Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково Станислав Дечев свика Кризисен щаб във връзка с усложняващата се зимна обстановка в региона и очакваните снеговалежи и през следващите два дни.

Времето остава лабилно, валежите от сняг ще продължат във вторник и сряда, а температурите още тази нощ ще паднат рязко под нулата. Това ще доведе до усложняване на обстановката, предупреди директорът на хасковската синоптична обсерватория инж. Спас Александров. Той информира областния управител Станислав Дечев, заместникът му д-р Стефка Здравкова, директора на ОД МВР Хасково ст. комисар Ангел Цанков, директора на РДПБЗН комисар Николай Вълчев, началника на ОПУ Хасково инж. Радостин Ламбрев и представителя на пътнопочистващата фирма Тенчо Пасков за очакваното усложняване на метеорологичната обстановка. Изнасянето на фронта, който днес мина над региона, ще усложни ситуацията в общините Тополовград и Ивайловград, прогнозира Спас Александров. Той предупреди и за очаквано обледеняване, което ще настъпи в четвъртък срещу петък, защото тогава се очаква под въздействието на циклонален вихър, след снега, над областта да се изсипе и интензивен дъжд.
Пътищата в региона се чистят в непрекъснат режим на работа, увериха от фирмата. Те заявиха, че продължават да разпръскват пясък и сол, започна обработка и с калциевдвухлорид на всички главни артерии.
Ако се стигне отново до спиране на движението на ТИР-ове през областта, те ще бъдат отклонявани по отбивките и джобовете на магистралата, за да не затрудняват почистващите фирми и да не възпрепятстват движението, увери ст.комисар Ангел Цанков. Отпадна забраната за движение на тежкотоварни камиони по пътя Тополовград- Харманли. Няма други временни забрани за движение.
„Всички служби, включени в Кризисния щаб, са на денонощен режим на работа. Сега пътищата са проходими, обстановката обаче е твърде динамична, затова ние сме категорични: ако не се налага, не тръгвайте на път“, обобщи областният управител на Хасково Станислав Дечев.

Нели Вълканова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.