Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

„Областният управител на Хасково подкрепя спорта и всички спортни организации могат да разчитат на нашето съдействие за организиране на турнири, спортни прояви или празници.

Това е една от основните ни политики в подкрепа на младежта и децата, затова с приветстваме създаването на регионална структура на Българската асоциация по мини футбол“. Това заяви при срещата си с председателя на обществения съвет на БАМФ Пламен Минев заместник областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова. В разговорите участваха генералният секрeтар на асоциацията Борислав Александров, заместник председателят й Петър Делчев, както и регионалният представител на БАМФ Иво Конгалов. 
„Мини футболът е най-масовият и динамичен спорт в България, Европа и Света в последните години. Той се практикува в свободното време от хора с различен социален статус, професия и интереси. Той е изключително достъпен, поради големия брой площадки за игра с различни видове настилка и интересните си правила. Мини футболът е за всички – от най-добрите футболисти до любителите. Той е за тези, които обичат играта. Това е идеалният спорт, чрез който децата се запознават с особеностите на футбола и развиват техническите и тактическите си качества. Инфраструктурата е много достъпна и не заема голямо пространство, заради това терените за мини футбол са най - многобройните спортни площадки в света“, разказа Пламен Минев. Асоциацията има 20 регионални центъра, 850 отбора и над 20 000 състезатели. Очакванията са сега, с идването й на територията на област Хасково, играещите мини футбол да станат много повече, а отборите все по-атрактивни и добри. Заместник областният управител заяви, че на територията на Хасковска област има добра спортна инфраструктура, подходяща за срещи по мини футбол. Тя изтъкна изключителната работа на общини като #Димитровград#Любимец#Свиленград и #Харманли в тази насока. „Имате пълната ни подкрепа, на мен и на областния управител, за организирането на турнири в региона, защото по отношение на възпитанието, детския, младежкия и масовия спорт, ние с Вас сме на едно мнение и виждам много перспективи за съвместни проекти“, подчерта д-р Здравкова. 
Асоциацията по мини футбол е партньор на БФС и Министерството на младежта и спорта за развитие на футбола в свободното време и е член и съучредител на Европейската Мини Футболна Федерация, разказаха още нейните ръководители. Те планират да организират турнири в Хасковска област, за да привлекат все повече хора по спортните площадки, да възпитават в честна игра младите хора и да покажат, че футболът, макар и непрофесионален, може да бъде изключително атрактивен. Днес ръководството на БАМФ и нейният регионален председател Иво Конгалов ще проведат среща с кмета на община Димитровград Иво Димов.

Нели Вълканова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.