Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

Станислав Дечев: Димитровград е еталон за модерно развитие

Областният управител на Хасково Станислав Дечев бе гост на официалното откриване на обновения център на Димитровград. Символичният финал на проекта „ Ремонт и реконструкция на пешеходна зона в централна градска част“ бе поставен в присъствието на председателя на Общински съвет Димитровград Гергана Кръстева, заместник-кмета Яшо Минков, ръководителя на проекта Тихомир Гочев. 
„ Изключително съм впечатлен от случващото се в Димитровград. Дори с риск да си навлека неодобрението на част от хасковлии, ще призная- Димитровград е градът- еталон на Хасковска област!“, каза в поздравителната си реч Станислав Дечев. Той припомни, че първата копка за модернизацията и обновяването на центъра на Димитровград е направена преди по-малко от две години. „ Тогава не вярвах, че ще успеете да изведете модерната градска среда на преден план пред старите сгради от една отминала епоха“ , призна Станислав Дечев и се обърна към димитровградчани с думите:“ Дами и господа, повярвайте ми, този площад , на който сме сега, е един от най-красивите градски центрове, които аз съм виждал. Тук няма нищо излишно, тук всеки детайл е на мястото си и човек се чувства изключително комфортно. Честито на всички жители на #Димитровград! Посрещайте със самочувствие гостите си и нито за момент не се съмнявайте в добрите решения на кмета на Димитровград!“ 
Ремонтът на централната градска част продължи по-малко от 2 години, а средствата в размер на 5 185 000 лв. са спечелени по програма “Региони в растеж”.

Нели Вълканова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.