Област Хасково

Новини

ПДФПечатЕ-мейл

Стартират отчуждителните процедури на отсечката Оризово – ГКПП Капитан Андреево

Сряда, 13 Юли 2011 21:40

Министерският съвет постанови днес да започне отчуждаването на имоти за строежа на 3-километровата отсечка на АМ “Марица” от Оризово до ГКПП Капитан Андреево. Ще се отчуждят имоти и части от имоти - частна собственост от км. 114+000 до км. 117+345.10, ще се прави и реконструкция на ел. кабел 20 KV, кабел САХкТ и реконструкция на водопроводи. На заседанието на МС днес присъства и областният управител г-жа Ирена Узунова.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Начертаха приоритетите на област Хасково в политиката за заетост

Сряда, 13 Юли 2011 21:39

Да се осигури по изключение личен асистент на хора с трайни увреждания, в случаите, когато лицата нямат родствена връзка помежду – това предложи днес Комисията по заетост на заседание в Областна администрация Хасково. Работният форум бе свикан по повод определяне на приоритетите в политиката за заетост на местно ниво. Осигуряването на личен асистент в горепосочения случай бе изведено като проблем при изпълнението на програми и мерки за обучение и заетост. Членовете на комисията предложиха още през следващата година да се осигури необходима програма за ограмотяване на безработни възрастни хора. Това се налага, тъй като често хората с по-ниско от 4 клас образование не отговарят на изискванията за бъдат наети по различни програми за трудова заетост.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

В Хасково започва изграждането на областен информационен център за средствата от еврофондовете

Вторник, 12 Юли 2011 21:36

Изграждането на 27 областни информационни центъра, които ще предоставят информация за еврофондовете, стартира днес с подписването на договори за директно предоставяне на средства за направата на центровете. Това стана на церемония в София, в присъствието на министърът по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев и кметовете на общини – областни центрове. Договорите за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ са по Оперативна програма „Техническа помощ".

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител и кметът на Свиленград прерязаха лентата пред Дневен детски център “Надежда”

Понеделник, 11 Юли 2011 21:34

Дневен детски център "Надежда" в Свиленград донесе надежда за 20 деца в риск, които от 1 юли, т.г., са настанени в него. Ремонтираното детско заведение бе официално открито днес, а лентата прерязаха областният  управител Ирена Узунова и кметът на Свиленград Георги Манолов. Кръстница на дома стана съпругата на кмета Елена Манолова, по нейно предложение той ще носи вече името “Надежда”.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител изслуша проблемите около Регионалното депо за битови отпадъци в Харманли

Понеделник, 11 Юли 2011 21:33

Общините Симеоновград и Любимец не изпълняват поетите ангажименти да депонират битовите си отпадъци на Регионалното депо в Харманли. За първото полугодие на 2011-а там има и минимални постъпления от Свиленград и Маджарово. Това стана ясно на 3-то поред заседание на Регионалното сдружение за управление на отпадъците на общините Харманли, Свиленград, Тополовград, Любимец, Маджарово, Стамболово и Симеоновград. На срещата, свикана от кмета на Харманли Михаил Лисков - председател на сдружението, присъства областният управител г-жа Ирена Узунова.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

120 полета над Ивайловградско и Маджаровско ликвидираха известните огнища на марокански скакалци

Понеделник, 11 Юли 2011 21:32

Без забележки Междуведомствената комисия за бедствия и аварии към Министерски съвет е приела отчетните документи на кметовете на Маджарово и Ивайловград за разходваните суми по време на акцията за унищожаването на мароканските скакалци. Очаква се средствата да бъдат възстановени на общините на 100 %.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Стартира рехабилитацията на пътя Хасково – Минерални бани, и Ивайловград – с. Славеево

Сряда, 06 Юли 2011 16:16

Днес в Агенция “Пътна инфраструктура” бе подписан договор за рехабилитация на две пътни отсечки  в област Хасково – между Хасково и с. Минерални бани и Ивайловград - с. Славеево. Пътните участъци с обща дължина 17 км., ще бъдат ремонтирани със средства на Европейския фонд за регионално развитие чрез ОП “Регионално развитие”.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

24 пъти пръскания направи вертолет над Маджаровско, унищожи марокански скакалци на площ от 1500 дка

Сряда, 06 Юли 2011 10:30

Над 1500 дка в община Маджарово днес бяха мащабно третирани срещу марокански скакалци, които заплашваха да унищожат земеделската продукция и пасищата там. Операцията по спасяването на реколтата започна рано тази сутрин и в продължение на 2 часа вертолет извърши 24 пръскания над огнищата с насекомите. “Акцията е координирана от Областна администрация Хасково и ще продължи утре в Ивайловград, където засегнатите площи са над 5500 дка”, каза днес на нарочна пресконференция областният управител г-жа Ирена Узунова.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

В Хасково дадоха реалния старт на Програмата за трансгранично сътрудничество България-Турция, финансиране получиха 45 проекта

Понеделник, 04 Юли 2011 16:53

На официална церемония днес в Областна администрация Хасково 45 водещи партньори от България и Турция получиха договори за финансиране на проектите им по Програмата за трансгранично сътрудничество между двете страни. “Днешният ден е изключително специален за жителите на областите Хасково, Ямбол, Бургас, Одрин и Къркларели, защото това е реалният старт на Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Турция 2007-2013”, каза пред присъстващите в зала “Марица” областният управител г-жа Ирена Узунова.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Доставят питейна вода с водоноски на селата Брягово, Константиново, Поляново и Александрово

Петък, 01 Юли 2011 16:54

Манган в количества над допустимите норми е открит и в двата кладенца, захранващи с питейната вода четири села в Хасковска област - Брягово, Константиново, Поляново и Александрово. Това е констатирала Регионалната здравна инспекция /РЗИ/в Хасково след редица изследвания във водоизточниците. Налице в момента е и влошаване на микробиологичните показатели. По този повод днес в Областна администрация Хасково се проведе среща с представители на РЗИ и ВиК-Хасково. На нея бе взето решение жителите на селата да бъдат предупредени да използват водата от чешмите само за домакински нужди. От началото на следващата седмица всяко от четирите села ще бъде захранвано с питейна вода от водоноски.

продължава>

   

Страница 108 от 117

<< Начало < Предишна 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 Следваща > Край >>
joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.