Област Хасково

Новини

ПДФПечатЕ-мейл

Днес бе даден старт на строежа на АМ Марица в участъка Димитровград - Харманли

Вторник, 26 Юли 2011 18:45

В присъствието на министър-председателя Бойко Борисов днес бе даден символичен старт на строежа на 34-километровата отсечка от АМ „Марица” Димитровград – Харманли. „Сега правим първа копка по ЛОТ 2 на магистралата, а точно след една седмица ще дадем старта и на строежа на оставащите 33 километра от нея – от Плодовитово до Димитровград”, каза премиерът. Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, който също присъства на първата копка, каза, че правителството е обещало три магистрали, но прави шест, защото освен тези три, които се строят или са довършени, се работи и по „Хемус", и по София-Калотина, и по „Струма". Той допълни, че строителството на пътища ще гарантира, че България няма да бъде изолирана от глобалната икономика, а добрите пътища ще спасяват човешки животи.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Премиерът ще присъства на символична първа копка на ЛОТ 2 на АМ „Марица”

Понеделник, 25 Юли 2011 14:46

Премиерът Бойко Борисов ще присъства утре /26 юли, 2011 г., вторник/ от 12 часа на символичната първа копка на изграждането на ЛОТ 2 на АМ „Марица” Димитровград – Харманли от км 36+400 до км 70+620. На събитието ще присъства и министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев и Председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура”. Мястото на първата копка е на главния път „Хасково – Димитровград”, на 400 м след разклона за с. Крепост.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Жителите на с. Гарваново не допуснаха пламъци да погълнат селото

Петък, 22 Юли 2011 10:20

Хасковското село Гарваново бе изправено вчера следобед пред реалната опасност да бъде погълнато от разразила се огнена стихия на голям фронт. Пожарът бе овладян благодарение на бързата намеса на 6 пожарникарски екипа и притекли се на помощ 50 жители на селото. „Истинските герои са именно жителите на Гарваново, които се хвърлиха с всички сили да гасят стихията. Ако това не беше станало, сега щяхме да стоим в едно изгоряло село”, каза вчера през журналисти областният управител. Г-жа Ирена Узунова пристигна в Гарваново половин час след избухването на стихията.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител отмени две заповеди на кмета на Община Хасково

Четвъртък, 21 Юли 2011 15:06

Със своя заповед днес областният управител отмени две заповеди на кмета на Община Хасково - Заповед № Т – 079 от 30.06.2011г., с която се обявява публичен търг с явно наддаване за отдаване под наем за срок от 5 години на павилиони, частна общинска собственост и Заповед №Т – 077 от 30.06.2011г. за публичен търг с явно наддаване за отдаване под наем за срок от 5 години на обект – частна общинска собственост: метален павилион с площ 174 кв.м., в с. Узунджово.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Новоназначеният консул на Русия се срещна с областния управител в Хасково

Петък, 15 Юли 2011 17:26

Завеждащ консулския отдел на Посолството на Руската Федерация г-н Алексей Ушаков се срещна днес в Хасково с областния управител г-жа Ирена Узунова. Това бе една от първите визити на дипломата из страната, тъй като е назначен на поста си от 1 месец. По време на разговора с г-жа Узунова консулът сподели, че за пръв път идва в България, преди това е имал дипломатическа мисия в Истанбул и се надява много бързо да научи български.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител Ирена Узунова оспори пред Административния съд-Хасково две от решенията на Общински съвет Хасково

Петък, 15 Юли 2011 11:23

По предложение на кмета на Община Хасково, Общински съвет Хасково с решение №794/24.06.2011год е актуализирал годишната програма за управление и разпореждане с имоти – публична общинска собственост – футболно игрище, баскетболно игрище, игрище за тенис на корт и сграда и Общински съвет е дал съгласието си за бъдат отдадени под наем след провеждане на публичен търг за срок от 10 години.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Завеждащ Консулския отдел на Посолството на Руската Федерация ще посети Хасково

Четвъртък, 14 Юли 2011 17:27

Завеждащият Консулския отдел на Посолството на Руската Федерация в Р България г-н Алексей Ушаков ще се срещне в Хасково с областният управител г-жа Ирена Узунова на 15 юли, 2011 г. /петък/, в 16.30 ч. Поводът за визитата на дипломата е отбелязваните в областта “Дни на славянското единство”. Г- Ушаков е на поста си от м. юни, т.г. и това ще е първото му посещение в Хасково.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Стартират отчуждителните процедури на отсечката Оризово – ГКПП Капитан Андреево

Сряда, 13 Юли 2011 21:40

Министерският съвет постанови днес да започне отчуждаването на имоти за строежа на 3-километровата отсечка на АМ “Марица” от Оризово до ГКПП Капитан Андреево. Ще се отчуждят имоти и части от имоти - частна собственост от км. 114+000 до км. 117+345.10, ще се прави и реконструкция на ел. кабел 20 KV, кабел САХкТ и реконструкция на водопроводи. На заседанието на МС днес присъства и областният управител г-жа Ирена Узунова.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Начертаха приоритетите на област Хасково в политиката за заетост

Сряда, 13 Юли 2011 21:39

Да се осигури по изключение личен асистент на хора с трайни увреждания, в случаите, когато лицата нямат родствена връзка помежду – това предложи днес Комисията по заетост на заседание в Областна администрация Хасково. Работният форум бе свикан по повод определяне на приоритетите в политиката за заетост на местно ниво. Осигуряването на личен асистент в горепосочения случай бе изведено като проблем при изпълнението на програми и мерки за обучение и заетост. Членовете на комисията предложиха още през следващата година да се осигури необходима програма за ограмотяване на безработни възрастни хора. Това се налага, тъй като често хората с по-ниско от 4 клас образование не отговарят на изискванията за бъдат наети по различни програми за трудова заетост.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

В Хасково започва изграждането на областен информационен център за средствата от еврофондовете

Вторник, 12 Юли 2011 21:36

Изграждането на 27 областни информационни центъра, които ще предоставят информация за еврофондовете, стартира днес с подписването на договори за директно предоставяне на средства за направата на центровете. Това стана на церемония в София, в присъствието на министърът по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев и кметовете на общини – областни центрове. Договорите за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ са по Оперативна програма „Техническа помощ".

продължава>

   

Страница 101 от 111

<< Начало < Предишна 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 Следваща > Край >>

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.