Област Хасково

Новини

ПДФПечатЕ-мейл

Заместник областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова към зрелостниците на Езиковата гимназия: „Вярвайте, че успехите предстоят!“

Вторник, 15 Май 2018 13:04

Езикова гимназия „Проф.д-р Асен Златаров“ изпрати днес своите абитуриенти. На тържествена церемония бяха връчени награди за успех, езикови познания, обществена активност, спортни постижения, социална ангажираност. Гост на тържественото изпращане на зрелостниците бе заместник областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова. Тя се обърна към завършващите с думите: 
„Била съм на Вашето място. И аз съм нямала търпение да дойде този ден, за да се почувствам голям и свободен човек. Но позволете ми да ви кажа само две важни неща. Не бързайте да пораствате, да ставате сериозни и отговорни. Така или иначе това няма да ви се размине. По-добре се опитайте да останете млади, буйни и любопитни колкото може по-дълго време. И на второ място: не се чувствайте виновни, ако не знаете какво да направите с живота си днес. Както казва Кърт Вонегът: “най-интересните хора, които познавам, не са знаели какво искат да правят с живота си на 22 години. Някои от най-интересните 40-годишни хора, които познавам, все още не го знаят…“ Пожелавам Ви винаги да правите и работите това, което обичате! Вярвайте, че ви предстоят успехи. Бъдете смели! На добър път!“, каза д-р Стефка Здравкова-заместник областен управител на Хасково.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Станислав Дечев към зрелостниците от ФСГ: „ Учете, работете и ще успеете“

Вторник, 15 Май 2018 12:46

137 зрелостници изпрати днес ФСГ „Атанас Буров“ в Хасково. По време на официалната церемония бе връчена и специалната годишна награда на името на Атанас Буров. Тазгодишното отличие заслужено спечели Анелия Руменова от 12 Б клас. 
Областният управител на Хасково Станислав Дечев поздрави зрелостниците и се обърна към тях с думите: „ Днес е денят, в който най-малко Ви се слушат поучителни речи и напътствия за живота. Затова ще Ви спестя назидателния тон и ще Ви призная, че искрено завиждам на младежкото Ви безгрижие и идеализъм. Но колкото и да не ми се иска трябва да Ви кажа и нещо много сериозно. От тук нататък Ви предстоят различни изпитания. От тук нататък ще вземате сами решенията за личния и професионални си живот и няма да имате вече учителска подкрепа преди всеки изпит. 
Затова учете и работете смело и със самочувствие. И ще успеете. А ключът към успеха го е открил преди 1 век банкерът Атанас Буров. Негови са думите: "Ако имате 8 часа работното време – работете 11 часа. Това е вашият дялов капитал в живота. Без работа няма просперитет, няма богатство, няма слава и пари. Това е всичко!“
Пожелавам на всеки от Вас да открие призванието си и бъде удовлетворен от успехите си! Пожелавам Ви също така да се върнете в родния град и да се реализирате тук. Бъдете здрави, дръзки и решителни! Вярвам във Вашия успех!“

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областна администрация Хасково ще се включи за поредна година в Часът на Земята

Вторник, 20 Март 2018 12:48

На 24 март 2018 година за времето от 20,30 до 21,30 часа светлините на администрацията на Областния управител на Хасково ще бъдат загасени. По този начин държавната администрация в Хасково ще изрази подкрепата си за инициативата Часът на Земята 2018. В събота всеки от нас може да даде своя личен принос за опазване на планетата като подкрепи каузата.Часът на Земята започва като символично събитие за гасене на осветлението в австралийския град Сидни през 2007 г. Днес Часът на Земята се отбелязва в повече от 180 държави, а целта е да споделим общата солидарност за бъдещето на планетата Земя. Акцентът в тазгодишните прояви е опазване на биологичното разнообразие. Природозащитната инициатива на WWF обединява отделни хора, бизнеси и правителства в търсене на решения и конкретни действия за изграждане на здравословно и устойчиво бъдеще за всички.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Жребий определи кои две двойки от област Хасково ще бъдат финансирани от фондация “Искам бебе“ в кампанията на областния управител на Хасково „За повече деца в България“

Вторник, 06 Март 2018 12:52

Днес бе изтеглен жребий, с който бяха определени две двойки, които получават финансиране за ин-витро процедури от дарителската кампания „За повече деца в България“. Общо 7 двойки кандидатстваха за финансиране чрез фондация „Искам бебе“. Две от тях не отговаряха на условията. В присъствието на областния управител на Хасково Станислав Дечев, заместникът му д-р Стефка Здравкова, нотариус Десислава Славеева и местните медии председателят на УС на „Искам бебе“ Мария Янева изтегли двете печеливши двойки. С по 4 300 лева, събрани от дарители от Хасковска област, ще бъдат подпомогнати двойките: Татята Аргирова и Христо Къналиев от #Любимец, и Диана Винева и Владимир Димитров от #Димитровград. Според регламента на фондацията, бяха изтеглени и две резервни двойки. В рамките на една година трябва да бъдат извършени процедурите и ако всичко е наред след година трябва да имаме бебета от нашата кампания, пожелаха си инициаторите. До сега над 1500 бебета са се родили, благодарение на фондация „Искам бебе“, съобщи Мария Янева. Тя благодари на всички дарители от #Хасково и региона, както и на доброволците. На жребия присъства и семейството на малкия Воислав от Димитровград, който е роден при девети ин-витро опит, уточни майка му Антоанета Стефанова. 
Областният управител на Хасково Станислав Дечев съобщи, че кампанията „За повече деца в България“ ще бъде продължена и съвсем скоро ще бъдат обявени инициативите, които ще се проведат в общините от областта през тази година. 
Припомням Ви, че сумата от 8600 лева беше събрана по време на две благотворителни инициативи на Областния управител на Хасково Станислав Дечев през декември 2017г.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Благотворителният базар „Мартеничка с кауза“ вече е открит.

Сряда, 28 Февруари 2018 12:17

В продължение на три дни ще се продават мартенички в помощ на децата с онкологични заболявания. Инициативата е на учениците и преподавателите от ПГТ “Александър Паскалев“ Хасково и е част от Националния конкурс „Мартеничка с кауза“ на Националния научен експедиционен клуб ЮНЕСКО, част от проекта „Култура за всички деца“.
Областният управител на Хасково Станислав Дечев адмирира идеята и изрази пълната си подкрепа за благородната кауза. Той благодари на учениците за тяхната съпричастност, на преподавателите за това, че възпитават хора с добри сърца и на всички гости, които ще подарят здраве. Станислав Дечев благодари и на търговците от пазара за мартеници в Хасково, които също се включиха спонтанно в инициативата и подариха ръчно изработени мартеници, детски и традиционни символи на пролетта. Директорът на гимназията по туризъм Пенка Георгиева съобщи, че само за няколко дни учениците са изработили над 1 700 мартеници. Нито за момент не сме се колебали да се включим в тази инициатива и се радваме, че наш партньор е областният управител и администрация му, подчерта Георгиева. 
Гости на откриването и първи клиенти на базара бяха началникът на РУО Христина Боева, представители на НАП Хасково, преподаватели и родители. От НАП съобщиха, че всички техни клиенти утре ще получат мартеничка с кауза.
Областният управител Станислав Дечев купи първата мартеница от благотворителния базар за администрацията си. „Мартеничка с кауза“ продължава до 3 март.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Всички пътищата в Хасковска област са проходими при зимни условия.

Сряда, 28 Февруари 2018 10:14

Автомагистрала „Марица“ е изчистена, на места обаче има все още участъци, които не са до асфалт. Снегопочистващата фирма работи денонощно, но част от магистралата не е в състоянието, което очакваме всички. Това констатира при сутрешната си проверка по републиканските пътища в региона областният управител на Хасково Станислав Дечев. По първокласния път 1-8 ХасковоХарманли също трябва да се пътува с повишено внимание, защото там в момента се опесъчава и чисти. Има места със заледявания. 
Няма наложени ограничения на движението, но шофьорите трябва да бъдат изключително внимателни и отговорни, когато тръгват на път при зимни условия. 
През тази нощ в цялата област падна значително количество сняг и снежната покривка се удвои. Най-дебела е тя в хасковското село Елена- там снегът е 48 см, в Минерални бани- 45 см. В Тополовград и Ивайловград вече има над 35 см сняг, най-малко е в Любимец и Свиленград-около 10 см. Днес се очаква през целия ден да вали. 
В момента няма населени места без достъп. Проблеми с водозахранването имат селата Константиново и Александрово. Работи се по отстраняване на водопроводна авария на главен водопровод от Брягово. Очаква се аварията да бъде отстранена днес и най-късно утре сутринта захранването да бъде възстановено. Към този момент единстветото село с временно прекъсване на електроподаването е Светлина, община Димитровград. Работи се по аварията. 
В няколко общини от областта учениците са в т.нар. дървена ваканция. От днес до 2 март включително са прекратени учебните занятия в община Стамболово и в училището в с.Караманци, община Минерални бани. В училището в село Минерални бани днес се учи, но заради усложнената обстановка и многото отсъстващи деца, утре и на 2 март няма да се учи. В община Ивайловград ситуацията също е сложна. За сега е взето решение днешният ден да е неучебен. За следващите дни ще се решава по-късно. В Тополовград занятия няма да има до края на седмицата.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Обстановката в област Хасково към този момент е спокойна. Всички пътищата са проходими при зимни условия.

Вторник, 27 Февруари 2018 12:14

Единственото ограничение за движение е наложено за автомобили над 12 това за пътя ХасковоКърджали през Мост. Тежкотоварните камиони трябва да спазват тази забрана, напомниха от ОПУ.
Областният управител на Хасково Станислав Дечев рано сутринта направи обход на АМ“Марица“ до Любимец, на главен път 1-8 Харманли – Хасково и на част от общинската пътна мрежа в общините СимеоновградДимитровградХарманли, Любимец и Хасково. „Рано сутринта магистралата и главните пътища не бяха в състоянието, което аз и хората очаквахме. Снегопочистващата фирма е работила през нощта, но резултатът на магистрала „Марица“ и на път 1-8 не беше такъв, какъвто очаквах“, коментира Станислав Дечев. Той допълни, че проверката му е показала, че някои от междуселските пътища са били почистени по-добре от главните.
Областният управител е в непрекъснат контакт с всички институции и следи обстановката в целия регион. „Кризисният щаб, свикан снощи, имаше за цел да набележи превантивни мерки. Всички институции работим в синхрон, за да предотвратим кризисни ситуации“, обясни Станислав Дечев. В момента всички населени места са достъпни, снабдяването със стоки е регулярно. Няма тежки пътни инциденти. 
В община Тополовград кметът обяви следващите три дни за неучебни, заради сложната обстановка и сериозното количество сняг, което падна в този район на областта. Другата община със снежна покривна над 30 см. е Ивайловград. Там обстановката е спокойна. Няма недостъпни населени места. Но денят е неучебен. След обяд ще стане ясно дали ваканцията ще бъде удължена по решение на кмета на общината Диана Овчарова. 
Поради усложнена зимна обстановка е прекъснато електро захранването на помпена станция Симеоновград, II-ри подем, захранваща с вода Симеоновград и село Преславец и на ПС Узунджово 2. От ВиК предупреждават, че ще бъде нарушено водоснабдяването и е възможно да се влошат качествата на водата. Екипите на EVN работят по възстановяване на ел. захранването.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Доброто обединява Хасково

Вторник, 27 Февруари 2018 11:16

Търговците от пазара за мартеници в Хасково днес се включиха в Благотворителния базар „Мартеничка с кауза“. Производителите и продавачите на мартеници подариха стотици традиционни, ръчно изработени и детски мартеници с любими герои за Базара, който се открива утре в Областна администрация Хасково. „Не искаме да се афишираме. Събрахме спонтанно мартеници от почти всички колеги и решихме без колебание, че трябва да ги дарим за децата с онкологични заболявания“, сподели една от жените, която изработва ръчно мартеници, играчки и декорации. Тя обясни, че са научили за Базара от страницата на Областна администрация Хасково в социалната мрежа и са решили да направят дарението. 
„Мартеничка с кауза” е мотото на благотворителен базар за мартеници, който се организира от Професионалната гимназия по туризъм в Хасково и се осъществява с подкрепата на Областния управител Станислав Дечев. 
Базарът ще продължи от 28 февруари до 3 март. Откриването е утре от 11 часа във фоайето на Областна администрация Хасково. 
Инициативата е част от Национален конкурс „Мартеничка с кауза“ на Националния научен експедиционен клуб ЮНЕСКО, част от проекта „Култура за всички деца“.
Мартениците ще подарят надежда, здраве и топлина на деца с онкологични заболявания. 
Подкрепете и Вие доброто. То трябва да продължи. 
Областният управител на Хасково Станислав Дечев и директорът на ПГТ “Александър Паскалев“ изразяват своята сърдечна благодарност към всички за благородния жест и човечност!

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

„Мартеничка с кауза” в Хасково

Вторник, 27 Февруари 2018 10:19

Професионална гимназия по туризъм “Александър Паскалев” Хасково организира благотворителен базар за мартеници. Той се осъществява с подкрепата на Областния управител на Хасково Станислав Дечев. 
На 28 февруари от 11 часа ЗАПОВЯДАЙТЕ във фоайето на Областна администрация Хасково. Инициативата е част от Национален конкурс „Мартеничка с кауза“ на Националния научен експедиционен клуб ЮНЕСКО, част от проекта „Култура за всички деца“.
Мартениците са с благородна кауза. Всички средства, събрани от базара, ще бъдат предоставени за подпомагане на деца с онкологични заболявания.
„Мартеничка с кауза“ ще продължи от 28 февруари до 3 март. 
Подарете символа на пролетта и дарете здраве!

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково Станислав Дечев свика Кризисен щаб във връзка с усложняващата се зимна обстановка в региона и очакваните снеговалежи и през следващите два дни.

Понеделник, 26 Февруари 2018 20:16

Времето остава лабилно, валежите от сняг ще продължат във вторник и сряда, а температурите още тази нощ ще паднат рязко под нулата. Това ще доведе до усложняване на обстановката, предупреди директорът на хасковската синоптична обсерватория инж. Спас Александров. Той информира областния управител Станислав Дечев, заместникът му д-р Стефка Здравкова, директора на ОД МВР Хасково ст. комисар Ангел Цанков, директора на РДПБЗН комисар Николай Вълчев, началника на ОПУ Хасково инж. Радостин Ламбрев и представителя на пътнопочистващата фирма Тенчо Пасков за очакваното усложняване на метеорологичната обстановка. Изнасянето на фронта, който днес мина над региона, ще усложни ситуацията в общините Тополовград и Ивайловград, прогнозира Спас Александров. Той предупреди и за очаквано обледеняване, което ще настъпи в четвъртък срещу петък, защото тогава се очаква под въздействието на циклонален вихър, след снега, над областта да се изсипе и интензивен дъжд.
Пътищата в региона се чистят в непрекъснат режим на работа, увериха от фирмата. Те заявиха, че продължават да разпръскват пясък и сол, започна обработка и с калциевдвухлорид на всички главни артерии.
Ако се стигне отново до спиране на движението на ТИР-ове през областта, те ще бъдат отклонявани по отбивките и джобовете на магистралата, за да не затрудняват почистващите фирми и да не възпрепятстват движението, увери ст.комисар Ангел Цанков. Отпадна забраната за движение на тежкотоварни камиони по пътя Тополовград- Харманли. Няма други временни забрани за движение.
„Всички служби, включени в Кризисния щаб, са на денонощен режим на работа. Сега пътищата са проходими, обстановката обаче е твърде динамична, затова ние сме категорични: ако не се налага, не тръгвайте на път“, обобщи областният управител на Хасково Станислав Дечев.

Нели Вълканова

   

Страница 4 от 116

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.