Област Хасково

Новини

ПДФПечатЕ-мейл

Звездният отбор на България от незабравимото американско лято 94 излезе тази вечер в почти пълен състав на стадион „Миньор” Димитровград.

Петък, 01 Септември 2017 21:57

Мачът на лъвовете срещу звездите на Димитровград е част от програмата на Димитровград за 70-годишнина от създаването на града. Областният управител на Хасково Станислав Дечев и заместникът му д-р Стефка Здравкова се насладиха на футболното шоу заедно с хиляди фенове на най-популярната игра. В началото на срещата кметът Иво Димов и най-изявените футболни ветерани на Димитровград получиха отличия и златни значки от БФС. Те бяха връчени от членът на изпълнителното бюро на съюза и голмайстор на България Емил Костадинов. Той и целият звезден отбор на града на младостта благодариха лично на треньора Мавро Мавров, който е дал път на терена на десетки изявени футболисти от няколко поколения.
Седем футболисти от звездния отбор играха на терена в Димитровград. Футболните фенове се насладиха на играта на Емил Костадинов, Пламен Николов, Гошо Георгиев, Бончо Генчев, Цанко Цветанов, Емил Кременлиев, Ивайло Йорданов. За звездния отбор играха още легендите Божидар Искренов, Александър Александров, Радостин Кешишев, Гошо Гинчев, Георги Иванов-Гонзо. За димитровградските легенди играха Елин Топузаков, Дончо Донев, Динко Господинов и други. Мачът започна с едноминутно мълчание в памет на Трифон Иванов. Звездите излязоха на терена, водени от бъдещите футболни величия на Димитровград от детските градини в общината.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково Станислав Дечев гостува на откриването на изложбата „Японски вишни” на Вежди Рашидов

Петък, 01 Септември 2017 21:54

Именитият скулптор и бивш министър на културата Вежди Рашидов избра родния Димитровград, за да представи за първи път в самостоятелна изложба акварелите си. Експозицията „Японски вишни” гостува в града на младостта по повод 70 години от създаването му. Освен нежните акварели в експозицията са подредени и малки пластики на Рашидов. Гости на откриването на изложбата бяха областният управител на Хасково Станислав Дечев, заместникът му д-р Стефка Здравкова, художници, почетни граждани на Димитровград, бивши кметове, изкуствоведи, граждани. 
„Димитровград е половината от мен. Това е градът, където съм заченат, където съм преживял детските си години. Димитровград е винаги с мен, където и да съм”, сподели авторът. Вежди Рашидов направи изключително щедър жест към съгражданите си и към община Димитровград. Скулпторът подари на градската художествена галерия всички свои пластики, включени в експозицията. Кметът на общината Иво Димов връчи на Рашидов плакет, изработен по повод годишнината на Димитровград, а председателят на Общинския съвет Гергана Кръстева приветства автора и му поднесе поздравления от името на всички димитровградчани. Експозицията съдържа 35 акварела и 10 скулптури. Тя ще остане в Димитровград до края на месеца.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково Станислав Дечев участва в церемонията по откриване на Новата учебна година в единственото спортно училище в региона-„Стефан Караджа“ Хасково.

Петък, 01 Септември 2017 10:34

В приветствието си към учениците Станислав Дечев заяви, че следи техните изяви по терените, на тепиха, на корта, в залите… 
„Бъдете горди с успехите си. Но не забравяйте, че преди да стъпите на почетната стълбичка, трябва да минете през училищния праг, през класните стаи и през залата за тренировки. С други думи: бъдете упорити в учението и в тренировките. Защото успехите и в спорта, и в живота идват след много упорство и постоянство. Сигурен съм, че както днес всеки в България и по света знае името на Григор Димитров, така утре някой от вас отново ще прослави школата на училище „Стефан Караджа“ с постиженията и рекордите си“, подчерта Областният управител Станислав Дечев.
Гости на церемонията бяха кметът Добри Беливанов, началникът на РУО Хасково Красимира Джисова, представите на училищното настоятелство. С водосвет и благословия отец Никола пожела на добър час на всички през новата учебна година.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково Станислав Дечев посети днес едно от новооткритите предприятия в региона .

Сряда, 30 Август 2017 17:08

От април тази година на хасковския производствен пазар стъпи АРИЕТЕ БГ, която е част от международната компания ARIETE Group. „Това е поредният нов инвеститор, който идва в Хасковска област. За мен е важно не само да се развива бизнес в областта, но и да се създават работни места, които да гарантират добри условия за работа и заплащане“, заяви в началото на срещата Станислав Дечев. 
В Хасково заводът на АРИЕТЕ вече е наел над 30 човека. До края на годината тук трябва да бъдат отворени нови линии за производство и да се наемат общо 300 работници. В цеховете се сглобяват електронни компоненти за автомобилната промишленост. Работи се в изключително чиста и безпрахова среда, във всички помещения се поддържа определена температура, която е задължителна за този тип производство. В цеховете средата е стерилна, а работниците са с антистатично облекло. Ариете произвежда компоненти за над 24 автомобилни марки, сред тях са грандове като Порше, Бентли, Мерцедес, BMW, Алфа Ромео, Форд, Фиат, Фолксваген и други. 
„Днес ни е лесно да покажем на всеки какво представлява Ариете, защото вече сме в Хасково. Работим, имаме персонал и всеки може да дойде тук и да ни види на място или да пита свои познати за нас“, разказа управителят на фирмата Петър Зарев. Той подчерта, че работата при тях е подходяща и за мъже, и за жени. Много често жени, които са работили в шивашки фирми, идват при нас, защото условията са много по-добри, няма прах и шум, работата е безвредна, а заплащането е значително по-високо“, каза Зарев. Той подчерта, че всеки работник тук задължително минава обучение в завода в Смолян. Курсът продължава до 3 месеца. По време на обучението се плащат транспорта, хотел и командировъчни. Смените са 12- часови, 4 дни се работи, 4-ри се почива. В Ариете има система от стимули за работниците. „Пазарът на труда днес е много динамичен, затова имаме готовност да наемем хора от други населени места, като осигуряваме транспорт от и до Хасково“, съобщи Зарев. Той сподели, че с идването си тук фирмата е получила пълно съдействие от институциите. „Затова подобни посещения, като това на областния управител на Хасково Станислав Дечев днес в завода, са логично продължение на ангажираността на властта в процеса на осигуряване на условия за инвестиране и разкриване на нови работни места в област Хасково“, подчерта управителят на Ариете БГ.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково Станислав Дечев участва в турнир по стрелба с пистолет, организиран от Военно формирование 52 740 в Хасково.

Сряда, 30 Август 2017 13:10

Поводът е празникът на Втора механизирана бригада, а домакин на състезанието е началникът на гарнизон Хасково подп. Николай Александров. 
Бригадата е наследник на 8-ма Тунджанска пехотна дивизия, създадена през 1903 г. Тази дивизия е взела участие във всички Балкански войни и в Първата световна война. Днешната Втора механизирана бригада, част от която е и Хасковското формирование, е наследник и на Втора мотострелкова дивизия, създадена през 1962 г. Бригадата днес е в основата на Сухопътните войски на Българската армия. 
По традиция военните поканиха приятели и колеги на учебен полигон Добрич, за да сравнят уменията си по стрелба с пистолет. Днес 6 отбора си оспорваха първенството по точност с Макаров: РСПБЗН- Хасково, ОДМВР Хасково, Областна администрация Хасково, ВФ 52 740, РС „Изпълнение на наказанията“, Военна полиция. След края на отборното състезание, най-точните стрелци се впуснаха и в индивидуално надстрелване.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Пожарът в Сакар планина е локализиран, съобщи директорът на РДПБЗН Хасково комисар Николай Вълчев.

Събота, 26 Август 2017 13:33

За 24 часа пламъците унищожиха 2500 дка площи със храсти и сухи треви между селата Филипово, Присадец, Маточина и Варник. До вечерта всички противопожарни екипи, военните, горските служители и доброволците остават на терен. Общо 100 човека от сутринта гасят на ръка пламъците. Сега се правят непрекъснати обходи по периметъра на пожара, за да не се позволи повторното му запалване. Няма нанесени сериозни щети. Вън от всякаква опасност са близките села. Няма пострадали хора и служебни лица.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

От вчера на обяд до сега пламъците унищожиха 2000 декара в Сакар

Събота, 26 Август 2017 08:32

Пожарът в Сакар все още не е локализиран. Заради падането на температурите през нощта, пожарът временно утихна. Сега няма вятър и гасенето е по-ефективно. Заради силно пресечената местност пожарът се гаси основно на ръка. На терен от сутринта работят около 100 човека. Вече пристигна тежката верижна машина от РДБПЗН Бургас, която прави просеки и разширява пътища, за да пресече разпространението на огъня. Военните от формирование 52 740 в Хасково също се включват в гасенето на пожара между селата Филипово, Присадец, Маточина и Варник. Пламъците обхванаха терени в две общини, затова и доброволните формирования на Свиленград и Тополовград се включват днес в работата по овладяване на пожара. През цялата нощ там работеха 5 противопожарни екипа и 3 екипа от Държавното горско стопанство със съответната техника. От вчера на обяд до тази сутрин пламъците унищожиха 2000 декара сухи треви, нискостеблена растителност и лесонепригодни площи. Няма преки загуби за селските стопани, няма имуществени щети. Пожарът е далече от селата и няма застрашени хора.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково Станислав Дечев поиска включване на военните в гасенето на пожара в Сакар.

Петък, 25 Август 2017 20:31

Утре сутринта 35 военнослужещи от Хасковското военно формирование 52 740 с техника ще бъдат на терена между селата Филипово, Присадец, Маточина и Варник. В помощ на екипите ще бъдат и доброволните формирования от Свиленград и Тополовград. Рано сутринта от РДПБЗН Бургас ще изпратят и тежка верижна машина, която да пресече пътя на огъня. В района на Сакар днес по обяд избухна силен пожар, който до този момент обхвана над 1 200 декара площ. Пламъците тръгнаха от пасище. Горят сухи треви и храсти. Пожарът е далече от населените места. Няма опасност за хората от близките села, няма застрашени стопански обекти, домове, селскостопански площи. Тази нощ на терен остават да работят 5 противопожарни екипа от РДПБЗН от Хасково, 3 екипа с техника от Държавното горско стопанство. Ситуацията е сложна. Пламъците са в силно пресечена местност и се гаси предимно на ръка. Само преди седмица в този район на Сакар планина изгоряха над 7 000 декара с храсти и лесонепригодни площи. И тогава и сега основната версия за възникване на пожарите е човешка безотговорност.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково Станислав Дечев изпрати поздравителен адрес до кмета на община Любимец и до всички жители на общината, по повод Празника на града

Петък, 25 Август 2017 14:40

В адреса се казва:
Вашата община е символ на плодородието на Хасковска област. Винаги съм се гордял с постиженията на жителите на община Любимец в областта на земеделието, животновъдството, бизнеса, търговията и предприемачеството, както и в сферата на културата, традиционните занаяти, изкуството, спорта. 
С всеки изминал ден Любимец се преобразява и придобива европейски облик. Заслугата за това е както Ваша, така и на всеки един от живеещите и работещите в община Любимец. 
Затова предайте моите сърдечни пожелания за здраве, лично щастие, професионални успехи и благополучие на всички, които с любовта и привързаността си към родния край, превръщат Любимец в привлекателно място за личен живот и професионална реализация.
Честит празник!

   

ПДФПечатЕ-мейл

Пожарите в Хасковска област са локализирани.

Събота, 19 Август 2017 09:34

През нощта, с падането на температурите, ситуацията се е успокоила. Дежурни екипи ще продължат и днес да следят на място терените, където бушуваха пламъците и да предпазват местностите от нови запалвания. На пожара между селата Присадец-Маточина, който унищожи 7 хиляди декара площ, остават дежурни два противопожарни автомобила с 6-ма огнеборци. През целия ден те ще обхождат периметъра на пожара и ще контролират терена. 
Край селата Княжево и Срем изгоря 1000 декара смесена гора. Засегнати бяха и ловни терени, със сигурност има загинали и диви животни. Край Княжево остават на дежурство 4 противопожарни автомобила с 10 пожарникари. Другият пожар в тополовградско, този при Хлябово и Сакарци, е окончателно ликвидиран. Там освен сухи треви и храсти, изгоряха и малки площи лозя, пламъците бяха спрени на стотина метра от Хлябово. Днес и там остава дежурен екип, за да следи за евентуални нови запалвания.
В община Ивайловград, край с.Черничино бяха изпепелени 300 декара. Там остава дежурен екип от пожарникари. 
Общо над 10000 декара изгоряха само за две денонощия в Хасковска област. За част от пожарите подозренията за умишлено запалване са все по-сериозни. Полицията работи по изясняване на случаите. И днес за Хасковска област е в сила екстремална опасност от възникване на пожари. Температурите ще останат високи, а вятърът силен.

Нели Вълканова

   

Страница 5 от 107

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.