Област Хасково

Новини

ПДФПечатЕ-мейл

Делегация от Шатура бе на посещение при областния управител на област Хасково

Петък, 09 Септември 2011 16:15

Древност и духовност – това бяха най-честите думи, охарактеризиращи нашата страна, които 3-членната делегация от руския район Шатура използва при посещението си днес в Областна администрация Хасково. Гостите се срещнаха с областния управител г-жа Ирена Узунова и я приветстваха от името на ръководителя на администрацията на район Шатура г-н Андрей Келер.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Поздрав за 8-ми Септември

Четвъртък, 08 Септември 2011 07:07

Уважаеми Съграждани,

Скъпи Хасковлии,

Днес празнуваме Деня на общия си дом - Хасково.

Днес сме обединени от гордостта, че живеем в хилядолетен град, от стремежа той да е любимо и уютно място за нас и потомците ни и от убедеността, че европейското му настояще и бъдеще зависят от нас.

Нека и утре остане в душите ни това чувство на общност.

Нека с обич и усмивка градим своя град.

 

Честит празник!

 

Ирена Узунова,

Областен управител на област Хасково

 

   

ПДФПечатЕ-мейл

Общините получават днес избирателните списъци

Сряда, 07 Септември 2011 16:04

В Областна администрация Хасково днес се получават избирателните списъци, които трябва да бъдат обявени на секциите в 11-те общини най-късно до 12 септември, т.г. До 12 ч. 7 общини бяха получили своите списъци, като първа стори това Община Харманли. Избирателните списъци са два комплекта, съответно за двата вида избор на 23 октомври, 2011 г. – за президент и вицепрезидент и за местни избори.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

В Хасково заседава Югоизточният съвет на ветераните от войните

Петък, 02 Септември 2011 17:37

Югоизточният съвет на ветераните от войните се събра днес в Хасково, за да проведе поредната си конференция, на която домакин бе Областна администрация Хасково. Делегатите от областите Хасково, Бургас, Сливен, Ямбол и Стара Загора бяха приветствани лично от областния управител Ирена Узунова. Тя подчерта доброто партньорство с организатора на форума - Областния съвет на ветераните от войните в Хасково. „Организираните от тях срещи помагат не само за един по-висок дух и по-голямо самочувствие на ветераните, но и чрез отзвука на свършеното на тези срещи се повишава още повече уважението на обществото към хората, сражавали се във войните”, каза пред присъстващите г-жа Узунова.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Сега е момента да подмените изтеклите лични документи, казват от ОД МВР

Четвъртък, 01 Септември 2011 17:40

В момента няма напрежение при административното обслужване на българските граждани, които желаят издаване и подмяна на лични карти – това съобщават от ОД МВР Хасково. Оттам приканят гражданите да се активизират сега и да подадат своите заявления, а не да чакат неблагоприятните зимни условия.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Овладян бе голям горски пожар край Хлябово

Събота, 27 Август 2011 17:04

Голям горски пожар, заплашващ да унищожи хиляди декари борова гора при тополовградското село Хлябово, бе овладян преди час благодарение на усилията на огнеборци от областта. Стихията, унищожила 100 дка щироколистна гора, храсти и лесонепригодни площи, е тръгнала от запален огън в нива на 63 годишен жител на Хлябово. Той и съпругата му са запалили предобед храсти, пламъците се разгарят от силния вятър и огънят навлиза в близката широколиста гора. Семейството се е опитало за потуши пожара, но не успява. На място почива мъжът, по непотвърдена информация досега е получил инфаркт. Да се запознае с обстановката в Хлябово бе областният управител Ирена Узунова .

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител не приема кметските обвинения

Четвъртък, 25 Август 2011 16:36

Областният управител Ирена Узунова определи като несъстоятелни и без опора във фактите отправените й от кмета на Хасково обвинения, че „цялата държавна машина в Хасково е впрегната да спре провеждането на неделния кръг от Републиканския шампионат по мотокрос”.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител почете 134-та годишнина от Шипченската епопея

Понеделник, 22 Август 2011 17:01

Хиляди българи се включиха в тържественото отбелязване на 134-та годишнина от Шипченската епопея, което се проведе в Габрово на 20 и 21 август. Националното честване бе под патронажа на министър-председателя Бойко Борисов и бе почетено от председателя на Народното събрание Цецка Цачева, министърът на образованието Сергей Игнатов, посланици, депутати и областни управители. Паметта на героите на Шипка почете и областният управител г-жа Ирена Узунова.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Предстои мащабна реконструкция на ГКПП Капитан Андреево

Петък, 19 Август 2011 10:37

ГКПП Капитан Андреево ще претърпи мащабна реконструкция, като довършването на техническият проект  и избирането на изпълнител за това ще бъдат факт до ноември, т.г. Решението за пълното модернизиране на пункта е взето от българското правителство, а целите са максималното му оптимизиране и отговаряне на всички изискванията за Шенгенското пространство. Възложител на проекта е Министерствота на финансите, средвата ще бъдат осигурени от Световната банка с дофинансиране от Държавния бюджет.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Посланикът на Република Турция Н.Пр.Исмаил Арамаз посети за пръв път област Хасково

Петък, 12 Август 2011 09:41

Н.Пр. Исмаил Арамаз – посланик на Република Турция в България бе на първата си делова визита в област Хасково. В 11 часа посланика, придружаван от генералния консул на Турция в Пловдив – Ремзи Шен се срещнаха с областния управител Ирена Узунова.

продължава>

   

Страница 106 от 117

<< Начало < Предишна 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 Следваща > Край >>
joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.