Област Хасково

Новини

ПДФПечатЕ-мейл

Регионалното управление на образованието - Хасково представи в Областната администрация пред Комисията по заетостта към Областния съвет за регионално развитие обобщеното предложение за държавен план-прием за учебната 2017/2018 година за област Хасково.

Четвъртък, 09 Февруари 2017 17:07

На срещата присъстваха като гости и директори на професионални гимназии от областта. Заседанието бе открито от областния управител на Хасково Минко Ангелов. В работата му участва и заместник областният управител Валентин Ангелов. 
На срещата беше представен анализ за изпълнението на план-приема през последните три години, както и предложенията на отделните училища за държавен план-прием за учебната 2017/2018 г. 
Броят на завършващите основно образование след 7 клас ученици през настоящата учебна година е 1911. Броят на планираните паралелки е 77, от които 36 профилирани и 41 професионални. 
Броят на завършващите основно образование след 8 клас ученици през настоящата учебна година е 991. Броят на планираните паралелки е 40, от които 6 профилирани, 7 непрофилирани и 27 професионални. 
Предвиден е и прием в задочна форма на обучение – 3 паралелки в общините Стамболово, Тополовград и Хасково. За ученици със специални образователни потребности са заложени и 4 паралелки с придобиване на първа степен на професионална квалификация в общините Хасково, Харманли и Свиленград.
За първа година е заявен и прием за обучение чрез работа в ПГЕТ „Захари Стоянов” – гр. Харманли по професия – Електротехник, специалност Електрически машини и апарати. 
Община Минерални бани съвместно с местния бизнес заявява и план-прием в две училища по следните професии: 
1. Изпълнител на термални процедури/извършване на термални процедури в балноелогични и други възстановителни центрове – в СУ „Проф. д-р Асен Златаров” – Минерални бани; 
2. Хотелиер/организация на дейностите в местата за настаняване – в СУ „Проф. д-р Асен Златаров” – Минерални бани и СУ „Христо Ботев” – с. Караманци.
Други заявени нови професии са:
- Моделиер-технолог на обувки и кожено-галантерийни изделия / Конструиране, моделиране и технология на кожено-галантерийни изделия – в ПГ «Проф. Д-р Асен Златаров» - Димитровград;
- Хотелиер/Организация на хотелиерството – в ПГССИ „Христо Ботев” – Свиленград;
- Приложен програмист/Приложно програмиране – в ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви” – гр. Хасково
- Монтьор на транспортна техника/ Автотранспортна техника в СУ „Д-р Петър Берон” – Тополовград.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Новият областен управител на Хасково Минко Ангелов днес встъпи в длъжност.

Четвъртък, 09 Февруари 2017 11:55

Той прие поста от досегашния областен управител Станислав Дечев. Вече бившият областен управител заяви, че смяната му е логична и очаквана, защото този пост е политически. Станислав Дечев заяви своята готовност да съдейства на новия губернатор, за да се завършат вече стартираните проекти в област Хасково. 
Пред журналисти Минко Ангелов заяви, че в разговор с предшественика си и със заместник областния управител Валентин Ангелов се е запознал с работата на администрацията и с неотложните ангажименти, които му предстоят. „Държа на приемствеността, но това не означава, че няма да се ревизира досегашната работа в Областна администрация “, категоричен е новият губернатор на Хасково. Той определи като свой приоритет подготовката и провеждането на честни избори за парламент, равен старт на всички политически сили за участие в Избори 2017 и предотвратяване на влиянието от страна на държавни структури и институции върху изборния процес. Минко Ангелов благодари на предшественика си Станислав Дечев и увери, че ще работи за повишаване на авторитета и доверието в държавната власт в региона. Областна администрация Хасково остава отворена за гражданите и икономическите субекти, категоричен бе Минко Ангелов. 
Минко Ангелов е от Хасково. По образование е инженер, специалност „Автоматизация на производството“. В областна администрация Хасково идва от частния бизнес. Преди това е заемал и постове в държавната и общинската администрация.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Представителите на парламентарно представените партии и коалиции постигнаха съгласие за състав на РИК Хасково за Парламентарните избори на 26 март 2017г.

Неделя, 29 Януари 2017 14:25

В консултациите, свикани от областния управител на Хасково Станислав Дечев и водени от заместника му Валентин Ангелов, участваха упълномощени представители на ГЕРБ, „БСП-Лява България“, ДПС, Реформаторски блок, „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“, Атака, АБВ и „България без цензура“. Политиците решиха председател на РИК Хасково да бъде Георги Димитров от ГЕРБ. Заместник-председател ще бъде Татяна Пальова от „БСП- Лява България“, а секретар Хамдие Сабри от ДПС. В 13-членната РИК Хасково ГЕРБ има 4 места, БСП – Лява България и ДПС по 2 места, а останалите парламентарно представени партии и коалиции: РБ, ПФ, Атака, АБВ и ББЦ по един представител.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

За да бъде разрешен проблемът с водозахранването в Хасково и за да се нормализира водоподаването, Областният управител Станислав Дечев инициира среща на ВиК Хасково и EVN.

Сряда, 25 Януари 2017 17:20

Тя бе водена от заместник областния управител Валентин Ангелов. В разговорите участва и кметът на общината Добри Беливанов.
Инж. Тодор Марков и екипът му поставиха пред ръководителите на КЕЦ Хасково и Димитровград проблемите, които срещат при смущения в електрозахранването и последствията от тях. Ръководителите на КЕЦ Хасково Жанет Джамбазова и на КЕЦ Димитровград Пепа Скендерова обясниха, че е въпрос на бърза комуникация между двете фирми, за да бъдат отстранени тези проблеми и гарантираха, че сега няма да се правят планови ремонти по мрежата и че няма да се стига до спиране на електроподаването. 
Кметът на община Хасково Добри Беливанов бе категоричен, че за него е важно в Хасково да има вода.
Пред заместник областния управител Валентин Ангелов и кмета Добри Беливанов от ВиК- дружеството гарантираха, че днес в Хасково има нормално водоподаване.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково Станислав Дечев подкрепи 17 годишната Ники Корондилева от Хасково.

Събота, 21 Януари 2017 21:31

Тази вечер в Хасково се проведе благотворителен концерт в помощ на Ники, която се нуждае от средства , за да продължи да се бори с коварно заболяване. Въпреки минусовите температури и снега навън, хасковлии напълниха зала „Дружба” и бяха заедно ЗаНики. Кметът на община Хасково Добри Беливанов поздрави Ники и й пожела кураж, а гости на концерта бяха областният управител Станислав Дечев, председателят на общински съвет Хасково Таня Захариева, общински съветници, представители на държавни и общински структури, преподаватели и стотици ученици, приятели на Ники и техните родители. Благодарение на ансамбъл „Хасково”, балетна формация „Рона” и клуб по спортни танци „Гранд” и тяхното безвъзмездно участие в концерта, тази вечер Хасково се обедини за пореден път ЗаНики.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

По-спокоен ден без снеговалежи очакваме днес.

Петък, 20 Януари 2017 09:36

Към този момент обстановката в Хасковска област остава сложна. Температурите са от минус 5 до плюс 1 градус. „Всички пътни артерии са проходими, но при зимни условия. Пътноподдържащите фирми продължават работа, но не смогват да почистят, заради големите количества сняг и навявания“. Това констатира при проверката си по републиканската пътна мрежа рано тази сутрин областният управител на Хасково Станислав Дечев. 
„Снощи късно получих сигнал от шофьори на тирове за проблем по АМ "Марица" на входа от Турция. Веднага след граничния пункт Капитан Андреево участъкът беше хлъзгав и създаваше предпоставки за произшествия. На място бяха изпратени машини на снегопочистващата фирма. Опесъчено е и е почистено“, съобщи Станислав Дечев. 
Напълно затворени за движение са няколко пътни отсечки в община Свиленград: Щит-Сладун, Студена – Радовец и Мустрак- Студена. 
Остават в сила ограниченията за движение на тежкотоварни камиони, наложени още вчера. По отсечките Хасково-Кърджали през Мост, Свиленград- Главан и Любимец-Изворово- Тополовград е забранено движението на товарни автомобили над 12 тона. За пътя Княжево –Тополовград-Харманли е задължително движението с вериги за всички коли над 3 ,5 тона. 
Към този момент все още не е пуснато електрозахранването в ивайловградските села Покрован, Хухла и Камилски дол. Навсякъде в областта снегът е много и авариите по електро и ВиК- мрежите не са изключени, но дежурните екипи правят всичко възможно да възстановяват захранванията възможно най-бързо.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Обстановката в Хасковска област остава сложна и динамична.

Четвъртък, 19 Януари 2017 18:04

Затворена за движение на всички превозни средства остава отсечката #Симеоновград- Опан- Стара Загора. Там работата по отстраняване на снегонавяванията продължава. Спряно е движението на товарни камиони над 12 тона по пътя #Тополовград#Харманли, Хасково- #Кърджали през Мост, същата забрана за движение е наложена и за пътищата #Любимец- Изворово- Тополовград, #Свиленград- Главан. Вече е отворен за движение пътят Ламбух- Камилски дол- Хухла в община #Ивайловград.
В ранния след обяд прекъсна електрозахранването на селата Сеноклас, Покрован, Хухла и Камилски дол. Екипи на EVN работят по авариите. 
Според ОПУ Хасково на терен има 130 машини, които работят. АМ“Марица“ е проходима при зимни условия. В Областна администрация Хасково пристигат непрекъснато сигнали от недоволни шофьори, заради заледени и неизчистени участъци на магистралата. Областният управител на Хасково Станислав Дечев е в непрекъснат контакт с директора на ОПУ Хасково Радостин Ламбрев и с председателя на УС на АПИ Дончо Атанасов. В правомощията на АПИ е да изисква от снегопочистващата фирма качествено изпълнение на задълженията й по договора, както и налагане на санкции при неизпълнение на поетите ангажименти. 
„Още веднъж искам да припомня, че ни очаква усложняване на ситуацията с падането на нощта и понижението на температурите. Всички пътувания, които не са наложителни, е добре да се отложат. В отделни села има локални аварии по ВиК- мрежата, но по тях се работи. Няма тежки инциденти по пътищата, няма бедстващи хора. Всички населени места са снабдени със стоки от първа необходимост. Има достъп и за спешните екипи за медицинска помощ“, обясни Областният управител на Хасково Станислав Дечев. Още тази вечер снеговалежите в областта ще спрат. Утре не се очакват нови валежи.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

В цялата област Хасково продължават обилните снеговалежи.

Четвъртък, 19 Януари 2017 14:54

Обстановката е динамична. 
Напълно затворени за движение са две много натоварени отсечки: първата е Харманли-Тополовград, там има големи снегонавявания в района на с.Черепово. Пътят ще остане затворен за всички автомобили до почистването му. Същото ограничение важи и за отсечката Симеоновград-Опан-Стара Загора. Спряно е движението на товарни камиони над 12 тона по пътя Хасково- #Кърджали през Мост, същата забрана за движение е наложена и за пътищата Любимец- Изворово- Тополовград, Свиленград-Главан. 
Според Областно пътно управление- Хасково на терен има 130 машини, които работят. АМ"Марица" остава проходима. В Областна администрация Хасково пристигат непрекъснато сигнали от недоволни шофьори, заради заледени и неизчистени участъци на магистралата. Областният управител на Хасково Станислав Дечев е в непрекъснат контакт с директора на ОПУ Хасково Радостин Ламбрев и с председателя на УС на АПИ Дончо Атанасов. В правомощията на АПИ е да изисква от снегопочистващата фирма качествено изпълнение на задълженията й по договора, както и налагане на санкции при неизпълнение на поетите ангажименти. 
„Още веднъж искам да припомня, че ни очаква усложняване на ситуацията и че всички пътувания, които не са наложителни, е добре да се отложат. Няма места без ток. В отделни села има локални аварии по ВиК- мрежата, но по тях се работи. Няма тежки инциденти по пътищата, няма бедстващи хора. Всички населени места са снабдени със стоки от първа необходимост. Има достъп и за спешните екипи за медицинска помощ“, съобщи Областният управител на Хасково Станислав Дечев.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Хасково празнува днес 139 години от Освобождението си от османско иго.

Четвъртък, 19 Януари 2017 11:29

В тържествената церемония пред паметника Морена участваха областният управител на Хасково Станислав Дечев, кметът на общината Добри Беливанов, заместник областният управител Валентин Ангелов, заместник кметът Милена Трендафилова, представители на държавни и общински структури, политически партии, патриотични организации. Представителна част на военно формирование 52 740 участва в тържествения ритуал по поднасяне на венци и цветя в памет на хасковските освободители. Кметът на Хасково Добри Беливанов поздрави всички с деня на Освобождението и обяви, че догодина това свещено за града ни място ще се облагороди и тук ще се вее националния трибагреник.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково Станислав Дечев честити на всички жители на Хасково 139-тата годишнина от Освобождението на града.

Четвъртък, 19 Януари 2017 08:41

Скъпи съграждани, денят на Освобождението на Хасково е празник на Свободата. А свободата е дар, който трябва да отстояваме всеки ден чрез малките неща в живота си. Защото нашите действия, решения и воля са единственото доказателство, че сме достойни за свободата, която завоюваха предците ни с цената на живота си. 
Вярвам, че всеки от нас цени свободата и ще продължи да работи за това да живеем в демократично, стабилно и свободно общество. 
Честит празник, Хасково!

   

Страница 4 от 92

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.