Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител Станислав Дечев посрещна днес в Хасково европейския комисар по цифрова икономика и общество Мария Габриел.

Тя пристигна тук по покана на децата от компютърна школа „Вале“ към ОНЧ “Заря-1858“. Гостуването на комисар Мария Габриел е по повод откриването на обновена компютърна зала на школа "Вале". В присъствието на губернатора Станислав Дечев, на председателя на Общински съвет Хасково Таня Захариева, на заместник-областния управител д-р Стефка Здравкова и секретаря на читалище „Заря“ Александър Милушев, Мария Габриел и ръководителят на школата Людмила Стайкова прерязаха лентата на обновения кабинет. Новите шест компютърни конфигурации и сървърът са лично дарение от Мария Габриел. „Това, което дарявам е вярата ми във вас“, с тези думи тя се обърна към учениците. „Европа има нужда от компютърни специалисти във всяка сфера, затова се искам да кажа на родителите: насърчавайте децата да се развиват и да се занимават с технологии. Това е начинът да имат перспективна работа, а тази работа ще им позволи да останат тук, в България“, каза още Мария Габриел. Тя пожела на учениците енергия, упоритост и постоянство и добави, че езикът на технологиите позволява да се преместват граници.
Мария Габриел съобщи, че още през октомври възпитаници на школа "Вале" ще имат възможност да участват Европейската седмица на програмирането Брюксел.

Нели Вълканова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.