Област Хасково

Новини

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител свика новоизбраните общински съвети

Понеделник, 31 Октомври 2011 12:20

Областният управител Ирена Узунова издаде заповеди за свикване на новоизбраните общински съвети в 11-те общини от областта.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Чакат се 15% повече евросредства за следващия програмен период, каза в Хасково министър Дончев

Петък, 28 Октомври 2011 17:03

Министърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев се срещна в Хасково с представители на неправителствени организации, общини и училища, които постаниха своите въпроси по отношение на еврофондовете. „Очакват се 15% повече средства през следващия програмен период”, каза министърът на кръглата маса, организирана от областния управител Ирена Узунова.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Божидар Димитров застана зад идеята за Мемориален комплекс „10-и Пехотен Родопски полк”

Четвъртък, 27 Октомври 2011 10:45

„Не съм предполагал, че в Хасково има такъв красив военен паметник” – това каза късно вчера директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров. Той видя за пръв път паметника „10-и Пехотен Родопски полк” в присъствието на областния управител Ирена Узунова, народният представител Иван Петров, музейни специалисти и журналисти.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител назначи временен кмет на Хасково

Сряда, 26 Октомври 2011 13:01

Областният управител Ирена Узунова назначи за временно изпълняващ длъжността кмет на община Хасково Кирил Керанов за срок до полагане на клетва от новоизбрания кмет. Заповедта е от днес - 26.10.2011 г. и издаването и се наложи, след като Общински съвет- Хасково в законовия срок не избра временен градоначалник.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Община Хасково не отвори резерва си от бюлетини, не зарежда секциите, където те привършиха

Неделя, 23 Октомври 2011 19:45

Кръстина Мандаджиева - шеф на техническия екип на Община Хасково, обезпечаващ изборите, е спряла да отговаря на телефона си и въпреки подадените надлежно искания от СИК-ове от общината не е изпратила резервни бюлетини за гласуване. Това доведе до спиране на изборния процес в няколко села от общината. Председателят на ОИК – Хасково Веселина Тенчева е сигнализирала в ЦИК за този проблем, който на практика ограничава правото на хората да гласуват.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Ученици маркираха днес замърсени зони в Хасково

Петък, 21 Октомври 2011 16:35

Ученици маркираха днес замърсени територии в Хасково на сайта на кампанията на bTV Да изчистим България за един ден”. Преди това децата от клуб „Екоприятели” донесоха в Областна администрация и две екотъбла с направени от тях снимки на мръсни зони в града. Петокласничките Мая и Мария, шестокластичката Калина и седмокласничката Анна-Мария от СОУ „Васил Левски”, споделиха с областния управител Ирена Узунова, че изобщо не са били затруднени да направят снимки на минисметищата в в кварталите „Болярово” и „Орфей”.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Грамоти за доблест връчи областният управител на героите от Свиленград

Четвъртък, 20 Октомври 2011 16:12

За проявена доблест и саможертва тримата пожарникари, които спасиха 15 бедстващи хора в Сакар, бяха наградени днес с почетни грамоти от областния управител Ирена Узунова. Христо Хърсев, Петко Петков и Димитър Димитров са героите на Хасковска област, каза г-жа Узунова при представянето на доблестните мъже. Благодарение на съобразителността и саможертвата на пожарникарите от Свиленград, групата бедстващи бе измъкната от снежния капан в планината над с. Лисово на 17 октомври вечерта.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Започна рехабилитацията на пътя „Симеоновград – Гълъбово”

Сряда, 19 Октомври 2011 15:42

Реконструкция и рехабилитация на близо 12-километровата отсечка от Симеоновград до Гълъбово започна от днес. Официален старт на строителните дейности на един от най-проблемните пътища в региона, бе даден от областния управител Ирена Узунова, в присъствието на депутатите от ПП ГЕРБ Иван Петров и Фани Христова.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Днес в Областна администрация Хасково започна получаването на бюлетините за Местни избори 2011

Вторник, 18 Октомври 2011 13:51

Изготвянето на бюлетините за Местни избори 2011 в област Хасково приключи по план и днес те се получават в Областна администрация. Предвидено е отпечатаните от „Полиграф Юг” бюлетини да бъдат приети до края на утрешния ден. Те ще бъдат съхранявани в администрацията и на 20-и и 21-и октомври, 2011 г., по определен график ще бъдат предавани на Общинските избирателни комисии и Общини, заедно с всички останали изборни материали.

продължава>

   

ПДФПечатЕ-мейл

Бяха спасени 15 бедстващи в Сакар късно снощи

Вторник, 18 Октомври 2011 12:47

Кризисен щаб за спасяване на бедстващи хора бе сформиран по спешност снощи, в 19.08 ч., в Областна администрация Хасково. Щабът е свикан по разпореждане на областния управител Ирена Узунова след постъпване на сигнал за блокирани в преспите хора над свиленградското село Лисово. 15 души, след които 6 деца и едно пеленаче, бяха заклещени в снежната блокада.

продължава>

   

Страница 101 от 115

<< Начало < Предишна 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 Следваща > Край >>
joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.