Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

Меморандум за сътрудничество и партньорство подписаха днес седем водещи фирми от област Хасково и три професионални гимназии.

Бизнесът и образователните институции обединяват действията си за привличане и изграждане на млади и добре обучени специалисти със средно образование с успешна реализация по професиите:
• Машинен монтьор;
• Електротехник;
• Техник по автоматизация;
• Машинен оператор.
Официалната церемония по подписване на Меморандума се състоя в Областна администрация Хасково в присъствието на Областния управител Станислав Дечев, началникът на РУО на МОН Христина Боева и директорът на Регионалната служба по заетостта Господин Господинов. Идеята за подписването на Меморандума е на председателя на КРИБ Хасково Стефан Димитров. 
Областният управител Станислав Дечев изрази пълната си подкрепа за инициативата и изрази увереността си, че Меморандумът ще бъде работещ документ, който ще позволи на професионалните гимназии да разгърнат потенциала си с помощта на местния бизнес. „Изключително съм удовлетворен, че идеята на КРИБ Хасково бе приета от фирми с доказано име, устойчиви производства тук и с визия за развитието на региона“, подчерта Станислав Дечев.„Развитието на професионалното образование е мой личен ангажимент, а модернизацията на сектор Образование е приоритет на Правителството и това е видимо от всички стъпки, предприети до сега“, обясни областният управител.“ От тук нататък всички ние трябва да работим много с родителите и децата, за да ги убедим, че професионалното образование е привлекателно и перспективно, и че динамичното развитие на хасковски регион изисква и адекватна професионална подготовка“, обобщи губернаторът на Хасково.
Преди да парафират документа всички страни в Меморандума дискутираха спецификата на професионалното образование, адекватността на професионалните паралелки на динамиката на пазара на труда и перспективите пред местния бизнес.
„Днешният Меморандум е само първа стъпка в процеса на подпомагане на професионалното образование. През следващите месеци предстоят поредица от инициативи, които бизнесът ще предприеме, за да популяризира сред децата и родителите перспективните производства, които в момента се развиват в региона и които ще позволят на младите хора да се реализират в реалния сектор“, увери председателят на КРИБ. Той благодари на областния управител на Хасково, на представителите на институциите и на учебните заведения, за проявеното развиране и готовност да работят в екип за преодоляване на кризата на пазара на труда. 
Меморандумът за сътрудничество бе подписан от 
„Неохим” АД, представлявано от Димитър Димитров, изпълнителен директор;
„Каменица” АД, представлявано от Пламен Денчев, директор верига на доставки;
„Химмаш” АД, представлявано от Мария Ибришимова, изпълнителен директор;
„Пим” ООД, представлявано от Иван Ангелов, директор производство;
„Донидо” АД, представлявано от Йордан Вълчев, главен изпълнителен директор; 
„Скаймонт” ООД, представлявано от Емил Заимов, мениджър продажби;
„Стимекс” ООД, представлявано Георги Герганов, управител, 
представители на бизнеса от една страна, и 
Професионална гимназия по механо и електротехника „Стойчо и Кица Марчеви” гр. Хасково, представлявана от инж. Георги Славов – директор,
Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров” гр. Димитровград, представлявана от Румяна Монева – директор,
Професионална гимназия по селско стопанство и транспорт „Н. Й. Вапцаров” гр. Хасково, представлявана от Донка Станчева – директор.

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.