Област Хасково

Новини

ПДФПечатЕ-мейл

Областната преброителна комисия отчете дейността си по кампанията “Преброяване 2011”

Понеделник, 28 Март 2011 16:25

Областната преброителна комисия проведе днес последното си заседание, в което участие взеха председателите на всички общински преброителни комисии. На срещата те отчетоха работата си по места по време на кампанията “Преброяване 2011”. Като цяло в областта няма констатирани нарушения на Закона за преброяването – бе изводът от заседанието. Предварителните данни от преброяването в областта ще бъдат представени на 5 април, 2011 г.

 

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областна администрация предостави своя база за “Зелено училище”

Петък, 25 Март 2011 15:59

Областна администрация Хасково предостави на ученици от СОУ “Васил Левски” своя база в Минерални бани за реализирането на т.нар “Зелено училище”. От днес, в продължение на една седмица, 20 петокласници ще провеждат в базата своите учебни занятия, ще разглеждат исторически забележителности в региона и ще организират походи след природата.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областен съвет по земеделие и гори ще решава проблемите на земеделските производители

Четвъртък, 24 Март 2011 15:57

Областен съвет по земеделие и гори /ОСЗГ/, като консултативен съвет към областния управител, бе учреден днес в Областна администрация Хасково. Представители на държавни институции в сектора “земеделие и гори”, земеделски производители и асоциации приеха Правилник за организация и дейност на съвета. Според него председател на новото формирование е областният управител Румен Данев, който днес води учредителното събрание. За негов заместник бе избран зам. губернаторът Николай Нанев.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

17 са одобрените за финансиране проекти от област Хасково по Програмата за ТГС България-Турция

Сряда, 23 Март 2011 16:46

Общо 17 са одобрените за финансиране проекти от област Хасково по двете приоритетни оси на Програмата за трансгранично сътрудничество между Република България и Република Турция. Това стана ясно днес на  заседание на Съвместния комитет за наблюдение по програмата, а домакин на трансграничния форум бе Областна администрация Хасково. Гости на събитието бяха областният управител Румен Данев и заместникът му Николай Нанев.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Г-н Румен Данев приветства учениците и учителите от ПГДС “Цар Иван Асен II” с патронния им празник

Вторник, 22 Март 2011 17:42

Областният управител Румен Данев бе гост днес на тържественото честване на патронния празник на Професионалната гимназия по дървообработване и строителство “Цар Иван Асен ІІ" – Хасково. В приветственото си слово губернаторът за пореден път благодари на гимназистите, които вече традиционно участват в благотворителни инициативи на администрацията.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Учредиха “Асоциация по ВиК Димитровград”

Понеделник, 21 Март 2011 16:18

Областният управител Румен Данев, в качеството си на представител на държавната власт и кметът на Димитровград Стефан Димитров учредиха днес “Асоциация по ВиК Димитровград”. Това стана на основание на Решение на МРРБ № РД-02-14-2234/22.12.2009 г. в изпълнение наЗакона за изменение и допълнение на Закона за водите. Според закона на територията на област Хасково са обособени 3 територии на действие на ВиК операторите – Димитровград, Хасково и Стамболово.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител гост на кръгла маса в Стопанската камара на Хасково

Петък, 18 Март 2011 17:22

Областният управител присъства днес на кръгла маса в Регионалната стопанска камара, на която бяха обсъдени резултатите от проект “Синергията на политика и икономика на регионално ниво – предизвикателствата пред българските работодателски организации”. При практическата реализация на инициативата област Хасково бе определена за пилотна апробация на разработваните модели.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител прехвърли безвъзмездно на Община Хасково 5 дка недвижим имот

Сряда, 16 Март 2011 18:56

Областният управител на област Хасково прехвърли безвъзмездно на Община Хасково правото на собственост на недвижим имот-частна държавна собственост, намиращ се на улица “Дунав” в областния град. Договорът за безвъзмездното прехвърляне е с дата 14 март, 2011 г. Той е на основание чл. 54, ал.1 от Закона за държавната собственост и е в изпълнение на Решение на Министерски съвет № 653 от дата 10.9.2010 г.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Петокласници питат Румен Данев как се става областен управител

Сряда, 16 Март 2011 18:55

“Как се става областен управител” и “Има ли той свободно време ” – това бяха част от въпросите, които петокласници от ОУ “Христо Смирненски”-Хасково зададоха днес на областния управител Румен Данев. Децата посетиха Областна администрация, за да разговарят с губернатора и да разберат в какво се състои неговата работа.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Вицепремиерът Цветан Цветанов откри Специалният дом за временно настаняване на чужденци в Любимец

Вторник, 15 Март 2011 17:43

Специалният дом за временно настаняване на чужденци в Любимец бе открит официално днес лично от вицепремиера и министър на вътрешните работа Цветан Цветанов. С пускането на този дом в експлоатация де факто страната ни изпълнява последното изискване за предстоящата техническа проверка по Шенген. На събитието днес присъстваха дипломати от страни от ЕС, зам-министърът на вътрешните работи Димитър Георгиев, областният управител Румен Данев, директорът на ГД „Гранична полиция” Захарин Панов, директорът на Дирекция „Миграция” Драгомир Петров.

продължава>

   

Страница 113 от 117

<< Начало < Предишна 111 112 113 114 115 116 117 Следваща > Край >>
joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.