Област Хасково

Новини

ПДФПечатЕ-мейл

Поздравление по случай 24-ти Май

Вторник, 24 Май 2011 08:28

Уважаеми културни и просветни дейци,

Уважаеми жители на област Хасково,

Скъпи ученици,

 

Радостен съм да Ви приветствам най-сърдечно по повод Националния празник 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост!

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

От МЗХ ще разясняват на животновъдите какви са възможностите за финансиране на начинанията им

Сряда, 18 Май 2011 09:29

Възможностите за подпомагане и финансиране на фермерите от областта ще бъдат разяснявани на семинар в Тополовград, който ще се проведе на 20 май /петък/, от 11 ч., в сградата на местната Общинска администрация. Поканени са всички животновъди от региона, които проявяват интерес. Организатор на мероприятието е Министерството на земеделието и храните.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

40-годишен юбилей отпразнува ГПЧЕ “Проф.д-р Асен Златаров”, г-н Данев поздрави ученици и учители

Събота, 14 Май 2011 19:28

Областният управител Румен Данев бе гост вчера на юбилейното тържество на ГПЧЕ “Проф.д-р Асен Златаров”, по случай 40-годишнината от основаването на гимназията. Празникът бе ознаменуван с грандиозен концерт, а изпълнителите бяха възнаградени с нестихващи аплодисменти от присъстващите в залата на НЧ “Заря” в Хасково. Сред гостите бяха депутатите от ПП ГЕРБ Иван Петров, Фани Христова и Делян Добрев.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Холандски министър остана впечатлен от свършеното по Шенген на ГКПП Капитан Андреево

Четвъртък, 12 Май 2011 17:14

Холандският министър по европейските въпроси и международното сътрудничество Бен Кнапен посети днес ГКПП - Капитан Андреево, за да се запознае на място със свършеното там по изискванията за присъединяване на страната ни към Шенгенското пространство. “Впечатлен съм от видяното, разполагате с необходимото техническо оборудване и си партнирате много добре със системата за гранична сигурност "Фронтекс", каза министърът. Той бе придружаван от заместник-министъра на вътрешните работи Димитър Георгиев и областния управител Румен Данев.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Премиерът преряза лентата пред нови инвестиции в пивоварния сектор в Хасково

Сряда, 11 Май 2011 18:54

Министър-председателят Бойко Борисов преряза днес в Хасково лентата на няколко нови инвестиции в пивоварна “Каменица” АД. Вложенията са на стойност 16 млн. лв. и са за нов логистичен склад, варилна инсталация, реновирана административна сграда, модерна система за филтриране и др. Гости на откриването им бяха и вицепремиерът Симеон Дянков, посланиците на Кралство Белгия и Р Чехия, народните представители Иван Петров и Фани Христова, областният управител Румен Данев и заместникът му Николай Нанев.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Днес отбелязваме началото на “Десетилетие на действия за безопасност в движението по пътищата 2011-2020”

Сряда, 11 Май 2011 18:09

Днес във всички страни по света се отбелязва началото на “Десетилетие на действия за безопасност в движението по пътищата 2011-2020”. Това стана след решение на Общото събрание на Организацията на Обединените Нации. Действията са предизвикани от всеобщата криза в безопасността на движението. Делът на пътнотранспортните произшествия като причина за смъртността на населението на Земята непрекъснато нараства, което изисква активни действия.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Вазов откри десетки таланти в едноименно училище в Харманли

Сряда, 11 Май 2011 14:49

“Вазов търси таланти” – под това мото премина вчера патронния празник на ОУ “Иван Вазов” в Харманли. Гост на тържественото мероприятие в местното НЧ “Дружба” бе областният управител Румен Данев.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Откриха Международният театрален фестивал в Тополовград, г-н Данев поздрави участниците

Вторник, 10 Май 2011 14:54

Зам. областният управител Николай Нанев присъства вчера на официалното откриване на Международния фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира Тополовград 2011. Това е 16-ото поред издание на фестивала. На старта му бе прочетен поздравителен адрес от областния управител Румен Данев.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител присъства на откриването на паметна плоча в с. Конуш

Събота, 07 Май 2011 17:41

Паметна плоча на участвалите във Втората световна война жители на с. Конуш бе тържествено открита днес в селото. На нея са изписани по азбучен ред имената на 93-ма мъже.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител поздрави военнослужещите с празника им 6-и май

Петък, 06 Май 2011 14:48

Г-н Румен Данев откри и регионалния празник “Заедно на Гергьовден” и присъства на старта на Националната олимпиада по информатика

продължава>

   

Страница 106 от 112

<< Начало < Предишна 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 Следваща > Край >>
joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.