Област Хасково

Новини

ПДФПечатЕ-мейл

„Българските традиции са ключ към родовата памет.

Неделя, 10 Септември 2017 11:10

С този ключ трябва да отворим сърцата си към бъдещето, към новото и към българското”. Това сподели областният управител на Хасково Станислав Дечев при посещението си на самобитния фестивал „На хармана” в Харманли. По идея на местни предприемачи и със съдействието на община Харманли бе организирано първото издание на фестивала „На хармана”. Специални гости на празника бяха депутатите от ГЕРБ Делян Добрев, Евгения Ангелова и д-рГеорги Станков, както и заместник областният управител д-р Стефка Здравкова. В продължение на два дни в парк „Димана Данева” се правят възстановки на обичаите „вършеене на жито” и „ гроздобер”, предлагат се натурални продукти от слънчевите градини на харманлийските села, дегустира се вино. Снощи талантливи изпълнители от града и общината се изявиха на сцената и поканиха хилядите гости на голямо празнично хоро. От хармана в Харманли бяха изпратени космически послания за плодородие и благоденствие благодарение на специалните гости Валя Балканска и гайдарят Петър Янев.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково Станислав Дечев участва в официалното откриване на обновената сграда на училище „Шандор Петьофи”.

Неделя, 10 Септември 2017 08:13

Пълното преобразяване на учебната сграда стана възможно, благодарение на проект „Подобряване на образователната инфраструктура чрез реконструкция, обновяване и въвеждане на мерки за енергийна ефективност в училища и детски градини в град Хасково”, реализиран от община Хасково.
За една година по програма „Региони в растеж” бяха напълно преобразени сградите на училищата „Ш. Петьофи” и „Св.Иван Рилски” и на четири детски градини и ясли в Хасково. „Никога друг път не се е правил толкова грандиозен ремонт на училищна инфраструктура в Хасково”, заяви при откриването Станислав Дечев. „За мен този момент е изключително вълнуващ, защото това е моето първо училище. Признавам Ви честно, не можах да го позная”, сподели минути след пристигането в двора на училището Дечев. По време на тържеството областният управител бе сърдечно посрещнат и от първата си учителка и класна ръководителка. Г-жа Петрова и други нейни колеги си спомниха с умиление за миналото на училището и признаха, че след обновяването „Шандор Петьофи” е неузнаваемо. 
Малко по-късно официалните лица посетиха и детска градина „Слънце”. Там също обновяването вече е завършено, а условията за игри и забавления на най-малките са перфектни.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково участва в конференция – дебат на тема "Солидарността по време на криза" по проект “Да си спомним за бъдещето”.

Събота, 09 Септември 2017 20:15

Форумът бе организиран от община Хасково в рамките на европейския проект на програма „Европа на гражданите”. В конференцията участваха гостуващите в Хасково делегации от Франция и Румъния. Областният управител на Хасково Станислав Дечев говори за предизвикателствата пред Хасковска област и за опитът ни в разрешаване на кризи. „Стратегическото положение на Хасковска област на границата на ЕС е само една от предпоставките за възникване на кризисни ситуации. Защото като външна граница на ЕС ние първи посрещаме предизвикателствата, идващи от трети страни. Миграционният натиск е изключително сериозен проблем, който постави на изпитание институциите. Затова работата в синхрон е решаваща”, подчерта той. „Но кризите не се предизвикват само от външни фактори. Сложни ситуации, които изискват адекватни и бързи мерки за защита на хората възникват и заради природни явления, катастрофи, инциденти. За жалост и в тази насока нашата област има сериозен опит”, разказа Станислав Дечев.„ Но най-важното е, че координацията между институциите и ефективната им работата, не би била резултатна без доброволците. За моя радост доброволчеството сега преживява своето възраждане”, заяви Станислав Дечев. Законово вече е регламентирана работата на доброволни формирования. Това са групи от хора, които са в услуга на институциите в случай на криза. Освен това доброволчеството е процес, който се развива спонтанно, когато ситуацията е критична и солидарността сплотява хората", разказа още Станислав Дечев. Той изтъкна пред френските и румънски партньори, че позитивният пример за доброволчество е работата на Младежкия областен съвет за иновации, който само за няколко месеца инициира поредица от събития, в които се включиха десетки млади хора от Хасково.
За солидарността и действията при кризи говориха още депутатът от ГЕРБ Евгения Ангелова, националният координатор на евродепутата Ева Майдел за България Ирена Бойновска, зам.-кметът Милена Трендафилова, представителят „Европа директно” за Хасково Красимира Дамянова. Блиц-интервю сред младите хора веднага след дебатите показа, че под солидарност, младите хора разбират помощ, подкрепа в труден момент и мотивация да продължиш напред.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител Станислав Дечев с тематична визия за 8 септември „Аз обичам Хасково“

Петък, 08 Септември 2017 13:54

Областният управител на Хасково Станислав Дечев изненада и впечатли всички по време на официалната церемония по награждаване на почетните граждани на Хасково. Губернаторът облече тениска „Аз обичам Хасково“ и сподели:
На 8 септември по традиция тук посрещаме гости и приятели. Защото като всяко семейство и ние искаме да споделим празника си с най-близките. Искаме да покажем как живеем, какво ново сме направили и накъде искаме да продължим. 
Но според мен 8 септември трябва да бъде значим ден най-вече за тези, които избрахме да живеем и работим тук. Защото ние сме хората, които заслужаваме промяната. И поздравявам община Хасково, че работи за тази промяна! 
Днес с изключително вълнение влязох в моето първо училище. „Шандор Петьофи“ е вече обновено и модерно. Повярвайте ми, не го познах... 
Щастлив съм, че стотици хасковски деца от тази учебна година ще учат в комфортна среда не само в „Шандор Петьофи“, но и в училище „Св. Иван Рилски“ , и в четири детски градини. 
Дами и господа, знам, че това не е единствената позитивна промяна, която се случи в Хасково. Изтъквам този проект, защото осъществяването му е пример за амбицията на община Хасково да се върви към промяна на жизнената среда и стандарт на живот на хората. И точно този проект бе един от най-атакуваните. 
Но днес не е време за негативизъм. Затова още веднъж поздравявам община Хасково за свършеното до тук. Адмирирам младият й екип за визията, която има за развитието на града през следващите години и от сърце пожелавам на всички: много твърдост, много енергия и вяра! Скъпи съграждани, хубавите дни предстоят!
Аз обичам Хасково! Честит празник!

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Рождество на Пресвета Богородица е!

Петък, 08 Септември 2017 09:07

Да благодарим на Божията майка за силата, закрилата и благодатта, с която дарява родния ни град и всеки от нас! 
Скъпи съграждани, на 8 септември-Деня на Хасково, Ви изпращам своите искрени пожелания за здраве, мир и благоденствие! 
Честит празник, Хасково! 
Станислав Дечев
Областен управител на област Хасково

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител Станислав Дечев участва в тържественият ритуал по повод 132 години от Съединението на България.

Четвъртък, 07 Септември 2017 08:01

В словото си Областният управител изтъкна:
„Съединението е неоспорим исторически акт, организиран и защитен от нашия народ, въпреки международната конюнктура. Това е събитие, реализирано от смели мечтатели, дръзнали да се изправят срещу европейската дипломация и волята на Великите сили. Това е първата крачка за защита на националното обединение. След нея идва дългият военен поход на Армията на капитаните, която с кръв и саможертва защитава Съединението. Затова днес трябва да вземем първите си уроци по Родолюбие от бурната есен на 1885 година. Тогава, дни след Съединението, младата българска армия е изправена пред най-сериозното си изпитание. 20-годишни пълководци защитават независимостта и обединението на Родината, вдъхновени от 28-годишния княз Александър Първи. Битките на сръбската граница са невиждани, силите са неравностойни, а залогът е свободата. Военните кореспонденти отбелязват: само едно липсваше на сръбската армия тогава- липсваше й българската храброст!
В тези факти се крие истината за националното благоденствие: и в мирно, и във военно време да бъдем обединени. Това е заветът, който ни оставиха дейците на Съединението и го казаха категорично и ясно: Съединението прави силата! Да живее България!”

В церемонията участваха депутати от Хасковски избирателен район, кметът на общината Добри Беливанов, председателят на Общински съвет Хасково Таня Захариева, заместник областният управител д-р Стефка Здравкова, заместник кметовете на общината Евгени Консулов и Милена Трендафилова, командирът на Хасковското военно формирование подп. Александров, представители на патриотични организации, политически сили, граждани.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково Станислав Дечев честити Деня на Съединението на всички сънародници:

Сряда, 06 Септември 2017 08:02

Денят на Съединението е празник на българското самосъзнание, свободолюбие и непримиримост. 6 септември е доказателство, че и в мирно, и във военно време Съединението прави силата! 
Честит празник !

   

ПДФПечатЕ-мейл

Димитровград отбеляза 70-годишнина от създаването си с изключителни тържества.

Понеделник, 04 Септември 2017 09:02

Кулминацията бе на пл.”България”, където заедно с хилядите жители на бригадирския град бяха и официалните лица. Областният управител на Хасково Станислав Дечев участва в тържествения ритуал по издигане на националното знаме и празничната церемония. Освен него специални гости на кмета Иво Димов и на димитровградчани бяха председателят на Народното събрание Димитър Главчев, народните представители отГЕРБ Хасково Делян Добрев, Евгения Ангелова и д-р Георги Станков, депутатът Виолета Желева, министърът на МРРБ Николай Нанков, омбудсманът Мая Манолова, десетки гости от побратимените с Димитровград градове, кметове на общини от региона. 
Празничният 2 септември завърши с атрактивно и 3 D шоу и фойерверки, а любимецът на България Васил Найденов направи 70 рожден ден незабравим.

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково Станислав Дечев бе официален гост на Димитровград по повод 70 годишнина от създаването на града.

Неделя, 03 Септември 2017 11:00

На тържествена сесия на Общински съвет Димитровград Областният управител поздрави всички жители и гости на града и заяви: „ Днес ние нямаме нужда да градим нов град, както преди 70 години. Сега трябва да продължим да развиваме, да модернизираме, да надграждаме. А всъщност през последните години модернизацията, благоустройството и обновяването на Димитровград се случват пред очите ни. Димитровград е еталонът за развитие на Област Хасково. Тук кметът Иво Димов и администрацията му успяха да реализират най-стойностните и най-значими за хората проекти. Тук се строят нови обекти, разкриват се нови производства, благоустрояват се жилищни и административни сгради, реновират се училища, правят се пътища, детски площадки, спортни съоръжения, ремонтират се читалища, музеи, галерии. С две думи: в Димитровград се работи”, обобщи губернаторът. Той подари на председателя на Общинския съвет Гергана Кръстева парламентарен звънец и благодари за изключително коректната работа на местните законотворци. На кмета Иво Димов Областният управител Станислав Дечев подари пластика, символизираща вечният кръговрат на времето и благоденствието. 
По повод юбилея на Града на младостта тази година званието Почетен гражданин на Димитровград получи дългогодишният кмет Христо Шишков. Развълнуван 89-годишният екскмет заяви:”Аз обичам Димитровград! Обичайте го и Вие!”

Нели Вълканова

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково Станислав Дечев участва в честването на 120 години от създаването на ЛРД ”Сокол” Харманли.

Събота, 02 Септември 2017 16:59

В тържеството участваха заместник областният управител д-р Стефка Здравкова, кметът на община Харманли Мария Киркова, кметът на община Маджарово Милко Армутлиев, заместник- кметът на Харманли Валентина Димулска, членове на ловните дружинки от целия регион, много любители ловци и риболовци.
„Ловът и риболовът имат дълбоки традиции по нашите земи. Вашето дружество е на 120 години, а това е един респектиращ юбилей. За мен е изключителна чест, че съм част от Вашето празненство”, призна пред домакините областният управител Станислав Дечев и пожела на слука и здраве на всички от ЛРД „Сокол”.

Нели Вълканова

   

Страница 4 от 107

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.