Област Хасково

ПДФПечатЕ-мейл

Към 10 часа сутринта пътищата в цялата област са проходими при зимни условия

Това докладваха на областния управител на Хасково Станислав Дечев дежурните екипи от Областно пътно управление. В момента 85 машини са на терен и опесъчават пътните настилки в региона. Очаква се по-късно през деня към тях да се присъединят още единици от тежка техника, които да обезпечат почистването и нормалната проходимост на пътищата. В момента най-обилен е снеговалежът в района на Тополовград и по високите места на Сакар. За сега не се налагат ограничения за движение, но се препоръчва на шофьорите за пътуват само при необходимост. 
Път 1-8, Хасково-Харманли, вече е изчистен и проходим при зимни условия. Това съобщиха от ОПУ, след запитване на областния управител на Хасково по повод постъпили сигнали при него, че отсечката е непроходима. Там вече има участъци, които са изчистени до асфалт, но заради вятъра има места, където бързо се образуват навявания. Затова, ако пътувате по този път, бъдете внимателни.
Температурите в областта са от минус 5 до 0 градуса. Няма населени места без ток, вода, комуникации и снабдяване със стоки. Всички учебни и детски заведения работят. За Хасковска област остава в сила оранжев предупредителен код за обилни снеговалежи и очаквана покривка между 20-30 см.

Нели Вълканова

joomla template

 

Телефони: +359 38 608 011
е-Контакти: Официален адрес: oblast@hs.government.bg
Адрес: гр. Хасково, п.к. 6300, пл. "Свобода" № 5, Областна администрация Хасково


При използване на информацията от медии, позоваването на сайта на Областна администрация Хасково е задължително !

Copyright © 2010 | All Rights Reserved | Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.