Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково Станислав Дечев награди днес победителите в конкурса за любителска фотография „Пътешествие в родния край“.

Традиционната фото-надпревара се провежда за трети път и отново предизвика интереса на десетки деца от Хасково и областта към изкуството и към забележителностите на родния край. 
Грамоти и специални награди получиха победителката в конкурса Михаела Павлова от ОУ “Христо Смирненски“, класираният на второ място Никола Николов от СУ“Стефан Караджа“, Божидара Атанасова от ОУ “Христо Смирненски“, чиято снимка бе поставена от фескбук-потребителите на трето място. На ученичката от ЕГ “Проф.д-р Асен Златаров“ Петя Димитрова бе връчена специалната награда „Любима снимка на областния управител“. Традиционният фото-конкурс се организира по повод Международния ден на детето - 1 юни.
Точно преди една година беше сформиран и Младежкият областен съвет за иновации. „В продължение на една година обменихме много идеи, някои от тях изпълнихме, за други все не ни остава време. Но е важно, че започнахме и имаме желание да продължим да работим за и заедно с младите хора“. Това сподели основателят на съвета Станислав Дечев. Областният управител посочи, че за една година членовете на Младежкия съвет за иновации са пораснали, затова днес символично изпращаме зрелостниците. „Искам да благодаря на всички, които вече завършват училище, но остават наши съмишленици и да Ви кажа, че в мое лице имате приятел, който уважава Вашето мнение и цени усилията Ви да учите, да се развивате и да се доказвате“, подчерта губернаторът. Той връчи благодарности за креативната работа на Георгия Кинева и Милена Янкова. „Оставам в Хасково и в България, и с това искам да дам пример на моите връстници“, каза при приемането на награда Милена Янкова. „Това е позитивен пример, който много ме радва. Надявам се да стане тенденция и все повече млади хора и семейства да избират да остават да живеят и да се реализират в Хасковска област“, посочи Станислав Дечев. Специални благодарности за работата си в Младежкия областен съвет за иновации получиха и Гергана Иванова, Ралица Димитрова и Гергана Тенева.

Нели Вълканова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.