хасково да бъде изключително тежка.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Обстановката в Хасковска област остава сложна, заради снеговалежа и силния вятър, който причинява снегонавявания.

Събота, 31 Декември 2016 18:23

В момента вали сняг в целия регион. Пътищата са проходими при зимни условия. Ограничения има само в района на община Тополовград, където движението с вериги е задължително за всички МПС. Това докладваха на областния управител на Хасково Станислав Дечев дежурните от ОПУ Хасково. Те уточниха, че вече е изведена на терен допълнителна техника за снегопочистване и в момента над 70 снегорина и пясъкоразпръсквачки работят по републиканската пътна мрежа.
Затворен за движение остава пътят Симеоновград-Гълъбово. Както вече знаете там, в района на Калугерово, стана тежка катастрофа. Сблъсък на турски ТИР и лек автомобил доведе до смъртта на двама души, а един е ранен и е в болницата в Харманли. Екипите на КАТ продължават работа на място, за да изтеглят от платното тежкия камион. Движението от Стара Загора за Симеоновград става единствено и само през Опан.
Вече е възстановено електрозахранването в цялата област. От EVN информират, че единствено все още се работи по отстраняване на авариите в община Ивайловград, където няколко населени места са без ток.
Областният управител на Хасково Станислав Дечев продължава да следи ситуацията в областта. В момента няма бедстващи хора, осигурено е снабдяването на всички населени места, медицинската помощ също е гарантирана. Възможно е обстановката да се усложни с настъпването на нощта и заради продължаващите валежи, затова препоръката на губернатора е да се предприемат пътувания само, ако са крайно наложащи.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Пътищата в Хасковска област са проходими при зимни условия. Няма затворени пътни участъци, това докладваха на Областния управител Станислав Дечев дежурните служби.

Събота, 31 Декември 2016 14:21

Единственото ограничение за движение е наложено в община Тополовград. Там всички автомобили-леки и товарни, задължително трябва да се движат с вериги. В останалите общини от областта пътищата са проходими, обработени и почистени, на места до черно, съобщи дежурният в Областно пътно управление Хасково. Той уточни, че по републиканската пътна мрежа в региона са изведени 70 снегорина, пясъкоразпръсквачки и друга снегопочистваща техника. Тази сутрин временно е било затруднено движението по АМ”Марица”. Там ТИР се е завъртял и е препречил пътя. На място са изпратени екипи и към този момент, тежкият камион е изведен от платното, а движението се осъществява нормално, съобщи дежурният от КАТ Хасково. Подобна е била ситуацията и на път 1-8 на изхода от Харманли. Там също е аварирал ТИР, но дежурните екипи вече са го извели от пътното платно и движението в този участък се осъществява нормално.
Няма бедстващи хора в Област Хасково, но обстановката остава сложна. Областният управител на Хасково Станислав Дечев лично следи ситуацията в региона и вече обходи най-критичните места. В момента започва отново да вали сняг в района на село Александрово. Областният управител Станислав Дечев е в този участък и следи какво се прави, за да се избегне усложняване на ситуацията. Има достъп до всички населени места, снабдяването с храни е гарантирано. Работи се по възстановяване на електроподаването. За сега без ток са в Маджаровско селата Сеноклас, Горноселци, Ламбух и Хухла. В Ивайловграска община се работи по възстановяването на тока в Попско, Черничево и Конници. В Хасково част от кварталите също все още нямат електричество. Аварирал е електропровод до мотопистата. От EVN увериха, че се работи по отстраняване на аварията.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково Станислав Дечев организира среща с фермери, отглеждащи птици на територията на областта.

Петък, 30 Декември 2016 20:20

Причината за заседанието е превенция на заболяването инфлуенца по птиците. Днес бе решено на 3 януари да бъде свикана Областната епизоотична комисия , за да бъдат предприети конкретни мерки срещу разпространението на заболяването на територията на областта, реши днес Областният управител Станислав Дечев. На територията на нашата област няма огнища на заразното заболяване, категорични са от Областната дирекция за безопасност на храните.
Вече е създаден междуведомствен Национален оперативен щаб за контрол и ликвидиране на заболяването инфлуенца по птиците между министерството на земеделието и храните, МВР и ДАНС. Щабът има всекидневни заседания, на които ще бъдат набелязвани превантивни мерки по области, където има констатирани огнища на болестта. Целта да се организира ефективен и навременен контрол. „Всички стопани, чиито птици са умъртвени заради заболяването инфлуенца ще бъдат обезщетени”, съобщиха от министерството на земеделието и храните.
От БАБХ съобщиха , че до момента са унищожени над 9 хиляди птици при констатираните 10 огнища на Инфлуенца по птиците в страната.
Информация за превантивните мерки, които се препоръчват от МЗХ и от Областна администрация Хасково може да намерите на сайта на министерството. Областният управител на Хасково препоръчва на всички стопани да бъдат внимателни и да защитят стопанствата си.

Нели Вълканова

   

Страница 7 от 92

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.