Област Хасково

Новини

ПДФПечатЕ-мейл

В земеделието има бъдеще, но трябва работа, заяви министър Найденов в Хасково

Сряда, 15 Юни 2011 18:13

Зеленчуците, произведени в Хасковско, са много вкусни и не крият никакъв риск за здравето на хората – в това лично се убеди министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов. Той, заедно с областният управител Ирена Узунова, направиха пред зорките погледи на журналистите майсторска шопска салата, за да демонстрират безопасността и вкусовите качества на местните зеленчуци. Всичко това се случи в Областна администрация Хасково преди срещата на министъра със земеделци от областта.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Министър Мирослав Найденов ще се срещне със земеделци в Хасково

Вторник, 14 Юни 2011 14:22

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов ще се срещне утре /15 юни, 2011 г., сряда/ в Хасково със земеделски производители и председатели на браншови организации в земеделието. Поводът за посещението на министъра е да се запознае на място с проблемите на земеделците в областта. Срещата е инициирана от депутата от ПП ГЕРБ Иван Петров и ще се проведе в зала “Марица” на Областна администрация, от 14.30 ч.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Транспортните проблеми в Източна България обсъдиха в Сливен

Петък, 10 Юни 2011 17:26

Приоритет за малки проекти, които да облагородят пространствата около бензиностанции, пазари и зони за отдих и които да бъдат реализирани чрез публично-частно партньорство – това бе една от идеите, около които се обединиха днес в Сливен участниците в работна среща за транспортните проблеми в Източна България. Областни управители, сред които и г-жа Ирена Узунова, кметове и директори на Областни пътни управления обсъдиха приоритетите за изграждането и поддържането на пътната инфраструктура в конкретните области и възможностите за актуализация и мониторинг на областните и общинските стратегии за развитие. На срещата присъства и Диана Русинова от “Агенцията за транспорти проучвания и прогнози”.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител и експерти от МРРБ и ДНСК приемат днес пречиствателната станция за отпадъчни води в Хасково

Четвъртък, 09 Юни 2011 19:17

Държавен заем за над 18 млн. евро направи възможно предстоящото пускане в експлоатация на Пречиствателната станция за отпадъчни води-Хасково. Именно толкова струваше изграждането на обекта, на който днес започна работа специално сформирана Държавна приемателна комисия. Експерти от МРРБ, ДНСК, областният управител Ирена Узунова, както и представители на изпълнителите на обекта и на строителния надзор, се запознаха с необходимата документация и разгледаха съоръженията на пречиствателната станция. Целта на комисията е да приеме пускането на станцията в експлоатация.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Работна среща в Ямбол за противошапната ограда, дейностите стартират в понеделник

Четвъртък, 09 Юни 2011 19:15

В понеделник започва изготвянето на документацията за избор на фирма, която да проектира противошапната ограда. Днес в Ямбол работни екипи от трите гранични области - Хасково, Ямбол и Бургас, начертаха спешен план за действие и координация между институциите. Той цели финализирането на проекта на българското правителство за предотвратяване на заразяването с шап.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Експерти от Областна администрация ще решават проблеми на граждани по места

Понеделник, 06 Юни 2011 18:03

Изнесена приемна на Областна администрация Хасково ще заработи от 1 юли т.г. във всички общини от областта. Експерти от администрацията ще консултират на място гражданите и ще оказват съдействие за решаване на проблемите им. Това сподели днес областният управител г-жа Ирена Узунова на среща с директорите на териториалните звена на изпълнителната власт в областта. В зала “Марица” присъстваха и депутатите от ПП ГЕРБ Иван Петров и Румен Данев.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Хасковлии почетоха паметта на Ботев и загиналите за свободата на България

Четвъртък, 02 Юни 2011 17:30

Със свеждане на глава и минута мълчание по време на тържествената заря-проверка вчера, хасковлии почетоха паметта на загиналите за свободата на България. Това стана снощи на пл. “Свобода”. Тържествената заря-проверка бе под патронажа на областния управител Ирена Узунова и се проведе по повод 2 юни – Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

ВАС потвърди заповедта на областния управител за оспорване решенията на ОбС Хасково, свързани с Хирургичния блок

Четвъртък, 02 Юни 2011 16:26

Две решения на ОбС Хасково – за продажбата на Хирургичния блок и за промяната на неговия статут – бяха отменени днес от Върховния административен съд. С това магистратите потвърдиха решението и на своите колеги от Хасковския административен съд. Първото решение на общинския съвет от октомври 2009 г.– за продажбата на Хирургичния блок, бе обявено за нищожно. Исканата пък от ОбС промяна на собствеността – от публична общинска в частна общинска, пък бе обявена за незаконосъобразна.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Г-жа Узунова присъства на учение на МВР в Специалния дом за временно настаняване на чужденци в Любимец

Четвъртък, 02 Юни 2011 16:25

Областният управител г-жа Ирена Узунова присъства днес на учение на МВР в Специалния дом за временно настаняване на чужденци /СДВНЧ/ в Любимец. Тренировъчното мероприятие бе по плана за действие при кризисна ситуация, вследствие на увеличен миграционен натиск към Р България.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Г-жа Ирена Узунова откри на 1 юни реконструирана детска градина в Димитровград

Сряда, 01 Юни 2011 16:58

Реконструираната сграда на Обединено детско заведение №2 в Димитровград днес бе официално открита в присъствието на областния управител Ирена Узунова. Детската градина е санирана чрез Фонд “Енергийна ефективност” за сумата от 210 946 лв.

продължава>

   

Страница 104 от 112

<< Начало < Предишна 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 Следваща > Край >>

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.