Област Хасково

Новини

ПДФПечатЕ-мейл

4 училища предлагат 5 нови специалности за учебната 2011/2012 г.

Понеделник, 24 Януари 2011 16:38

5 нови професионални паралелки ще бъдат сформирани в четири училища в областта – това е залегнало в държавния план-прием за учебната 2011/2012 г. Подробности около приема на ученици след 7-и и 8-и клас в професионалните гимназии и училища и тези с паралелки за професионална квалификация бяха дискутирани днес на заседание на Комисията по заетост към Областния съвет за развитие. Мероприятието води главния секретар на Областна администрация Донка Петрова.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител поздрави лекари и акушерки по случай Деня на родилната помощ

Петък, 21 Януари 2011 16:24

Областният управител изпрати поздравителни адреси до всички АГ отделения в областта по случай 21 януари – Ден на родилната помощ.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Тържествено честваха 133-тата годишнина от Освобождението на Хасково от османско владичество

Сряда, 19 Януари 2011 17:51

133-тата годишнина от Освобождението на Хасково от османско владичество бе чествана днес с тържествен ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника-морена до храма “Св. Богородица” в областния град. Венец от името на Областна администрация Хасково положиха зам. областният управител Николай Нанев и гл. секретар Донка Петрова.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

С несекващо коледно настроение и много усмивки посрещнаха областния управител в ДЦ “Марина”

Сряда, 12 Януари 2011 17:28

Децата от Дневен център “Марина” в Хасково днес бяха зарадвани от вкусна торта, разрязана лично от областния управител Румен Данев. Поводът за посещението при 24-те деца и 21-та възрастни от Дома бе връчването на дарение от 670 лв., събрано на Коледния благотворителен базар на Областна администрация. Предаването на сумата стана сега, тъй като още преди празниците в края на миналата година Дневен център “Марина” излезе във ваканция.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Приключи междинното оценяване на Областната стратегия за развитие на област Хасково

Сряда, 12 Януари 2011 16:28

Междинната оценка на Областната стратегия за развитие на област Хасково /ОСР/бе представена днес на работна среща в Областна администрация . Стратегията е разработена за периода 2005-2015 година, но с промените в Закона за регионално развитие периодът на изпълнение е съкратен до 2013 г. Оценката й бе представена от доц. д-р Стелиян Димитров, а мероприятието води областният управител Румен Данев.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Премиерът откри новоизградената пречиствателна станция за отпадъчни води в Димитровград

Вторник, 11 Януари 2011 18:09

Областният управител бе сред получилите похвала за работата по приключването на обекта

Премиерът Бойко Борисов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев и кметът на Димитровград Стефан Димитров прерязаха днес лентата на новоизградената пречиствателна станция за отпадъчни води в бригадирския град. На събитието присъстваха и областният управител Румен Данев, заместникът му Николай Нанев, както и всички депутати от ГЕРБ Хасково.

 

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

До шест месеца проблемът с водата на Меричлери и с. Великан ще бъде решен, министър Плевнелиев обеща финансиране

Вторник, 11 Януари 2011 18:05

Областният управител ще координира действията за по-бързото разрешение на проблема с питейната водата в Меричлери и с. Великан. Този и още други наболели проблеми на областта бяха детайлно обсъдени на среща в Областна администрация с министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев. Срещата бе инициирана от Румен Данев непосредствено след откриването на новоизградената пречиствателна станция за отпадъчни води в Димитровград, чиято лента преряза лично премиерът Бойко Борисов.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Весела Коледа

Четвъртък, 23 Декември 2010 08:55

   

ПДФПечатЕ-мейл

2680 лв. събра Коледния благотворителен базар

Вторник, 21 Декември 2010 16:51

2680 лв. е събраната сума от Коледния благотворителен базар, организиран от Областна администрация Хасково съвместно с РИ по образование и училища в областния град. Сумата ще бъде поделена поравно между четири социални дома – “Надежда”, “Проф. д-р Асен Златаров”, “Марина” и Дома за медико-социални грижи за деца от 0 до 3 години.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

С атрактивен търг стартира Коледния благотворителен базар на Областна администрация, вещи на спортисти донесоха 670 лв.

Понеделник, 20 Декември 2010 17:04

С 670 лв. стартира благотворителната инициатива на Областна администрация днес, която по традиция събира средства за децата от четирите социални дома в Хасково. Първата сума дойде от атрактивен търг в рамките на Коледния базар, на който бяха разиграни две тениски с посвещения – на 7-кратния световен и олимпийски шампион по борба свободен стил Валентин Йорданов и на българската надежда в тениса – хасковлията Григор Димитров. Те станаха притежание на две бизнес дами Илияна Петрова и Златка Чиргалева, който наддаваха съответно до 320 и 350 лв. за вещите на спортистите.

продължава>

   

Страница 115 от 116

<< Начало < Предишна 111 112 113 114 115 116 Следваща > Край >>
joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.