Област Хасково

Новини

ПДФПечатЕ-мейл

Г-жа Узунова присъства на учение на МВР в Специалния дом за временно настаняване на чужденци в Любимец

Четвъртък, 02 Юни 2011 16:25

Областният управител г-жа Ирена Узунова присъства днес на учение на МВР в Специалния дом за временно настаняване на чужденци /СДВНЧ/ в Любимец. Тренировъчното мероприятие бе по плана за действие при кризисна ситуация, вследствие на увеличен миграционен натиск към Р България.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Г-жа Ирена Узунова откри на 1 юни реконструирана детска градина в Димитровград

Сряда, 01 Юни 2011 16:58

Реконструираната сграда на Обединено детско заведение №2 в Димитровград днес бе официално открита в присъствието на областния управител Ирена Узунова. Детската градина е санирана чрез Фонд “Енергийна ефективност” за сумата от 210 946 лв.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Правата на работещите в Гърция българи ще защитава интеррегионален съвет

Вторник, 31 Май 2011 17:23

Интеррегионален синдикален съвет с центрове в София и Атина, ще бъде създаден по проект на КНСБ. Инициативата е на стойност 1 млн. евро, като финансирането е по Програма "Трансгранично сътрудничество България - Гърция".

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Първата официална проява на г-жа Узунова бе откриването на 11-ят Детски етнофестивал

Вторник, 31 Май 2011 17:18

11-ят Детски етнофестивал, който се провежда традиционно в с. Минерални бани, бе открит тържествено днес от неговия организатор, в лицето на председателя на КНСБ г-н Пламен Димитров. Поздрав към организаторите и децата поднесе областният управител г-жа Ирена Узунова, за която днешното събитие бе първата официална проява след назначаването й вчера на управленския пост.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областна администрация Хасково организира тържествена заря-проверка по случай 2 юни

Вторник, 31 Май 2011 16:12

Под патронажа на областния управител Ирена Узунова утре /1 юни, 2011 г., сряда/ ще се проведе тържествена заря-проверка по повод 2 юни – Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България. Началото на тържествения ритуал е в 20.40 ч. на пл. “Свобода” в Хасково.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Новият областен управител: “Ще търся златната среда между местните и държавни интереси”

Понеделник, 30 Май 2011 17:13

Новият областен управител на област Хасково – г-жа Ирена Узунова, бе представена официално днес на нарочна пресконференция. Да я поздравят и подкрепят дойдоха в зала “Марица” на Областна администрация Хасково и депутатите Фани Христова и Иво Димов. Представянето на г-жа Узунова направи най-новият им колега г-н Румен Данев, който досега изпълняваше длъжността губернатор.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Обучение за Отбранително-мобилизационна подготовка проведе Областна администрация Хасково

Събота, 28 Май 2011 18:42

Обучение за управление на Отбранително-мобилизационната подготовка /ОМП/ проведоха днес служителите на Областна администрация Хасково.Мероприятието включваше лекции на тема ОМП, разглеждане на плана за мобилизация, военновременния план и указанията за управление при кризи. Самото обучение се проведе на вр. Аида. То включваше и поход в живописните местности край с. Минерални бани. Подобни мероприятия се провеждат по указания на Министерски съвет и са утвърдени в годишния план на областния управител. В днешното се включи и новият областен управител на област Хасково г-жа Ирена Узунова.

   

ПДФПечатЕ-мейл

На 30 май официално представят новия областен управител на област Хасково г-жа Ирена Узунова

Петък, 27 Май 2011 15:16

Пресконференцията по повод официалното представяне на новия областен управител на област Хасково – г-жа Ирена Узунова, ще се състои на 30 май, 2011 г. /понеделник/, от 11 ч. в зала “Марица” на Областна администрация Хасково.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Музеят на тракийското изкуство в Източните Родопи очарова деца от Европа

Петък, 27 Май 2011 15:15

Уникалният Музей на тракийското изкуство в Източните Родопи бе посетен днес от 50 учители и ученици от 5 европейски страни, които са гости на нашата област по голям европейски училищен проект. Идеята децата да видят културната забележителност бе на ръководството на Областна администрация Хасково, а гостите бяха придружени от зам.областния управител Николай Нанев. Групата от Англия, Уелс, Турция, Италия и Литва остана очарована от видяното в музея в с. Александрово. Освен него, за едноседмичния си престой в България учениците и учителите са видели още Бачковския манастир, забележителностите на Велико Търново, Габрово, Пловдив, Несебър.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Поздравление по случай 24-ти Май

Вторник, 24 Май 2011 08:28

Уважаеми културни и просветни дейци,

Уважаеми жители на област Хасково,

Скъпи ученици,

 

Радостен съм да Ви приветствам най-сърдечно по повод Националния празник 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост!

продължава>

   

Страница 108 от 115

<< Начало < Предишна 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 Следваща > Край >>

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.