Област Хасково

Новини

ПДФПечатЕ-мейл

Заместник областният управител Валентин Ангелов не е доволен от почистването на републиканската пътна мрежа.

Петък, 13 Януари 2017 10:24

„Рано сутринта в района от Капитан Андреево до Харманли по АМ“Марица“ имаше заледени участъци. Поддържам непрекъсната връзка с шефа на Областно пътно управление и въпреки неговите уверения, че се прави всичко възможно, за да са почистени и безопасни пътищата, аз не съм доволен от резултата“, това заяви тази сутрин веднага след обхода по пътищата в областта заместник областният управител на Хасково Валентин Ангелов. „Пътувам и виждам, че на места заледяванията въобще не са обработени, а това е изключително опасно. Днес е последният срок, в който ще проявяваме търпение към ОПУ и ако днес магистралата и републиканските пътища не бъдат почистени до черно, ще поискаме санкции от Агенция пътна инфраструктура за Хасковското пътно управление и ръководството му. Има вариант да поискаме санкции и за фирмите, но според мен на първо място отговорността е на областно пътно управление. Утре очакваме нов сняг и ако сегашния лед остане по пътищата, от утре ще стане страшно“, категоричен е Валентин Ангелов. 
От вчера се работи усилено за почистването на пътя непосредствено преди пункта Капитан Андреево. Там беше сложно да бъде изчистено, защото имаше опашка от тирове. Със съвместните усилия на ОД МВР, КАТ, Гранична полиция, Митницата и пътноподдържащите фирми успяхме да изчистим трасето. Късно снощи опашката от тирове беше намаляла, но тази сутрин отново има струпване на около 15 км. Вече сме направили организация и се започва работа по изчистването на трасето“, съобщи Валентин Ангелов.

В областта пътищата са проходими. Има въведени временни ограничения: забранено е движението на тежки камиони над 12т. по пътя Тополовград-Харманли. Задължително е движението с вериги за всички превозни средства. Задължително с вериги се пътува и по пътя Главан-Младиново. Пътят Сираково- Спахиево в община Минерални бани остава затворен. За тези села се минава през Сираково-Колец и Сираково-Въгларово. Все още роторни снегорини работят за отварянето на отсечката Студена-Радовец и Пашово- Сладун в община Свиленград. Очаква се днес 3-метровите преспи да бъдат разбити и да се пусне движението през този участък. 
Две димитровградски села са без ток от снощи. В момента екипите на EVN работят за възстановяване на електрозахранването на Черногорово и Воден. Навсякъде другаде в област Хасково електроподаването не е прекъсвало.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Пътищата от републиканската пътна мрежа на територията на област Хасково са проходими при зимни условия.

Четвъртък, 12 Януари 2017 16:30

Товарният трафик е освободен. АМ“Марица“ вече е чиста до асфалт, като огромна помощ на снегопочистващите фирми оказаха слънцето и по-високите температури днес. Това констатира при проверка на състоянието на пътната мрежа в региона заместник областният управител на Хасково Валентин Ангелов. Както знаете, Областният управител Станислав Дечев рано тази сутрин изиска от ОПУ да организира и изчисти аутобана до черно, защото днес и утре времето ще позволи да се работи пълноценно. Очакванията са в събота отново да завали #сняг
Към този момент на деня има ограничение за движение на всички МПС единствено по отсечките Студена- Радовец и Маточина- Щит в община Свиленград. В тези участъци има преспи над 3 метра, които в момента се пробиват с два роторни снегорина. Целта е пътят да бъде освободен до няколко часа, но към този момент остава непроходим. До ивайловградските села Дългополци, Белополяне и Мандрица има достъп единствено за високопроходими автомобили. Там работата по чистенето на преспите също продължава. На територията на областта няма населени места без ток и вода, снабдяването със стоки е нормално.Няма сигнали за хора в беда и за нуждаещи се от спешна помощ, до които не може да се достигне.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Минус 14 градуса бе температурата рано тази сутрин в района на АМ“Марица“ при Хасково.

Четвъртък, 12 Януари 2017 09:28

„Аутобанът е проходим, снегопочистващите фирми работят, но въпреки това трасето не е изчистено, според моите изисквания и според очакванията на хората“. Това заяви минути след като приключи поредната си обиколка по републиканската пътна мрежа тази сутрин Областният управител на Хасково Станислав Дечев. „Съгласен съм, че хората и техниката работят на непрекъснат режим вече почти седмица, но въпреки това очаквам и настоявам ОПУ Хасково да създаде организация така, че днес и утре магистралата и главните пътища на територията на нашата област да бъдат перфектно почистени“, категоричен е Станислав Дечев. „Очакват ни нови снеговалежи в събота, а според метеорологичната прогноза следващата седмица също ще е тежка, затова трябва днес и утре да се работи и пътищата да са на черно“, подчерта той. 
Във всички населени места има електрозахранване, водоподаването също е нормално. Има въведени ограничения по някои отсечки. Задължително е движението с вериги по републиканската мрежа в община Тополовград за коли над 3,5 т. Забранено е движението на тежкотоварни автомобили над 12т. по пътя Тополовград-Харманли и по пътя Гълъбово-Симеоновград-Харманли. Затворени за движение са отсечките Щит-Маточина и Студена-Радовец. От сутринта тези пътища се чистят от снегонавяванията, причинени от силния вятър вчера. По пътя Княжево- Тополовград- Харманли всички коли трябва да с вериги. Учебните занятия във всички училища, където ваканцията не бе удължена, започнаха нормално.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

В Хасковска област продължава да вали сняг.

Сряда, 11 Януари 2017 18:13

Обстановката остава сложна. Пътищата са проходими при тежки зимни условия. Видимостта е намалена. Въведени са няколко ограничения за движение на МПС. По пътя Харманли-Симеоновград-Гълъбово всички автомобили задължително да се движат с вериги. В отсечката Голямата звезда-Тополовград е забранено движението на товарни автомобили над 12 тона, а за останалите движението е задължително с вериги. На отсечката Симеоновград- Пясъчево има закъсал ТИР с летни гуми, който е препречил пътя. За сега екипите на ОПУ са успели да го изтеглят в едната лента. Движението не е спряно, но ако минавате от там, бъдете много внимателни. Пътят Студена-Радовец остава затворен за всички автомобили до утре. Същото ограничение важи и за Сладун-Маточина. 
Очаква се снеговалежът да продължи до късно вечерта в цялата област. По-интензивни са валежите в южната част на региона, в Сакар и Родопите. Към този момент всички населени места имат ток и вода, няма бедстващи хора.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Обстановката в област Хасково остава сложна

Сряда, 11 Януари 2017 10:21

Новият снеговалеж на места надхвърля 50 см. Най-много сняг падна през нощта в село Елена. Там новата покривка е 70 см. Във Вълче поле, в родопската част на областта, е 60 см, в Сакар в района на Изворово е около 30 см. В село Орешец покривката надхвърля 55 см, в Меричлери – 30см, а в Стамболово – 40 см. Средно за областта новият сняг е половин метър, най- малко е в Любимец-25 см. Важно е да се знае, че навсякъде снегът е на преспи, които трудно се пробиват и се налага включване на роторни снегорини. 
„Пътищата в областта са проходими при зимни условия, има отделни участъци с временни ограничения. Най-важното е, че няма бедстващи хора, до всички населени места има достъп за снабдяване със стоки и за оказване на медицинска помощ“, заяви областният управител на Хасково Станислав Дечев. „Държа да подчертая, че при поредната ми обиколка в областта рано сутринта установих, че хората са се вслушали в съветите ни и не пътуват, освен ако не е наложително. Благодаря на всички за разбирането, което проявяват. Обстановката наистина е сложна и уверявам Ви институциите и службите правят всичко възможно, за да се справят със ситуацията“, допълни той. 
За първи път през този период на обилен снеговалеж имаме проблеми с електрозахранването. В община Димитровград има 4 населени места без ток: това са Райново, Злато поле, Долно Белево и Брод. 
В община Хасково от снощи без ток са 6 села: Стойково, Подкрепа, Родопи, Динево, Стамболийски и Любеново. „В момента се работи на място за отстраняване на авариите по мрежата. В постоянна връзка съм с EVN и ме уверяват, че до няколко часа електроподаването ще бъде възстановено“, съобщи Станислав Дечев. 
В община Харманли е затворена отсечката Харманли- Остър камък –Ефрем. По пътя Харманли- Симеоновград вече е възстановено движението. Вечерта там имаше аварирал камион, но сега е отстранен от платното. 
Всички пътищата в община Хасково са отворени. Рано тази сутрин по пътя за Узунджово имаше аварирал лек автомобил, но към този час вече е изтеглен и пътят е отворен. Пътят за Симеоновград е проходим, там са разбивани огромни преспи, но сега движението е нормално за зимните условия и сериозната снежна покривка от 45 см. за Симеоновградско.

По пътя Тополовград – Харманли и Тополовград-Радовец движението е преустановено за всички МПС. Всички автомобили в Тополовградско трябва да са с вериги. В района на Сакар няма бедстващи хора и няма недостъпни места, електрозахранването и водоподаването не са прекъснати. 
Пътят Ивайловград- Крумовград е затворен за всички МСП, заради сериозна снежна покривка и големи снегонавявания. Пътят Ивайловград-Любимец е отворен само за леки автомобили. 
В останалите общини в област Хасково няма аварии, инциденти и специални ограничения. 
Според метеоролозите в ранния следобед ще започне да вали нов #сняг. Очаква се в южната част на областта да натрупа доста, в Хасково се очакват нови 10 сантиметра.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Обстановката в област Хасково остава сложна. Новият снеговалеж на места надхвърля 50 см.

Сряда, 11 Януари 2017 09:01

Пътищата в областта са проходими при зимни условия, има отделни участъци с временни ограничения. Най-важното е, че няма бедстващи хора, до всички населени места има достъп за снабдяване със стоки и за оказване на медицинска помощ. Това докладваха на областния управител на Хасково Станислав Дечев всички дежурни в институциите, които се грижат за сигурността на хората рано тази сутрин.
В община Харманли новата снежна покривка е над 50 см. Там за всички МПС са затворени отсечките Харманли- Остър камък –Ефрем. По пътя Харманли- Симеоновград временно през нощта бе спряно движението, заради аварирал тир, но към този момент всичко е наред. В община Димитровград пътищата са проходими, има обаче 4 населени места без ток: това са селата Райново, Злато поле, Долно Белево и Брод. Работи се по отстраняване на аварията. 
В община Хасково от снощи без ток са 6 села- Стойково, Подкрепа, Родопи, Динево, Стамболийски и Любеново. Всички пътищата в общината са отворени, рано тази сутрин по пътя за Узунджово имаше аварирал лек автомобил, но към този час вече е изтеглен и пътят е отворен. 
В община Свиленград, на граничния пункт с Гърция два тира са блокирали площадката на самия пункт, в момента се работи по отстраняването им и отварянето на граничното трасе. 
По пътя Тополовград – Харманли и Тополовград-Радовец движението е преустановено за всички МПС. Всички автомобили в Тополовградско трябва да са с вериги. Към този момент в община Тополовград НЕ Е обявено бедствено положение. Там няма бедстващи хора и няма недостъпни места, електрозахранването и водоподаването не са прекъснати. 
В община Ивайловград има повреда в една помпена станция на ВиК, работи се по отстраняването й. Пътят Ивайловград- Крумовград е затворен за всички МСП, заради сериозна снежна покривка и големи снегонавявания. Пътят Ивайловград-Любимец е отворен само за леки автомобили. 
В останалите общини в област Хасково няма аварии, инциденти и специални ограничения. ВиК Хасково работи с екипите на енергодружеството за отстраняване на аврии на помпени станции , които захранват Хасково и Минерални бани и уверяват , че до сериозни проблеми с водозахранването няма да се стигне.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Обстановката в областХасково остава сложна, заради непрекъснатия снеговалеж.

Вторник, 10 Януари 2017 15:22

Всички пътища в региона са проходими при зимни условия. Вече е възстановено движението по отсечката Симеоновград- Гълъбово. Там по обяд се наложи изцяло да се спре трафика, за се разчисти пътят от навяванията и да се изтеглят закъсалите товарни камиони.
Остава в сила ограничението за движение на тежкотоварни камиони над 12 тона за пътищата Тополовград- Харманли и Хасково-Кърджали през с.Мост. Няма пътни произшествия, няма бедстващи хора и сериозни инциденти. 
„Един от основните проблеми, с който се сблъскваме е достъпът на линейките до отдалечените планински села. Въпреки че пътищата са отворени, линейките не успяват да стигнат до адресите. Такъв беше случаят от снощи, когато родилка бе извозена до болницата в Харманли с противопожарния автомобил, след като линейката не успя да влезе в село Дрипчево. В пожарната пътуваше и лекарката, която придружи бременната жена до АГО Харманли. Днес след обяд има също един сигнал за невъзможност на линейка да стигне до вътрешността на село Белополяне, Ивайловградско. Затова се наложи пожарната да влезе в селото и да транспортира тежко болен човек до линейката, която изчака на разклона за селото“, съобщи областният управител на Хасково Станислав Дечев.
Продължава денонощната работа на всички институции в област Хасково. Електрозахранването не е прекъсвало. Водоподаването е спряно единствено в Минерлни бани, но там се работи по аварията на една от помпите. Уверенията са, че скоро курортът ще бъде захранен с вода. 
„Снеговалежите ще продължат, така че се обръщам към всички, ако е възможно да не предприемат пътувания, а ако все пак тръгнат на път да проверят автомобилите си, да ги заредят с гориво и да имат на разположение мобилен телефон за връзка, в случай на нужда“, призова Станислав Дечев. 
При обхода на пътищата в регион Хасково днес бе регистриран ледоход по поречието на Марица в Димитровград и замръзване на голяма част от коритото на реката. При Свиленград замръзване е отчетено още тази сутрин.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Обстановката в област Хасково към този момент е усложнена, с оглед новия снеговалеж.

Вторник, 10 Януари 2017 10:11

Навсякъде пътищата са проходими, но при зимни условия. Около 9,30 часа тази сутрин ТИР блокира движението по пътя Димитровград- Хасково. На място вече работят екипи на Областна пътно управление и КАТ, които регулират движението и правят всичко възможно да изтеглят камиона от платното, за да освободят трафика.
Проверката на АМ „Марица“, извършена рано сутринта от областния управител Станислав Дечев и заместника му Валентин Ангелов, установи, че аутобанът се чисти, движението се осъществява нормално, на терен са изведени максимален брой машини. 
В два участъка в региона има въведени временни ограничения за движение на товарни автомобили над 12 тона. Това са пътищата Харманли- Тополовград и Хасково- Кърджали, през с.Мост. Леките автомобили се движат навсякъде без ограничения, но при тежки зимни условия. Снегопочистващите фирми работят с пълен капацитет, имат достатъчно ресурси и материали, за да поддържат републиканската пътна мрежа.
Няма нарушения в електроподаването и водоснабдяването, няма сигнали за бедстващи хора и недостъпни населени места. В района на Ивайловград има нарушения на графика на автобусните превози рано сутринта. Но през деня движението им ще бъде нормализирано.
„Очакванията са днес снеговалежите да продължат през целия ден в цялата област. Ще се натрупа значителна снежна покривка, затова още веднъж призовавам хората да не предприемат пътувания, освен в случаите, когато са неотложни“, заяви областният управител на Хасково Станислав Дечев.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково Станислав Дечев направи поредна проверка за проходимостта по републиканската пътна мрежа на територията на региона.

Понеделник, 09 Януари 2017 16:31

Всички пътни участъци са проходими при зимни условия. Последиците от снегонавяванията са отстранени и към този момент всички пътища са отворени. Снегопочистващите фирми продължават да работят без прекъсване. Вече са им осигурени допълнителни материали за обработка на пътищата. Навсякъде в региона има ток, вода, снабдяването е осигурено. За утре, 10 януари, е обявен оранжев код за снеговалеж, поледици и силен вятър на територията на област Хасково. Според прогнозата на БАН ще има валежи от сняг, ще се образува нова снежна покривка до 20 см. Ще духа умерен и силен вятър, предимно от север. Ще има условия за навявания. Температурите ще се понижат.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Ситуацията в област Хасково през нощта и тази сутрин е спокойна

Понеделник, 09 Януари 2017 10:19

Няма бедстващи хора, във всички населени места има ток и вода, осигурен е достъп до всяко село и снабдяването със стоки от първа необходимост се извършва по график. Няма затворени пътища, няма специални ограничения за движение. Пътищата са проходими при зимни условия. За товарните автомобили е препоръчително да се движат с вериги по високите и усойни места. Заради снегонавявания временно бе ограничено движението по пътя Хасково-Минерални бани в района на с.Татарево, но в момента пътят е отворен.
В региона всички снегопочистващи фирми са в непрекъснат режим на работа. Разполагат с достатъчно ресурси и хора, за да поддържат пътищата проходими при тези условия. Очаква се днес към обяд времето да се изясни, но ще остане студено, дневната температура ще около минус 9 градуса. Метеоролозите предупреждават, че през нощта ще бъде много студено, до минус 14 градуса за областта. Утре през деня ще остане студено, а в късния след обед и вечерта се очакват нови валежи от сняг.

Нели Вълканова

   

Страница 6 от 92

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.