Област Хасково

Новини

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител Минко Ангелов: Партиите да спрат спекулациите с бежанския център

Понеделник, 27 Февруари 2017 13:29

Обръщам се към всички граждани на Област Хасково, за да заявя, че напълно споделям убеждението, че на територията на региона няма нужда от разкриване на нови бежански центрове. Хасковска област е граничен регион, на чиято територия вече има три центъра за мигранти. Това са центровете от открит тип в Харманли и Пъстрогор, както и този от затворен тип в Любимец. България е сключила споразумение с Европейската комисия, според което се предвижда разкриването на още две площадки за палаткови лагари с общ капацитет от 3000 души. Преговорите са започнали в мандата на предишното правителство. Моят предшественик Станислав Дечев е подписал документ, с който делигира правото на тогавашния вътрешен министър Румяна Бъчварова да преговаря с Европейската комисия в Брюксел и да представлява Хасковска област в тези преговори. На 21-и февруари в Областна администрация Хасково пристигна проект за споразумение. Според този работен документ, който не е приет в окончателен вариант се предлага на територията на област Хасково да се изгради резервна площадка за палатков бежански център. Става въпрос категорично за център извън населено място, в непосредствена близост до границата. Въпреки поетите ангажименти към Европейската комисия, проектът търпи промени. Като областен управител аз ще настоявам пред премиера проф. Огнян Герджиков и пред министъра на МВР Пламен Узунов този център да не се изгражда на територията на област Хасково. Това е катогоричната воля на жителите на Хасковска област! Искам да призова всички политечски партии в региона, независимо от техните платформи и различия да подкрепят тази кауза. Аз я подкрепям като гражданин и като жител на област Хасково. Ще направя всичко възможно да я защитатавам и като представител на държавата в региона. Призовавам политиците, независимо от техните цветове и амбиции, да спрат спекулациите с нов бежански лагер на територията на нашата област. Да се търгува със страховете на хората и да се насажда омраза и ксенофобия са неща, които са крайно опасни и недопустими. Време е, макар и на прага на предстоящата политическа кампания, политиците от Хасковска област да докажат, че са и държавници. И да прекратят евтините спекулации в името на доброто на своите избиратели. Надавам се разумът и моралът им да наделят над изкушението от временни политически ползи.

   

ПДФПечатЕ-мейл

Росен Кузев е назначен за зам.-областен управител на Хасково

Сряда, 22 Февруари 2017 08:55

Росен Кузев е назначен със заповед на министър-председателя проф. Огнян Герджиков за зам.-областен управител на Хасковска област. Той е роден на 15-ти май 1965-а година в Димитровград. Средното си образование завършва в Природо-математическа гимназия „Иван Вазов” в родния си град. От 1986 до 1991-а завършва висше образование във ВИХВП в Пловдив, където се дипломира със специалност „Инженер-технолог в хранително-вкусовата промишленост”. В периода 1994-95 специализира „Бизнес и държавна администрация” в УНСС в София. Получава и магистърска степен по икономика и финанси във Великотърновския университет „Св. Св Кирил и Методий”. Росен Кузев има богат адмистративен опит. Бил е началник на бюрото по труда в Димитровград, 7 години е бил зам.-областен управител на област Хасково, също толкова време е бил и зам.-кмет на Димитровград.

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител проведе работна среща с посланика на Украйна Н. Пр. Микола Феодорович Балтажи

Петък, 17 Февруари 2017 19:00

Възможностите за раширяване на търговските и икономическите връзки, туризма и културния обмен обсъдиха днес на работна среща областният управител на Хасково инж. Минко Ангелов и Негово превъзходителство Микола Федорович Балтажи. Висшият дипломат е извънреден и пълномощен посланик на Република Украйна. Срещата премина в изключително приятелски и задушевен тон. Н. Пр. Микола Балтажи изрази задоволство от големия потенциал на Хасковска област и пожела успех на инж. Минко Ангелов на новия и отговорен държавен пост. От своя страна областният управител на Хасково декларира пред високия гост желанието на сегашното служебно правителство да възроди и реално да подкрепя малкия и среден бизнес в България.

 

 

   

ПДФПечатЕ-мейл

Поздравителен адрес до г-н Деян Янев, Директор на ГПЧЕ ”Проф.д-р Асен Златаров”

Четвъртък, 16 Февруари 2017 11:13

Уважаеми г-н Янев,

Приемете моите искрени поздрави по повод празника на ГПЧЕ”Проф.д-р Асен Златаров”!

Десетилетия наред, ръководеното от Вас училище, е лидер в образователната система не само в Хасковска област, но и в страната. Съвсем закономерно Ваши възпитаници печелят международни и национални отличия, реализират се в престижни научни и държавни структури, заемат ръководни позиции в различни сфери на обществения и политически живот.

Вярвам, че и занапред Вие, преподавателите от ГПЧЕ”Проф. д-р Асен Златаров” и най-вече учениците от гимназията ще продължите да бъдете все така упорити, иновативни и смели в мечтите си за постигане на по-висока степен на образованост.

Благодаря Ви за това, че Вашата гимназия дава непрекъснати поводи за гордост и остава една от най-достойните емблеми на нашата област!

Пожелавам Ви успехи, нови хоризонти за реализация и признание за Вашия труд !

С уважение:

Инж. Минко Ангелов

Областен управител на Хасково

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково инж. Минко Ангелов изпрати поздравителен адрес до Диана Овчарова, кмет на Община Ивайловград .

Вторник, 14 Февруари 2017 14:35

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково инж. Минко Ангелов изпрати поздравителен адрес до българския тенисист Григор Димитров

Понеделник, 13 Февруари 2017 12:04

В поздравителния адрес се казва:

"Честитя на Вас и целия Ви екип победата. Знам колко труд, вяра и инат са необходими, за да види светът едно момче, което стисна зъби и не отпусна ръка от болка, напротив – вдигна я нагоре, към върха. Безспорният Ви спортен талант, воля и хъс за победа са достойни за уважение.

С успеха Ви се гордеят хилядите жители на региона. Нека успехите Ви и занапред бъдат много, нека удовлетворението от

работата Ви бъде високо, защото  очакваме всеки турнир, в който участвате с нетърпение и надежда!

Убеден съм, че тази бляскава победа ще бъде поредната голяма стъпка по пътя Ви към най-високите върхове на елитния спорт!"

   

ПДФПечатЕ-мейл

По инициатива на областния управител на Хасково Минко Ангелов днес в Областна администрация се проведе работна среща с ръководството РИК Хасково.

Петък, 10 Февруари 2017 15:59

На нея бяха обсъдени организационно-технически въпроси, отнасящи се до работата на РИК Хасково. Председателят на РИК Георги Димитров посочи, че главните трудности пред комисията са свързани с обезпечаването на софтуер и компютри за работа, транспорт и комуникации. Областният управител Минко Ангелов лично се ангажира да разреши проблема с обезпечаването на техническия екип на РИК , както и с осигуряването на логистична подкрепа в целия предизборен процес. „Идеята е да осигурим безпроблемно провеждане на изборите на 26 март, да гарантираме честен вот и не на последно място да направим така, че да няма струпвания на опашки в изборната нощ при приемането на бюлетините. В тази връзка са важни както обучението на членовете на СИК, така и техническото обезпечаване на РИК“, обобщи след срещата областният управител на Хасково Минко Ангелов.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Регионалното управление на образованието - Хасково представи в Областната администрация пред Комисията по заетостта към Областния съвет за регионално развитие обобщеното предложение за държавен план-прием за учебната 2017/2018 година за област Хасково.

Четвъртък, 09 Февруари 2017 17:07

На срещата присъстваха като гости и директори на професионални гимназии от областта. Заседанието бе открито от областния управител на Хасково Минко Ангелов. В работата му участва и заместник областният управител Валентин Ангелов. 
На срещата беше представен анализ за изпълнението на план-приема през последните три години, както и предложенията на отделните училища за държавен план-прием за учебната 2017/2018 г. 
Броят на завършващите основно образование след 7 клас ученици през настоящата учебна година е 1911. Броят на планираните паралелки е 77, от които 36 профилирани и 41 професионални. 
Броят на завършващите основно образование след 8 клас ученици през настоящата учебна година е 991. Броят на планираните паралелки е 40, от които 6 профилирани, 7 непрофилирани и 27 професионални. 
Предвиден е и прием в задочна форма на обучение – 3 паралелки в общините Стамболово, Тополовград и Хасково. За ученици със специални образователни потребности са заложени и 4 паралелки с придобиване на първа степен на професионална квалификация в общините Хасково, Харманли и Свиленград.
За първа година е заявен и прием за обучение чрез работа в ПГЕТ „Захари Стоянов” – гр. Харманли по професия – Електротехник, специалност Електрически машини и апарати. 
Община Минерални бани съвместно с местния бизнес заявява и план-прием в две училища по следните професии: 
1. Изпълнител на термални процедури/извършване на термални процедури в балноелогични и други възстановителни центрове – в СУ „Проф. д-р Асен Златаров” – Минерални бани; 
2. Хотелиер/организация на дейностите в местата за настаняване – в СУ „Проф. д-р Асен Златаров” – Минерални бани и СУ „Христо Ботев” – с. Караманци.
Други заявени нови професии са:
- Моделиер-технолог на обувки и кожено-галантерийни изделия / Конструиране, моделиране и технология на кожено-галантерийни изделия – в ПГ «Проф. Д-р Асен Златаров» - Димитровград;
- Хотелиер/Организация на хотелиерството – в ПГССИ „Христо Ботев” – Свиленград;
- Приложен програмист/Приложно програмиране – в ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви” – гр. Хасково
- Монтьор на транспортна техника/ Автотранспортна техника в СУ „Д-р Петър Берон” – Тополовград.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Новият областен управител на Хасково Минко Ангелов днес встъпи в длъжност.

Четвъртък, 09 Февруари 2017 11:55

Той прие поста от досегашния областен управител Станислав Дечев. Вече бившият областен управител заяви, че смяната му е логична и очаквана, защото този пост е политически. Станислав Дечев заяви своята готовност да съдейства на новия губернатор, за да се завършат вече стартираните проекти в област Хасково. 
Пред журналисти Минко Ангелов заяви, че в разговор с предшественика си и със заместник областния управител Валентин Ангелов се е запознал с работата на администрацията и с неотложните ангажименти, които му предстоят. „Държа на приемствеността, но това не означава, че няма да се ревизира досегашната работа в Областна администрация “, категоричен е новият губернатор на Хасково. Той определи като свой приоритет подготовката и провеждането на честни избори за парламент, равен старт на всички политически сили за участие в Избори 2017 и предотвратяване на влиянието от страна на държавни структури и институции върху изборния процес. Минко Ангелов благодари на предшественика си Станислав Дечев и увери, че ще работи за повишаване на авторитета и доверието в държавната власт в региона. Областна администрация Хасково остава отворена за гражданите и икономическите субекти, категоричен бе Минко Ангелов. 
Минко Ангелов е от Хасково. По образование е инженер, специалност „Автоматизация на производството“. В областна администрация Хасково идва от частния бизнес. Преди това е заемал и постове в държавната и общинската администрация.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Представителите на парламентарно представените партии и коалиции постигнаха съгласие за състав на РИК Хасково за Парламентарните избори на 26 март 2017г.

Неделя, 29 Януари 2017 14:25

В консултациите, свикани от областния управител на Хасково Станислав Дечев и водени от заместника му Валентин Ангелов, участваха упълномощени представители на ГЕРБ, „БСП-Лява България“, ДПС, Реформаторски блок, „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“, Атака, АБВ и „България без цензура“. Политиците решиха председател на РИК Хасково да бъде Георги Димитров от ГЕРБ. Заместник-председател ще бъде Татяна Пальова от „БСП- Лява България“, а секретар Хамдие Сабри от ДПС. В 13-членната РИК Хасково ГЕРБ има 4 места, БСП – Лява България и ДПС по 2 места, а останалите парламентарно представени партии и коалиции: РБ, ПФ, Атака, АБВ и ББЦ по един представител.

Нели Вълканова

   

Страница 7 от 96

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.