Област Хасково

Новини

ПДФПечатЕ-мейл

Полезна информация във връзка с присъединяването на България към Шенгенското пространство

Понеделник, 18 Април 2011 10:51

Във връзка с повишаване на информираността на обществото за предстоящото присъединяване на България към Шенгенското пространство, както и за правата на гражданите при обработването на личните им данни, от Комисията за защита на личните данни стартираха мащабна информационна кампания.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Г-н Данев поздрави здравните работници от областта по повод професионалния им празник 7 април

Четвъртък, 07 Април 2011 15:48

По случай 7 април – Международен ден на здравето и професионален празник на здравните работници, областният управител Румен Данев изпрати поздравителни адреси до здравни заведения в областта и до регионални структури на Министерството на здравеопазването.

 

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Служители на ИА “Главна инспекция по труда” дойдоха да проверят местната Община

Сряда, 06 Април 2011 15:43

Областният управител Румен Данев се срещна днес с трима служители на Изпълнителна агенция “Главна инспекция по труда”, които пристигнаха в Хасково да инспектират местната Общинска администрация. Проверяващите бяха водени лично от главния секретар на агенцията Георги Милчин. Инспекцията имаше за цел да установи дали са спазени всички законови изисквания при масовото излизане на служителите на Общината в отпуск вчера.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Общинската администрация на Хасково затвори врати, г-н Данев сезира Инспекцията по труда

Вторник, 05 Април 2011 18:06

Областният управител Румен Данев сезира Инспекцията по труда в Хасково за случващото се в местната Общинска администрация, където от днес повечето от служителите са в отпуск. Поводът за това е изявление на кмета на общината Георги Иванов, че сградата на Общинската администрация ще бъде затворена за неопределено време. Причината - запорираните й сметки от Пловдивския апелативен съд.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Област Хасково на 10-о място сред областите в страната с 242 039 жители

Вторник, 05 Април 2011 10:49

242 039 души е населението на област Хасково, което представлява 3.3% от жителите на страната. Това сочат експресните данни от Преброяване 2011, съобщени днес от директорът на Териториалното статистическо бюро в Хасково Наско Нанев. На пресконференцията присъства и председателят на Областната преброителна комисия Николай Нанев, зам.областен управител.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

4.6 млн. лв. ще бъдат инвестирани в областта по социални проекти

Четвъртък, 31 Март 2011 18:00

4 623 000 лв. ще бъдат инвестирани в област Хасково по социални проекти. 3 500 000 лв. от тях ще послужат за изграждането на 4 центъра за настаняване от семеен тип в Хасково, Харманли и Димитровград, както и за детско заведение в Свиленград. За откриването на детски център до 3-годишна възраст в Димитровград пък ще бъдат инвестирани 1 123 000 лв.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Министър Тотю Младенов ще участва в Хасково в среща за социалната политика

Сряда, 30 Март 2011 18:05

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов ще се срещне утре /31 март, 2011 г., четвъртък/ в Хасково с директорите на структурите на МТСП, НОИ и с представители на синдикати и работодателски организации. Срещата ще се проведе в зала “Марица” на Областна администрация Хасково, от 11 ч. Поводът е дискутиране на социалната политика в областта. Министърът ще бъде придружаван от изпълнителните директори на Агенцията по заетостта, Главна инспекция по труда и Агенцията за социално подпомагане.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областната преброителна комисия отчете дейността си по кампанията “Преброяване 2011”

Понеделник, 28 Март 2011 16:25

Областната преброителна комисия проведе днес последното си заседание, в което участие взеха председателите на всички общински преброителни комисии. На срещата те отчетоха работата си по места по време на кампанията “Преброяване 2011”. Като цяло в областта няма констатирани нарушения на Закона за преброяването – бе изводът от заседанието. Предварителните данни от преброяването в областта ще бъдат представени на 5 април, 2011 г.

 

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областна администрация предостави своя база за “Зелено училище”

Петък, 25 Март 2011 15:59

Областна администрация Хасково предостави на ученици от СОУ “Васил Левски” своя база в Минерални бани за реализирането на т.нар “Зелено училище”. От днес, в продължение на една седмица, 20 петокласници ще провеждат в базата своите учебни занятия, ще разглеждат исторически забележителности в региона и ще организират походи след природата.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областен съвет по земеделие и гори ще решава проблемите на земеделските производители

Четвъртък, 24 Март 2011 15:57

Областен съвет по земеделие и гори /ОСЗГ/, като консултативен съвет към областния управител, бе учреден днес в Областна администрация Хасково. Представители на държавни институции в сектора “земеделие и гори”, земеделски производители и асоциации приеха Правилник за организация и дейност на съвета. Според него председател на новото формирование е областният управител Румен Данев, който днес води учредителното събрание. За негов заместник бе избран зам. губернаторът Николай Нанев.

продължава>

   

Страница 106 от 111

<< Начало < Предишна 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 Следваща > Край >>
joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.