Област Хасково

Новини

ПДФПечатЕ-мейл

Пътищата в Хасковска област тази сутрин са проходими, но при тежки зимни условия.

Четвъртък, 19 Януари 2017 08:11

След падналия нов сняг, има затворени само три отсечки в община Свиленград: Студена-Радовец, Студена-Левка и Студена-Сладун. От пътно управление увериха, че още от сутринта започват работа там, за да се отворят пътищата от и за село Студена. 
По пътя Княжево-Тополовград-Харманли остава задължително движението с вериги за всички коли над 3,5 тона. 
„Продължават сигналите за проблеми с АМ”Марица”, те постъпват при нас в Областна администрация, а тази нощ са постъпвали и на дежурните телефони на общините. Имам уверения от Областно пътно управление, че по аутобана работят 38 машини и чистят. Късно снощи в района на Харманли и Любимец платното беше вече много добре изчистено, това установих лично на място, но в района на Димитровград, в посока Пловдив качеството не е, каквото бихме искали всички като шофьори”, заяви областният управител на Хасково Станислав Дечев. 
Днес очакваме снеговалежите в областта да продължат. Затова още веднъж се обръщам към шофьорите, да не предприемат пътувания, ако не са наложителни.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Обстановката в Хасковска област остава сложна.

Сряда, 18 Януари 2017 17:12

Валежите от сняг продължават. Към този момент няма населени места без ток. 
Вече е отворен за движение пътя между селата Мандра – Големанци. Отсечката Свиленград- Левка-Студена също е отворена. Сега се работи по пътя Студена-Радовец. Отпаднаха ограниченията за движение на камиони над 12 тона за пътищата Хасково-ПловдивСтара Загора-Хасково- #Кърджали. Няма ограничения за отсечката ГълъбовоСимеоновград. Пътят Димитровград – Симеоновград остава трудно проходим, не се препоръчва от там да минават леки автомобили. Задължително е движението с вериги за всички МПС над 3,5 тона по пътя Княжево-Тополовград-Харманли. Няма ограничения за движение по пътя Ивайловград-Хасково.
АМ“Марица“ се чисти. Проходима е. По цялото трасе работят машини, но снеговалежът продължава. 
Навсякъде в региона се пътува при тежки зимни условия. Затова, ако е възможно, избягвайте да пътувате.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Обстановката в Хасковска област остава сложна.

Сряда, 18 Януари 2017 13:54

Валежите от сняг продължават. В град Меричлери, община Димитровград е прекъснато електроснабдяването. Два екипа на EVN работят по аварията и правят всичко възможно да възстановят захранването. Без ток са и жителите на село Розино, община Ивайловград и село Татарево, община Минерални бани. На двете места се работи по отстраняване на повредите. 
Все още е затворен за движение пътя между селата Мандра – Големанци. Заради закъсал тежкотоварен камион е спряно движението и по пътя Свиленград- Левка- Студена. На място работят машини, които да изтеглят ТИР от платното. Остават ограниченията за движение на камиони над 12 тона по пътищата Хасково- Пловдив, Стара Загора-Хасково- Кърджали. Отпадна забраната за отсечката Гълъбово-Симеоновград. Пътят Димитровград – Симеоновград е трудно проходим, не се препоръчва от там да минават леки автомобили. Вече е отворен и пътя Ивайловград-Хасково, няма ограничения за движение на превозни средства по този маршрут. 
Навсякъде в региона се пътува при тежки зимни условия. Пътищата се чистят, но въпреки това движението е затруднено. Затова, ако е възможно, избягвайте да пътувате.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Нови ограничения за движение има въведени в Хасковска област, след падналия през нощта нов сняг

Сряда, 18 Януари 2017 10:19

Новата снежна покривка е над 40 см за почти целия регион, на места има навявания. И момента продължава да вали обилен сняг в цялата област.
Забранено движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона по основни пътни коридори в Хасковска област: по пътя Хасково-Пловдив, по пътя Хасково- Стара Загора, по направлението за Кърджали също е забранено за камиони над 12 тона и по двата пътя през Черноочене и през Мост. За камиони над 12 тона е забранено движението и по пътя Симеоновград-Гълъбово и Хасково-Свиленград. 
Изцяло непроходим и затворен за всички МПС е пътят Димитровград-Симеоновград. Там има образувани огромни преспи и сега се работи за тяхното разчистване. 
Затворен за движение е и пътят Големанци-Мандра. 25- тонен камион е препречил пътя и в момента се работи за изтеглянето му от пътното платно близо до Николово. 
В община Тополовград по пътя Княжево- Тополовград-Харманли движението на всички автомобили над 3,5 тона става задължително с вериги. 
В района на Ивайловград ситуацията също е тежка. Там тази сутрин е спряно движението на автобусите. Не са тръгнали и няма да пътуват автобуси по направленията за Хасково и за Кърджали. 
„Като цяло пътищата са проходими, но при тежки зимни условия. Пътноподдържащите фирми правят всичко възможно да чистят отсечките, но понякога условията не позволяват да се работи така, както всички ние, като граждани, очакваме. Трябва да бъдем внимателни, когато тръгваме на път”, заяви областният управител на Хасково Станислав Дечев и допълни:„ Важно е, че въпреки дългия период на отрицателни температури и непрекъснати валежи от #сняг и дъжд, няма бедстващи хора по селата, няма прекъснато снабдяване или недостъпни за спешните екипи населени места”.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Обстановката по пътищата в региона се усложнява.

Вторник, 17 Януари 2017 18:36

Вече е забранено движението на тежкотоварни камиони над 12 тона по направление : Хасково – Стара Загора, Хасково - Кърджали през Мост и по пътя Гълъбово- Симеоновград- Харманли. Очаква се валежите от сняг да продължат през цялата нощ. Опасността от поледици е значителна, затова не предприемайте пътувания, ако не са крайно наложителни.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Обстановката в Хасковска област към този момент е спокойна, но снеговалежът се увеличава.

Вторник, 17 Януари 2017 16:37

Тази вечер и през нощта ще завали обилен #сняг в цялата #област, дори и на местата, където днес валеше дъжд. Обстановката ще се усложни, навсякъде има опасност от поледици. Предупредителният жълт код за опасност от сняг и поледици остава в сила и за 18 януари. 
Днес няма затворени пътища, няма наложени ограничения за движение. Във всички населени места има ток, вода няма само в три ивайловградски села – Орешино, Черничево и Пелевун. По тези аварии се работи и скоро ще бъдат отстранени. 
АМ“Марица“ се чисти. „За нас е важно основните пътни артерии да бъдат почистени, за да не спира бизнесът в региона“, заяви Областният управител на Хасково Станислав Дечев. Той още веднъж предупреди хората за тежката пътна обстановка и призова, ако е възможно да се избягват пътувания. Хората трябва да знаят, че снеговалежите ще продължат до петък. В събота и неделя ще спре да вали, но температурите ще паднат рязко. Това, което показват за сега прогнозите е, че от понеделник пак ще завали сняг.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

През нощта и тази сутрин валежите от сняг в цялата област продължават.

Вторник, 17 Януари 2017 10:00

В района на Свиленград и Любимец снегът вече премина в дъжд. Всички пътища в региона са проходими при зимни условия, установи при проверка рано тази сутрин Областният управител на Хасково Станислав Дечев. Вече отпадна забраната за движение на тежкотоварни камиони за Кърджали през Мост, както и по пътя Харманли-Симеоновград-Гълъбово. В момента във всички населени места има ток и вода, осигурен е достъпът до всички села, учебните занятия започнаха по график. Очаква се през целия ден да продължат валежите от сняг, на места от дъжд и сняг, затова съветът към шофьорите е да бъдат внимателни и да се съобразяват с пътните условия. 
Екип на EVN Пловдив започва работа по прокарване на ново захранване на МБАЛ Хасково. Заради максимално натоварване на системата, се наложи вчера да бъде спряно електрозахранването на три отделения в областната болница. „Категорично няма никакви проблеми за пациентите от трите отделения, където е спряно електричеството“, увери директорът на МБАЛ Хасково д-р Георги Гелов. Болните от Урология са преместени в Хирургия, тези от УНГ са в Очно отделение, а от Инфекциозно са в изолатора на Детско отделение. В момента в областната болница има 280 болни, за които се полагат нужните грижи, а спирането на електрозахранването не се е отразило върху процеса на лечението им.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

В цялата област вали сняг.

Понеделник, 16 Януари 2017 15:35

Пътищата са проходими при зимни условия. Единствената затворена отсечка е Пашово- Сладун в община #Свиленград. Временно е затворен за движение пътя #Димитровград- Райново, заради аварирал камион. На място се работи за освобождаване на платното за движение. Електроподаването в региона е нормално. Водоподаването също. Единствено в селата Пелевун и Черничево, община #Ивайловград, към този момент няма вода. Там аварията е тежка и ще бъде отстранена утре. Днес екипите на ВиК успяха да възстановят захранването на Свирачи и Кондово. 
Жълт код за опасност от поледица и силен снеговалеж е обявен за утре за Хасковска област.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Обстановката в Хасковска област към този момент е спокойна.

Събота, 14 Януари 2017 09:19

Вече е отворен за движение пътят Каснаково-Клокотница. Работи се все още по отсечката Сладун- Щит, но доставките до тези села са осигурени, защото има алтернативен маршрут. Навсякъде в областта има ток и вода. ВиК Хасково работи по авария в кв.Болярово. Там е единственото място, където има нарушено водоподаване. Няма нарушения в доставките на стоки от първа необходимост. Пътищата са проходими, но на места са заледени, затова ако тръгвате на път, бъдете внимателни.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

АМ“Марица“ се чисти усилено в следобедните часове.

Петък, 13 Януари 2017 17:20

Тежка техника е насочена по трасето, за може още в светлата част на деня да се изчистят всички ленти за движение. Създадена е и специална организация за почистване на отсечката преди пункта Капитан Андреево, където има дълга колона от тирове. Това установи при повторната си проверка днес заместник областният управител на Хасково Валентин Ангелов. Екипи на полицията регулират движението, за да се справят снегопочистващите фирми със заледените участъци. 
В цялата област обстановката вече е нормализирана. Още по обяд е възстановено електрозахранването на димитровградските села Черногорово и Воден. Във всички останали населени места от областта електроподаването и водоснабдяването не са прекъсвали. Все още не е освободен от преспите пътя Студена- Радовец и Пашово- Сладун. Там работата продължава.

Нели Вълканова

   

Страница 5 от 92

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.