Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

Областният управител на Хасково Станислав Дечев и директорът на ОДМВР Хасково ст. комисар Ангел Цанков дадоха старт на кампанията „Безопасно лято“.

Тя е част от традиционната полицейска акция „Ваканция. Да пазим живота на децата на пътя“. В рамките на кампанията ще бъдат раздадени хиляди брошури със съвети за безопасно шофиране и заостряне на вниманието на водачите към децата-участници в движението. „Искаме да предпазим децата и възрастните от инциденти като насочваме вниманието им към основни правила за поведение на пътя. Специално акцентираме върху опасностите пред децата-пешеходци, децата-велосипедисти, децата-пътници в автомобилите. Затова чрез полицейските управления в цялата област ще се опитаме да достигнем до максимално много хора“, обясни областният управител на Хасково. Идеята на Станислав Дечев бе подкрепена от директора на ОДМВР Хасково ст. комисар Ангел Цанков и стана възможна благодарение на усилията на всички полицейски служители. При старта на инициативата областният управител Станислав Дечев връчи информационна брошура на 18-годишната Рая. Тя вече месец и половина е курсист и съвсем скоро ще има свидетелство за правоуправление. „Всички трябва да бъдем внимателни. Сигурна съм, че подобен род инициативи имат ефект, защото даже и на опитните шофьори трябва да им бъдат напомняни основните им отговорности“, сподели тя. Според нея, всеки, който шофира трябва да знае, че колата не го предпазва от инциденти, колкото и сигурна да е тя. 
Инициативата „Безопасно лято” е част от ежегодната операция "Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!" на МВР. Акцията традиционно се открива на Деня на детето - 1 юни и се провежда в продължение на повече от 20 години. Това лято част от операцията ще бъде и кампанията „Безопасно лято“ на областния управител на област Хасково.

Нели Вълканова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.