Област Хасково

Новини

ПДФПечатЕ-мейл

Деца от Козлодуй отправят апел към родолюбиви българи – “Да спасим Радецки”

Понеделник, 28 Февруари 2011 17:08

Национална дарителска инициатива “Да спасим Радецки” подеха ученици от град Козлодуй. Кампанията набира средства, с които да бъде ремонтиран корабът “Радецки”. В момента той е извън експлоатация и за да тръгне отново са необходими 200 000 лв. “Радецки” е единственият плаващ музей на Балканите и е сред 100-те национални туристически обекта на страната ни.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

223 078 жители на областта са преброени към 22 февруари

Петък, 25 Февруари 2011 16:52

223 078 жители на областта са преброени към 22 февруари, сочат данните на Националния статистически институт. Като цяло за страната до тази дата са преброени 6 712 251 хил. лица, което е 90% от регистрираното население.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Да се извърши пълна рехабилитация на пътя Върбица-Скобелево – това настояват от Регионалния съвет за развитие на ЮЦР

Сряда, 23 Февруари 2011 17:48

Необходимо е през тази година да се извърши пълна рехабилитация на третокласния път Върбица-Скобелево и моста над река Марица там, тъй като обектът е важен за добрата транспортна комуникация на няколко области. Това бе мнението на членовете на Регионалния съвет за развитие /РСР/ на Южен Централен район /ЮЦР/, които днес проведоха първото си за 2011 г. заседание в Областна администрация Хасково.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Драстично увеличение на нарушенията по възникване на трудови правоотношения отчитат от Д “Инспекция на труда”

Вторник, 22 Февруари 2011 16:33

Общо 6550 нарушения на трудовото законодателство са установили през 2010 г. в област Хасково от Дирекция “Инспекция на труда” в резултат на извършени проверки. Това стана ясно днес на работна среща на Областния съвет по условия на труд /ОСУТ/. На срещата бе представен отчет на дирекцията за дейността им през миналата година, когато са били проверени 1089 предприятия на територията на областта, в който заетият персонал наброява 28 894 лица. Работното заседание води областният управител Румен Данев.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Венец и поклон пред паметта на Васил Левски

Събота, 19 Февруари 2011 15:55

Венци и цветя пред паметника на Васил Левски в едноименното училище в Хасково днес поднесоха граждани, представители на институции, политици и много младежи. Почит пред паметта на великия български революционер отдадоха и заместник областният управител Николай Нанев и главният секретар на Областна администрация Хасково Донка Петрова.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

На 19 февруари се навършват 138 години от гибелта на Апостола

Петък, 18 Февруари 2011 15:19

Заместник областният управител Николай Нанев и главният секретар на Областна администрация Хасково Донка Петрова ще поднесат на 19 февруари венец пред паметника на Васил Левски. Това ще стане на тържествен ритуал-поклонение по повод 138-та годишнина от гибелта на великия българин.


Полагането на венци и цветя е на паметника на Апостола в двора на СОУ “Васил Левски” Хасково, от 11 ч.

   

ПДФПечатЕ-мейл

От Министерството на финансите искат създаването на Пакт за финансова стабилност

Четвъртък, 17 Февруари 2011 18:33

Финансовото министерство ще предложи промени в Конституцията, които да позволят създаването на Пакт за финансова стабилност.

Предложението ще бъде официално огласено следващата седмица, каза днес в Хасково вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков.

 

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

168 351 души от област Хасково вече са преброени

Четвъртък, 17 Февруари 2011 17:49

Общо 168 351 души от област Хасково са преброени към 15 февруари, като 82 696 от тях са сторили това по електронен път. Една седмица след старта на II-рия етап от Преброяване 2011 в страната са преброени успешно 5 млн. и 300 хил. души, което е малко повече от 70% от записаното в регистрите население, съобщиха от Пресцентъра на Националния статистически институт. Във всяка област поне половината от регистрираното население вече е преброено.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Програмата за хуманитарна помощ на правителството на САЩ представиха на инфоден в Областна администрация

Вторник, 15 Февруари 2011 16:45

Представяне на дейността на отдела за военно сътрудничество към Посолството на САЩ в България и Програмата за хуманитарна помощ – това бяха темите на информационна среща, провела се днес в Областна администрация Хасково. Мероприятието бе съвместна инициатива на дипломатическата мисия и Областна администрация.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

На ГКПП Капитан Андреево е свършена впечатляваща работа, каза еврокомисар Малстрьом

Петък, 11 Февруари 2011 17:16

“На Граничен пункт Капитан Андреево е свършена впечатляваща работа”. Това са думи на европейския комисар по вътрешните работи Сесилия Малстрьом, която днес се запозна с работата на ГКПП Капитан Андреево. Посещението на г-жа Малстрьом бе във връзка с дейностите по граничния пункт, целящи изпълнението на всички изисквания за присъединяване на България към Шенгенското пространство. Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов също присъства на инспекцията на пункта. Областният управител Румен Данев запозна гостите в детайли с дейностите по ГКПП-то, които са извършени под негово ръководство, а именно работата по оградата и навесите за митнически и граничен контрол.

 

продължава>

   

Страница 111 от 114

<< Начало < Предишна 111 112 113 114 Следваща > Край >>
joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.